Igre - općenito

Assassin's Creed Shadows

chance00 pet 21.3.2025 19:08

iskreno , nisam mislio da ima toliko gay populacije medju bug-ovim citateljima 🤔. Zanimljivo  

Ovakav woke shitfest ne moze braniti nitko tko i sam nije duboko woke .

A tako je dobra igra da se i u japanskom parlamentu raspravlja koliko vrijedja japance i njihove vrijednosti. 

Go woke go broke 

pr0n_addict pet 21.3.2025 19:31
chance00 kaže...

A tako je dobra igra da se i u japanskom parlamentu raspravlja koliko vrijedja japance i njihove vrijednosti.

Neka se tamo halabuka digla u vezi prikaza uništavanje vjerskih predmeta ili čega već u šintoističkom hramu, a u Japanu je desnica na vlasti od valjda stoljeća 7. tako da njihova reakcija ne iznenađuje.

.

Uglavnom, nema to toliko veze s Yasukeom kao takvim koliko sam vidio. AC se ionako slabo prodaje u Japanu pa Ubija realno boli pipi za cijelu tu priču.

Što se tiče famoznog crnog samuraja, vrijedi malo baciti oko na ovaj thread.

Ivan(4) pet 21.3.2025 19:38

To što su oni uvređeni ne znači da prikaz nije istorijski autentičan (Japan ima "zanimljiv" odnos prema svojoj istoriji), niti da mora biti istorijski tačan u delu koje počinje napomenom da je u pitanju fikcija.

Yasuke je inače bio inspiracija i za Afro samuraja, homoerotski prikazi su postojali u japanskoj likovnoj umetnosti i književnosti iz tog perioda, a postoje i popularni su i dan danas (yaoi), no naravno da bi savremeni japanski nacionalisti voleli drugačijeg protagonistu.

filip_medo pet 21.3.2025 20:31
pr0n_addict kaže...
chance00 kaže...

Neka se tamo halabuka digla u vezi prikaza uništavanje vjerskih predmeta ili čega već u šintoističkom hramu, a u Japanu je desnica na vlasti od valjda stoljeća 7. tako da njihova reakcija ne iznenađuje.

.

Uglavnom, nema to toliko veze s Yasukeom kao takvim koliko sam vidio. AC se ionako slabo prodaje u Japanu pa Ubija realno boli pipi za cijelu tu priču.

Što se tiče famoznog crnog samuraja, vrijedi malo baciti oko na ovaj thread.

Šteta što se Ubi kroz svoj shitshow od serijala nije pokušao sprdati sa Islamom, doduše znamo i zašto ?! Francuska i ovako dovoljno gori. :D

pr0n_addict pet 21.3.2025 21:29
filip_medo kaže...

Šteta što se Ubi kroz svoj shitshow od serijala nije pokušao sprdati sa Islamom, doduše znamo i zašto ?! Francuska i ovako dovoljno gori. :D

Eh jebiga, sad bi ti da se dira u gnijezdo stršljena. Malo tko je baš toliko suicidalan.

chance00 sub 22.3.2025 01:12

jbte. Bilo je pedera i pedofila jos od doba neadertalaca . Sto  ne znaci da suvremeni covjek mora gledati gadosti koje ga totalno ne zanimaju .I 95% covjecanstva je  hetero a po tim woke glupostima smo svi gay i ne znamo ni dal smo musko ili zensko ili medvjed. 

Samo cekam da predstave bijelog Martin luther kinga ili ghandija. 

A vidjeti ce se po rezultatima prodaje tko je u vecini. I koliko ljudi misli da je bas super igra.

Tu  ne ukljucujem prodane duse recezenata ,ukljucujuci Hcl

Bloodraven sub 22.3.2025 07:42

Ljudi ovo je stvarno otišlo predaleko. Ja sam siguran da prije 10 godina nitko ne bi tako secirao igre. Mislim da Japan ima puno većih problema od crnca u igri, koji je čak i moguće da je tamo ako pratiš priču. Na kraju priče naišao sam na jedan dobar komentar, od kada su AC igre bile povijesno autentične, odigrao sam svaki naslov u serijalu. 

I love it how people talk about  historical accuracy when the first 3 games were about a mind controlling apple , an ancient hidden vault under the Vatican and the popes family trying to enslave the human race.

Santana sub 22.3.2025 07:58
pr0n_addict kaže...
Ivan(4) kaže...

Istorijska japanska ljubav Ode Nobunage:

In nanshoku literature of the Edo period, it was commonly depicted that Oda and Mori had a sexual relationship that was commonly found in those times.

Wikipedia 

Pederastija je postojala i u npr. u antičkoj Grčkoj te je tada bila društveno prihvatljiva pojava. Zašto ju onda nisu "nagurali" u npr. AC Odyssey?

Nekako mi se čini da bi tako nešto ipak bilo prilično gadljivo za vidjeti i "iskusiti" kroz igru čak i ako bi bilo "opcionalno" (platio sam igru pa onda još moram paziti da ne naletim na "minu" - kakav debilan argument), ali to sam samo ja.

Slijepo preslikavanje takvih, danas (još uvijek) neprihvatljivih pojava, bih radije ostavio za History i slične kanale.

Međutim, doći će i to na red za "naguravanje" u igre, kad-tad. Seksualna revolucija je neprekidan proces.

Baš me zanima kako bi danas izgledao AC smješten na Arapski poluotok za vrijeme nekakvog kalifata? Koze, ovce i tako to? Možda deve?

Ta prica mi je malo nategnuta.

Od tisuca i tisuca oslikanih vaza i cega sve ne iz tog doba mozda 2-3 imaju neki pederluk naslikan na njima i onda po tome nastala ta prica da je to bilo drustveno prihvaceno, a zapravo vise izgleda kao statisticka pogreska.

BeLLicus sub 22.3.2025 10:05
chance00 kaže...

jbte. Bilo je pedera i pedofila jos od doba neadertalaca . Sto  ne znaci da suvremeni covjek mora gledati gadosti koje ga totalno ne zanimaju .I 95% covjecanstva je  hetero a po tim woke glupostima smo svi gay i ne znamo ni dal smo musko ili zensko ili medvjed. 

Samo cekam da predstave bijelog Martin luther kinga ili ghandija. 

A vidjeti ce se po rezultatima prodaje tko je u vecini. I koliko ljudi misli da je bas super igra.

Tu  ne ukljucujem prodane duse recezenata ,ukljucujuci Hcl

Na steamu ima Very Positive u reviewsima 81%, igru je zaigralo više od milijuna igrača odma prvi dan nakon izlaska. Igra ima prezabavan stealth i combat sa Naoe sa kojom ionako igraš većinu vremena, feudalni Japan odrađen vrhunski.

BeLLicus sub 22.3.2025 10:29

Igra se to na veliko i zadovoljni su sami igrači. Na steamu ćeš teško dobiti i 70% pozitivnih ocjena ako igra ima bilo kakvih problema to odma kreće drvlje i kamenje. Ovdje ima iznad 80%... Popularno je srat po ubisoftu ovih dana i to zasluženo ali AC: Shadows je dobra igra. 

Ezio sub 22.3.2025 10:33
chance00 kaže...

Japan je drustvo di je tradicija svetinja. Cak i danas .  Crni samuraj nikad nije postojao , nit nece nikada postojati. 

Plus sto su stavili brdo stvari koje uopce ne spadaju u Japan ( a i vrijedjaju japance).  Pa dobijes da i japanski premijer proziva igru. 

Cisti woke shitshow koji je tu samo da pumpa woke ideologiju. 

Shitshow je u ispranim mozgovima ljudi pod utjecajem mačo, konzervativne, primitivne propagande. To se kod većine prenosi sa koljena na koljeno.

U 16. stoljeću, u vrijeme radnje Assassin’s Creed Shadows, homoseksualnost je bila društveno prihvaćena, posebno među samurajima i budističkim redovnicima. Veze između muškaraca smatrale su se dijelom ratničke i duhovne kulture, a nisu bile tabu kao u Europi tog doba.
Mogućnost da je postojao crni samuraj u Assassin’s Creed Shadows je povijesno opravdana, jer je Yasuke stvarno živio i služio u tom razdoblju.

filip_medo sub 22.3.2025 11:19
BeLLicus kaže...

Igra se to na veliko i zadovoljni su sami igrači. Na steamu ćeš teško dobiti i 70% pozitivnih ocjena ako igra ima bilo kakvih problema to odma kreće drvlje i kamenje. Ovdje ima iznad 80%... Popularno je srat po ubisoftu ovih dana i to zasluženo ali AC: Shadows je dobra igra. 

Onima koji imaju kriterije do visine gležnja je i Concord dobra igra. :)

pr0n_addict sub 22.3.2025 11:28
BeLLicus kaže...

Ubi maže oči i to naveliko:

.

Nisam ni znao da im dionice propadaju još tamo od 2018. godine. Tada su imali peak od 100 € po dionici da bi danas bili na nešto sitno preko 12 €.

BeLLicus sub 22.3.2025 12:27
forumaš kaže...

ja ni sam fan ali sam Valhallu igrao 151 sat, tak da bum ovu kratku od 50 sati pregazio ko plitak potok kad dođe na red :D

I ja 168 sati Valhallu odigrao i oba dlca. 110 sati Odysseya i oko 90 sati Originsa sve kompletirao 100%... Zašto? Volim povijesne igre kad uronim u dio povijesti kroz igru u Originsu je to bio ancient Egipat možda najjače povijesno razdoblje za mene ikad, piramide,grobnice,močvare,utrke konja, gladiatori, u Odysseyu se popravio gameplay još stara Grčka, pomorske bitke top. Ako je meni gameplay zabavan a u AC mi je sve to super taj stari svijet, rpg stil lvl lika, nabavljanje legendary opreme. Shadows je odličan po pitanju gameplaya, stealth je baš vrhunski odrađen borba mesnata i raznovrsna. I totalno me boli briga što tamo ima neka odluka koju ti sam doneseš da se 2 lika ljube, neću to odabrati i dobro kao što si mogao takve stvari i u Odysseyu i u Valhalli odabrati da muško bude sa muškim žena sa ženom itd. U Witcheru 3 gledaš cijelu scenu sexa sa polu ženom polu kozom i gle to je svima jedna od najboljih igara ikad i to nikome nije smetalo. 

BeLLicus sub 22.3.2025 12:29
filip_medo kaže...
BeLLicus kaže...

Concord je ugašen tjedan dana nakon izlaska nije imao ni 500 igrača, Shadows uredno igra 50 tisuća igrača na steamu, gdje je još ubisoft launcher itd. Jesi našao usporedu u pm 

filip_medo sub 22.3.2025 12:53
BeLLicus kaže...
filip_medo kaže...
BeLLicus kaže...

Concord je ugašen tjedan dana nakon izlaska nije imao ni 500 igrača, Shadows uredno igra 50 tisuća igrača na steamu, gdje je još ubisoft launcher itd. Jesi našao usporedu u pm 

Ekipa se po društvenim mrežama sprda sa combatom, da ne pričamo o nekom stealthu gdje npc stane pred tebe i dalje te ne vidi, nebinarni japanac u vremenu bez moderne medicine koja to omogućuje, crni samuraj, japanska vlada komentira kako je igra sramota za njihov narod, a mene tu par forumaša uvjerava kako je igra dobra i feudalni japan vrhunski odrađen, uz samog CEO-a Ubishita. Jer je igru zaigralo milijun they/she/them amerikanaca i europljana. 

Pošto se Francuzi u zadnje vrijeme vole sprdati sa kršćanstvom npr. OI, sada autentičnim feudalnim japanom kako kažeš, onda predlažem da sljedeći AC naslov bude o religiji "mira".

Evo primjer: AC Liberty of Islam

Jedan od doživljaja u igri da bude kada glavni character u igri umre i ode u afterlife da ga umjesto 40-70 djevica i vječne erekcije, koliko i koju im je veliki prorok muhamed obećao, da ih umjesto toga dočeka 40-70 pedera i vječna rektalna penetracija, uz obvezu da to IGN ocjeni 9.5/10 minimalno, a forumaši nas uvjere kako je ta uvreda na religiju mira opcionalna. 
A dok vi igrate takve super igre kao Shadows i nadolazeći Islam, mi bi live stream Francuske kako gori zbog ismijavanja druge religije/naroda.

Edit: ne budem više komentirao temu, samo ću se doći nasmijati kada financijska očekivanja ovog goty naslova ne budu ispunjena, a za to budemo krivi mi bolesni homofobi. 

forumaš sub 22.3.2025 13:16
filip_medo kaže...
 samo ću se doći nasmijati kada financijska očekivanja ovog goty naslova ne budu ispunjena 

Koga boli briga za to, nisam dioničar. Igram ak mi je dobro, ak nije ne igram. Za ostalo me zaboli, obogatili se ili propali, uvijek ima nekaj za igrati.

antimadridista sub 22.3.2025 13:42
filip_medo kaže...

Edit: ne budem više komentirao temu, samo ću se doći nasmijati kada financijska očekivanja ovog goty naslova ne budu ispunjena, a za to budemo krivi mi bolesni homofobi. 

Jel itko ikad rekao da je ova igra GOTY? Malo si previše defanzivan. Nedaj Bože netko spomene da možda ova igra ipak nije nešto najgore što je ikad postojalo kako vi želite prikazati, odmah pjena na usta.

Ezio sub 22.3.2025 14:22
filip_medo kaže...
BeLLicus kaže...
filip_medo kaže...
BeLLicus kaže...

Ekipa se po društvenim mrežama sprda sa combatom, da ne pričamo o nekom stealthu gdje npc stane pred tebe i dalje te ne vidi, nebinarni japanac u vremenu bez moderne medicine koja to omogućuje, crni samuraj, japanska vlada komentira kako je igra sramota za njihov narod, a mene tu par forumaša uvjerava kako je igra dobra i feudalni japan vrhunski odrađen, uz samog CEO-a Ubishita. Jer je igru zaigralo milijun they/she/them amerikanaca i europljana. 

Pošto se Francuzi u zadnje vrijeme vole sprdati sa kršćanstvom npr. OI, sada autentičnim feudalnim japanom kako kažeš, onda predlažem da sljedeći AC naslov bude o religiji "mira".

Jedan od doživljaja u igri da bude kada glavni character u igri umre i ode u afterlife da ga umjesto 40-70 djevica i vječne erekcije, koliko i koju im je veliki prorok muhamed obećao, da ih umjesto toga dočeka 40-70 pedera i vječna rektalna penetracija, uz obvezu da to IGN ocjeni 9.5/10 minimalno, a forumaši nas uvjere kako je ta uvreda na religiju mira opcionalna. 
A dok vi igrate takve super igre kao Shadows i nadolazeći Islam, mi bi live stream Francuske kako gori zbog ismijavanja druge religije/naroda.

Važnije od političke ili kulturne provokacije jest pitanje je li igra kvalitetno napravljena ili ne. Da, postoji dosta kritika vezanih uz combat, AI stealth mehaniku ili povijesnu autentičnost, i o tome svakako vrijedi raspraviti. Legitiman argument bio bi da Ubisoft možda nije ispunio očekivanja fanova kad je riječ o gameplayu i dizajnu likova. Međutim, spominjanje nečije rase, spola ili seksualnog identiteta kao dokaz da igra nije kvalitetna skreće pozornost s pravog problema: je li igra dobro dizajnirana i zabavna.

Čini se da tvoje okusiranje na seksualne i erotske aspekte neke druge religije i vječnu penetraciju ukazuje na neku tvoju fascinaciju ili latentnu želju koju bi možda bilo dobro malo dublje razmotriti – jer, znaš kako kažu, ljudi često ismijavaju ono što u sebi potajno potiskuju ili ih duboko zanima. Možda tvoja opsesija tim aspektima krije nešto što bi mogao otkriti o sebi, zar ne?

A što se tiče tvog „radovanja“ eventualnom financijskom neuspjehu Ubisofta, to ne mijenja činjenicu da igra trenutno ima svoju publiku i uspjeh. Financijski rezultat nije uvijek jedini mjerodavni kriterij kvalitete igre – postoje mnoge odlične igre koje nisu postigle komercijalni uspjeh, a opet imaju svoje fanove. Stoga je bolje kritiku usmjeriti na stvarnu kvalitetu igre, umjesto da se nepotrebno raduješ tuđem neuspjehu.

Ukratko: manje opsesije seksualnim identitetom likova, manje ljutnje na druge kulture, a više koncentracije na bitno – gameplay, tehničku izvedbu i zabavu.

Ivan(4) sub 22.3.2025 14:33
filip_medo kaže...

Još jednom za one koji komentarišu, a niti igraju, niti čitaju diskusiju: Da bi se postiglo da se ništa sumnjajućem igraču prikaže ta skandalozna situacija protivprirodnog bluda (koji je u tom periodu japanske istorije bio sasvim uobičajen i nimalo stigmatizovan), ta sramotna scena koja ostalih 50-100h igre potpuno baca u prašinu, neophodno je da igrač:

1. isključi Canon mode kako bi dobio dodatne dijaloške opcije
  2. prilikom određenog razgovora sa dakako muškim likom odabere opciju označenu srcem, pri čemu ko je igrao ranije AC igre tipa Odyssey, zna da je to opcija za romansu, ko nije igrao ranije AC igre, takođe zna da je srce simbol romanse, a ko je pao s Marsa i nema pojma šta zemljanima znači srce, on pročita da opcjia glasi "Ajmo se ljubiti"

Dakle, primedba je na nivou "Jbt, ovo je strašno, homoseksualci su svuda među nama, ideš ulicom i ništa ne očekuješ i odjednom te neko hefta u ****!" -"WTF, kako ti se to desilo?!" -"Pa ništa, izašao ja uveče i neki lik krene da priča sa mnom i pita me jesam li ja stvarno Bug forumaš i ja mu umesto odgovora krnem jezik i odvedem ga kući..." -"?!?! Pa ti si njega spopao!" -"Dosta! Dosta više sa tim woke glupostima, to je odvratno, neka pokuša tako nešto u Saudijskoj Arabiji!"

I da, nebinarnost ne zahteva nikakve medicinske zahvate niti ima veze sa bilo čijim fizičkim stanjem. Al' ok, ne moraš ti znati šta je nešto da bi to mrzeo.

EDIT: Pošto se pravi neki whataboutizam na temu religije, koju religiju ova igra koja se dešava u srednjovekovnom Japanu vređa? Šinto? Ne, tu nije bilo osude homoseksualnosti. Verovatno onda loše predstavlja autentične srednjovekovne japanske hrišćane? 

Hexfire sub 22.3.2025 15:40

Meni ova igra izgleda kao propuštena prilika da napokon taj serijal krene u nekom svježem smjeru. I ako je ovo stvarno igra o kojoj ovisi budućnost Ubisofta ne izgleda mi previše svijetla. Ne vidim baš da će ovime provući nove fanove.

Sve stare boljke su i dalje tu, ali barem je veći fokus na stealth koji mi izgleda zabavno. Tako da ću sigurno s vremenom isprobati ovo, ali definitivno ne po punoj cijeni. Čak ova opcija s pretplatom nije loša jer je igra puno kraća što se tiče glavne priče. Ili ću čekati da dođe na gamepass/ps+.