Program za tehničko crtanje

u autocadu, nije najbolji za 3d al moze se sve to napravit

Ovo na slici uopće nije 3D :D :D
AutoCad je odličan izbor ako ti je dostupan :D

Ovo na slici uopće nije 3D :D :D
AutoCad je odličan izbor ako ti je dostupan :D
naravno da nije al autor je rekao da zeli da mu to moze izcrtat u 3du

pa ovo n slivi i nije 3d a i meni nije potrebno da bude 3d meni je bitno da ima tlocrt nacrt i bokocrt...

pa ovo n slivi i nije 3d a i meni nije potrebno da bude 3d meni je bitno da ima tlocrt nacrt i bokocrt...
onda sam ja krivo razumio ispricavam se
ugl onda autocad pravi izbor ;)

Da bi izradio nekakvu maketu,stroj,objekt ili bilo šta drugo treba mu nacrt,tlocrt,bokocrt :)

da to znam i sam ali u kojem programu cu to nacrtati7

da to znam i sam ali u kojem programu cu to nacrtati7
rekli smo ti vise puta, AutoCAD

ok hvala

wtf. autocad košta više tisuća kuna, zar ne?
dečko prvo kaže da mu treba 3D, a onda da ne treba
ako mu treba samo tlocrt precrtan baš kako je na slici to se može napraviti i u najobičnijem paintu (sa puno strpljenja)
koristite li vi svi baš autocad za ovakve stvari, tj. imate li kupljeni licencirani autocad?
zanima me jer i ja imam teh. crtanje i trebali smo jedne godine učiti raditi u autocadu.
hvala.

wtf. autocad košta više tisuća kuna, zar ne?
dečko prvo kaže da mu treba 3D, a onda da ne treba
ako mu treba samo tlocrt precrtan baš kako je na slici to se može napraviti i u najobičnijem paintu (sa puno strpljenja)
koristite li vi svi baš autocad za ovakve stvari, tj. imate li kupljeni licencirani autocad?
zanima me jer i ja imam teh. crtanje i trebali smo jedne godine učiti raditi u autocadu.
hvala.
Ja sam ti teh. crtac i samo da ti kazem pola tvrtki cak i ne koriste autocad nego neke kopije autocada,a u paintu nemos radit tlocrt jer nemozes stavljati kote itd..
Ovaj ti je među boljima od besplatnih:http://www.3ds.com/products/draftsight/free-cad-software/ .

autoCAD 2004 je najjednostavniji...barem meni

mislim da mu nece fbi provalit na vrata ako skine autocad samo za jedan crtez napravit, cak mislim da postoji i neka orginal trail verzija koja bi bila dovoljna
inace imam i ja teh crtanje i vecinu stvari radimo u autocadu, nesto manje u catia-i

Za sve one koji su studenti. Autodesk ima besplatne verzije softvera za studente koja se mogu skinuti ovdje. Ono što se prije downloada treba napraviti je registracija.
dakle tražim nekakav program za tehničko crtanje ..ugl moram napraviti jedan crtež za tokara jer mi je potrebno nesto istokarit pa daj program bi trebao imati mogučnosti kotiranja i nacrta u tri dimenzije
primjerice nestio ovako
http://imageshack.us/photo/my-images/26/str3t.jpg/