Dermentor sri 9.4.2025 21:29
AFARON kaže...
Gogy7 kaže...
Samo 6 PS Plus Extra igara za Travanj
https://youtu.be/Asj3jJOC8-E?si=ciHnhXOD91lVDCnB

Hogwarts Legacy
Blue Prince (Day one)
Lost Records tape 2 (Day one)
PGA TOUR
Battlefield 1
Plate Up!

Blue Prince ima ocijenu 94 na Metacritic a Battlefield 1 je prije par tjedana koštao 1€

2 pitanja:

1. Mogu li uraditi upgrade sa essential na "extra" samo za jedan mjesec?  (na essential mi je ostalo 6-7 mjeseci)

2. Ove igre koje se sada dodaju (konkretno hogwarts i Blue Prince), da li se one uklanjaju slijedeći mjesec, ili ostaju dulji period?  (u slučaju da ih ne stignem preći ovaj mjesec)

1. Ne

2. Ostaju duže vremena 

torente 35 pet 11.4.2025 15:45

The 7th Guest VR

Nisam inače neki ljubitelj zagonetki,igru sam isprobao jer je beplatna demo verzija za ps preplatnike i naravno uzeo,bila nedavno na sniženju.

Atmosfera dvorca u igri je sjajna, vrlo detaljna, sa stotinama malih skrivenih detalja koje treba otkriti. Osvjetljenje svjetiljkom da vidite kakav je dvorac bio prije stotina godina, pravo je zadovoljstvo. I usput, usmjerite svjetlo na slike i vidite kako se mijenjaju...

To nije horor igra, barem ne horor pun krvi i jump scare-ova bez inteligencije. To je klasični horor, sve je suptilnije i inteligentnije. Bliže je proganjajućoj misteriji nego bilo čemu drugome.

Nisam očekivao da će igra biti ovako dobra. Odlična postavka, detaljne teksture i vrlo dobra grafika i imerzivnost, misteriozne priče te zabavne i zanimljive zagonetke, koje jako dobro rade u VR-u Tko je u mogućnosti i sviđa mu se nabrojano neka isproba pola sata besplatno.

Pixel uto 15.4.2025 11:58
DuxCro kaže...

Postoji li koji razlog zašto bi netko kupio PS5 ako posjeduje dobar gaming PC? Pitam ozbiljno.

To danas više ovisi o navikama igranja, grafika je ionako odličan koju god opciju odabereš. 

Eventualno neke ekskluziva na PS5 , ali kad tad dođe i na PC.

Meni je draže na PS5 jer se zavalim u fotelju, igram na ogromnom oledu, tu mi je spojen i HT sustav pa je cijeli doživljaj bolji. Nekako bi je jednostavnije sve to pokrenuti na PS5, zavališ se n kauč  , klin na gumb i već si u igri. 

Gemmy uto 15.4.2025 12:13
DuxCro kaže...

Postoji li koji razlog zašto bi netko kupio PS5 ako posjeduje dobar gaming PC? Pitam ozbiljno.

ako igras fifu/nba/gtan turismo i slicne igre online

ima vise igraca, te ima manje chitera...

nije sve u broju fpsa

ali da nemam ekipu s kojom igram godinama na playstationu, bi ga odavno prodao, jer sada SP igre radije igram na kompu, i sve ekskluzive ce dolaziti na pc

Bitanga uto 15.4.2025 12:15
DuxCro kaže...

Naravno da postoji, ima ih podosta. Isto kao što ih ima i podosta zašto bi netko kupio dobar gaming PC ako posjeduje PS5.

Dermentor uto 15.4.2025 12:17
DuxCro kaže...

Zasto pas lize svoja jajca? Jer .....moze🤣

Ja naprimjer kod kuće igram iskljucivo plejku, na terenu PC i switch.

Gemmy uto 15.4.2025 12:27
Pixel kaže...
DuxCro kaže...

To danas više ovisi o navikama igranja, grafika je ionako odličan koju god opciju odabereš. 

Meni je draže na PS5 jer se zavalim u fotelju, igram na ogromnom oledu, tu mi je spojen i HT sustav pa je cijeli doživljaj bolji. Nekako bi je jednostavnije sve to pokrenuti na PS5, zavališ se n kauč  , klin na gumb i već si u igri. 

ovo vise nema smisla objasnjavat jer je ponovljeno hrpu puta, ali samo kupis ektra HDMI kabel od koliko ti treba i spojis pc s televizijom i monitorom, i samo stisnes win+p, i prebaci se slika na tv i igras tamo s kauca, klik na igru i to je to

filip_medo uto 15.4.2025 12:31
Gemmy kaže...
Pixel kaže...
DuxCro kaže...

ovo vise nema smisla objasnjavat jer je ponovljeno hrpu puta, ali samo kupis ektra HDMI kabel od koliko ti treba i spojis pc s televizijom i monitorom, i samo stisnes win+p, i prebaci se slika na tv i igras tamo s kauca, klik na igru i to je to

Yes i onda držim kutiju nasred dnevnog ? pa nazad selim u "uredsku" sobu. Thanks, no thanks. PC workstation, konzola gaming station. FPS igre koje gotovo niti ne igram su možda jedini razlog iz kojeg bi se vratio na PC gaming. Ray tracing i ostale nepotrebne gluposti me ne lože. Ako je igra kriminal nema te optimizacije, fps-a, ray tracinga, rezolucije i koje čega što će me natjerati da ju zaigram. 

Bitanga uto 15.4.2025 12:54
Gemmy kaže...

Nije sve uvijek tako jednostavno. Ovisi gdje ti je TV, a gdje PC, gdje ukućani, a ima tu i hrpa drugih pitanja o hardveru da li imaš VRR i high framerate TV i sl.

Meni je PC u istoj sobi gdje i glavni TV pa svejedno nisam htio kupovati i razvlačiti 10-15 m skupog HDMI kabela do TVa pred kaučem. Plus što ovisi i o TVu pa čim ga netko upali onda ti se možda pojavi i na PCu u windowsima i pravi probleme sa multimonitor layoutom i sl.

Zato sam si kupio svoj TV za radni stol i spojio na njega i PC i playku i to je moj kutak :-)

Pixel uto 15.4.2025 13:05
Gemmy kaže...
Pixel kaže...
DuxCro kaže...

Meni objasnjavas koji sam 30 godina u IT-u? Ono neš ti mudrosti kako dobit sliku s pc-a na tv pa treba objašnjavati 

Ne nije isto, ne želim pc kutiju u udnevnom boravku, pc mi treba u radnoj sobi/uredu, ne želim tu svu skalameriju u dnevnom.

Imam oboje i ne sjećam se kad sam se zadnji put igrao na PC-u

Chronosus sri 16.4.2025 10:17
Gogy7 kaže...
Ne znam jeste li probali Blue Prince ali igra je strašno dobra i pametno osmišljena. Uvijek nađeš nešto novo.

Jedva čekam uronit kad završim Pacific Drive. Po meni najveća vrijednost pretplate je što mogu isprobati i igrati ovakve ne-AAA igre. Onda čak i ak ode s pretplate mi nije bed kupiti.