PROTECTOR pon 3.3.2008 12:28

Skinuo sam njihov Oracle database express edition i oduševio se. Zanima me postoji li kakv certifikat za Oracle baze podataka kod nas? u žurbi sam pa nisam stigao guglati.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
zjankovic pon 3.3.2008 12:47

Žuri se polako ;-).

U principu, ako si ozbiljan, a certifikat ti baš treba, idi preko Oracle Universitya (Oracle Hrvatska).

Inače, nema ništa bez velikog osobnog zalaganja, samostalnog učenja i prakse - ništa od toga ti nitko drugi neće pokloniti, samo ćeš eventualno dobiti "papir". A kad ćeš jednom svladati materiju lako ćeš i do certifikata...

Certifikati su guba, ali nitko te neće zaposliti samo na temelju certifikata, svi će te pitati što si zadnje _napravio_ i na neki način testirati tvoje znanje... Evo, ja sigurno ne bih. S koliko sam već ljudi razgovarao i nikoga nisam pitao za certifikat (doduše, radi se o programiranju, no isti vrag), nego sam gledao znaju li ljudi ili ne znaju napraviti što tražim i, još važnije, mogu li ja s njima naći zajednički jezik.

Eh, da, nipošto ne idi negdje gdje kažu da su "Oracle akademija" - koristi tražilicu na www.bug.hr i pronađi odgovarajući broj Mreže, pa će ti biti jasno ;-).

Zoran
PROTECTOR ned 4.1.2009 22:50
elephant kaže...

Ima puno materijala na netu (na mislim pri tome na certificiranje već na učenje).

Evo ti jedan od linkova: http://www.network-ebooks.com/category/database/oracle-database-2/

I naravno da postoji certifikat i kod nas, i to ne samo jedan.

To bih ti preporučila kad savladaš gradivo (ukoliko već jesi, moja isprika).

Preporučila bih CTB nuggete jer se lakše pamti uz sliku (a i samo čitanje ponekad zamori ;).

Nekako sam certifikate stavio u drugi plan zbog faksa, a ni sam još nisam siguran kojim putem krenuti (gdje je put ka sreći Smijeh). Hvala na linku, ima dosta dobrog materijala za proučavanje Osmijeh.