Brzine internet veza i stvarne brzine preuzimanja

Pa, možda stranica s koje skidaš ima slabe servere i ne može brže, probaj na http://www.speedtest.net/ izmjeriti tvoju brzinu.

to ti se ovako racuna 20 mbps podjelis sa 8 i dobijes stvarnu brzinu 2.5 to znaci da mozes skidat 2.5 megabajta u sekundi

Ako je brzina veze 20mb/s onda osoba skina brzinom 20mb/s, ali ovo što si ti naveo je 20 Megabita/s tj. 2.3mb/s. Brzine veze ti se svugdje pišu u megabitima a ne megabajtima, a dok ti se kod downloada ocita brzina u megabajtima a ne megabitima.

mislim da autor nije dobro napisao brzinu tj objasnio ovo 20mb to bi trebalo biti 20mbps a ovo 2.3 to je download kad skidas nesto

Hvala bogu ovaj put nemam nikakav problem nego pitam se; ako je brzina veze (download) 20mb (primjer) zasto osoba moze preuzimati datoteke maksimalnom download brzinom od 2.3mb?
Nije mi jasno do cega je; download brzina 20mb, preuzimanje 2.3mb..
Znam da je normalno ali jel negdje dolazi do gubljenja brzine ili sta?
ako je 1024Kbits(1Mbits) = 128Kbytes
onda je 10Mbits = 1152Kbytes ili 1Mbytes
tako je i 20Mbits = 2,304kbytes ili 2,3Mbytes
pobrko si megabyte sa megabitima.....kuzis?
mbps = megabits per second

to sam i ja rekao

Pošto je autoru već odgovoreno, ali naslov teme bi mogao pomoći ostalima, pa evo na jednom mjestu:
Osnove - SI mjerni sistem i ISO norme
Kompijuteri, zbog binarnog sistema u osnovi koriste binarnu bazu (broj 2). Još je nedefinirano KiBi/kibi/Kibi/ -velićina slova b ili B odnosno bit ili byte (8bit-a)
- po SI sustavu, baza dekadskog sitema (broj 10) tako da je k=kilo=1000 jedinica
- binarno-baza 2, kiBi=1024 ... (2^10)
Brzina interneta, zapravo propusnost, se izražava u Mb/sec -Mbps. (točnije bit/per.sec, bez obzira kilo, mega...)
Kao što se u koristi metar (m) dok je milimetar 'premal' za svakodnevnu upotrebu. Tako taj broj dijelimo s 8 za byte pa u pitanju 20Mbps=2.5MBps. Dodatno konverzija 1000 na 1024 (dekadski-binarni) dolazi do:
-(SI)20Mbps=2.5MBps = (PC-bin-2)19.5Mbps=2.4Mebi/MeBi ... nije definirano.
To je matematika, sad stvarnost:
ISP daje neku nazivnu propustnost (ne miješati brzinu) obično download/upload jer je rijetko identično.
Dakle, nazivnih 20Mbps, po formulaciji ''ukoliko vaša parica teh. dozvoljava''... je teoretski maximum. Stvarna brzina ovisi o kvaliteti linije, servera (tj njegove propustnosti/opterećenja) s kojeg se nešto skida, te dodatnih 'smetala' koja možda opterećuju liniju kao npr. virusi...
Većinu zanma brzina skidanja s torrenta, tu nema pravila, jer ako je teoretski dio recimo OK, onda isključivo ovisi o drugim korisnicima tj. koliko ih ima, koliko su njihovi uploadowi itd... pa se neki file može skidati npr 500KBs dok neki drugi 5KBs... -to je za svaki torrent u nekom trenutku drugačije-jedinstveno....
Spomenuo sam i brzinu, za razliku od bandwitha-propustnosti, brzina (u igrama LAG) može se usporediti s autom i kamionom, auto može biti brži ali nosi manje tereta-prometa u odnosu na kamion. Pinganje nam (u ispisu) daje brzinu linije. Standardno na LANu <10ms na internetu 10-60, iznad tog (npr.150ms>) se (u igrama) osjeća LAG tj. kašnjenje, dok za surfanje ili download nema neke vidljive (osjetne) razlike.

Koja je to škola?

i ja bi u tu školu!

i kaj će ti ta brzina kad ne možeš ništa skinuti sa torrenta

Posle sam jos testao kad su ugaseni kompovi 80 mb/s. Treca ekonomska. Skines portable torrent, i torrent datoteku, i pustis da odradi svoj posao u sk.

e, da ima 100 sedera, od svih 100 bi pokupio brzine

Hvala bogu ovaj put nemam nikakav problem nego pitam se; ako je brzina veze (download) 20mb (primjer) zasto osoba moze preuzimati datoteke maksimalnom download brzinom od 2.3mb?
EDIT znam da maksimalna brzina skidanja ovisi o serveru s kojega se skida, no ja ovdje pitam iskljucivo za servere koji dozvoljavaju maximalnu brzinu downloada.
20 Mb = 2,56 MB

Netko je vec objasnio netrebate 6 puta, valjda je skontao.

koliko bi ja sada morao imati po pravilu up? dali mi tko moze objasniti tocnije,, dow. mi je 1,2 mb a do 70 kb up,, zanima li me da li je to ok ili bi moglo nesto brze? hvala .... zanima me up..

a koju tarifu imas?

max-adsl flat..

Download:
10 Mb = 1.28 MB
Upload:
512 Kb = 64 KB

jbt ja imam 4mb a dl mi je 200kb/s

jbt ja imam 4mb a dl mi je 200kb/s
ja isto 4mb brzina 400-500kB/s izuzet kad mi se nes sje*e xD
EDIT: recimo sad je vise http://www.speedtest.net/result/861828968.png 4,68Mb/s = 585kB/s :)

http://www.speedtest.net/result/1085176562.png jel ovo dobro............?

http://www.speedtest.net/result/1085176562.png jel ovo dobro............?
Pretpostavljam da imaš kod B.net-a paket od 8 Mb/s. Ova brzina bi mogla biti i bolja s obzirom na paket, ali sve ovisi o propusnosti parice koju imaš.

Iako imam 4 MB brzinu, normalno skidanje dolazi najviše na 490 kb/s, al s IDM-om dok skidam, brzina ide i preko 700, na koju foru IDM može to napraviti? I nije samo da piše brzina, ono stvarno ga tako brzo skine.

Zvao sam službu za korisnike i javi se neka Lucija. Dam joj ja podatke ona nesto slozi veli mi restartaj ruter ja to sve napravim, veli mi izmjerite sad brzinu: download mi je smanjila, a upload je tad bio 213 kbps. Ja se zahvalim iako mi je brzina koju placam za upload 384kbps. Ali onda nakon 5 minuta idem opet mjeriti kad ono upload 94 kbps :O !! Zovem ja opet javi se neki lik i ja opet kazem imam problem s brzinom interneta on meni kaze da oni ne mogu utjecati na upload da to ovisi o serveru na koji "aploudujem" (tak je rekel). Je li to istina da oni ne utjecu na upload brzinu ?
Sad mi je to cudno kak mi je onda upload na facebook uzasno spor i na youtube i na bilo sta da nesto stavljam sve je sporo !!!!!!
EDIT: Kak onda oni mogu pisati da je brzina uz moj paket 3072/384 kbps ako ne utjecu na upload ??
EDIT znam da maksimalna brzina skidanja ovisi o serveru s kojega se skida, no ja ovdje pitam iskljucivo za servere koji dozvoljavaju maximalnu brzinu downloada.