Poboljšani izgled i korisničko iskustvo Bug Foruma

Pozdrav
Pošto se ja više ne mogu vratiti na originalnu temu odlučio sam napraviti update i složiti skin za cijeli forum. Neke elemente nisam mogao promjeniti bez dodavanja dodatnih div elemenata stoga novi update zahtjeva i nešto sitno JS koda. Iz tog razloga ovaj skin zahtjeva da imate instaliranu TamperMonkey browser ekstenziju. Ona je dostupna za sve browsere Chrome, Edge, Firefox, Safari, Opera.
Nakon instalacije ekstenzije:
1. Otvorite TamperMonkey dashboard
2. Kliknite na Utility tab u gornjoj desnoj strani ekrana
3. U import from URL polje unesite adresu gdje se nalazi kod za BlueBug temu:
https://gist.githubusercontent.com/tjodalv/f733c19ad61b80364fc4f24e6758e9bf/raw/ea9e94ddc72f3297c89170c40c548c140f1cf70e/bluebug-forum-theme.js
4. Klikni na gumb "Install"
5. Nakon toga biti će prikazan još jedan ekran na kojem trebate potvrditi instalaciju skripte klikom na gumb Install.
Voila, sad bug forum izgleda mnogo ljepše i preglednije.
Što je novo u ovom updateu:
- Tema je dobila službeno ime BlueBug tema za Bug Online Forum
- Promijenjen je izgled sidebara (pretraživanje, login/korisnički profil i aktivne teme)
- Promijenjena je naslovnica foruma
- Promijenjen je izgled pojedine kategorije foruma
- Na prikazu forum poruka maksimalna širina je ograničena na 1000px kako bi bilo lakše čitati duge poruke
- Izmijenjen je izgled korisničkih profila
- Privatne poruke
- Aktivne teme, teme koje pratim, najčitanije, nove poruke, autori
Stranice koja ova tema još nije dotakla:
- Login/Registracija
- Update profilnih podataka
- Editor za pisanje poruka
- Notifikacije (jbg nemam niti jednu pa niti ne znam kako izgleda ta stranica)
Volio bih čuti vaše mišljenje kako vam se sviđa novi dizajn foruma. Isto tako Bug uredništvo može bez problema preuzeti CSS i JS kod i embedati ga u forum pa da ne moramo koristiti TamperMonkey ako im se sviđa dizajn.

Petica za trud.
Meni je stilski forum i ovako ok.
Jedini mu je problem quotanje.
Volio bih da se napravi kao što ga ima vBulletin skripta i bilo bi fantastic.
Primjer
[QUOTE=ihush;26389331]Citat 1[/QUOTE]
Odgovor 1
[QUOTE=ihush;26389331]Citat 2[/QUOTE]
Odgovor 2

To je sad više do samog editora za poruke, ali forum ima tu opciju, a zove se višestruko citiranje. Ako na više postova označiš gumbom "Višestr." uz poruku, na dnu ti se pojavi gumb Višestruko citiraj. Kad klikneš na taj gumb otvori ti editor s tim citatima.
Kao što vidiš tu sam već 17 godina :), i meni je prije izgled foruma bio ok. Sad se mučim s tim malim slovima i malim gumbima (iako još ne nosim naočale). A moraš priznati da je dizajn poprilično zastario ...

Na forumu me najviše žuljaju naslovi tema, tj kad je pola naslova odrezano. Uz to mogao bi i redizajn desne trake s aktivnim temama koju često koristim da pogledam jel ima novih komentara u temama koje pratim.
Općenito vizualno bi ga se moglo isto malo osvježit mada je i trenutni izgled dosta "light" pa nije napadan.

Na forumu me najviše žuljaju naslovi tema, tj kad je pola naslova odrezano. Uz to mogao bi i redizajn desne trake s aktivnim temama koju često koristim da pogledam jel ima novih komentara u temama koje pratim.
Općenito vizualno bi ga se moglo isto malo osvježit mada je i trenutni izgled dosta "light" pa nije napadan.
U novoj verziji teme koju instaliraš preko TamperMonekey-a sam redizajnirao i sidebar.
Gdje su ti odrezani naslovi tema? Daj link gdje vidiš odrezano.

U novoj verziji teme koju instaliraš preko TamperMonekey-a sam redizajnirao i sidebar.
Teme koje su komentari na vijesti su redovito odrezani. Sjećam se da je još davno netko od Bugovaca rekao da je to do greška koju nije tako jednostavno ispraviti jer je tako cijeli sustav dizajniran ili tako nešto.

To je sad više do samog editora za poruke, ali forum ima tu opciju, a zove se višestruko citiranje. Ako na više postova označiš gumbom "Višestr." uz poruku, na dnu ti se pojavi gumb Višestruko citiraj. Kad klikneš na taj gumb otvori ti editor s tim citatima.
Kao što vidiš tu sam već 17 godina :), i meni je prije izgled foruma bio ok. Sad se mučim s tim malim slovima i malim gumbima (iako još ne nosim naočale). A moraš priznati da je dizajn poprilično zastario ...
Multi Qute ovdje vrijedi samo na stranici na kojoj si. Želiš li već quotati post sa stranice ranije to ne funkcionira.
Znam sve o mogućnostima quotanja na ovome forumu, no ako želiš Quotati post sa stranice prije, moraš kemijati s kopiranjem cijelih postova itd. Skontao sam to, no nepraktično je.
Ti si na forumu.hr moderator ?
80% nas tu je od veljače 2008.

Lagani offtopic, ali možda i nije;
određeni članci, recenzije, su mi super i htio bi ih arhivirati da ne zaboravim za njih, kako ih skinuti u pdf formatu?
Ali sami članak, ne web stranicu s reklamama, ne prijedloge itd. baš sami članak kao digitalnu stranicu časopisa.
Jel ima di kakav gumb, ekstenzija itd.?

pa "isprintaš" si taj članak kao pdf, nema li to svaki noviji browser kad se klikne na print? (samo umjesto printera odabereš pdf fajl)

Pohvale kolega Koristim od jučer na Operi i top mi je. Inače plava mi je omiljena boja.

.

Teme koje su komentari na vijesti su redovito odrezani. Sjećam se da je još davno netko od Bugovaca rekao da je to do greška koju nije tako jednostavno ispraviti jer je tako cijeli sustav dizajniran ili tako nešto.
Da, nažalost tu sam ja bespomoćan jer u HTML dolazi tako već odrezani naslovi. To ne bi trebala biti neka značajnija promjena na backendu. Jednostvno treba isključiti trimanje naslova na tom ispisu aktivnih tema.
Multi Qute ovdje vrijedi samo na stranici na kojoj si. Želiš li već quotati post sa stranice ranije to ne funkcionira.
Znam sve o mogućnostima quotanja na ovome forumu, no ako želiš Quotati post sa stranice prije, moraš kemijati s kopiranjem cijelih postova itd. Skontao sam to, no nepraktično je.
Ti si na forumu.hr moderator ?
80% nas tu je od veljače 2008.
Da, čini mi se da je ta višestruko citiranje opcija dodana ad hoc zato tako polovično radi. Malo sam gledao u kod i čak mislim da bi se dalo nešto napraviti i preko teme da višestruko citiranje radi i kroz više stranica.
Nisam moderator na forum.hr.

Evo kolega, updatea sam BlueBug temu i sad je tamo i ta funkcionalnost za citiranje poruka preko više stranica. Potrebno je napraviti ponovno instalaciju skripte s istog URL-a. Znači ponovi instalaciju. Uživaj!

Evo kolega, updatea sam BlueBug temu i sad je tamo i ta funkcionalnost za citiranje poruka preko više stranica. Potrebno je napraviti ponovno instalaciju skripte s istog URL-a. Znači ponovi instalaciju. Uživaj!
Eeeee, svaka ti čast !
Ti si koristan vrlo kvalitetan forumaš i predlažem te za moderatora (bez ikakve ironije).
Molim glavnoga među jednakima, gospon Mira da ovo zalijepi i da se zalijepi na vrhu gdje su upute za korištenje foruma !
Hvala !

Koristim sa zadovoljstvom. Pohvala i od mene
Veselim se budućim update-ima da se komplet sredi.

Pohvale na trudu i radu! Izgleda puno svježije, preglednije i vizualno bolje. Još u kombinaciji s Dark Readerom koji koristim...

Biti će sigurno update. U idućoj fazi ću krenuti sa editorom za pisanje i odgovaranje na poruke i ovi skočni prozori (pretraživanje, brzo odgovaranje, moj PC ...)

Uopće mi nije problem plava boja, ma samo više volim zelenu !
Bi li mogla opcija, editiraj boju (samo onaj desno gore prozor sa stavkama) po želji ?!

hm...
na Operi mi nikako ne radi, iako sam instalirao skriptu i pokrenuo je, TamperMonkey veli da nije pokrenuta

ono sto bi mogli poboljsati jest dodati pretrazivanje tema po datumu(starije novije) kao sto imaju na pretrazivanje poruka

hm...
na Operi mi nikako ne radi, iako sam instalirao skriptu i pokrenuo je, TamperMonkey veli da nije pokrenuta
Ne znam što bi mogao biti problem kolega. Evo kod mene radi.

iz sjećanja - to s duljinom naslova je bilo jedno polje u bazi podataka kojem se trebala promijeniti vrijednost da ne sječe naslove nakon određenog broja znakova, vjerojatno je i ovdje tako nešto u pitanju

hm...
Ja sam na Chromeu morao uključiti Developer mode da bi mi radio TamperMonkey. Pošto je nova Opera bazirana na Chromiumu moguće da je tako nešto potrebno učiniti i kod tebe.

developer je uključen

Super mi je ovo
Koje su šanse za neku dark verziju ovoga?

Vidim u tvom screenshotu da ima neka info ikona. Jel što piše kad prijeđeš mišem? Npr. neki razlog zašto nije pokrenuo skriptu. Ja sam sad skinuo Operu, instalirao TamperMonkey i pokrenuo skriptu i isto mi nije odmah pokrenuo. Pa sam otišao u detalje od tampermonkey ekstenzije i tamo gledao opcije (nisam ništa dirao od opcija) kad sam se vratio, pokrenuo mi je skriptu. Pokušaj disablati BlueBug temu u TamperMonkey dashu pa je opet enablati. Zbilja nemam ideju zašto ti ne bi radilo.

Bok, ali meni ne piše BlueBug kao naziv skripte?!?
kako si ju ti instalirao u Operi ?

Uopće mi nije problem plava boja, ma samo više volim zelenu !
Bi li mogla opcija, editiraj boju (samo onaj desno gore prozor sa stavkama) po želji ?!
Super mi je ovo
Koje su šanse za neku dark verziju ovoga?
Dodatne boje i/ili dark tema zahtjeva poprilično posla tako da ne vidim da bi se baš u to upuštao ... Za sad mi je cilj kompletno presvući forum u novo ruho - tako da ću još koji sat potrošiti na to, ali to bi bilo to. Ako netko ima volje uvijek može nastaviti na ovo što sam složio. Kod se slobodno može koristiti i modificirati ...
Pozdrav
Dosta pratim postove na forumu, ali rjeđe komentiram. Problem koji sam primijetio (barem na desktopu) je da je izgled foruma dosta stisnut i sitan, pa sam odlučio jedno popodne uložiti malo truda i unaprijediti korisničko iskustvo i vizualni dojam. Rezultat možete vidjeti na screenshotu. Ako nekome bude korisno, možete i vi primijeniti CSS datoteku preko ekstenzije za Chrome pod nazivom Custom CSS by Denis. Postoji i ekstenzija za Firefox pod imenom Custom CSS. Trenutno sam napravio izmjene samo na pregledu tema (poruka), dok nisam dirao naslovnicu foruma niti izgled kategorija foruma. Također, još nisam dirao sidebar, iako bi i on mogao koristiti određena poboljšanja.
Rezultat možete vidjeti ovdje:
https://freeimage.host/i/35fMB3J