Nintendo Switch 2

Slažem se s boldanim. Cijene i marže su mnoge ''svakodnevne'' stvari prebacili u kategoriju luksuza za mnoge ljude, pogotovo u Hr, ali to i nije neka novost pa me čudi ta iznenađena reakcija po netu i forumima generalno.
Moglo bi se svašta komentirati i oko cijene Switcha i igara, ali kažem, nije mi to neka novost i nije me previše iznenadila cifra.
Za referencu, prije 20-25 god kad sam bio klinac, stari mi je kupovao igre za PS2 u Švicarskoj i uredno ih plaćao od 50 pa i do 100 chf za ''ekskluzive'', a sama konzola bila je preko 300 chf.
U to je vrijeme franak bio ca. 4,5-5kn, a Hr minimalac oko 2-2,5k kn tako da..

stalno se lovite tih cijena pred 30g
onda nisu konzole bile mainstream i bio je vise luksuz. od 30 ljudi u razredu samo par je imalo konzolu, jer su bile skupe.
sada svaka kuca ima neki pc/laptop i konzolu
ako konkurencija ima cijene od 50-70e onda je to realna cijena
sada ako ovo prode ce svi dignut cijene gore i nema nazad
bune su ljudi koji imaju 10x vecu placu od nas da im je skupo, ali nama hrvatima nije
samo teski fanbojevi mogu pravdat ove cijene

Je li stavio itko osim gamershopa opciju pre ordera u HR? Mislite li da će svi imati iste pre order cijene kod nas ili možda netko ponudi jeftinije?

Koliko vidim za sada nitko. Vjerovatno će biti iste ili više, jer nemamo ovlaštenog partnera Nintenda za Hrvatsku, a naši trgovci "vole" velike marže.

Ništa od hall effect thumbsticksa.. Drift se nastavlja a cijena joycona je 100€

I to je veliki minus, jer nemamo distributera kao bivša sancta domenica za ps5, da to zamjeni odmah na mjestu, ili u kratkom roku.
Mislim da nisam upoznao vlasnika switcha da mu nije prodriftao

Evo ja sam pošteđen drifta na starom Switchu, al zato na plejki jedan Dualsens drifta 'ko lud. Inače mi je žao što nisu iskoristili priliku i stavili Hall Effect tehnologiju u nove joy-cone za Switch 2.

Nisam pratio, ali me zanima ako su povećali tipke? Meni su bile premale pa sam koristio od horija dual split pad koji mi je bio taman.

Tko nije isprobao Hall effect joysticke, nema pojma koliko su dobri. Kupio sam praktički isti dan 8Bitdo ultimate wired kontroler i XBOX Series S/X kontroler. Nevjerovatno koliko je XBOX kontroler neprecizan u usporedbi. A 8Bitdo je jeftiniji i još dobio kod za mjesec dana XBOX ultimatea s njim. Build kvaliteta vrh. Tako da nije riječ o tome da su kontroleri sa Hall stickovima skupi za napravit. Ovo je proračunato od Nintenda jer žele da ljudi kupuju nove joycone kada stari razviju stick drift. Cijena €85, u gamershopu.

Ne mora značiti da će driftati. Evo pored sebe imam 15 godina stari dualshock 3. I dalje radi super.
Sigurno su nešto poboljšali jer su prijašnje joy cone besplatno popravljali i izvan garancije što nije baš isplativo.

Vidim da su stavili preordere za fizičku kopiju Zelde BOTW i TOTK Switch 2 Edition na 80 eura, a Switch verzije koštaju 70 eura. To bi trebalo značiti da će nadogradnja za nas koji ih već posjedujemo koštati 10 eura. Po meni je to prihvatljiva cijena.

Od sada i bez pozivnice

Od sada i bez pozivnice
to preusmjeren lager namijenjen za ameriku

Od sada i bez pozivnice
LOL. 535€ + 46€ dostava piše. Pa jeftinije kod nas kupit.

Vidim da su stavili preordere za fizičku kopiju Zelde BOTW i TOTK Switch 2 Edition na 80 eura, a Switch verzije koštaju 70 eura. To bi trebalo značiti da će nadogradnja za nas koji ih već posjedujemo koštati 10 eura. Po meni je to prihvatljiva cijena.
Upravo kupio Breath of the Wild neotvoren za 35 eura na oglasniku. Ako imaš Online + expansion pass pretplatu, upgrade je besplatan.

Od sada i bez pozivnice
LOL. 535€ + 46€ dostava piše. Pa jeftinije kod nas kupit.
to je premium dostava, imas opciju free dostave
amazon.de vec dugo dostavlja sve preko 50 eura free za HRV.
nekad mi zna doći za 2-3 dana roba

Dostava je besplatna a 535€ je vjerovatno jel pdv 25% a u DE 19%

Dostupan je za prednarudžbe u RH za 510€ - po meni puno preskupo.
To je verzija bez Mario Kart.
Uz činjenicu da žele igre prodavati za 90€ , da naplaćuju upgrade sa S na S2 verzije igre itd. , mislim da ću barem preskočiti pred narudžbe.
Uz Mario igre svidjele su mi se 2 Zelde, BotW i TotK , obje će raditi na S1 i dalje, a dok dođe do slijedeće Zelde veijedne spomena, možda se i cijena popravi... ili pokvari, tko zna, ludo vrijeme.

Gdje to?

Otkad su izašle informacije oko cijene konzole, igara i općenito načina poslovanja, svuda po društvenim mrežama se Nintendo napada zbog užasne prakse prema kupcu, doslovno ljudi iz svih zemalja zapadne sfere govore da je preskupo i pljuju po Nintendu.
Jedino ekipa ovdje ne spominje ni riječi o tome, nego je glavno pitanje kada će i gdje biti prednarudžbe.
Pa nek mi netko kaže da Lijepa naša nije najbolja zemlja na svijetu, kakve Njemačke, Švicarske i drugi bakarači.

Otkad su izašle informacije oko cijene konzole, igara i općenito načina poslovanja, svuda po društvenim mrežama se Nintendo napada zbog užasne prakse prema kupcu, doslovno ljudi iz svih zemalja zapadne sfere govore da je preskupo i pljuju po Nintendu.
Jedino ekipa ovdje ne spominje ni riječi o tome, nego je glavno pitanje kada će i gdje biti prednarudžbe.
Pa nek mi netko kaže da Lijepa naša nije najbolja zemlja na svijetu, kakve Njemačke, Švicarske i drugi bakarači.
A što točno se ima komentirati? Cijena je kakva je. Za igre i dodatke je svakako neopravdana, a za konzolu bi se možda i moglo naći neko opravdanje.
Ja sam prije najave bio spreman iskeširati za preorder, ali nakon ovoga ću svakako pričekati. Pa kad dođe više igara i vidim malo situaciju ću odlučiti. Da idem sad kupiti sve što mi treba, košta me ko PS5 PRO.

Meni je nevjerojatno da netko kaže da je preskupo dati 450 eura za Nintendovu konzolu a da isti ti ljudi svršavaju na handhelde od 900 eura tipa ROG Ally X i slično.

mislim da jos nisam vidio nekog da ima ally x na forumu, ili u RL
vecinom su switch 1 i najeftiniji steam deck, oledi malo rijedi
meni je najeftiniji handheld dovoljan jer ga koristim jako rijetko, nocne smjene/putovanja, nikada doma, niti u docku

baš bashaju svuda...
većina miješa nintendo koji je orijentiran na handheld i danas klasični gaming.. dok je svaki klasa za sebe i ima svoju nišu radi
različitog pristupa
ja sam se zamislio kakav bi bio svijet gdje nema nintenda, pošto je nintendo jedini koji mi može oživjeti i probuditi sjećanja koja vučem iz djetinjstva.
i konzola kao konzola i igre (nintendo igre).
cijene su kakve jesu, dodaci su dosta skupi za moj pojam ali moći se igrati sa S1 gamepadima pa mi nije nuzno odma i to kupovati.
pomalo će se sve skupit

Na francuskom amazonu su igre jeftinije, DK je 60€ LINK

Na francuskom amazonu su igre jeftinije, DK je 60€ LINK
I 10€ dostava

uzmi free trial prime-a za besplatnu dostavu, a opet ti je jeftinije nego na .de
Gledam malo videa ljudi koji su probali Switch 2 i sudeći po tome kako rade 3rd party igre tipa Cyberpunk, novi Switch je jačinom hardvera usporediv sa handheld kompovima tipa ROG Ally i sličnim. A uz to će imati Nintendove igre koje će izlaziti godinama. Po meni je 450 eura realna cijena za takav komad hardvera. Kužim paranoju oko cijena igara ali dosta ljudi je diglu buku i oko cijene same konzole. A po meni je to više nego realna cijena na današnjem tržištu.
Jedino mi je baterija minus, ali to je jednostavno bilo očekivano s obzirom na skok u performansama i 120 hz ekran. Imam Steam Deck i znam koliko takvi uređaji cuclaju bateriju kad se igra bilo što novije.