Internet

Last.fm scrobbler?

betmen uto 30.6.2009 20:35

negdje sam pročitao da s Last.fm scroblerom (program koji prati koliko što slušate i onda radi statistiku) zapravo omogućavamo drugim korisnicima last.fm-a da slušaju (i skidaju) pjesme s kompjutera na kojima je aktiviran taj program.

da li je to istina? i koliko bi to trošilo MB-a?

htio bih to skinuti i instalirati, ali me strah da će mi puno bandwidtha oduzeti.

i napišite kakva su vam iskustva s Last.fm-om (ako ga imate). meni se to čini kao dobar site koji spaja social networking sa glazbom...

i_rambo_plache uto 30.6.2009 20:44

Pošto nemam last.fm account nisam baš najbolje upoznat sa Scrobblerom (znam približno kako funkcionira pošto su mi drugi objasnili), ali mislim da on samo prati što svira na playeru.

Isto tako, kolko znam, s last.fm-a je nemoguće skidat muziku bez da se plati, ali to ne ide preko Last.fm-a ili Scrobblera nego preko drugih servisa ovlaštenih za prodaju (kao Amazon). Uz to, da se sa Scrobblerom može 'dijeliti' muzika između usera, sigurno bi se digla hajka oko toga i vjerojatno bi se znalo za to sa sigurnošću.

Inače, smatram da je Last.fm vrlo dobra stvarčica. Nešto slično fejsu, ali s određenim ciljem a to je spajanje ljudi po stilu muzike.

Smatram i da je last.fm mjesto gdje se skupljaju inteligentniji ljudi sa svojim stavovima pošto pop glazba nije toliko zastupljena kao alternativna i sl. glazba, a znamo da pop slušaju većinom ljudi koji nisu razvili neki svoj stav o glazbi.

betmen uto 30.6.2009 20:56
vjeko kaže...

Stvara statistiku glazbe koju slušaš! Teško je napraviti acc. pa da vidiš sam kako to funkcionira?

1.) smiri se.

2.)pogledaj koje sam piranje postavio. pogledaj malo bolje. pročitaj ponovno.

3.) i tek onda dođi s pravim odgovorom, a ne se tu pravit pametan. sve ovo što si ti rekao je već rečeno u zadnnjih par postova.

betmen uto 30.6.2009 20:58
itf4n kaže...

Mislim da autor teme pita uploadaju li se pjesme koje sluša na last.fm kako bi ih i drugi mogli slušati. Odgovor je ne - scrobbler samo bilježi informacije o pjesmi.

eto to sam tražio. hvala i thumb up... idem odmah skinit :D

Shai Hulud sri 1.7.2009 19:50
sk8 4 life kaže...
betmen kaže...

ok, sad mi je sve jasno. pa dobro... skoro sve...

još me zanima je li moguće da se skroblaju pjesme dok nisam na netu? i onda kad se spojim da se uploadaju na last fm?

ne

Moguće je, samo dok dođeš online restartaš last fm skroblera i onda on automatski uploda sve kaj si slušal.

i_rambo_plache sri 1.7.2009 21:04
Shai Hulud kaže...
sk8 4 life kaže...
betmen kaže...

ok, sad mi je sve jasno. pa dobro... skoro sve...

još me zanima je li moguće da se skroblaju pjesme dok nisam na netu? i onda kad se spojim da se uploadaju na last fm?

ne

Moguće je, samo dok dođeš online restartaš last fm skroblera i onda on automatski uploda sve kaj si slušal.

Ali ima određenu memoriju, oko 50-ak pjesama ako se ne varam...