Koja kartica/banka za PayPal i devizni?

Kao prvo: molim moderatore da ovu temu ne premještaju. Zato jer će poruka biti uzgubljena u masi postova, a moj upit će ostati ignoriran.
So.. počeo sam zarađivati online preko nekih servisa, nije neka lova, ali je dovoljna da moram otvoriti račun u banci.
Zanima me: gdje će me najmanje oderati tj. u kojoj banci. Ne bih volio mjesečne naknade i minus, to dvoje nikako. I da me čim manje oderu ako selim novce s paypala na karticu/račun.
Pišite svoja iskustva s bankama. :)
Hvala.
Sve banke ti uglavnom imaju iste namete. Vođenje računa , konverzija tečaja itd. Tako da ti je totalno nebitno. Sto se tice kartice najbolje ti je uzeti Visa electron za paypal. A buduci da si poceo zarađivati online pazi da ti porezna ne pokuca na vrata.

I tako mislim prijavljivati porez, volim sve po pravilima.

Jel' ovaj problem rješen ili paypal ima još problema s ovim?

Ja već godinama koristim American Express karticu iz PBZ za PayPal i druge oblike plaćanja. Jer ti tada ne treba devizni račun. Samo jedan, naš u kunama. A banka preračuna stranu valutu i skine ti kune sa računa. Jer na svaki račun (kunski odnosno devizni) uzimaju naknade za vođenje i sl. namete.

Meni je čak par puta PBZ konvertirao po tečaju, gdje sam zapravio zaradio i dobio još više u kunama nego što sam i očekivao.
Za par sto dolara mjesečno neće te nitko maltretirati iz Porezne, no ukoliko budeš brbljav, dovoljno je da te netko prijavi. Neznam kako će sad ovo sa SEPA-om ići samo.

Napravi si žiro račun u pbz i dobit ćeš visu elektronku i to je to, devizni ti dosta uzima za vođenje računa, meni je uzimalo oko 5 kn mjesečno, tekući pretpostavljam ne možeš dobit jer ne radiš (eventualno ako si student možeš ga dobit kroz one studentske pakete) ali kod njega možeš u minus što se vrlo lako dogodi pa se nemos izvuc iz njega... Vjerujem da na žiro nema naknade za vođenje računa ili je ona minimalna, imam žiro u pbzu i nisam nikad primjetio da su mi naplatili vođenje dok kod tekućeg uredno svaki mj uzimaju 5 kn

Nažalost: mislim da mi treba devizni, jer zarađujem u € preko google adsensa. I u USD $ primam par puta mjesečno uplate. Ali svakako prvo idem u PBZ jer mi ga je dosta ljudi preporučilo.

Ja već godinama koristim American Express karticu iz PBZ za PayPal i druge oblike plaćanja. Jer ti tada ne treba devizni račun. Samo jedan, naš u kunama. A banka preračuna stranu valutu i skine ti kune sa računa. Jer na svaki račun (kunski odnosno devizni) uzimaju naknade za vođenje i sl. namete.
Vidiš da čovjek misli isplaćivat sebi preko paypal-a jer zarađuje to znači da mu treba tekući račun i kartica. A ovo sa americanom je najveća glupost koju sam ikad čuo. Ako plaćaš american-om preko paypal nemaš pravo na customer protection. Ako se desi nešto sa american karticom neće ti uvažit pritužbe jer si plaćao preko paypal-a

...
Ne kontam čemu ovakav način odgovora. Jel ti netko drma kavez?
Imam tekući u kunama i normalno karticu za taj račun. Ali sve devizne transakcije radim preko PayPala putem Amex kartice, ili pak direktno platim putem Amex kartice ako je to moguće kod prodavača. I u nekoliko sam navrata koristio customer protection i nitko me nije pitao kako sam platio. Očito da se gleda jer je nešto plaćeno ili nije nego s čime je plaćeno. Ovo koristim od 2008. godine i do sada nikakvih problema.
Nemoj starog vatrogasca učiti kako se gasi požar, jasno?

...
Imam tekući u kunama i normalno karticu za taj račun. Ali sve devizne transakcije radim preko PayPala putem Amex kartice, ili pak direktno platim putem Amex kartice ako je to moguće kod prodavača. I u nekoliko sam navrata koristio customer protection i nitko me nije pitao kako sam platio. Očito da se gleda jer je nešto plaćeno ili nije nego s čime je plaćeno. Ovo koristim od 2008. godine i do sada nikakvih problema.
Zato što što su plaćanje plaćanje, refund i primanje uplata preko paypala dvije totalno različite stvari i dok plaćati i primati refund možeš sa masu kartica primati uplate možeš na puno manje istih. Refund ide na bilo koju karticu sa koje si platio primanje uplata ne. Ja imam visu classic i mastercard i plaćati i primiti refund mogu sa obje a primati samo na visu. A čovjek je pričao o primanju novca a ti pričaš o plaćanju i refund. Refund nije primanje uplata....

Zato što što su plaćanje plaćanje ....
Ok. Vjerujem da si u pravu jer nisam nikada primao uplate na PayPal već samo plaćao ili je bio refund.

Ja ima Visa Electron i u Erste i u Zagrebačkoj banci i oba dvije kartice prijavljene na Paypal, tak da ti je to sve više manje isto

Nije isto sto se tice primanja novca a covjek pita za primanje novca....Procitaj moj prethodni post...

Radio sam prije isto što i kolega, zarađivao po 500$ mjesečno i primao na račun, s toga dobro govorim...

...
Zato što što su plaćanje plaćanje, refund i primanje uplata preko paypala dvije totalno različite stvari i dok plaćati i primati refund možeš sa masu kartica primati uplate možeš na puno manje istih. Refund ide na bilo koju karticu sa koje si platio primanje uplata ne. Ja imam visu classic i mastercard i plaćati i primiti refund mogu sa obje a primati samo na visu. A čovjek je pričao o primanju novca a ti pričaš o plaćanju i refund. Refund nije primanje uplata....
Govorim mu za american express to je kreditna kartica nemoze na nju primat uplate treba mu tekuci i najbolje neka visa electron. A sto se tice protectiona american ne priznaje paypal ako se dogodi ilegalna transakcija. Kreditne kartice i paypal jednostavno ne idu zajedno.

...Ako plaćaš american-om preko paypal nemaš pravo na customer protection. Ako se desi nešto sa american karticom neće ti uvažit pritužbe jer si plaćao preko paypal-a
Govorim mu za american express to je kreditna kartica nemoze na nju primat uplate treba mu tekuci i najbolje neka visa electron....
Daj se čovječe saberi i nemoj pisat neistine. Ne možeš napisati dva smislena posta. Tko je i gdje napisao da je moguće primat uplate na amex?

I kako si zadovoljan? Imaš mjesečne članarine ili te oderu tjekom transakcija?

...Ako plaćaš american-om preko paypal nemaš pravo na customer protection. Ako se desi nešto sa american karticom neće ti uvažit pritužbe jer si plaćao preko paypal-a
Govorim mu za american express to je kreditna kartica nemoze na nju primat uplate treba mu tekuci i najbolje neka visa electron....
Daj se čovječe saberi i nemoj pisat neistine. Ne možeš napisati dva smislena posta. Tko je i gdje napisao da je moguće primat uplate na amex?
Pa koji vrag se onda ti javljaš da koristiš amex sa paypalom. Čovjek je lijepo objasnio da mu treba za uplate jer zarađuje. Otkud ti ideja da počneš pričat o tome kako ti kreditnu karticu koristiš za paypal. To uopce nije tema. Govoroim cijelo vrijeme za uplate mu treba tekući račun i najbolje visa electron jer sa njom ima najmanje problema na paypalu.-u.

I kako si zadovoljan? Imaš mjesečne članarine ili te oderu tjekom transakcija?
Od zabe imaš neku naknadu 20 kuna ili neznam ni sam više kolko uzimaju kad imam i Maestro i taj devizni, ali Erste mi nikad nije ništ uzimala (bar ja nisam ništ primjećival), tak da možda najbolje Erste

Hvala na odgovoru. :)

Pošto namjeravam napraviti svoj osobni tekuči račun u PBZ banci.Što moram prvo od dokumenata predati? Koliko financijski sve to za početak košta? I par savjeta koju karticu odabrati da imam PayPal i ostale pogodnosti...Puno Hvala.

Fino nazoveš 0800 365 365 i teta iz pbza ti sve veli

Pošto namjeravam napraviti svoj osobni tekuči račun u PBZ banci.Što moram prvo od dokumenata predati? Koliko financijski sve to za početak košta? I par savjeta koju karticu odabrati da imam PayPal i ostale pogodnosti...Puno Hvala.
Za otvaranje računa ti treba samo osobna. Mene mj dođe 20 kn tekući račun, mToken i mPBZ. Za PayPal sam uzeo žiro-račun u kunama za koji nema mj naknade.

Koja je razlika između tekučeg i žiro računa? Što je visa electronic kartica?

Kao što je kolega gore rekao, za žiro nema naknade. S tekućim možeš u minus a sa žiro ne (ili možeš nešto sitno odnosno par kuna ali ne znam točno razlog tome). Koliko para imaš na žiro računu toliko možeš i potrošiti.
Za detaljnije informacije (npr. količina novca koju možeš uplatiti/isplatiti na tekući ili žiro) trebaš pitati tete u banci ili pronaći brošuru ako te to stvarno zanima.

Tekući račun ti treba ako si zaposlen i imaš mjesečna primanja, a žiro račun ako imaš povremena primanja.
Više o kartici možeš saznat na stranicama pbz-a.

Pozz
otvorio sam ebay i paypal racun.sad mi treba i kartica koju mogu registrirati na paypal..
citanjem prethodnih postova vidim da mi treba ziro racun i kartica nova?
Imam u PBZ banci Visa pay wawe karticu i zelenu American Express karticu i nijednu mi nece poveze sa paypalom..
Dakle treba mi ziro racun? Da li mi je bolje otvoriti ziro racun u kunama ili u nekoj stranoj valuti zbog paypala?
Kao prvo: molim moderatore da ovu temu ne premještaju. Zato jer će poruka biti uzgubljena u masi postova, a moj upit će ostati ignoriran.
So.. počeo sam zarađivati online preko nekih servisa, nije neka lova, ali je dovoljna da moram otvoriti račun u banci.
Zanima me: gdje će me najmanje oderati tj. u kojoj banci. Ne bih volio mjesečne naknade i minus, to dvoje nikako. I da me čim manje oderu ako selim novce s paypala na karticu/račun.
Pišite svoja iskustva s bankama. :)
Hvala.