Zašto ne postoji kontrola pravopisa

Zato što bi netko sa završenom osnovnom školom trebao biti dovoljno pismen.

Pao bi server..

Hotmail, Office, Outlook, Gmail, svi imaju to implementirano, ako su oni prepoznali da je to vrlo korisna stvar, neznam šta bug čeka.

Mnogi domaći portali imaju uključenu provjeru pravopisa. Ne vidim u čemu je problem da to ima i Bug forum.

Bolje je ovako. Odmah vidiš s kim imaš posla.

Sudeći po komentarima na portalima, nije baš da im nešto pomaže.

Hotmail, Office, Outlook, Gmail, svi imaju to implementirano, ako su oni prepoznali da je to vrlo korisna stvar, neznam šta bug čeka.
Tebi bi odmah bila podvučena crvena crta pod boldano, jer se piše "ne znam" i "što".

Ispod*

Tebi bi odmah bila podvučena crvena crta pod boldano, jer se piše "ne znam" i "što".
Da, ljudi smo, žurimo i griješimo, ne obaziremo se na točan pravopis. A svijet je pun grammar gestapovaca.

Ke bu men neki govoril kek bum ja pisal, puuuj. šala

Dok se razumijemo nije ni bitno, i tak su ti naši postovi samo šum na mreži koji padnu u zaborav drugi dan.

Pa, može pravopis, al' uvijek moš ono kaj si napisao provjeriti na nekome on-line check-gremiju.
U čemu je problem?
Ipak, kušljebo mi ovako, jer se mogu izraživati na drugačije načine, nego one uhodane.
Žalosno je kaj ljudi ne znaju se izražavati ni na jedan način, sem nekog svoje izmišljenoga.

Jer bi zgledalo ko da se roboti dopisuju.

Ma bilo bi dobro da imamo provjeru barem zbog tipfekera....hoću reći tipfelera.

Uopće ne znam što će vam provjera pravopisa na websajtu, riješite to lokalno (ovo je IT forum!). Postoje spell checkeri u obliku ekstenzija za browsere, mislim da nema s HR rječnikom, ali napravite si vlastitu wordlistu.

Za pismenost prosjecnog hrvata, mislim da trenutno ne postoji procesorska snaga koja bi u stvarnom vremenu provjeravala i ispravljala pismenost.... ;)
Mozda u eri ai i kvantnih racunala.....
Zanima me zašto na forumu ne postoji kontrola pravopisa.