Brzina neta

tebe muči ping, to nije bandwidht.. (MB).
ovisi o npr serveru, broju igrača.. i tome što se paralelno radi na mreži npr YT-fb.. ili u kvartu više opterećenje.
Vidi pto kaže speednet, ako su brojke u normali tad nemaš razloga prigovarati ISPu (tvoj problem, npr sestra), ako su brojke loše, .. ovisi, imaš hakom, ali ako je samo ping, tad zapravo nemaš ništa za žalbu (osim provjere dali je linija ili malware..).

ja iman malo drukčije pitanje, ima optima internet i pošto je neki paket je 3mb ne 4 koji je inače, i sada nude mi 10mb za 60kn mjesecno, sta bi tocno dobio stime, dali bi bio puno brzi komp pri otvaranju stranica, tj za sta recimo treba tih 10? skinem tu i tamo koji film, na ruter je spojen taj komp sestra se paja s tabletom i bratov komp, ajmo reci zadovoljan san brzinom otvaranja stranica ali samo ako torent ne radi, ako radi tako ici na youtube je grozno :D

-tad bi YT bio malo manje grozan.. (ali opet ovisi o filmu-kompresiji.. npr HD ili divx, jer i veći BW se može potrošiti).

a skidanje s torenta bi bilo brže ili ne ? za skidanje s neke stranice znam da ce biti brze al ako je s torenta isto tada stavit torent nek skida samo po noci i mirna bosna

brzina ne ovisi samo o tvojoj strani server je vazniji za torrente seederi. Recimo da taj plan vrijedi za vecinu slucajeva

ukratko 10 mb je puno bolje, za torrente ovisi o seederima al eevo ti usporedba da je sve ok, sad ti recimo skida oko 120 kb/s, uzmes 10 mb i onda ti je brzina 1250 kb/s. To je sasvim dovoljno i na youtubeu za 720p i za 1080p

-da.. (ali, naravno, uvijek ima neki ''ali'').
-to mu neće pomoći za igre-ping-lag.. tj BW samo dozvoljava protok dovoljne količine npr za istovremeno stream YT i download.. ali igre traže brzinu (ne širinu). Tako da će mu lagati ako se istovremeno gleda YT.. ipak, će biti malo bolje (ako ukućani sad ne počnu gledati neke ultra 4k/HD filmiće).

nema ali, neznam zasto toliko komplicirati??, laga nece imati dok god nitko ne koristi cijeli full speed. gledanje youtubea u 1080 nece prouzrociti lag u igrama, jedino ako bude 4k koristio al to za sad nitko ne koristi. A sto se tice torrenta, trebao bi svatko znati da ga se ne koristi dok se igra online!. Osim ako se smanji brzina downloada i uploada.

?? Meni gledanje videa u 720p podigne ping sa 30 na 200-300ms!
Čisto dovoljno za neugodno igranje!
Veza je 4Mbps.

Ljudi da li vi uopce citate poruke..ovdje se radi o 10 Megabitnoj vezi, 720p i 1080p nece smetati pingu. 4 Mbps je sasvim drugi pojam
Za 720p i 1080p je potrebno od 4 do 5.5 Mbps. No ukoliko bude imao 10, mozete zakljuciti sami da mu nece smetati pingu. Ja sam imao 4,10 i 20 Mbps vezu, samo je s 4 Mbps bio problem youtube

Ljudi da li vi uopce citate poruke..ovdje se radi o 10 Megabitnoj vezi, 720p i 1080p nece smetati pingu. 4 Mbps je sasvim drugi pojam
Za 720p i 1080p je potrebno od 4 do 5.5 Mbps. No ukoliko bude imao 10, mozete zakljuciti sami da mu nece smetati pingu. Ja sam imao 4,10 i 20 Mbps vezu, samo je s 4 Mbps bio problem youtube
Da, isprike, radi se o 10Mbps :D
Ali još uvijek mislim da će se ping povećati. Ali neprimjetno, tipa 20-tak ms.

može ukratko pojašnjenje šta je taj bing, znam da torrent ovisi o seederima ali problem je što ga ja ovako moran gasit svaki puta kad sam na netu, a ipak 60kn mjesecno nije ništa (ne troše mi se para pa makar za nekog neznačajne na te stvari), za te novce mogu si uzet evo tv primjer pa zato pitam dali da idem ili ne

može ukratko pojašnjenje šta je taj bing
Bing je internet tražilica: www.bing.com
A ping: http://en.wikipedia.org/wiki/Ping_%28networking_utility%29

može ukratko pojašnjenje šta je taj bing
Bing je internet tražilica: www.bing.com
A ping: http://en.wikipedia.org/wiki/Ping_%28networking_utility%29
hehe, krivo slovo, nemoze se čovje svačime baviti jer ako bi znao od svega malo nebi mi puno pomoglo, bolje od malo toga puno znati ne heheee
ma mislia sam onako u jednoj rečeni laički konkretno vezano za ono šta ja tražim tj šta bi dobio (samo ono bitno-velike ralike ili velika razlika i to je to) ako uzmem taj 10mbs, rečeno bez interneta i stručnih riječi koje neznam šta znače
volio bi da mogu skidati torent i da youtube lijepo radi, komunikator na t portalu te koji forum i po jedna otvorena stranica, igrice baš ne igram jedino bi možda volio gledati tv preko neta a nezna dali mogu s mojim ''the best'' win 8.1 :D, pa sve to bez torrenta, mogu ga iskopčat tokom dana da ako je samo on upitan

Ako imas 10 Mb/s vezu, mozes staviti na torrent i ako povuce vezu moguce je da ce raditi svejedno youtube jer ce on smanjiti brzinu na torrentu al to nije cesto slucaj.. Zato mozes na torrentu staviti maksimalnu brzinu 6 za download, i ostaje ti 4 mb za sve ostale radnje, sto je sasvim dovoljno. Tak da nebi trebao osjetit nikakvi zastoj ili nesto slicno.
S moje strane ja ti preporucujem 10 Mb/s vezu jer je velika razlika od 4 Mb/s, film ce ti se barem za troduplo brze skinuti, a i da ne pricam da ce ti hd online sadržaji puno brze ocitavati i bolje raditi. Cim uzmes 10 Mb/s vezu automatski bi trebao dobit i malo bolji upload, sto znaci brze stavljanje slika,videa ili nesto slicno na popularnim stranicama kao sto su facebook ili youtube.

znači ako uopće nebi koristia torrent nema potrebe za time. al nemam ni 4 nego 3, makar sada gledam nema više tog paketa koji sam ja bio uzeo, jedini je bio s 3mb/s svi ostali min 4... sada jel znate dal kod optime se moze koristiti carnet (mi se čini da piše nešto) te dali je isto sve ili smradovi ča smanje?

evo zvao ih, i ja sam imao neki o2 flat za 189kn u kojem nije bio ukljucen prikaz broja pa sam bio mora i to ukljucit za 15kn mjesecno, sada postoji novi o2 paket s 10mbits za 215kn ostalo sve isto ko u mom al s prikazom broja u cijeni tako da dosad plaćao 204 za 4mbits (kaze da nije 3, ja sam mislio da je jer sam gledao bio za taj carnet al nisam bio uzeo to jer da cu nakon 3mj se prebacit posto prvih 3 su bila u pol cijene) a sada sam nek ukljuci ovaj za 9kn vise i 10 umjesto 4 mbits, al zanimljivo je da me neki dan zvala neka zenska i nudila za dodatnih 60kn da mi stavi tih 10mbits :DDDDDD

Eto, nadam se da ces biti zadovoljan s 10 Mb/s, pozdrav!
imam novi-net i pise da je brzina 2048/256 kbit/s
e sad,molim neke koji se razumiju u te stvari da mi malo pojasne to...nemogu igrat obican cs da mi ne steka (60% dana je ping 200-300) a kamoli neke zahtjevnije igre..na speed testu mi kaze download 0.56...mene zanima dal je taj net slab za te stvari ili ja nemam brzinu koja pise u ugovoru...da dodam sestra je na laptopu i koristi isti net a vecinom je na fb-u..