Internet

Firefox - nightly builds

Teerex sri 30.5.2012 00:02

Primjećujem veliki leak video memorije u zadnjih nekoliko buildova. To se doduše događa na Intelovoj grafici, prebacit ću ga na Nvidiu da vidim kako je na njoj, ali da li je ovo primjetio još netko?

matija656 ned 3.6.2012 11:42
soundstream kaže...

Jel koristi netko auroru?
Predobro radii prebrzo otvara stranice

ovo jos nikad nisam dozivio od firefoxa

nadam se da neki iduci update nece to pokvarit

ja sam sad probao i da, brže otvara od nightly verzije

escobar_ sri 6.6.2012 10:56

Pa normalna je poruka, kao u Windowsu što ti UAC šalje upozorenja kad je u pitanju instalacija kakvih programa tako ti i ovo govori da obratiš pažnju kakve dodatke instaliraš u preglednik, da ne bude kasnije frka.

Gale92 sub 16.6.2012 20:42

Poz, ne znam dal je ovo dobra "tema" za moj problemčić, a diče se Firefox-a.

Imam mozillu firefox 13. Za skidanje videa koristim real player.

Kada ja kliknem na "download" meni odabrani video skine ali mi ga skine u html formatu {#}

Dali znate što bih trebao napraviti da mi skida kao i inače u fly.

Inače dok sam koristio Moziilu firefox 11, sve je bilo uredu to se počelo pojavljivati u 12-toj i 13-toj inačici.

Čitao sam na jednoj web stranici da yt "testira" novi html 5 pa da zato real player i mozzila ne "skidaju" odabrani video sadržaj baš "kako bi trebali"

Na slikama vam je moj problem.

Hvala vam !! {#}

sisko93 sub 16.6.2012 22:46

Prije par dana kada sam napravio backup firefox profila skužio sam kako je backup file pre velik (+600MB)

Danas sam išao to istražiti i pogledat u čemu je problem.

Kada sam otvorio u folder profila pregledavao sam zbog čega bi backup mogao biti toliko ogroman.

Problem leži u about:newtab tj New Tab Homepage stranici.

Za svaku promjenu screenshoota stranice na New Tab Homepageu, u folderu:

%appdata%\mozilla\Firefox\Profiles\imeprofila\thumbnails

stvara se sličica screenshoota stranice koja se pregledava.

Problem je taj što se prijašnji screenshootovi ne brišu te iz tog razoga u vrlo kratkom roku folder profila može povećati na ogromnu velečinu (600MB, 700MB pa i na mnogo veću)

kada sam poslje proguglao o tom problemu, našao sam ovo: link1, link2

tako da u slučaju da ne koristite New Tab Homepage (kao ja), slobodno možete obrisati sadržaj iz "thumbnails" foldera i uštedjeti si podosta memorije na hard disku!

Gale92 ned 17.6.2012 11:06

Isključio sam html5. Ali onda mi se nezeli reproducirati video sadržaj na yt (slika ispod).

Kada ga natrag uključim sve normalno radi ali mi nema real player "downloada" onaj mali kvadratic iznad yt spota.

Kada odem u mozilli pod plugins, svi pluginski su mi isključeni, onda yt reproducira video sadržaj a kada kada uključim sve pluginse onda mi ne reproducira yt video

Vec mi pise ovo ( slika)

Neznam uistinu što da uradim {#}

A kada koristim google chrome sve normalno radi i sve normalno "skida" :(

Gale92 ned 17.6.2012 11:38
sisko93 kaže...

onda probaj obrisati cache

ako si rekao da kad su ti pluginovi isključeni, video se prikazuje, onda isključuj jedan po jedan plugin i probaj otkriti koji stvara problem

Pobrisao sam sve cache.

Te sam stavio da mi se automatski obrise.

Uključio sam sve ekstenzije, sada yt reproducira video i imam "real player downloader" iznad.

Ali mi i dalje skida u html formatu :(

Inace instalirao sam mozillu firefox 12 u nadi da ce se "problemi samo od sebe riješiti" ali ništa :(

Gale92 ned 17.6.2012 11:49

Inače to se meni i prije događalo da bi mi skidalu u html5.   Ali sam instalirao ekstenziju neku kao "flash" ali sam zaboravio kako se zove. Ugl radi na principu kada njega nisam imao instaliranog skidalo bi mi u html5 kao i sada.

A kada njega instaliram onda mi normalno skida u flv formatu .

icecold ned 17.6.2012 11:54
Gale92 kaže...

Isključio sam html5. Ali onda mi se nezeli reproducirati video sadržaj na yt (slika ispod).

Kada ga natrag uključim sve normalno radi ali mi nema real player "downloada" onaj mali kvadratic iznad yt spota.

Kada odem u mozilli pod plugins, svi pluginski su mi isključeni, onda yt reproducira video sadržaj a kada kada uključim sve pluginse onda mi ne reproducira yt video

Vec mi pise ovo ( slika)

Neznam uistinu što da uradim {#}

A kada koristim google chrome sve normalno radi i sve normalno "skida" :(

Koju verziju Flash player-a imaš? 11.3?

Imaš par opcija:
1. da vratiš na 11.2 verziju.

2. da probaš slediti ovo uputstvo.

3. da isključiš "sandbox mode" u Flash player-u 11.3

@sisko93, po meni je bio loš potez što su u Fx 13 ubacili "new tab page", pa onda u narednim verzijama uradili dodatna poboljšanja.

Ili su trebali odložiti, ili barem ubaciti na ispravke kao "hotfix" na Fx 13 ili betu (14) .

IonMonkey JavaScript engine:

Yeah IonMonkey will land a few weeks later, there were some important blockers that took us some time. We also fixed a lot of fuzz bugs, Ion is way more stable than a few weeks ago. There are also some performance bugs we'd like to fix for the first release.

It would be awesome if some people could try an IonMonkey nightly for a while. Please let us know if you see any crashes, large performance issues (other than SS/V8) etc.

Inače, da li neko od vas primećuje poboljšanja u performansama sa korišćenjem razvojne verzije AdblockPlus-a ?