Molio bih za pomoć ljude koji koriste NETELLER i njihovu MAsterCard NET+ prepaid karticu da mi pomognu u vezi ovoga.
Naime, kao što sam već puno toga objasnio u prošloj temi, počeo sam primati novac od jedne portugalske firme na NETELLER račun i sad me zanima koliko je sigurna sljedeća situacija: Prijavljen sam u Hrvatskoj, a preko interneta zarađujem preko portugalske firme, novac primam na NETELLER račun koji glasi na moje ime. Prilikom verifikacije NETELLER računa morao sam poslati prednju stranu svoje osobne, ali na osobnoj nema OIB-a. E sad, kad bih s tom NETELLER MasterCard NET+ karticom podizao 500$ dnevno na bankomatima u Sloveniji, Italiji ili Austriji, i još recimo kupovao mobitele u Sloveniji i plaćao ručkove u restoranima, moram li prijaviti dohodak u Hrvatskoj i platiti porez za navedenu situaciju? Želio bih još jednom naglasiti da u ovoj situaciji novac nikad nije bio u Hrvatskoj niti ikada podignut ni na jednom bankomatu u Hrvatskoj. Dakle, teoretski nema nikakve veze sa Hrvatskom.
Molio bih za pomoć ljude koji koriste NETELLER i njihovu MAsterCard NET+ prepaid karticu da mi pomognu u vezi ovoga.
Naime, kao što sam već puno toga objasnio u prošloj temi, počeo sam primati novac od jedne portugalske firme na NETELLER račun i sad me zanima koliko je sigurna sljedeća situacija:
Prijavljen sam u Hrvatskoj, a preko interneta zarađujem preko portugalske firme, novac primam na NETELLER račun koji glasi na moje ime. Prilikom verifikacije NETELLER računa morao sam poslati prednju stranu svoje osobne, ali na osobnoj nema OIB-a. E sad, kad bih s tom NETELLER MasterCard NET+ karticom podizao 500$ dnevno na bankomatima u Sloveniji, Italiji ili Austriji, i još recimo kupovao mobitele u Sloveniji i plaćao ručkove u restoranima, moram li prijaviti dohodak u Hrvatskoj i platiti porez za navedenu situaciju? Želio bih još jednom naglasiti da u ovoj situaciji novac nikad nije bio u Hrvatskoj niti ikada podignut ni na jednom bankomatu u Hrvatskoj. Dakle, teoretski nema nikakve veze sa Hrvatskom.
Unaprijed hvala!