PayPal, koje dokaze treba prložiti

Kupio sam u online trgovini u Hrvatskoj i platio PayPal-om, međutim nije stiglo ono što sam naručio, nego nešto drugo. Međutim kad trebam vratit pošiljku, adresa za povrat je druga država, u mom slučaju Slovenija. Problem povrata u Sloveniju je visoka poštarina. Kako to predočiti PayPal-u i kako naplatiti i poštarinu za povrat, odnosno kako ću dokazati da je greška nastala kod prodavatelja, jer oni u redovnom mailu ne priznaju grešku?
To ti nece proci na zalost.
Ne razumijem, narucio si jednu stvari, dobio si drugu, i trgovina tvrdi da su ti poslali pravu stvar?
Postoji li racun? Broj artikla ili slicno? Koliko dugo vremena je proslo izmedju kupovine i tvog upita za povrat stvari?
Malo mi je mutno, ako je trgovina registrovana u HR, ne moze zahtjevati da se paketi vracaju u drugu drzavu.
Ako narucim sa computeruniverse.de, firma koja je registrovana u DE, normalno da cu vracati stvari tamo.
Ako narucim stvar iz Svedske firme, moraju imati adresu u SWE.
Postoji li neka zadruga ili organizacija za zastitu potrosaca, sad ima tona pravila za zastitu potrosaca u EU.

Nije prošlo ni deset dana, ali najveći je problem što moram vraćati u drugu državu, kako da to predočim PayPal-u. Imam račun, ali se radi o autodijelovima, ja sam naručio kočionu čeljust, a oni su poslali "pakne" , za kočnice sa dobošem, to nema veze jedno s drugim. Kod prijema pošiljke ništa nisam potpisao, samo mi je dostavljač predao pošiljku. Ako ja vratim pošljku, kako će PayPal, znati da sam ja vratio pošiljku i da treba vratiti novce, jer nije ista adresa prodavatelja i onog kome se roba vraća.

Nije prošlo ni deset dana, ali najveći je problem što moram vraćati u drugu državu, kako da to predočim PayPal-u. Imam račun, ali se radi o autodijelovima, ja sam naručio kočionu čeljust, a oni su poslali "pakne" , za kočnice sa dobošem, to nema veze jedno s drugim. Kod prijema pošiljke ništa nisam potpisao, samo mi je dostavljač predao pošiljku. Ako ja vratim pošljku, kako će PayPal, znati da sam ja vratio pošiljku i da treba vratiti novce, jer nije ista adresa prodavatelja i onog kome se roba vraća.
Ako nisi potpisao prijem pošiljke, žali se da ti nije stiglo i traži povrat love. jer u principu oni nemaju dokaz da je tebi dostavljeno.
Po meni jedini izlaz, s obzirom što si napisao.
Jer ako su uspjeli ovako zaj.. onda neka snose posljedice.

Trazi prvo onu blanketu od trgovine za povrat u roku od 14 dana, ako nece da priznaju da su pogrijesili. Tako da imas to ispunjeno i predano, i da ti posalju potvrdu.
http://europa.eu/youreurope/citizens/shopping/shopping-abroad/returning-unwanted-goods/index_en.htm
Onda otvori dispute na PayPalu, gdje ce PP biti mediator izmedju tebe i trgovine. Ako se sami ne uspijete dogovoriti, onda eskaliras, i onda ce oni odluciti ste ce se desiti.
Predlozi jednostavno da ti posalju tacan dio o svom trosku, da ti vrate nazad lovu koju si dao za postarinu pogresnog dijela, i da ces vratiti nazad taj pogresan dio o svom trosku. Mozda neces biti na nuli, ali bi trebao biti blizu...
Jos uvijek ti preporucujem da provjeris sa zastitom potrosaca u HR, da li firma registrovana u HR, moze traziti da se dostavljene stvari vracaju u drugu drzavu, i ako je tako, ko treba da snosi troskove posiljke.
@kostolomac
Postoji dokaz da je posiljka primljena, zalio se trgovini da je dobio pogresan dio :)

Trazi prvo onu blanketu od trgovine za povrat u roku od 14 dana, ako nece da priznaju da su pogrijesili. Tako da imas to ispunjeno i predano, i da ti posalju potvrdu.
http://europa.eu/youreurope/citizens/shopping/shopping-abroad/returning-unwanted-goods/index_en.htm
Onda otvori dispute na PayPalu, gdje ce PP biti mediator izmedju tebe i trgovine. Ako se sami ne uspijete dogovoriti, onda eskaliras, i onda ce oni odluciti ste ce se desiti.
Predlozi jednostavno da ti posalju tacan dio o svom trosku, da ti vrate nazad lovu koju si dao za postarinu pogresnog dijela, i da ces vratiti nazad taj pogresan dio o svom trosku. Mozda neces biti na nuli, ali bi trebao biti blizu...
Jos uvijek ti preporucujem da provjeris sa zastitom potrosaca u HR, da li firma registrovana u HR, moze traziti da se dostavljene stvari vracaju u drugu drzavu, i ako je tako, ko treba da snosi troskove posiljke.
@kostolomac
Postoji dokaz da je posiljka primljena, zalio se trgovini da je dobio pogresan dio :)
E nisam čitao sve očito, zahebo se. Jer logikom je trebao odmah ići da će morat to poslat natrag, a svi znamo kako to skupo može ispast.

Sve bi bilo u redu, da pošiljku ne moram vraćati u Sloveniju, ako šaljem najobičijom poštom, dođe me 100kn, dok naručeno stoji 190kn. Društvo za zaštitu potrošača mije preporučilo http://ecc-croatia.hr/kontakt/ , pošto se radi o prekograničnom sporu. Samo me još interesira, da li je moguće, da se proizvod kupljen u online trgovini https://www.silux.hr/ u slučaju reklamacije treba vratiti u centralno skladište koje je u Sloveniji.

E nisam čitao sve očito, zahebo se. Jer logikom je trebao odmah ići da će morat to poslat natrag, a svi znamo kako to skupo može ispast.
Nisam bio upoznat, da se pošiljke vraćaju u Sloveniju, za Hrvatsku bi mi bilo prihvatljivo 26kn, kao preporučena pošiljka. Neshvatljivo mi je ovo, kupljeno na .hr, da se mora vratiti u Sloveniju.

Nisam bio upoznat, da se pošiljke vraćaju u Sloveniju, za Hrvatsku bi mi bilo prihvatljivo 26kn, kao preporučena pošiljka. Neshvatljivo mi je ovo, kupljeno na .hr, da se mora vratiti u Sloveniju.
e to su idioti, em ti krivo pošalju i još da vraćaš u Slo. Teško je tu sad biti ''pametan'' a da ne ne ispadne neko dugoročno navlačenje s njima. Pošto su oni zaj, trebali bi preuzet trošak slanja.

Nema drugog izbora.
Na sajtu jasno pise gdje im je adresa, u Ajdovscini...
Tako da se ne mozes zaliti na to, nisu krili tu informaciju.
Mislim da je najbolje da napravis dispute na paypalu, i da se dogovorite oko postarine kao sto sam vec napisao.

Nazvali me telefonski da se dogovorimo, lik ne zna hrvatski jezik, pa ni u mjeri razumijevanja. Nešto smo se dogovorili, kao da vratim u Ajdovščinu, pa će mi oni vratit novce, a poštarinu koju ja platim, će navodno refundirati kroz neku sljedeću narudžbu. Sve u svemu ne preporučam naručivati sa ove trgovine.

To što je .hr web ne znači apsolutno ništa. Možeš ti otvoriti stranicu na bilo kojoj domeni (ako je dostupna).
Njihova adresa je jasno navedena i nalazi se u Sloveniji. https://www.silux.hr/kontakt
S obzirom da si kupio od slovenske firme i iz slovenije, logično je da tamo i vraćaš.
Piše li ti na računu adresa firme od koje si kupio? Na tu adresu i vraćaš.
Kupio sam u online trgovini u Hrvatskoj i platio PayPal-om, međutim nije stiglo ono što sam naručio, nego nešto drugo. Međutim kad trebam vratit pošiljku, adresa za povrat je druga država, u mom slučaju Slovenija. Problem povrata u Sloveniju je visoka poštarina. Kako to predočiti PayPal-u i kako naplatiti i poštarinu za povrat, odnosno kako ću dokazati da je greška nastala kod prodavatelja, jer oni u redovnom mailu ne priznaju grešku?