Ioffer

Jesu stigle u HR? Možda problem s carinom, ne znam koliko si upoznat za kazne što su davale za naručivanje fejk starki, malo proguglaj domaće portale, bilo je u zadnje 2 godine... Govorim to jer vidim da se spominje nekakav "license problem".

U RI su na carini vec 5 dana, tako da pretpostavljam da su zadrzane. Gledao sam po svim zivim mjestima i forumima, tako su mi kolege predlozili da se na sve oglusim, na sve pozive, da ce valjda tako proci. Stavio sam i ovdje post, ako je slucajno netko imao sl iskustvo, pa da mi kaze konkretno kako da to bezbolno rjesim... jer, procitao sam da moze ispast dosta lose... jbg... tek nakon sta sam kupio starke sam isao googlat o tome... jbg :(

A, ne znam - puno sreće. Ako i bude nešto, možda uspijeva to da "nisi znao" da su lažne, te da si "prevaren".

"nisam znao" , "prevaren sam"... takve izjave ne prolaze, odgovor s carine je da je kupac nakon sta je vidio tako nisku cijenu MORAO znati da se radi o laznjacima! To je totalna glupost, npr. sta neka bakica od 70 godina zna, pa povjerovat ce u ono sta vidi, a slike originala su na stranici. Takodjer , npr. na ovaj nacin mozes nekom, tko ti se zamjerio, na adresu to narucit i uvalit ga u gadne problem, i kada im na carini spomenes tako nesto nemaju odgovor, samo kazu, pa valjda, valjda ste u pravu...

moze pomoc gdje mogu provjeriti truck number??

ips.posta.hr

ips.posta.hr
hvala ti...

ima li itko problema ovih dana sa iOfferom? narucio sam davno starke, no danas jos uvijek ne mogu pratiti preko ips.posta posiljku, iako je tracking number i posiljka poslana 26.4.?

Pretpostavljam da se roba plijeni i uništava. Ako te pokušaju kaznit žali se. Ovo da je kupac "morao znati" da se radi o lažnjacima teško može proći kod bilo kakvog normalnog suca, kupac je mogao znati, ali nije morao. Ja vidim da se nešto prodaje za 20 dolara, to mi se svidi i naručim, zašto bih morao znati da to nije original, možda za brand nisam nikad niti čuo. Uostalom taj otpad od obuće ionako ne vrijedi više od 10kn.

Pretpostavljam da se roba plijeni i uništava. Ako te pokušaju kaznit žali se. Ovo da je kupac "morao znati" da se radi o lažnjacima teško može proći kod bilo kakvog normalnog suca, kupac je mogao znati, ali nije morao. Ja vidim da se nešto prodaje za 20 dolara, to mi se svidi i naručim, zašto bih morao znati da to nije original, možda za brand nisam nikad niti čuo. Uostalom taj otpad od obuće ionako ne vrijedi više od 10kn.
To s kaznom im je APP metoda, kao i s vrlim mobilnim provaderima koji ti za isti mob mogu nabiti "proizvoljno debilne" penale. da jos trebas platiti za zbrinavanje smeca koje ti ne dodje i carinikovu placu Dont think so
Robu bi sluzbeno trebali zaplijeniti, No da ce netko ici unistavati te sitne parove, da je cijeli kontejner mozda bi i snimili "dokumentarac" i stavili u vijesti ovako vise izgleda da se carinici moraju vise obrazovati o kvaliteti fejkova pa je eventualno sami isprobavaju a price o brendovima piju vodu isto kao i o poticajima
Pozdrav ekipa...
kupio starke sa ioffera, pratim paket, i trenutno mu je ovaj satus(vec 6 dana nema promjene):
"Retention reason : Articles importation subject to restrictions import- license"
Sta bi to znacilo???
Pitam prodavaca, on mi odgovori ovo:
"Please wait, I will verify. Do not worry about it. I would assume. "
bo, sta je pisac htio reci... Ocitno ti kinezi koriste google translate, i samo copy/paste...
Kupujem po internetu oduvijek, kupio milijun stvari, naletio na starke ove, mislio si, ajde, vjerojatno nisu original, ali mogle bi bit OK, jbg... Sad Sta ako dobijem na adresu neki poziv na carinu ili da dostavim racun ili slicno, da se oglusim na sve to, ili sta???
thanks... pozdrav...