Internet

Amazon - pitanja i odgovori

CyberDemonVZ sri 23.2.2022 11:15
FileFicho kaže...

Je li siguran Amazon.it? Koliko vidim, jeftiniji je par eura u odnosu na .de, ali zanima me pouzdanost?

 Ako je službeni Amazon a ne neki third party prodavač, ne bi smjelo biti problema.

Ja kupio Oculus Quest 2 prije koji mjesec, stigao za par dana, sve uredno.

Hacker002 uto 15.3.2022 11:40

Pokušam se logirati u svoj račun, mail šifra, i onda mi izbaci da mi je poslalo neki kod na broj mobitela za verifikaciju i dolje navede amazon shopping aplikaciju i mobitel koji ja nemam već tri i pol godine i preko kojega nikad u životu nisam koristio amazon jer ga nisam ni imao tada i na kojem ni ovaj mail nisam nikada ni imao. Praktički mi je račun blokiran i ne mogu ući u njega, jedina opcija je zvati debile preko klasičnog poziva što nema šanse da ću platiti, koji god način probam uvijek me baca na log in i na tu verifikaciju koju je nemoguće odraditi. Ima li kakav način za kontakt mailom ili za riješiti to, ili ću ih jednostavno otpiliti i nikad više ne koristiti? Kada idem na password reset, dobijem onaj jednokratni kod na mail, upišem njega i opet me baci na ovaj ekran za verifikaciju..

 

tinko čet 24.3.2022 15:45

Molim pomoć. Kupio sam preko Amazon de,odjevni predmet,koji mi je preveliki i vratio sam ga prema uputama ( isprintao i zalijepio papire na paket i poslao hrvatskom poštom ) u Poljsku. Prateči broj vidio sam da su prije 2 dana preuzeli robu ali to ne vidim na mojem Amazon računu. Što učiniti ,hvala.

assassin.st čet 24.3.2022 15:46
tinko kaže...

Molim pomoć. Kupio sam preko Amazon de,odjevni predmet,koji mi je preveliki i vratio sam ga prema uputama ( isprintao i zalijepio papire na paket i poslao hrvatskom poštom ) u Poljsku. Prateči broj vidio sam da su prije 2 dana preuzeli robu ali to ne vidim na mojem Amazon računu. Što učiniti ,hvala.

 Jos malo pricekati, ako ne bude nista za tipa tjedan dana javi im se preko support chata.

Hacker002 pet 25.3.2022 15:39
Sint1 kaže...
Ili ih zovi ili napravi novi racun. Trece nema, znam jer imam isti problem.

 Prošlo mi sada, bezveze kliknuo tamo i došao mi SMS sa web linkom, kliknuo na njega i potvrdio da sam to ja i logirao se normalno.. Nema smisla.

galinjo24 pet 8.4.2022 23:46

Jedno pitanje,naručio sam preko amazona.de isti dan žaruljice za auto i od drugog sellera sat za mtb..to.je već došlo a buni me ovaj tracking i već par dana se ne miče samo stoji..ako netko imao slično iskustvo..hvala

KiX777 čet 26.5.2022 00:09

Ekipa, imam pitanje vezano uz narudžbu. Naručio bih mob, njemački je Amazon, ali vidim da je seller iz Londona. Kada odem na checkout i sve, prije same narudžbe mi piše oko 580 €, je li to konačna cijena ili će biti nekog poreza i carine? 

Mr2No sri 10.8.2022 11:06

Kupio fire stick,instalirao kodi,sve je radilo jedan dan. Onda sam htio kupiti vpn,pa me izbacio i račun mi je na čekanju,dok ne pošaljem podatke,koje neznam gdje da nađem? Zna li netko pomoći?

tuna-1 sub 13.8.2022 12:43
Mr2No kaže...
Ou shit,pa nitko

 Pa pošalješ im podatke koji su vezani uz tvoj Amazon račun točnije tvoj odabrani način plačanja jer je sustav detektirao fraud iz nekog razloga. Ukoliko posjeduješ, pošalješ im ono što te traže, billing statement (iz kojeg je vidljivo tvoje ime prezime ako kartica glasi na tebe), zadnja 4 broja sa kartice, ako te još nešto traži to priložiš i u roku par minuta automatski bi ti račun trebao biti odblokiran, ukoliko ne uspije onda ćeš čekati malo duže da netko iz customer service-a to manualno pregleda.

L1nNk pon 21.11.2022 19:34

Ima li tko iskustva s Affiliate marketingom na Amazonu. Ja sam poceo 15.11 og i evo dosad ostvario 115 prodaja, s 70 artikala shipped i 68.79$ ostvarenog prihoda od shipped prodaja. Dnevno posvetim 2h eventualno oko ovoga. Sto mislite dali ima smisla se ovim nastaviti baviti ?? Opcenito kakva su vam iskustva s affiliate programima ?? Sry ako ovo nije podgrupa za ovaj upit.

mata94 sub 26.11.2022 12:09

Prvi put radim account na Amazonu. Je li bolje imati jedan račun za amazon.com i amazon.de pa mijenjati regiju izmjenom adrese za dostavu ovisno o tome odakle želim kupovati ili je bolje imati zasebne račune za svaku domenu?

Gemmy sub 26.11.2022 12:24

s jednim accountom mozes na sve razlicite se logirat

 

samo si stavi razlicitu adresu za americki recimo neki s 0% tax

 

ja imam jedanu adresu us za psn bonove, jednu za mailbox-de, jednu za hr adresu

mata94 sub 26.11.2022 23:36
Gemmy kaže...

s jednim accountom mozes na sve razlicite se logirat

 

samo si stavi razlicitu adresu za americki recimo neki s 0% tax

 

ja imam jedanu adresu us za psn bonove, jednu za mailbox-de, jednu za hr adresu

Hvala na informaciji. Napravio sam račun na .com domeni i probao sam kupiti PS gift card od 10 USD, ali nisam uspio. Dobio sam mail da mi je account temporarly on-hold zbog aktivnosti i traže billing-address potvrdu (koju naravno za US adresu nemam). Ne znam jesam li pogriješio u definiranju adresa - stavio sam adresu u Anchorageu (Aljaska zbog 0% poreza) te svoju Visa debitnu karticu kao način plaćanja. Prvo mi je u košarici izbacivalo grešku da nije moguće kupiti gift card u regiji pa je pomoglo kada sam pod region settings stavio Anchorage adresu. Ali nažalost kupovina nije odobrena. S hrvatskom adresom naravno u početku nije prolazilo u košarici.


Probao sam u temi pronaći upute, ali nisam bio uspješan. Postoje li negdje na forumu? Bio bih zahvalan. :) 

 

EDIT: vidim da je isti slučaj kao i kod kolege s foruma koji je slučaj opisao u drugoj temi (link na poruku). S obzirom da je novi račun, Visa kartica iz HR, a billing adresa US, vjerojatno je sustav automatski blokirao transakcije pa nisam siguran što mogu napraviti po tom pitanju.

CyberDemonVZ pet 9.12.2022 09:40
Avensac kaže...

Kakve su dažbine sad kad se uzima s engleskog amazona? Zadnji put sam naručivao dok su još bili u eu pa nije bilo nikakvih dodatnih davanja..

 PDV, troškovi, ako ide i carina... Ja sam odustao od kupovine u UK.

marijanooo pon 12.12.2022 13:14

Ispricavam se ako ovo ne ide u ovu temu - postoji li način da se subscribeamo na Amazon music iz Hrvatske? Uspio sam dobit mjesec dana free kad sam uzeo Amazon Prime na mjesec dana free. Sad kad zelim produljiti, odbija me jer me trazi da odaberem neku drugu drzavu (valjda sluzbeno jos nije u Hrvatskoj), ali mi odbija karticu jer je kartica vezana za Hrvatsku.

greysaint0 pet 16.12.2022 14:25

EKipa, može pomoć glede kupnje sa Amazona - naručio sam klincima Xbox Series S i monitor za sobu. Monitor su odmah poslali, međutim konzola već 6 dana nije poslana. Pošto je šansa ravna nuli da to dođe do Božića, htio sam otkazati pošiljku, međutim, već je ušla u "advanced shipping stage" kako kaže Amazonov beskorisni support i ne može se otkazati.

 

Pošto ne želim da mi klinci ostanu bez poklona, radije bi im kupio kod nas konzolu. Koja mi je najlakša opcija za povrat ove konzole - da li mogu jednostavno odbiti paket kada dođe? U slučaju da mogu odbiti isporuku, da li trebam nešto ručno otkazivati ili će mi Amazon automatski dati povrat kad dobiju natrag pošiljku?

 

EDIT: naručio sam sa Amazon.de

nikonja pet 16.12.2022 14:48

Pa obično ti taj support kaže i kad bi moga bit kod tebe paket, bar meni onaj okvirni datum u 90% slučajeva pogodi datum isporuke!

Što se tiče povrata, paket preuzmi i ga isti dan sam pošalji nazad po pošti, ionako je poštarina besplatna.

 

LP