Hamachi

Hamachi u osnovi radi na VPN protokolu, te emulira LAN konekciju, a sve to preko Interneta.
Tako da se lako mozes povezati sa prijateljem i igrati multiplayer igre, no nisu sve igre podrzane.
Osobno nikad nisam isprobao ovaj nacin konekcije, al citao sam da radi i vise od toga.
Ako netko zna vise neka objasni covjeku.

... zluži za VPN, kreiraš grupu, password i ostatak je kao da si na lokalnom LANu. Za neke igre (Starcraft) potrebno je podesiti IPX protokol. Ima status -on line, chat itd... pa se vidi tko je u grupi itd.
-napomena, mada onda igraš peko interneta u mrežnim opcijama igre biraš LAN (ne internet i sl.).

hvala na odg., još da pitam jel se može kao što sam napisao igrat cod4 preko hamachia

Da se nadovežem na ovo gore iznad jel se može cod 2 preko Hamachi-a.
Hvala

moze se i cod2 i cod4 preko hamachia =)

jeli mi netko može korak po korak reči što sve treba napraviti i namjestiti i što sve treba imati da naprimjer ja i prijateljmožemo igrat cod4. hvala

ljudi, ljudi hamachi vam je komplikovan, preko hamachija se igraju igre koje trebaju steam itd... naprimjer Left 4 Dead ljudi igraju preko hamachija, ali cod2, cod4 i ove ostale, fino instalirate prvi i zadnji patch pa instalirate xfire, pa se regate na xfire i igrate u miru
jer, hamachi vam je komplikacija

ljudi, ljudi hamachi vam je komplikovan, preko hamachija se igraju igre koje trebaju steam itd... naprimjer Left 4 Dead ljudi igraju preko hamachija, ali cod2, cod4 i ove ostale, fino instalirate prvi i zadnji patch pa instalirate xfire, pa se regate na xfire i igrate u miru

može li tko reči za što služi hamachi ( ja čuo da se preko njega mogu igrat multyplayer igre (npr. call of duty 4) ali s prijateljem kojim se dogovoriš) i kako se s njime radi.

dosta je jednostavan..i server koji napraviš ništa neplačaš što je svakako vrlo dobro i korisno. program je svakako besplatan.

Moze li mi netko reci server za Garrys mod 10 Final Staloned(ne znam kako se to ono pise :S).
može li tko reči za što služi hamachi ( ja čuo da se preko njega mogu igrat multyplayer igre (npr. call of duty 4) ali s prijateljem kojim se dogovoriš) i kako se s njime radi.