Hexfire čet 28.9.2023 13:12
greysaint0 kaže...

P.S. pretpostaviti ću da je EA morala ukloniti FIFU jer su izgubili licencu za taj brend. To je dosta specifičan slučaj koji nije da se događa često.

Nije, ali da si prije dvije godine rekao da će EA izgubiti licencu i više nećeš moći kupiti FIFU, svi bi te gledali ko da si s Marsa pao. 

Hexfire čet 28.9.2023 13:18
Jelash13 kaže...

Gotov s igrom i s temom, osim ako vas nešto zanima. Uspio sam riješiti prije nerf patcha.

Vratimo se na tursku i VPN. 

Sad kad netko tu napiše da je igra teška moći ćeš reći: "E sinko moj, ja ti još uvijek pamtim ona vremena prije patcha 1.2"

Ima još tu prostora za balansiranje koliko sam vidio. Moram se požuriti prije nego nerfaju throwable iteme 

MEGATAMA čet 28.9.2023 14:23
greysaint0 kaže...
MEGATAMA kaže...

Google Stadia X to je ono sto oni spremaju za iducu generaciju.

Btw sve digitalne verzije Fifa igara uklonjenje sa storova 🥂🥂🥂

https://wccftech.com/fifa-series-entirely-removed-from-digtal-storefronts-ahead-of-ea-sports-fc-24/

https://youtu.be/Bq37TlPiPAU?si=KLt6fC8z0Z_xuc4k

Ako misliš na hibridnu konzolu koja je leak-ana, svaki proizvođač konzola može vrlo lako ustanoviti koliki postotak prodanih konzola je online vs offline. Ukoliko je 90+% konzola online, a vjerojatno je, onda se vrlo lako može prodati always online konzolu sa mogućnostima hibridnog computinga koji ne zahtjeva veliki bandwidth.

Koncept hibridnih render farmi već postoji, što će Microsoft vjerojatno skalirati na razinu pojedine konzole. Što se tiče benefita takve konzole, pogledaj jedan Starfield i glavne razloge zašto se vrti u 30 FPS-a; u Creation 2 engine-u svaki objekt ima vlastita fizikalna svojstva. To znači da igra pamti gdje je doslovce svaki objekt koji si pipnuo u igri, a tu su i kompleksne simulacije planeta i hpra background task-ova. Kad bi dio tog posla mogao offloadati na Cloud, da se konzola ne bavi time, CPU bi se masivno rasteretio u takvim igrama.

Ja pozdravljam takvu konzolu jer smatram da možemo imati bolje performanse nego ikada. Naravno, opasnost digital only konzole je da neke igre nestanu nakon nekog vremena, ali ponovit ću ono što sam već napisao prije - postotak ljudi koji igraju prastare igre je sitan i nebitan u široj slici i moru ljudi koji uvijek gledaju koju novu igru će igrati. Netko tko je veliki obožavatelj FIFA-e kupuje svake godine novu, ista stvar vrijedi i za COD i slične franšize.

Uostalom, nije da igre nestaju samo tako - na Microsoft Store-u ima još uvijek ogroman postotak originalnog Xbox library-a. Osobno sam probao instalirati neke igre koje su mi ostale u dobrom sjećanju, npr. Black i obrisao sam ih nakon 20 minuta. Nostalgija je vrhunska droga i niti ne kužiš koliko si se naviknuo na bolje dok ne probaš staro.

Nažalost ovakvi (gaming) forumi su najgora mjesta za dobiti nekakav reprezentativni uzorak kako se prosječan kupac konzola ponaša pa se stječe dojam da je bluray drive nešto od čega se ljudi teško odvajaju - činjenica je da ljude boli ona stvar za diskove i da bi se sutra prešaltali da se isti ukinu. Živimo u doba Youtube-a, Netlifx-a, Spotify-a i mora ostalih streaming servisa. 

Kako su videoteke propale, tako će i fizička distribucija igara. To je jednostavno smjer u kojem tehnologija napreduje i besmisleno se tome opirati.

P.S. pretpostaviti ću da je EA morala ukloniti FIFU jer su izgubili licencu za taj brend. To je dosta specifičan slučaj koji nije da se događa često.

Potpuno pogresno,doslovno sve.Osvrnut cu se samo na ovaj dio sa BD...koliko igraca zeli diskove,proguglaj si koliko je igraca kupilo BD verziju Ps5 a koliko digitalnu koja je jeftinija.To ti je odgovor na tvoje pitanje,xbox je irelevantan jer se on uopce ne prodaje i tu je u prednosti xss...velikoj prednosti,ali ta ekipa u globalu ne kupuje igre nego samo pretplatu na gamepass.Gameri koliko i ovi na mobitelima 🥂🥂🥂

Jelash13 čet 28.9.2023 14:36
Hexfire kaže...
Jelash13 kaže...

Gotov s igrom i s temom, osim ako vas nešto zanima. Uspio sam riješiti prije nerf patcha.

Vratimo se na tursku i VPN. 

Sad kad netko tu napiše da je igra teška moći ćeš reći: "E sinko moj, ja ti još uvijek pamtim ona vremena prije patcha 1.2"

Ima još tu prostora za balansiranje koliko sam vidio. Moram se požuriti prije nego nerfaju throwable iteme 

Čru. 

Ma summonajte, ljudi. Zato je to tu. Pustite svoj ponos i one koji govore ''nisi prešao igru''; niste youtuberi koji imaju milijune pregleda. Nema goreg nego kad iz prvog pokušaja smanjiš bossu HP na nekih 10%  ubije te; odmah ti pada koncentracija. Summonaj, prođi taj dio. Nastavi s igrom. Nije svatko majstor u pariranju. Možda baš kasnije naiđeš na neke protivnike ili aktiviraš neki skill pa skužiš da ti je mogao pomoći kod onog prijašnjeg bossa, i onda ga rokneš na NG+ iz prvog ili drugog pokušaja. Ja kad krenem opet igrati od početka (ovaj put sa patchem) odmah idem na STR, a ne balanced ili DEX. 

Neću sad spominjati imena bosseva da ne spojlam, ali stvarno su mogli nerfati onog na chapteru 8, taj je živi horor. Umjesto toga, oni nerfali zadnjeg kojeg ni ne treba. I ne njegov damage nego HP, lol. Ja kad bih vam rekao da sam zadnjeg bossa na NG++ tank-ao sa Aegis Shieldom ne biste mi vjerovali. (max apgrejdan Aegis Shield dozvoljava da istovremeno imaš dignut shield i da napadaš sa light attackom; heavy ne)

Što se licenci tiče, ja još uvijek ne mogu vjerovati da je Sega maknula Alpha Protocol iz svih digitalnih trgovina --- jer nisu produžili licencu za jednu pjesmu u igri.

Nevjerovatno.

I znate što mi na živce ide? Primjetio sam prije par dana pored nekih igara nekakav trokut i uskličnik. Znači kako imaš ikonu od igre, dolje ispod ikone piše naziv igre, a taj uskličnik je u donjem desnom kutu. Guglam i kaže da je to nešto vezano oko licenci, kao da ističe (?) ili da ne mogu pokrenuti igru. Meni se pokrene. Resetiram konzolu, ono se makne. Ponovno se pojavi nakon par dana. Sad sam primjetio i kod Infinity Strash, igre koju sam kupio jučer i danas ujutro malo igrao. To je valjda neki bug. Nadam se.

greysaint0 čet 28.9.2023 17:21

Megatama, jel to ona ista verzija PS5 koja se dugo vremena uopce nije mogla kupiti?

Odlicna usporedba, nema sta.

Kad sam na launchu kupovao PS5 rekli su mi da uopce ne znaju kad ce dobiti dodatni stock digital only verzije. Dobili su par komada i to je to, nema do daljnjega. Inace Sony je namjerno dostavljao manje brojeve digitalnih konzola u ducane dok u nekim zemljama uopce nisu prodavali tu verziju. Moja je pretpostavka da se radilo o vecoj marzi na bluray verziju.

Npr. Gamestop je dobivao u ukupnom udjelu PS5 izmedu 13 i 33% digital only konzola, dok je u UK generalno dostavljano oko 20% digitalnih verzija.

A sto se tice brojki prodanih igara, u 2022. to su sljedece:

PC: 98% digital sales
Konzole: 78% digital sales

https://www.gamesindustry.biz/gamesindustrybiz-presents-the-year-in-numbers-2022

Mozemo se kladiti da u 2023. je ta brojka jos veca u korist digitalnih kupnji.

Gogy7 pet 29.9.2023 12:41

Dosta je lakša. Rjesio sam zadnjeg bossa s spectreom bez problema. Nameless puppet mi je zadavao muke pa sam isao na bad ending cisto da završim.
Btw cini se da lazi i istine nisu uvjet za dobar ending, samo par vaznih odluka pri kraju. Laganje za humanity je samo za golden lie weapon. Koje mi je brutalno za ng+

Del_Boy97 pet 29.9.2023 15:46

svaka cast momci kaj imate volje i skilla za takve igre, ja sam se mučio ko kreten na prvom bossu sekira pa sam skuzio da takve igre nisu za mene.

Probao sam i dalje nastavit al dzaba jednostavno mi je prevelika muka to igrat

Witcher94 sub 30.9.2023 19:45
Gogy7 kaže...
Cocoon je najbolja indie igra koju sam igrao ove godine. Tako jednostavna a tako genijalna. Vrhunska puzzle igra.
Probajte ju ako vec niste. 👍

To se i znalo jer je igra od tvorca Limba i Inside koje su remek djelo

Hexfire pon 2.10.2023 06:58
Gogy7 kaže...
I sommervile je pa mi nije nešto

Pa koliko vidim po wikipediji, Sommervile i Cacoon nemaju nikakve veze jedna s drugom.

Pogledao sam početak Easy Allies recenzije čisto da vidim što točno to je i baš izgleda fora. Ako ne zaboravim, to ću nekako ugurati uzmeđu Lies of Pi i Diablo IV season 2. 

movie pon 2.10.2023 23:13
Hexfire kaže...

Nije, ali da si prije dvije godine rekao da će EA izgubiti licencu i više nećeš moći kupiti FIFU, svi bi te gledali ko da si s Marsa pao. 

EA nije izgubio licencu već po isteku iste nije htio produžiti novu zbog promijenjenih uvjeta. FIFA je sa 100 i nešto milijuna godišnje htjela oko 300 milijuna godišnje na ime igre plus kontrolu svih esports natjecanja koje je do sada držao EA.  EA ih je odhebao i krenuo svojim putem. Da vidim tko će im sada ponuditi oko 300 milijuna eura godišnje samo za ime igre.

x18x05x uto 3.10.2023 16:16
Witcher94 kaže...

Ako želite igrati ranije Forza Motosport promijenite regiju na konzoli, tj. stavite Novi Zealand kao regiju na konzoli da ranije pristupite igri

Dan gore dolje nije neki problem.

Mene još uvijek živcira taj novi Dashboard. Nikako namjestiti da moje igre budu u fokusu.

Jelash13 uto 3.10.2023 16:55

Pitanjca dva imam ja. 

1. Ako platim 40 ojra, koliko i košta apgrejd na Premium Edition, a ne planiram kupiti igru (zasad) već ju igrati preko game passa, da li je to bačen novac ili ipak mogu igrati 5 dana ranije i uživati u bonusima koje ta edicija donosi (tipa novi auti)?

2. Jedan od bonusa koji dolazi za tu cijenu je, citiram Enhance your Forza Motorsport experience with VIP Membership to receive exclusive rewards and boosts that help you stand out at the racetrack including a PERMANENT 2X CREDITS BOOST. 

Zna li netko, da li se taj 2x credt boost može isključiti, ili ne?