Ne mogu poslati mail na "@t-online.de"

Jel mi netko moze reci zasto mi odbija poslati mailove na ovakve adrese?
Mene je osoba kontaktirala sa takvog maila, ja nemam drugog nacina da odgovorim.
Saljem s gmaila, probao sam drugi servis (yahoo) ... ista stvar se desava...
"Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 550 550-5.1.1 user unknown
550 5.1.1 Unknown recipient. (state 14)."
Sta da radim? Ne postoji drugi nacin da kontaktiram osobu nego tim putem...
Jesi siguran da je dobar mail, bez obzira što je naveden u onome što ti je taj poslao?

Jesi siguran da je dobar mail, bez obzira što je naveden u onome što ti je taj poslao?
pokusao sam na dvije razlicite adrese i opet bezuspjesno...

radi li se o privatnom ili poslovnom korisniku tog email?
naime, nedavno sam imao sličan slučaj - jedna domaća tvrtka imala je "prejaku" zaštitu na serveru, i iz nekog razloga mailove je označio kao spam i nisu prolazili. čini mi se da je bila ista greška u pitanju.
možda je to problem i u tvom slučaju, prvi mail je došao u inbox i označen kao spam, i jednostavno ne prolazi. problem je rješen tako da je admin naravno uklonio te mailove sa spam liste i sve je dalje radilo kako treba.

sto bi ja konkretno trebao napraviti u ovom slucaju da bi mogao kontaktirati tu osobu?

možda blokira tvoje ime i prezime, pokušaj napravit neki email acc koji neće sadržavat tvoje ime i prezime i na taj način pokušati kontaktirati.
t-online.de su emailovi kao kod našeg t-coma, znači vjerojatno najlošija opcija koja postoji za korištenje maila. a ako po defaultu ima neku anti spam zaštitu, i ako osoba s druge strane nije upoznata s upotrebom računala i emaila vjerojatno blokira i druge emailove.
ako si pokušao s gmailom i yahooom pokušaj napraviti email acc na hotmailu.
ako ikako uspiješ kontaktiriati tu osobu svakako joj skreni pozornost da te makne sa spam liste, ako je u tome problem. jer sljedeća stvar koja mi pada napamet jest da je umeđuvrmenu taj email acc obrisan iz nekog razloga.

možda blokira tvoje ime i prezime, pokušaj napravit neki email acc koji neće sadržavat tvoje ime i prezime i na taj način pokušati kontaktirati.
u pravu si, sad znam i zbog cega... kada me on kontaktirao na gmailu je bilo drugo ime i prezime tj. nesto bez veze pa vjerovatno sada kada sam promjenio ne prepoznaje... ;)
edit: probao sa @net.hr kontaktirati istu mail adresu, bezuspjesno...

Oprostite na oftopiku, ali - Robi? Pa ti si živ?

probao i s hotmaila "Delivery to the following recipients failed."

Oprostite na oftopiku, ali - Robi? Pa ti si živ?
alive and kicking
probao i s hotmaila "Delivery to the following recipients failed."
sve više počinjem sumnjati da je taj email acc obrisan ili deaktiviran, nema drugog objašnjenja.
ne može blokirati baš toliko domena, osim ako to namjerno ne želi, u što sumnjam.

sve vam piše u grešci:
"550 550-5.1.1 user unknown"
dakle e-mail adresa je neispravna, nepostojeća ili kako god to želite nazvati.
ja često koristim ovaj alat za provjeru ispravnosti: verify-email. org
alat je jednostavan. gleda mx za domenu, spaja se telnetom na taj mx (port 25) i pokušava poslati mail na tu adresu te ako naredba "rcpt to" prođe mail adresa je ispravna, u suprotnom neispravna, nepostojeća itd

sve vam piše u grešci:
probao sad preko "verify-email.org" i evo poruke za taj email:
"
Result: Ok
Connection succeeded to mx02.t-online.de SMTP.
220-mailin11.aul.t-online.de T-Online ESMTP receiver fssmtpd2025 ready.
> HELO verify-email.org
220 T-Online ESMTP receiver ready.
> MAIL FROM: <check@verify-email.org>
=250 Ok
> RCPT TO: <xy.xz@t-online.de>
=250 2.1.0 Sender accepted."
Kako to objasniti ?!

prava misterija. prema ovome email adresa radi, ali ne prima mailove jer je nepostojeća.
baš me zanima ukoliko netko ima kakav prijedlog jer trenutačno nemam pametnu ideju što napravit.

Nisam siguran dali to pali, probaj otič na tu glavnu stranicu i logiraš u uđeš mail poštu onako pristupaš slično kao naš bug forum jer tamo sadržava email poštu. Probaj.
Jel mi netko moze reci zasto mi odbija poslati mailove na ovakve adrese?
Mene je osoba kontaktirala sa takvog maila, ja nemam drugog nacina da odgovorim.
Saljem s gmaila, probao sam drugi servis (yahoo) ... ista stvar se desava...
"Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 550 550-5.1.1 user unknown
550 5.1.1 Unknown recipient. (state 14)."
Sta da radim? Ne postoji drugi nacin da kontaktiram osobu nego tim putem...