Firefox - nightly builds

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=711568#c15 - svima se ruši. :D

Primjećujem veliki leak video memorije u zadnjih nekoliko buildova. To se doduše događa na Intelovoj grafici, prebacit ću ga na Nvidiu da vidim kako je na njoj, ali da li je ovo primjetio još netko?

ja sam primjetio, zato sam se danas i vratio na Firefox 12
uz taj problem, još mi se i povremeno znao zamrznuti u ovim zadnjim buildovima (zadnjih tjedan dana ako ne i duže)

Potražite u gfx.content.azure.enabled u about:config i postavite na false (ukoliko je na true).
To bi trebalo da reši probleme sa memorijom.
Firefox 4 - 15.
Ukoliko se Nightly ne nadograđuje, skinite ga ručno (trenutno ima problema) .

Da li trebam dobiti poruku sa slike kad idem instalirati neki add-ons? Također moram restartat ff nekoliko puta prijet toga.

Zna li tko odgovor na prethodni post?

Jel koristi netko auroru?
Predobro radii prebrzo otvara stranice
ovo jos nikad nisam dozivio od firefoxa
nadam se da neki iduci update nece to pokvarit

Još uvijek sam na Nightly kanalu... Čekam kad će se sjetit maknut x64 sa njega (a neće još dugo, po svemu sudeći).

Jel koristi netko auroru?
Predobro radii prebrzo otvara stranice
ovo jos nikad nisam dozivio od firefoxa
nadam se da neki iduci update nece to pokvarit
ja sam sad probao i da, brže otvara od nightly verzije

Da li trebam dobiti poruku sa slike kad idem instalirati neki add-ons?
Da li netko zna?

Pa normalna je poruka, kao u Windowsu što ti UAC šalje upozorenja kad je u pitanju instalacija kakvih programa tako ti i ovo govori da obratiš pažnju kakve dodatke instaliraš u preglednik, da ne bude kasnije frka.

Odlično izgleda. :)
Pojavilo se 2010 među skicama, Chrome godinu dana posle ubacio, a Firefox konačno ove godine ubacuje.
Novi izgled kartica (tabova) trenutno na UX grani.

Jel ikome još nestao pdf.js?

Nestao je samo iz dodataka.

Odlično izgleda. :)
Pojavilo se 2010 među skicama, Chrome godinu dana posle ubacio, a Firefox konačno ove godine ubacuje.
Novi izgled kartica (tabova) trenutno na UX grani.
Na toj skici se čini da vraćaju rubove na ikone alatne trake?

Nestao je samo iz dodataka.
Neko vrijeme mi nije radio uopće, evo vidim sad da su ga 'vratili'.

Poz, ne znam dal je ovo dobra "tema" za moj problemčić, a diče se Firefox-a.
Imam mozillu firefox 13. Za skidanje videa koristim real player.
Kada ja kliknem na "download" meni odabrani video skine ali mi ga skine u html formatu
Dali znate što bih trebao napraviti da mi skida kao i inače u fly.
Inače dok sam koristio Moziilu firefox 11, sve je bilo uredu to se počelo pojavljivati u 12-toj i 13-toj inačici.
Čitao sam na jednoj web stranici da yt "testira" novi html 5 pa da zato real player i mozzila ne "skidaju" odabrani video sadržaj baš "kako bi trebali"
Na slikama vam je moj problem.
Hvala vam !!

ne skidam videje s youtube pa ne mogu sa sigurnošću reći ali probaj otići na:
http://www.youtube.com/html5 pogledaj možda ti je uključen html5

Bio mi je uključen ali kad sam ga isključio onda niti nisam mogao reproducirati video sadržaj. Pa sam ga natrag uključio.
Inače ovo je opis mojeg problema tj slika

instaliraj Flash plugin i isključi reprodukciju pomoću html5 te nam onda reci kakvo je stanje.
slike nam ništa ne govore osim da ti sprema u html-u i meta ekstenziji

Prije par dana kada sam napravio backup firefox profila skužio sam kako je backup file pre velik (+600MB)
Danas sam išao to istražiti i pogledat u čemu je problem.
Kada sam otvorio u folder profila pregledavao sam zbog čega bi backup mogao biti toliko ogroman.
Problem leži u about:newtab tj New Tab Homepage stranici.
Za svaku promjenu screenshoota stranice na New Tab Homepageu, u folderu:
%appdata%\mozilla\Firefox\Profiles\imeprofila\thumbnails
stvara se sličica screenshoota stranice koja se pregledava.
Problem je taj što se prijašnji screenshootovi ne brišu te iz tog razoga u vrlo kratkom roku folder profila može povećati na ogromnu velečinu (600MB, 700MB pa i na mnogo veću)
kada sam poslje proguglao o tom problemu, našao sam ovo: link1, link2
tako da u slučaju da ne koristite New Tab Homepage (kao ja), slobodno možete obrisati sadržaj iz "thumbnails" foldera i uštedjeti si podosta memorije na hard disku!

Isključio sam html5. Ali onda mi se nezeli reproducirati video sadržaj na yt (slika ispod).
Kada ga natrag uključim sve normalno radi ali mi nema real player "downloada" onaj mali kvadratic iznad yt spota.
Kada odem u mozilli pod plugins, svi pluginski su mi isključeni, onda yt reproducira video sadržaj a kada kada uključim sve pluginse onda mi ne reproducira yt video
Vec mi pise ovo ( slika)
Neznam uistinu što da uradim
A kada koristim google chrome sve normalno radi i sve normalno "skida" :(

onda probaj obrisati cache
ako si rekao da kad su ti pluginovi isključeni, video se prikazuje, onda isključuj jedan po jedan plugin i probaj otkriti koji stvara problem

A reci mi što bih mogao uraditi sa real playerom da mi skida u flv formatu ?

prvo otkriji u kojem je pluginu problem...
ako uspiješ otkriti, i ako problem nije u samom real player pluginu, onda bi trebao moći skinuti video u željenom formatu

skini si video download helper addon za firefox i on ce ti skidat u formatu koji ti zelis da bude nemoj se gnjavit sa s.....m od real playera

onda probaj obrisati cache
ako si rekao da kad su ti pluginovi isključeni, video se prikazuje, onda isključuj jedan po jedan plugin i probaj otkriti koji stvara problem
Pobrisao sam sve cache.
Te sam stavio da mi se automatski obrise.
Uključio sam sve ekstenzije, sada yt reproducira video i imam "real player downloader" iznad.
Ali mi i dalje skida u html formatu :(
Inace instalirao sam mozillu firefox 12 u nadi da ce se "problemi samo od sebe riješiti" ali ništa :(

Inače to se meni i prije događalo da bi mi skidalu u html5. Ali sam instalirao ekstenziju neku kao "flash" ali sam zaboravio kako se zove. Ugl radi na principu kada njega nisam imao instaliranog skidalo bi mi u html5 kao i sada.
A kada njega instaliram onda mi normalno skida u flv formatu .

Isključio sam html5. Ali onda mi se nezeli reproducirati video sadržaj na yt (slika ispod).
Kada ga natrag uključim sve normalno radi ali mi nema real player "downloada" onaj mali kvadratic iznad yt spota.
Kada odem u mozilli pod plugins, svi pluginski su mi isključeni, onda yt reproducira video sadržaj a kada kada uključim sve pluginse onda mi ne reproducira yt video
Vec mi pise ovo ( slika)
Neznam uistinu što da uradim
A kada koristim google chrome sve normalno radi i sve normalno "skida" :(
Koju verziju Flash player-a imaš? 11.3?
Imaš par opcija:
1. da vratiš na 11.2 verziju.
2. da probaš slediti ovo uputstvo.
3. da isključiš "sandbox mode" u Flash player-u 11.3
@sisko93, po meni je bio loš potez što su u Fx 13 ubacili "new tab page", pa onda u narednim verzijama uradili dodatna poboljšanja.
Ili su trebali odložiti, ili barem ubaciti na ispravke kao "hotfix" na Fx 13 ili betu (14) .
IonMonkey JavaScript engine:
Yeah IonMonkey will land a few weeks later, there were some important blockers that took us some time. We also fixed a lot of fuzz bugs, Ion is way more stable than a few weeks ago. There are also some performance bugs we'd like to fix for the first release.
It would be awesome if some people could try an IonMonkey nightly for a while. Please let us know if you see any crashes, large performance issues (other than SS/V8) etc.
Inače, da li neko od vas primećuje poboljšanja u performansama sa korišćenjem razvojne verzije AdblockPlus-a ?
Same here, i nakon današnjeg updatea se ruši. Svaki crash uzrokovan prilikom posjete Facebook stranici, još ni jedan negdje drugdje.