greysaint0 pet 2.6.2023 09:51

Za one koje ne prate da napišem mali sažetak sage o Microsoftovoj akviziciji Activision Blizzard King (ABK):

 

Microsoft je uložio žalbu na odluku CMA o blokadi akvizicije pred CAT-om (sudom za žalbe naspram odluka CMA). Prvo saslušanje je održano i može se reći da se CMA propisno osramotio pošto su unajmili odvjetnika kojem su dali jedan dan za pripremu slučaja. Odvjetnici koje su unajmili Microsoft i ABK su napravili odličan posao te su dobili rane datume za prezentiranje žalbe - 24. i 31.7. CMA je tražio da se cijela stvar odgodi za jesen, no sudac je to odbio. Sudac je čak na prvom saslušanju osporavao definiciju cloud gaminga kao zasebnog tržišta tako da se stvari čine dosta pozitivne zasad.

 

No, najnovije glasine iz pouzdanih izvora (objavljane od strane Mlex-a) govore o tome da je Microsoft spreman završiti akviciziju pod svaku cijenu i da traže načine kako da to naprave ako žalba ne uspije. Jedan od načina na koji se to može napraviti je da se ABK povuće sa UK tržišta i da se njihove igre izdaju pod nekim trećim izdavačem, no to je potez koji mora povući ABK osobno. Sažetak na linku:

 

https://wccftech.com/microsoft-might-be-preparing-to-close-actiblizz-deal-despite-uk-opposition/

 

U svakom slučaju, izgleda da Microsoft nema nikakvu namjeru odustati od akvizicije čak i ako žalba ne uspije. Nažalost, ovakav slučaj nema presedana pa je teško predvidjeti krajnji ishod žalbe. U svakom slučaju, zasad su svi mogući regulatori odobrili akviziciju, sa iznimkom UK regulatora (CMA). FTC u Americi nema zakonsku osnovu za blokadu, u uz to otvorena je istraga protiv Lise Khan (šefice FTC-a) zbog zlorabljenja pozicije. Zanimljivo je primijetiti (nevezano za tu istraju) da se Khan prije nekoliko tjedana privatno sastala sa čelnicima CMA, međutim tvrdila je da se nije pričalo o ovoj akviziciji. Malo teško za vjerovati jer se odavno zna da Khan vodi križarski rat protiv korporacija poput Microsofta tako da je moguće da je preko CMA htjela blokirati deal jer zna da u vlastitoj zemlji to neće moći napraviti.

 

Uglavnom, do kraja ljeta će se znati kako ova saga završava.

azzie pet 2.6.2023 10:32

Vidjelo se već nakon potvrde od EU i Microsoftovih izjava da deal prolazi jer se Microsoft zainatio i želi kupiti Activision na bilo koji način (Najviše radi KING-a i jakog ulaska na mobile tržište tako da glavna opozicija nije samo Sony već Google. ) . Ostaje samo pitanje ako će ovo biti gotovo za mjesec ili dvije godine ali kako se stvari razvijaju zadnjih par dana Microsoft bi mogao ovaj deal zatvoriti jako brzo bez obzira na CMA ili FTC koji su pod neviđenim pritiskom i unutarnjim inspekcijama sa svih strana.Mislim da vise nije pitanje "ako" nego "kada" će ova saga biti gotova, uglavnom u idućih mjesec ili dva puno će se stvari biti jasnije.

azzie pet 2.6.2023 13:08
Hexfire kaže...
Predugo je 2 godine jer će mi do onda isteći gamepass

 Ma to sam ja bubno koliko se najduže mogu suditi  , mislim da će sve biti riješeno u idućih pola godina bez obzira na ishod sa britancima.

Gemmy pet 2.6.2023 20:05

pa kaze na launchu nece, sta ne znaci da nece doc kasnije

 

normalno da nebi stavili na GP day1 ako ce se prodavat kao kifle cak i da je doslo do kupnje vec prije

 

ali kada cijena igre padne na 20-30 usd ce ju ubacit na GP

greysaint0 pon 5.6.2023 10:29
MEGATAMA kaže...

Pa zar nisu iz Blizzarda izjavili da Diablo 4 nece doc na Pass bez obzira na kupnju.

 

https://www.gamedeveloper.com/business/blizzard-confirms-i-diablo-iv-i-will-not-launch-on-xbox-game-pass

 

Teško da će novi gazda uzeti u obzir ovakva mišljenja kada iskešira $69 milijardi. Biti će kako god Microsoft kaže. Uostalom, dok dođemo do toga, vjerojatno u najboljem slučaju Q4 2023, tko god je mislio kupiti D4 će to napraviti do tada. Ovako imaju priliku navući još par milijuna ljudi da troše lovu na mikrotransakcije, battlepass, itd.

 

Jedina stvar koja će se čekati je COD pošto Sony ima ekskluzivu na marketing i sl. do 2025.

Sarevok pon 5.6.2023 21:43
FlameSkarr kaže...

Tko prvi njegovo, viška kodovi.

 

Mortal Kombat XL  ARGENTINA
CKD7G-DH3CW-Q3Q3W-DWYGD-H2QHZ


Mortal Kombat XL  USA
M442G-3T6H9-69V6V-G9W9C-6RC9Z

 

 Pokupio kod za Argentinu , Zahvaljujem .

Overflow1984 pon 5.6.2023 22:32
Sarevok kaže...
FlameSkarr kaže...

Tko prvi njegovo, viška kodovi.

 

Mortal Kombat XL  ARGENTINA
CKD7G-DH3CW-Q3Q3W-DWYGD-H2QHZ


Mortal Kombat XL  USA
M442G-3T6H9-69V6V-G9W9C-6RC9Z

 

 Pokupio kod za Argentinu , Zahvaljujem .

 Svaka cast na brzini. Ja se razveselio americkom al ocito je netko drugi bio brži :) 

DeniZg ned 11.6.2023 16:31
Hexfire kaže...
Niti Sony niti Summer Game Fest nisu imali baš neki heavy hitter naslov koji bi izuo iz cipela. Baš me zanima ima li Xbox nešto stvarno dobro spremno ili se samo pouzdaju u Starfield.

 Bio je izašao neki leak prije par dana kojem nitko nije vjerovao, jer je zvučao predobro.

Onda smo saznali za Personu 3, te potvrdu da ćemo vidjeti Avowed. Možda je leak pre-nadobudan, ali očito ima neke istine u njemu.

 

MEGATAMA ned 11.6.2023 19:01
Hexfire kaže...
Niti Sony niti Summer Game Fest nisu imali baš neki heavy hitter naslov koji bi izuo iz cipela. Baš me zanima ima li Xbox nešto stvarno dobro spremno ili se samo pouzdaju u Starfield.

 Meni je Summer bio izvrstan,sta god da Xbox pokaze ne moze bit gore od onog Sonyevog cirkusa.

Lako moguce da budu....Gearsi ❤️

MEGATAMA ned 11.6.2023 20:38
Gemmy kaže...

bas mi drago da p3 dobija remake, taj dio nisam odigrao

Metaphor re Fantazio izgleda spektakularno.

 

Sto se tice prikazanih igara ima puno toga sto cu apsolutno odigrat,Forza,Starfield,Awowed,Fable izgleda out of this world ❤️

 

Btw jel igra netko od vas ova Fallout,dali ga mogu igrat pristupom kao da igram SP....poput F3 i F4?

Hexfire ned 11.6.2023 21:06

Što je da je, Starfield nije my cup of tea, ali isprobati ću. Kad je već đabe. Tehnički će sigurno biti krš prvih par mjeseci, ali tako je kako je. Ali generalno nemam niti vremena niti volje igrati takvu igru dulje vremensko razdoblje. Osim ako nekim čudom ispadne da je priča dobra i writing zanimljiv pa odigram barem main story.

Veseli me novi Like a Dragon, Awowed ću sigurno igrati, opet jako malo od Senue, Fable i dalje ništa konkretno.

Najveći propust je što se u Phantom Liberty dlc-u ne pojavljuje Kurt Russel.