FPS-značenje u igrama

Ma valjaš gluposti a i neda mi se više sudjelovat u ovoj beskorisnoj raspravi !!

Kod niske brzine osvjezavanja slika ce titrat kod LCD-ova.
TV-ovi rade na 50/60Hz, osim 3D televizora zato gtf0 n.00.b

itomic, anphonic ima pravo. da se imalo razumijes u to bi znao o cem prica.

Ovo ne kužim da ne mogu raspoznat razliku između 25 i 60 FPS. Pa stavim u COD-u lock na 25 i šteka puno više nego na 50. lol..
ako nisi znao svi filmovi na televiziji se prikazzuju u 24fps , jesi ikad primjetio da ijedan blokaje?

omgg athlon ti nije isto. pogledaj objasnjenje u prijasnjim postovima.

TV-ovi rade na 50/60Hz, osim 3D televizora zato gtf0 n.00.b
Najjeftiniji mali tv-i rade na 60Hz, iole malo ozbiljniji na 100Hz, a kvalitetni i ostali 3d televizori na 120Hz.

Ne-pravih 100Hz. Interpoliranih. Nema razlike. Tv program je jos uvjek na 24fps.

vidim dotakli ste se coda a i opcenito, a bogami i teorije, e pa ja cu nesto reci iz prakse u cod2. igram od 2007 pa se osjecam kompetentniji od nekoga tko je upalio jucer cod i sad spaja teoriju sa nekom on-the-fly praksom (nhf), mozda sam u krivu. na 25-30 fpsa nemoj cod2 niti pokusavat igrat, 60fpsa je naravno bolje od 30 jer cod2 na 25 fpsa i filmovi od 25fpsa koje gledate nemoze se usporedjivati. dapače, osjeti se razlika izmedju nekih 140-180 fpsa i kad imas 250 lock stalno (fluidnije izgleda - a to nemoze primijetiti netko tko je jucer upalio cod i susreo se s nejgovim engineom, nego netko tko dosta dugo tako igra i odjednom dobije boost na 250 fps-a). kao sto je netko spomenuo cini mi se, igrivost dosta ovisi i o serveru na kojem se igra, server zna imati pb laga, sto se takodjer odražava na fluidnost igre. iz moje prakse pokazalo se da je 250 lock najbolje, sa 333 nije toliko glatko kad se okreces po mapi. naravno ulogu igra i miš s kojim igrate cudili se vi ili ne, igra ce biti "glađa" s recimo nekim dobrim misem tipa mx518/g5/deathadder nego neki stock, zbog samog dpi-a a i drivera samog miša, pri tome na glatko mislim na to recimo kad se okreces po mapi i imas lock 250, bolje uocis protivnika prilikom tog okretanja nego recimo da ti fpsa varira izmedju 240-350 (primjera radi). nebih zelio dalje pametovati o refreh rateu i rezoluciji monitora, samom configu, jer bi se moglo do sutra i nepotrebno je. teroija je jedno a praksa je drugo. dali je fps bitan? bitan je naravno sto vise to bolje, ali o odredjenim granicama.

Decki pozdrav. Sa mobitela mi je tlaka sve procitat,a treba mi sada odgovor.
Steam nema counter frejmova..ima li jos rjesenja da se dobije brojac u kutu ekrana..osim frapsa?
Nekada davno mi se svidjao brojac u friziranim ati omaga driverima.
Hvala na pomoci i razumjevanju.

Ma smiješni ste !! Baš bih volio da može ovih par "pametnih" doć do mene da isporobamo vaše teorije. Da igraju 5 igara sa naštimanim frameovima do 35 recimo i onda do 60FPS i kladim se da nebi znali kada igraju istu igru sa 35 FPS ili 60 FPS. A ljudska psiha je vrlo podložna sugestiji i placebo efektu što hrpa ljudi po ovom forumu potvrđuje. Vi ako vam je tako bolje uživajte u svojim imaginarnim zamislima i idejama
.
Daj molim te malo razmisli o svemu, šta misliš zašto je standard za refresh rate monitora upravo 60Hz, a za televizore 100/120Hz. Ajd probaj smanjiti na recimo 40 pa ćeš vidjet kak će ti slika titrat, a slika na ekranu se osvježava 40 puta u sec?