big_guy pet 7.1.2011 16:11
robisierra92 kaže...
big_guy kaže...

Znači,preporučujete mi da pređem na ISKON nakon isteka ugovora sa Max tv-om?

ja ti preporučam - kao što je rečeno, prvo trebaš provjeriti dostupnost nj usluga, jer nije svuda dostupna televizija itd. a meni je prije svega važno to što imam 200-250 kuna manji račun nego na t-comu (200x12 mjeseci je?), a usluga je jednako kvalitetna.

Bit će dostupno od sljedećeg mjeseca na području Petrinje....

Ako ništa uzet ču telefon+adsl za 150 kn mjesečno,dok mi ne izađe ugovor za max tv.

Jel se plaća nekakva naknada t comu u iznosu od 54 kn? :S

djdomi pet 7.1.2011 18:44

iskon je dosta dobar. ima ok liniju, tv je dobar, internet brzine su ok za hrvatsku..

samo danas imam užasan problem..internet je prespor, sporo se otvaraju stranice, imam ogroman ping u igri...jel se to i vama događa?

evo, taman kad sam ovo pisao, disconnectalo me s teamspeaka -.-

big_guy pet 7.1.2011 21:26
robisierra92 kaže...
big_guy kaže...

Bit će dostupno od sljedećeg mjeseca na području Petrinje....

Ako ništa uzet ču telefon+adsl za 150 kn mjesečno,dok mi ne izađe ugovor za max tv.

Jel se plaća nekakva naknada t comu u iznosu od 54 kn? :S

za tebe onda vrijede usluge na t-comovoj liniji, pretplata t-comu 54 kune, a impulsi i internet iskonu http://www.iskon.hr/za_kucu/usluge_na_t_com_liniji/hr_duo# 

Onda mi vjerovatno IPTV ni neće biti dostupan?

big_guy pet 7.1.2011 21:32
robisierra92 kaže...

tv je u fazi testiranja za hr duo usluge, najavljeno je da kreće od 2. veljače, ili možeš uzeti i total tv koji nije loš

Šta će mi total kad imam Max tv?Nisam ja rockfeller da mogu plaćat tolke račune,hehe {#}

Jel bolje onda uzeti hr duo ili iskon trio start?

Ako uzmem hr duo da li max tv plaćam 65 kn ili 100 kn?

robisierra92 pet 7.1.2011 21:38

ako iskon ima u petrinji svoju centralu onda možeš imati trio usluge, ako nema onda ti je hr duo, ne znam da li razumiješ tu razliku. nazovi 0800 1000 i tamo telefonisticu pitaj za dostupnost usluga prema broju, pa će ti reći da li su ti dostupni duo, trio ili hr duo, pa javi što kažu.

big_guy pet 7.1.2011 21:40
robisierra92 kaže...

ako iskon ima u petrinji svoju centralu onda možeš imati trio usluge, ako nema onda ti je hr duo, ne znam da li razumiješ tu razliku. nazovi 0800 1000 i tamo telefonisticu pitaj za dostupnost usluga prema broju, pa će ti reći da li su ti dostupni duo, trio ili hr duo, pa javi što kažu.

Za sada je dostupan samo hr duo,kužim ja razliku,samo pitam ako bude dostupan trio paket što je bolje i što se više isplati?

robisierra92 pet 7.1.2011 21:51

ovako - ako je hr duo onda za sada nema televizije, kao što rekoh trebala bi krenuti od idućeg mjeseca i zvati će se hr trio. uz hr duo uslugu ne možeš imati maxtv, zato sam ti spomenuo total tv.

za veće gradove vrijede usluge duo i triohttp://www.iskon.hr/za_kucu/iskon_trio/telefon_internet_tv odnosno kombinacije samo tv i net, tv i telefon, samo flat ili samo telfon itd, bez pretplate t-comu. širenje usluga trio na hr duo regije za sada nije predviđeno na manje gradove i sela (zbog infrastrukture).

dakle, duo i trio usluge = jedan račun za sve iskonu

hr duo = pretplata t-comu 54 kune, impulsi i internet iskonu - i tv kada krene

kad podvučeš crtu:

hr duo surf - 159 kuna, 100 minuta gratis prema SVIM nac mrežama, pozivi 20 i 14 lipa, mob 0,86 i 1,50 obračunska jedinica sekunda, flat 4/256 + t-comu 54 kune

t-com, flat 160 kn (4/256) + pdv, tel pretplata 73 kn, impulsi prva minuta (obračun je po minuti) oko 40 lipa, svaka slijedeća oko 35, mobiteli su negdje oko 2 kune

robisierra92 pet 7.1.2011 22:08

pa kad ti istekne možeš se prebaciti, s time da kao što sam već napisao u ovoj temi, 3 mjeseca prije isteka ti možeš potpisati s iskonom, i čekaš dan kada ti istekne sadašnji ugovor i prekopčaš se. kada kažem prekopčaš se mislim na to da ištekaš router od t-coma i uštekaš onaj koji dobiješ od iskona, to je sva mudrost (i logiraš se s novim username od iskona).

definitivno je u odnosu na t-com isplativija usluga trio super ili start, hr duo ima najveću uštedu glede telefoniranj, s obzirom da su impusli jeftiniji od 30-40 posto i u paketu surf je 100 minuta koje vrijede prema svima, za razliku od t-coma koji daje 60 minuta - koje vrijede samo prema t-comu. već sam napisao da iskon ima ugovre na 18, 24 mjeseca i 450 kuna ako ne želiš ugovor - jednokratno plaćanje. i hr duo ima tri paketa, ne znam da li si vidio, a od tih paketa je definitivno najisplativiji unlimited.

u telefonskoj t-com službi za korisnike mogu ti izračunati preko telefona koliko te košta raskid max-tv i ostalih njihovih usluga.

nadam se da je sada sve jasnije.

edit: nije halo priključak nego halo mini tarifa - inače je t-comova standarddna redovna pretplata koju svi imaju 73 kn s pdv-om, a halo mini tarifa je najjeftinija 54 kn s pdvom, ali su u njoj skuplji impulsi, s obzirom da ćeš koristiti iskonov telefon i impulse, nije ti važno koliko koštaju impusli na t-comovoj liniji, zato se ljudi prebace na tu tarifu, da si smanje cijenu pretplate.

robisierra92 pet 7.1.2011 22:28

da ti budem iskren ne čini mi se nikako, jer t-comu ne želim prići više niti blizu. mobilni su mi svi tele2, a isp iskon, ušteda mjesečno samo na telefonu mi je oko 450 kuna, što da ti još kažem.

nije da reklamiram iskon, ali t-scum napiše ušteda do 300 kuna godišnje za paket koji niti nema flat - kod iskona je ušteda minimum minimuma 100 kn mj naspram  t-coma, puta 12 mjeseci i to je jednako = 1200 kuna ako me matematika još uvijek služi.

bez obzira koliko imao free minuta na telefonu kod t-coma (u ovom paketu) 150, one ti vrijede samo prema t-comu. u većim gradvima, npr kod mene u osijeku se to osjeti, kada su firme na iskonu, bolnice na optimi, neki na bnetu, neki na h1 itd..

kod mene ja račun prije na t-comu bio slijedeći: 73 pretplata za telefon, 160 flat + pdv + max tv, 65 kuna čini mi se - to je sve skupa bilo bez da podignem slušalicu, + telefonski impulsi minimum minimuma 120 kuna, a sada, sve skupa imam oko 250 kn.

big_guy pet 7.1.2011 22:37
robisierra92 kaže...

da ti budem iskren ne čini mi se nikako, jer t-comu ne želim prići više niti blizu. mobilni su mi svi tele2, a isp iskon, ušteda mjesečno samo na telefonu mi je oko 450 kuna, što da ti još kažem.

nije da reklamiram iskon, ali t-scum napiše ušteda do 300 kuna godišnje za paket koji niti nema flat - kod iskona je ušteda minimum minimuma 100 kn mj naspram  t-coma, puta 12 mjeseci i to je jednako = 1200 kuna ako me matematika još uvijek služi.

bez obzira koliko imao free minuta na telefonu kod t-coma (u ovom paketu) 150, one ti vrijede samo prema t-comu. u većim gradvima, npr kod mene u osijeku se to osjeti, kada su firme na iskonu, bolnice na optimi, neki na bnetu, neki na h1 itd..

kod mene ja račun prije na t-comu bio slijedeći: 73 pretplata za telefon, 160 flat + pdv + max tv, 65 kuna čini mi se - to je sve skupa bilo bez da podignem slušalicu, + telefonski impulsi minimum minimuma 120 kuna, a sada, sve skupa imam oko 250 kn.

Ti koristiš iskon trio?

Neznam da prebacim na taj paket MAX TRI M,do 6 mj,ipak ima 15 gb(naspram sadašnjih 1 gb),a ni ne koristi se baš telefon puno kod mene u kući,samo 3-4 broja koja se zovu s vremena na vrijeme......

robisierra92 pet 7.1.2011 22:46

gle sve ovisi što ti treba, ja ne mogu zamisliti funkcioniranje bez flat interneta, s obzirom da mi je posao usko vezan uz internet, a da ne govorimo kako je prosječni 720p film oko 5 giga + da s fiksnog telefona četsto zovem druge fiksne pa i mobitele, tako da mi se iskon s cijenama isplati, a t-com ne.

ako ti prebacivanje na taj paket neće značiti produženje ugovora onda se prebaci, zašto ne.

a glede interneta, ako pošalješ 10ak mailova mjesečno i samo surfaš po bol-u ili fejsu, onda ti ne treba flat, dosta ti je 15 gb prometa..ako želiš skidati filmove, igrati online igre i drugo, onda ti treba flat, a iskonov je jeftiniji.. kao što već rekoh ne želim više niti blizu t-comu, a ti kako hoćeš, pokušao sam ti pojasniti koliko sam god mogao..

big_guy pet 7.1.2011 22:50
robisierra92 kaže...

gle sve ovisi što ti treba, ja ne mogu zamisliti funkcioniranje bez flat interneta, s obzirom da mi je posao usko vezan uz internet, a da ne govorimo kako je prosječni 720p film oko 5 giga + da s fiksnog telefona četsto zovem druge fiksne pa i mobitele, tako da mi se iskon s cijenama isplati, a t-com ne.

ako ti prebacivanje na taj paket neće značiti produženje ugovora onda se prebaci, zašto ne.

a glede interneta, ako pošalješ 10ak mailova mjesečno i samo surfaš po bol-u ili fejsu, onda ti ne treba flat, dosta ti je 15 gb prometa..ako želiš skidati filmove, igrati online igre i drugo, onda ti treba flat, a iskonov je jeftiniji.. kao što već rekoh ne želim više niti blizu t-comu, a ti kako hoćeš, pokušao sam ti pojasniti koliko sam god mogao..

Hvala!

big_guy pet 7.1.2011 22:57
robisierra92 kaže...

hvala što si me saslušao {#}

Hvala tebi na rješavanju dileme {#}

Znači,sad prebacujem na taj t com tri paket,a u 6 mj ako bude dostupno iskon trio,a ako ne onda hr duo,a max tv šaljem u 3 pm {#}

Punti pon 17.1.2011 13:00

Iskon flat rate, tv, snimalica i telefon - oko 240 kuna mjesečno.

Izbor filmova u videoteci je znatno manji u odnosu na MAX TV videoteku (interesantno, jedino je ponuda za odrasle IDENTIČNA).

Iskon snimalica šiša max tv-ovu 300% - više kanala kontinuirano se snima 48 sati. Supruga i ja skoro više i ne gledamo ništa u lajvu, nego kad nam paše po raspoloženju.

Prekida nema nešto posebno, malo me nervira odziv na daljinskom, ali slično je bilo i sa maxtv-om, a ovo naplaćivanje poziva tehničkoj podršci mi nije neka stavka (možda 1 poziv mjesečno ionako upadne u onaj besplatni sat).

U odnosu na vrlo sličan MaxTv paket imam oko 100 Kn uštede mjesečno (240:340).

P.S. Hustler i Private Spice su u OSNOVNOM paketu :)

goodye pon 17.1.2011 13:41

Citam i placem.

Kao stanovnik BiH, gledam malo usluge po hr. i vidim da se svi zalite kako je skupo i kako nista ne valja i kako nemate nista.

Da vam nakratko kazem kakava je situacija u BiH.

Posto sam ja u Mostaru, Hercegovina, puno je slabija situacija od one u Sarajevu. Kako sam cuo imaju puno bolju uslugu za Internet i TV.

Ali kako tocno ne znam reci cu samo za Mostar.

Internet:

Imamo HT, koji daje net, recimo ovako placate 35KM (oko 150 kn) za brzinu 4/256 i promet od 10 GB (pise 30 KM, ali nije uracunat porez, kad se uracuna cijene je 35KM)

Pincom, paket 29 KM (oko 120 kn) brzina 2/256 flat, iako ja sam 3 mjeseca za redom pravio promet preko 250 GB i zvali su me da smanjim promet inace ce me iskljuciti.

MOnet, paket 35 KM (oko 150 kn) brzina 2/256, promet 25 GB (ako placate racune na vrijeme dobijete +5GB) i flat od 00-07.

To su recimo najpovoljniji paketi, ima i "boljih" ali skuplji.

Recimo HT ima flat paket, 2/192, uz fair use klauzulu, cijena je 75 KM (oko 300 kn)

TV:

Od TV-a imamo izbor, domaci programi, FTV, BHT, OBN, nacionalno orijentirani programi, bez uvrede svim pripadnicima bosnjacke i srpske nacionalnosti u BiH, ali je tako, jbg.

drugi izbor je kupiti UHF antenu, neko malo bolje pojacalo i digitalni reciver i probati uhvatiti signal sa Biakova, malo je teze, ali prolazi na pojedinim mjestima, platis sve to jedno 150 KM (oko 600 kn) i miran si, dok ti vjetar ne obori antenu, pa onda ponovno namjestanje (meni se desilo), ali si ogranicen na HTV 1 i 2, RTL 1 i 2 i NovaTV 1 i 2. + domaci gore spomenuti.

I treca opcija je MOnet TV, 3. paketa koji je jedini vrijedan uzimanja je 25 KM (oko 100 kn). Programa ima, iako tu ne spadaju, HBO, cinemax  itd

Telefon je jedan, ito s pretplatom od 11 KM (oko 45 kn), 160 min besplatnih u zupaniji (ito besplatne min se broje samo od 7 do 19), znaci ako hocu zovnuti svoje u široki, koji je udaljen 15 km, te pozive placam. + RTV pretplata + porez, racun rijetko kad dode oko 25 KM (oko 100 kn)

Znaci na kraju kad uzmem flat net s ocajnom brzinom 2/192 i TV s par dobrih programa i telefon na kraju platim minimalno 500 kn.

Izvinjavam se na ovome postu, znam da nije usko vezan na temu, ali samo da vam skrenem paznju, da se ne mislite previse, da birate izmedu 2 dobra, jer ona 2 zla su u BiH :D

Bugofil sri 19.1.2011 13:36
goodye kaže...

Citam i placem.

Kao stanovnik BiH, gledam malo usluge po hr. i vidim da se svi zalite kako je skupo i kako nista ne valja i kako nemate nista.

...cut

čuj, čovjek uvijek teži boljem, tako funkcioniramo.

neću sad bit sretan što ja imam  2 teveja i telefon i veš mašinu i mašinu za šišanje i wc školjku, a u nekoj afričkoj selendri nemaju ni telefon.

tako su nas učili naši "stari": šuti i radi , vidiš kako je susjedu, nema ni posao a ti radiš...fuck

denix sub 22.1.2011 16:52
big_guy kaže...

Hehhe,jel to sigurno ili samo tak bzvz kažeš?

Govorim po nekoj logici. Od škole si dobio carnetovo korisničko ime i lozinku, tak da bi onda mogao dobiti iskon.duo carnet.

Piše na iskonovim stranicama

Superpovoljna ponuda za đake, studente i profače: telefoniranje, surfanje i gledanje televizije za sve članove CARNet mreže!   

Spadaš pod đaka, tak da, to je to :D