PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati

http://www.njuskalo.hr/ps3-konzole/playstation-3-modificiran-oglas-11240741
Evo možda najbolja ponuda do sada. Cijenu mi je spustio na 1200. Ja mislim da bi super prosao sa modificiranom konzolom za te novce, jos i 2 joysticka :D
Ne mogu otići do njega jer mi je daleko, nego bi išao na rizik...
Što mislite?
Ta konzola ne vrijedi te novce...
PS3 Super Slim
-novo (1500-1600kn) 12GB
-polovno (1000-1300kn) 12 GB
Dobiš original Dual shock 3 ne neko smeće što je na slici u tom oglasu.
PS3 Super Slim 500GB
-novo cc 2000-2700kn (ovisno o igri ili ODE uređaju)
-polovno ide za 1500kn
PS3 Slim
3xxx serija ide za 1000kn već uglavnom oni 160gb modeli, neki 320 idu za koju kunu više
25xx
21xx
2xxx serija ide oko 1000-1500kn (ljudi znaju da se da modificirati softwerski pa drže cijenu)
PS3 FAT
Stari modeli po cc 500-800kn koje vidiš na oglasima (otvrano, ylod reparirano itd), izbjegavaš
-drugi FAT modeli ne vrijede više od 1000kn. Bez obzira što ljudi drobe gluposti ima ovo, ima ono, 10 igri tipa NHL 08, FIFA 10 itd i takve gluposti...
Realno cijene za polovne konzole:
Super Slim polovni 12 GB 900-1200kn (ovisno o DS3, jamstvu, dodatnoj igri)
Super Slim polovni 500GB 1400-1800kn (ovisno o DS3, jamstvu, dodatnoj igri)
Slim 3xxx serija 160-320GB (1000-1200 + ovisno o opremi 100kn gore dole)
Slim 2xxx, 21xx, 25xx serije do 1A data code-a ako nije gažen (u stilu da vidiš da je konzola sa strane popunjena prašinom, smrdi po dimu, kada je na struji i radi izlazi odvratan smrdljivi zrak 1000-1300kn max ovisno o opremi i veličini diska)
FAT C i G (max 700kn sa DS3)
FAT H-xx (max 900kn sa DS3)
Sve ostalo što ljudi drobe gluposti je njihov problem.
Dat ću ti primjer ako ideš kupiti recimo uzmi si kao primjer HD 6950 za 1000kn od nekog preko njuškala koja troši skoro kao dvije R9 270 i daješ 1000kn nekome za 2-3 godine staru karticu a R9 270 platiš npr 1200kn novu u dućanu ili 1000kn polovnu sa 3 godine jamstva i još je kartica bolja od 6950 za iste novce, druga stvar je što ljudi traže i pišu gluposti a da ni ne znaju o čemu govore, tako da se drži ovih gore spomenutih cijena i ne idi preko njih ako ne želiš žaliti za 2-3 mjeseca što si dao 200€ za polovnu konzolu koja se pokvarila nakon par sati igranja)

Donzega, mozes li mi molim te pronaci nekakvu konzolu a da nije vise od 1000 kn, a da ti se cini ok?
Ja bih ju modificirao... Ova konzola mi se svidja jer je vec modificirana pa se s tim ne moram zafrkavati xD
A uostalom cini mi se ok.
Bio bih ti zahvalan kada bi mi nasao neku konzolu da je ispod navedene cijene a da se moze modat :)

soaD123, da lik zivi u Petrinji, adresa je Lj. Modeca 5
Samo mi reci kada i ukoliko sati si slobodan da vam hgovorim sastanak.
Hvala ti puno!
Rekao sam mu da.stVi neke zahtjevnije igre tipa GTA V, p ih ti probaj vrtiti ako sve sljKa onda ok :)

I da nemoj ici tamo prije nego sro se dogovorimo...

I da nemoj ici tamo prije nego sro se dogovorimo...
Javi mi na PM ako se sta s njime dogovoris...Znam gdje je to i nije predaleko od mene...Ako sta dogovoris javi mi na PM ovdje da ne radis spam ovdje u ovoj temi

Pa evo vam primjera za 1150kn osoba traži http://www.njuskalo.hr/ps3-konzole/ps-3-slim-konzola-120-gb-oglas-11335311
Ti nazoveš pitaš dali ide za 1000kn plus PT i super, da platiš i 1100kn opet si bolje prošao nego sa onom FAT konzolom, rekao sam gore po cijenama, to što je modificirana ne znači baš ništa ako gledaš komad hardwera na stolu, po meni FAT PS3 modificiran ne može koštati više od 1000kn i to je kraj priče, drugo bi bilo da je netko ugradio dodatno 500-1TB prostora i stavio recimo gore hrpu igrara ili dodao još jedan pa onda prodaje sa dva DS3, pa ajde 1400-1500kn bi onda imalo smisla, samo u takvom slučaju ali u ovom gore slučaju gdje nemaš niti original DS3 je ipak malo pretjerano, ja ti govorim kao osoba koja te nema namjeru varati nego kao netko tko će ti dati savjet da ne baciš novac u vjetar jer kolko puta sam tako ja kupio komad hardwera za PC od ljudi koji su toplu vodu prodavali pa bi mi nakon 1-2mj prestalo raditi i to manje više GPU za PC.. A svi koji traže po 250-350€ za PS3 sa 40GB HDD-om starim 5-6 godina mi nemaju smisla, naravno osoba koja prodaje može staviti cijenu koju želi, cijena dakako ovisi i o ponudi-potražnji ali daleko od toga da se ne treba zaletavati i plačati nekome nešto što ne vrijedi toliko..
Ako si ti baš toliko zapeo za kupnju te konzole slobodno kupi, pošto velik dio oglasa je sa područja Zagreba a i dosta je prevaranata općenito preko njuškala.
Ja ti savjetujem da kupiš neki slim od 120GB po meni su najbolji slim modeli uz one 3k pa da ga modificiraš ili potraži malo po oglasima dali ima već modificiran ili ako koristiš ebay pogledaj vani.
A imaš i ovog lol http://www.njuskalo.hr/ps3-konzole/playstation-3-rogero-4.55-modifikacija-oglas-11255282

soaD123, da lik zivi u Petrinji, adresa je Lj. Modeca 5
Samo mi reci kada i ukoliko sati si slobodan da vam hgovorim sastanak.
Hvala ti puno!
Rekao sam mu da.stVi neke zahtjevnije igre tipa GTA V, p ih ti probaj vrtiti ako sve sljKa onda ok :)
Neka stavi igru poput Last of us, to je igra koja će ti reći kako konzola radi, naravno upališ i testiraš bez FAN controla da vidiš realno stanje konzole, znači cold boot, pokreneš Last of us, vrtiš ga 1 sat, izađeš van i odeš u multiman i vidiš stanje temperatura.
Onda ugasiš konzolu i ponoviš to isto sa control fan programom ali kažem program mora biti nariktan da kreće sa 4D nema smisla ako netko stavi 7A ventilator odma od početka..

Hmm gad mi je htjeo uvaliti konzolu koja ima ylod.. REkaovsam mu da mi snimi kako radi i evo sto mi je napisao
:Pozdrav, baš prije nego sam počeo snimati sam primjetio da mi trepće crveno svijetlo, te sam kasnije primjetio da mi je ps3 pokvaren, ima tzv. red light of dead, ne bi volio da ispadne da sam vas pokušao prevariti ili slično, ali u jednom trenutku se zaledio, te sam bio primoran ugasiti konzolu na prisilan način, nakon toga više nije u funkciji,
meni je žao što nećemo moći nastaviti sa kupoprodajom.
Joj kakvih gadova ima :/

DOnzega, ovaj drugi oglas sto si mi ponudio mi se svidja.
Covjek je modificirao kod tebe, mozes li mi reci kakav je ps3. Tj u kakvom stanju?

Jasno mi je što napraviti ako je ofw 3.55. Ali koji je posupak ako je ofw 3.50.
Razumijem da treba updejtati na ofw3.55, ali na koji način. Je li postupak isti kao i u slučaju cwf-a (RECOVER MOD itd) ili samo treba updejtati sa usb-a bez tih koraka?
Zanima me da li se psn račun može otvoriti sa PC-a ili se mora obavezno napraviti sa Playstationa.
BTW, onaj link od PS3 Lite Tools je mrtav.

Ljudi, imam jednu nedoumicu.
Trenutno sam na rogero 4.46 i htio bi se vratiti na ofw, pa imam par pitanja.
1. Da li je dovoljno samo se spojit na net i napravit update ili bi se trebalo napravit još nešto?
2. Kako je najbezbolnije obrisat sve s ps3-a, znači i save-ove, instalirane igre, znači sve kompletno?
3. Pitanje oko PSN-a, igre koje se dobiju besplatno preko PS+ članstva, kad mi istekne to članstvo i ja nakon mjesec dana opet uplatim ga, da li ću onda opet moći igrat te igre koje sam dobio prošlih mjeseci dok mi je bio aktivan PS+?

Ove iz VM Servisa i Game electronic-a izbjegavajte ako kupujete, popravljate ili održavate konzolu. Lažovi i neznalice.
RoGGero. To je valjda nova

Izbjegavajte ih zbog typoa? what?

Naravno da ne, ali i to je jedan od simptoma bolesti. Kao što rekoh, laž i varanje. Znači, pokušavaju prodati staro i reparirano pod novo, pokušavaju prodati ono što uopće nemaju, krive informacije usvezi modificiranja itd.
Sad ti plati ps3 novi 1700kn , pa dobij staru ili repariranu matičnu unutra sa također "novim" kabelima i gamepadom.
Naravno, ja nikoga ne mogu spriječiti da kupuje tamo, ali ako je već osoba odlučila to napraviti, onda neka bolje pripazi što i kako kupuje.

Naravno da ne, ali i to je jedan od simptoma bolesti. Kao što rekoh, laž i varanje. Znači, pokušavaju prodati staro i reparirano pod novo, pokušavaju prodati ono što uopće nemaju, krive informacije usvezi modificiranja itd.
Sad ti plati ps3 novi 1700kn , pa dobij staru ili repariranu matičnu unutra sa također "novim" kabelima i gamepadom.
Naravno, ja nikoga ne mogu spriječiti da kupuje tamo, ali ako je već osoba odlučila to napraviti, onda neka bolje pripazi što i kako kupuje.
Ja sam uvijek zagovarao da ljudi koji se ne razumiju u elektroniku da kupuju u ovlaštenom i službenom dućanu, npr. ako kupujše SONY onda odeš u SONY dućan službeni i kupiš tamo PS3 Super slim npr novi i dobiješ jamstvo, ako kupuješ TV SONY isto odeš u službeni SONY dućan a ne u tipa tehnomax ili slično, ista stvar ti je i sa iphone uređajima, znači ti ako kupiš uređaj u apple dućanu (služebnom) dobiš otključan uređaj i 12 mjeseci garancije, ne znam nisam upućen dali možeš uzeti 24 mjeseca ali ako ti uređaj npr. ne puni ili jednostavno se pokvari sam od sebe dobiš novi uređaj a ne kako bi tcom ili vip rekli da ti je oštećen tipa od pada ili se napio vode.
Svi znaju da ne postoji novi PS3 FAT čak niti SLIM, jedino što je moguće negdje naći i uzeti je možda neki stariji SLIM 3x modela, danas je moguće samo "novo" kupiti Super Slim od 12 odnosno 500 GB.
Osobno mi je svejedno ako sam osoba koja voli igrati igrice (a ne volim) i koja se igra na konzoli (a ne igram se) dali ću otići u SONY ili VM ili nešto treće i kupiti modificiran PS3 ako mi daju 12 mjeseci jamstva, naravno u SONY-u to neću napraviti jer mi ne mogu dati službeno garanciju od 12 mjeseci i modanu konzolu ali realno ako ti osoba koja prodaje konzolu daje jamstvo sa 12 mjeseci onda ne vidim razlog zašto ne kupiti takvu konzolu ako želiš modificiranu ako želiš igrati na PSN-u i igrati originale onda ideš u SONY..
75% Oglasa na njuškalu je ionako prevara i svi koji čitaju taj njuškalo mogu vidjeti po oglasu "hitno prodajem", "nikad igrano", "SAMO OTVORENO DA SE USTVRDI ISPRAVNOST UREĐAJA, NOVO LOL" znaš da je neka patka sa oglasom.

Ove iz VM Servisa i Game electronic-a izbjegavajte ako kupujete, popravljate ili održavate konzolu. Lažovi i neznalice.
RoGGero. To je valjda nova
Moram se samo nadovezati na 160GB HDD, koliko je meni osobno poznato, kod nas nikada nisi mogao kupiti FAT Model sa 160GB HDD-om, tj. ti modeli su iznimno rijetki modeli i teško ih je općenito za naći, znači dali je laž možeš ustvrditi odma po naljepnici tj samom modelu PS3.
On mora imati CECHP ili CECHQ i min software downgrade 2.45 što nije teško provjeriti kada kupuješ.

Razumijem da treba updejtati na ofw3.55, ali na koji način. Je li postupak isti kao i u slučaju cwf-a (RECOVER MOD itd) ili samo treba updejtati sa usb-a bez tih koraka?
Zanima me da li se psn račun može otvoriti sa PC-a ili se mora obavezno napraviti sa Playstationa.
Najbolje ti je staviti konzolu na 3.55 OFW pa sa toga staviti neki 3.55 CFW tipa Rogero 3.55 v 3.7 pa kada njega staviš onda instaliraš QA Toggle i pokreneš ga jer onda kasnije možeš stavljati CFW neovisno o njegovom firmwaru bez problema i bricka.
Kada imaš tu opciju možeš dizati-spuštati CFW tipa sa 3.55 CFW na 4.21 CFW pa sa 4.21 CFW na 3.55 CFW pa opet na 4.55 CFW.... Uglavnom dobro dođe ako ti se npr. danas sutra pokvari BD pa hoćeš staviti novu elektroniku pa moraš spuštati na 3.55 etc..

Najbolje ti je staviti konzolu na 3.55 OFW pa sa toga staviti neki 3.55 CFW tipa Rogero 3.55 v 3.7 pa kada njega staviš onda instaliraš QA Toggle i pokreneš ga jer onda kasnije možeš stavljati CFW neovisno o njegovom firmwaru bez problema i bricka.
Kada imaš tu opciju možeš dizati-spuštati CFW tipa sa 3.55 CFW na 4.21 CFW pa sa 4.21 CFW na 3.55 CFW pa opet na 4.55 CFW.... Uglavnom dobro dođe ako ti se npr. danas sutra pokvari BD pa hoćeš staviti novu elektroniku pa moraš spuštati na 3.55 etc..
Hvala za savjet kojeg ću i napraviti, ali ne znam postupak, u tome je problem.
Npr;
1. Na praznom stiku formatiranom u FAT32 napravi mapu PS3
2. U mapi PS3 napravi mapu UPDATE
3. Skini CFW koji ste odabrali i preimenujte ga u PS3UPDAT.PUP
4. Stavite ga na stik u mapu UPDATE - to bi trebalo izgledat G:\PS3\UPDATE\PS3UPDAT.PUP
5. Pokrenite Recovery mode
6. Odaberite opciju UPDATE
7. Nakon što se uspješno napravi UPDATE PS3 če se ugasit
Ovo je Wontay naveo kao postupak kada je OFW 3.55. Ali koji je postupak kada ideš sa ofw 3.41 na ofw 3.55?
Pritome mislim na ovaj Recovery mod, itd. Znači, korisim li ovaj princip kod svakog updejta, ma bio on službeni ili ne ili je ovo samo kod ofw 3.55 na neki cfw.
I što je to QA Toggle? Prvi put čujem.

Hvala za savjet kojeg ću i napraviti, ali ne znam postupak, u tome je problem.
Npr;
1. Na praznom stiku formatiranom u FAT32 napravi mapu PS3
2. U mapi PS3 napravi mapu UPDATE
3. Skini CFW koji ste odabrali i preimenujte ga u PS3UPDAT.PUP
4. Stavite ga na stik u mapu UPDATE - to bi trebalo izgledat G:\PS3\UPDATE\PS3UPDAT.PUP
5. Pokrenite Recovery mode
6. Odaberite opciju UPDATE
7. Nakon što se uspješno napravi UPDATE PS3 če se ugasit
Ovo je Wontay naveo kao postupak kada je OFW 3.55. Ali koji je postupak kada ideš sa ofw 3.41 na ofw 3.55?
Pritome mislim na ovaj Recovery mod, itd. Znači, korisim li ovaj princip kod svakog updejta, ma bio on službeni ili ne ili je ovo samo kod ofw 3.55 na neki cfw.
I što je to QA Toggle? Prvi put čujem.
Samo skines ofw 3.55 stavis ga na stick PS3\UPDATE\PS3UPDATE.PUP napravis update preko xmb-a i na 3.55 si

ok, ako se updejta sa ofw na ofw, onda je postupak jednostavan, a ako se ide sa ofw-a na cfw, onda koristiti Wontayev tutorijal

ok, ako se updejta sa ofw na ofw, onda je postupak jednostavan, a ako se ide sa ofw-a na cfw, onda koristiti Wontayev tutorijal
Napisao sam ti što da napraviš gore, tako da ti je najbolje to napraviti.

Pozdrav.
Zanima me, jeli moguće jailbreakati PS3 Super Slim 12GB? Nova kupljena iz dućana. Znam da se prije nije moglo jailbreakati određene konzole, ali vidim da se sada može. Želim biti 100%, jer mi je to jedini način da igram neke igre, pošto su igre za PS3 u HR preskupe. :) Isto tako, zanima me koliko bi koštala takva modifikacija, i koliko bi trajala?

Moguće ga je jailbreakati, s čipom cobra ode, koji košta s ugradnjom nekih 800 kn, a i gubiš online igranje na ps networku, znači za tih 800 kn kupiš 9-10 igara na ebayu i kad ih prijeđeš ili ti dosade prodaš ih ili zamjeniš za druge, ja sam na ebayu uzeo gta 5 za 150 kn, sva 3 uncharteda isto za 150 kn, god of war saga kolekcija od 5 igara ti je 200 kn, to ti je već 9 odličnih igara za 500 kn, uz to ako ga modaš, morat ćeš uzeti externi ili interni hard disk, i onda još skidati igre s neta od kojih su neke i 50 gb...

Ja imam jailbreakanu konzolu I idem na net normalno.

Nemaš pojma, ODE = Optical Drive Emulator, to nema nikakve veze sa CFW-om, instaliranjem pkg fileova i pokretanjem igara direktno sa samog hard-a PS3. Za ODE ti je potrebno vanjski HDD i original igra da može emulirati igre koje se pokreću sa vanjskog HDD-a. Možeš igrati online i nemaš brige od ban-a sa ODE uređajem, nije dobar kao sam CFW ali posluži. S obzirom na to da je PS3 već sada lagano pri kraju svoje snage i da će se sve manje i manje igara izdavati za njega ne isplati se čak ni ulagati na ugradnju ODE-a na njega, možda ti je najbolje prodati ju pa kupiti neki slim što noviji recimo sa data code 1A pa instalirati CFW na njega, jeftinije, ekonomičnije i bolje.
Što se samih original igri tiče to isto možeš rađe uzeti 2-3 original naslova koja misliš igrati, ako nisi neki jaki gejmer onda ti ODE stvarno ne treba.

U redu, hvala dečki. Planiram igrati igre, ne samo 2-3 nego više njih tako da mi se više isplati uzeti čip. Ali pošto je PS3 zastario, kao što ste i sami rekli, Xbox One je naručen. :) Hvala još jednom!

Pozdrav.
Jel se moze downgradat 3.66->3.55 bez flashera?
Jel ima koji servis u Splitu da downgrada i stavi cfw za jedno 200-250 kn? Moze adresa?
Hvala.

U redu, hvala dečki. Planiram igrati igre, ne samo 2-3 nego više njih tako da mi se više isplati uzeti čip. Ali pošto je PS3 zastario, kao što ste i sami rekli, Xbox One je naručen. :) Hvala još jednom!
Pa di XBOX One, pokraj PS4, bolji je PS4 a li dobro :D

Neka mu bude zao sto inFamousa nece igrat :) jednu masterpiece igru
NAZALost ne mogu otici jer je neka 3 sata od mene :/
Mislio sM postarinom, ali on ce mi poslati slike i video na kojemu ps3 radi. Ali rekao mi je da slobodno dodjem jer je 100% ispravna. Pa zato vjerujem i da je.
Hvala vam na savjetima... Ali zanima me dali je ponuda realna? Neznam, ne usudim sr uzimati bas prwko njuskala postarinom, ali kad nemam kako...
Ima li netko da zivi blizu Petrinje da mi pogleda taj ps3?
Bio bih mu zahvalan :)
Pitaj ga jel tocno u Petrinji ili negdje sastrane, ja sam inace iz Petrinje i mozda bi ti mogo otic to provjeriti...Sta se tice plejke ja ti imam CECHL 04 80GB model, kupljen preko njuskala prije 6mj od neke zenske iz Zagreba, modificirao sam ju odmah cim je dosla kod super_marija i mogu reci da sam prezadovoljan s plejkom, svakako da ova cijena od 1200kn za otu plejku koja je modificirana nije puno...Kad bi ja svoju cijenio sada sa svim dodatcima koje imam i kablove koje imam cijenio bi ju 1500kn najmanje tako da ti je 1200kn skroz ok cijena za taj model i preporucio bih ti da ne razmisljas previse i da ju kupis...Vidim svakakvih komentara gore iznad i tako to te bi napomenuo da s sve i jednom konzolom koja ima NOR čip nebi trebali previse pogrijesiti, bas zbog toga sta su bolje napravljene od NAND konzola, napravljene su da se barem malo manje griju od starijih CECHA,CECHB,CECHC,CECHG modela i kazem modifikacija za NOR konzole je 200kn sta je skroz ok...Kad vi konzolu modificirate, promjeni se pasta ukoliko je potrebno stavi se program za regulaciju broja okretaja ventilatora i rijesili ste sve probleme...Ja kada upalim GTA V i igram se po 5-6 sati u komadu nakon izlaska iz igre i provjere temperature nikad mi nije presla vise od 65C na grafickoj a porcesor oko 60C....u mirovanju konzola je na stabilnih 30-40C