Vodič za odabir grafičke kartice

E oprostite ljudi što tek sad upadam ali bih vas zamolio da mi kažete koju grafičku da kupim a da mogu igrati GTA 4,,,,,unaprijed hvala,,,, Ali da okošta oko 800 ili 900 kn,,,HVALA još jednom
polovnu ili novu koji monitor(reza), proc...

Pozz svima,zanima me sapphire 5770 vapor-x,ako se ne varam ta kartica je u rangu malo jaća od 4870 i malo slabija od 4890,no ono što želim pitati je, dali bi ja sa njom mogao igrati igre na high detaljima,na rezi:1680:1050(posebno bi volio ćuti mišljenje nekoga tko ima dotićnu(ili neku drugu 5770) karticu).Stvar je u tome da mi više nije užitak igrati sa 3850,vrti ona sve igre na medium al ipak,već duže vrijeme imam hd5850 na piku i nije mi problem kupiti je,ali jednostavno ne želim dati tolike novce sada,pa da mi kartica za 2/3mj vrijedi cca 600/700Kn manje.Za 5770 vapor-x sam našao dobru ponudu,možda je već sutra kupim,pa kada se 4xxx serija povuće iz prodaje,predpostavljam da bi pala cijena 5xxx seriji,pa si kupim još jednu 5770 i stavim u cross,to bi možda bilo kao ta 5850

Možeš s njom sve igre vrtit na pristojnim detaljima. Nešto sitno je slabija od 4870 na većim rezama, međutim ipak ćeš moći pokretati igre na high. Kasnije ako se odlučiš za cross, bilo bi u rangu 5870.

Pozz svima,zanima me sapphire 5770 vapor-x,ako se ne varam ta kartica je u rangu malo jaća od 4870 i malo slabija od 4890,no ono što želim pitati je, dali bi ja sa njom mogao igrati igre na high detaljima,na rezi:1680:1050(posebno bi volio ćuti mišljenje nekoga tko ima dotićnu(ili neku drugu 5770) karticu).Stvar je u tome da mi više nije užitak igrati sa 3850,vrti ona sve igre na medium al ipak,već duže vrijeme imam hd5850 na piku i nije mi problem kupiti je,ali jednostavno ne želim dati tolike novce sada,pa da mi kartica za 2/3mj vrijedi cca 600/700Kn manje.Za 5770 vapor-x sam našao dobru ponudu,možda je već sutra kupim,pa kada se 4xxx serija povuće iz prodaje,predpostavljam da bi pala cijena 5xxx seriji,pa si kupim još jednu 5770 i stavim u cross,to bi možda bilo kao ta 5850
Više kao HD5870, uzimaj nećeš se kajati.Probao sam je na 1680x1050 i ništa nije kočilo čak i na višim detaljima osim u Metro 2033.

ok,hvala na brzim odgovorima,sada barem znam šta mogu oćekivati od nje.Mada mi matićna ne podržava ˝full˝crossfire,tj jedan pce-x je 16x,a drugi 4x,pa bi vjerojatno bio blagi pad preformansi,pa ne vjerujem baš da bi radile kao 5870,ali glavno da nisu slabije od jedne hd5850

Osobno imam Msi hawk koja gura sve na full pa čak i na fullHD rezi a u cross-u su zericu jače od 5870. Znači moj savjet kupuj sad tu pa za pol godine godinu drugu ili evntualno neku novu iz serije 7xxx.
Čak i na tvojoj matičnoj bi bile bar kao 5870.
pozz

e pa ja bi novu,,,,,e a ovo drugo nisam razumio,,,,

e pa ja bi novu a ovo drugo nisam razumio

Novu češ teško nać do 900kn, a ako ono drugo nisi razumio mani se komp-a te pređi na igraču konzolu(ps3, xbox, itd...).
Sry kaj ti nisam više pomogao al oćito da tvoje informatičko znanje nije dovoljno za prijedloge od mene. Moj savjet nađi dučan informatičke opreme koji ti odgovara reci prodavaču što želiš igrat te koliko bi novca htio potrošit pa neka ti on preporuči neku karticu koja će te zadovoljit.
pozz
PS Ispuni bar mojPC do kraja sa svim komponentama koje imaš onda ću ti več možda više moći reći.

ja ovo nerazumim.. Zašto recimo ati izdaje grafe koji su možda lošiji od prethodnih.. recimo sve bi grafe iz hd 5xxx trebale bit bolje od 4xxx

ja ovo nerazumim.. Zašto recimo ati izdaje grafe koji su možda lošiji od prethodnih.. recimo sve bi grafe iz hd 5xxx trebale bit bolje od 4xxx
Sve grafe kvragu iz 4xxx nisu bolje od onih iz 3xxx,pa ni približno..pogledaj 4650,ima ih svakakvih od 512 i 1gb drlja sa DDR2,do solidnih DDR3,a opet slabije od 3850/3870.
3870x2,neću ni spominjati,komotno ni vrit ni mimo sa 4870,a jača od 4850.
Ne treba izmišljati nepisana pravila,svaka serija ima svoj low mid i high end,uvijek bilo i bit će. Generalizirati je teško,jer u 4xxx spada i 4890 kao najjači single GPU ali i 4350. 4890 je jači od 5770,a uz OC imaš gotovo performanse jedne 5830,ima negdje link na netu..ne mogu ga nažalost ispaliti ovako odmah..

Gospodo sve kartice iz serije 5XXX su jače od serije 4XXX. Da objasnim u par primjera 5770 je jača od 4770, 5830 od 4830, 5850 od 4850, 5870 od 4870, 5970 od 4870X2 itd... da ne nabrajam neke i višestruko. Što se tiče cijena skočile su sa serijom 5XXX do 10% al tome je kriva nvidia i stanje na tržištu tj. slaba konkurencija.

Gospodo sve kartice iz serije 5XXX su jače od serije 4XXX. Da objasnim u par primjera 5770 je jača od 4770, 5830 od 4830, 5850 od 4850, 5870 od 4870, 5970 od 4870X2 itd... da ne nabrajam neke i višestruko. Što se tiče cijena skočile su sa serijom 5XXX do 10% al tome je kriva nvidia i stanje na tržištu tj. slaba konkurencija.
Nasljednici modela prethodne serije logično - da. Valjda je to htio reći..

Hoćeš reći da je Radeon 5670 jači od 4870? Nebi išlo...

Hoćeš reći da je Radeon 5670 jači od 4870? Nebi išlo...
To nitko nije rekao. Prateći ovu usporedbu može se doći samo do zakljčuka da je 5670 jači od 4670...... Usporedba iste kategorije stare i nove generacije

imam kratko pitanje.. može li na matičnu ploču sa nvidijinim chipsetom ić ati grafiča. Konkretno se radi o Asrock M3N78D, s.AM3 - NVIDIA nForce 720D, ATX, Solid Capacitor matičnoji i XFX HD5750 grafičkoj kartici. Predstavlja li to ikakav problem?

e ovo je sve što znm o svom kompu : SYSTEM: WINDOWS XP PROFESSIONAL VERSION 2002 SERVICE PACK 2.
COMPUTER: AMD SEPMRON(tm) PROCESSOR 2006+ 1.60 GHz , 512mb OF RAM PHYSICAL ADDRESS EXSTENSION,,,,,,,,E još mislim kupit 2gige rama

Novu češ teško nać do 900kn, a ako ono drugo nisi razumio mani se komp-a te pređi na igraču konzolu(ps3, xbox, itd...).
Sry kaj ti nisam više pomogao al oćito da tvoje informatičko znanje nije dovoljno za prijedloge od mene. Moj savjet nađi dučan informatičke opreme koji ti odgovara reci prodavaču što želiš igrat te koliko bi novca htio potrošit pa neka ti on preporuči neku karticu koja će te zadovoljit.
pozz
PS Ispuni bar mojPC do kraja sa svim komponentama koje imaš onda ću ti več možda više moći reći.
E ovo je sve što znm o kompu: System: Windows xp professional version 2002 service pack 2,,,,,,Computer: AMD Sempron (tm) Processor 2006+ 1.60 GHz, 512 MB OF RAM physical address exstension ,,,,,grafička kartica Nvidia GEFORCE FX 5200,,,,,još mislim kupit 2 gige rama,,,,e i usput bi htio pitat dali je ova grafička dobra

pozz
E ovo je sve što znm o kompu: System: Windows xp professional version 2002 service pack 2,,,,,,Computer: AMD Sempron (tm) Processor 2006+ 1.60 GHz, 512 MB OF RAM physical address exstension ,,,,,grafička kartica Nvidia GEFORCE FX 5200,,,,,još mislim kupit 2 gige rama
AGP stroj..neisplativo ulaganje ni 100kn unutra. Mani se ćorava posla..ali ako baš inzistiraš na bacanju love,nađi 2x1gb DDR400, znači DDR1 memorija..nađi po 150,170kn keks..ovaj od 512 izvadi..i to je to..stavi 2x1gb unutra,300-350kn..drugo nema smisla dirati..
I Sempron je 2600+ vjerojatno,ne 2006.
Grafička očaj..9600pro,a kamoli XT je 3x brža. A 100kn košta..možda eto da prodaš svoju za 50kn,i uzmeš hehe za dodatnih 50 9600pro.

pozz
E ovo je sve što znm o kompu: System: Windows xp professional version 2002 service pack 2,,,,,,Computer: AMD Sempron (tm) Processor 2006+ 1.60 GHz, 512 MB OF RAM physical address exstension ,,,,,grafička kartica Nvidia GEFORCE FX 5200,,,,,još mislim kupit 2 gige rama
AGP stroj..neisplativo ulaganje ni 100kn unutra. Mani se ćorava posla..ali ako baš inzistiraš na bacanju love,nađi 2x1gb DDR400, znači DDR1 memorija..nađi po 150,170kn keks..ovaj od 512 izvadi..i to je to..stavi 2x1gb unutra,300-350kn..drugo nema smisla dirati..
Grafička očaj..9600pro,a kamoli XT je 3x brža. A 100kn košta..možda eto da prodaš svoju za 50kn,i uzmeš hehe za dodatnih 50 9600pro.
NVidia GeForce GT 220 OC jel ta grafička dobra

pozz
NVidia GeForce GT 220 OC jel ta grafička dobra
Tri odgovora su ovdje negacija..nije dobra,skuplja ti je od kompa cijelog,i ne paše ti na matičnu ploču. Epic fail.

imam kratko pitanje.. može li na matičnu ploču sa nvidijinim chipsetom ić ati grafiča. Konkretno se radi o Asrock M3N78D, s.AM3 - NVIDIA nForce 720D, ATX, Solid Capacitor matičnoji i XFX HD5750 grafičkoj kartici. Predstavlja li to ikakav problem?
Naravno da možeš na Nvidia chipsetu imati ATI-jevu grafičku, nema to veze

Naravno da možeš na Nvidia chipsetu imati ATI-jevu grafičku, nema to veze
Tako sam i predpostavio al jedan forumaš kaže: Pojasni mi pojavu ati grafičke na matičnoj sa nvidija chipsetom. Niđe veze, al eto ja pitam za svaki slučaj!

Tako sam i predpostavio al jedan forumaš kaže: Pojasni mi pojavu ati grafičke na matičnoj sa nvidija chipsetom. Niđe veze, al eto ja pitam za svaki slučaj!
Gledaj ona može bez problema gore i radit če bez problema, al ista ta ATI-eva grafička bi vijerojatno radila nešto brže na AMD-ovom čipsetu zbog same opitimizacije BIOS-a.
Osobno nikad nisam volio takve AMD/NVIDIA kombinacije

Najbolje je kada na ploču sa Nvidijinim chipsetom staviš Intelov CPU i ATI/AMD grafu... Svaštara

Bilo je perverznih 750i sli ploča joj,joj,kad se sjetim..
http://www.evga.com/articles/401.asp
Fino ovaj mini Freezer hehe na NB i ćao bao..nema tu zajebancije.

Pozz, zanima me dali je moguce na maticnu od mojeg laptopa staviti novu graficku.
Ne, inače na laptope ne možeš ugraditi vanjsku grafičku (osim ako ima EPCI-E)

Gigabyte GV-R465D2-1GI, 1 GB GDDR2-SDRAM, AGP 8x evo pitanjce jel ova grafička dobra mogu ju ugradit na matičnu gledo sam apg 8x mi je utor za grafičku,,,,,unaprijed hvala
E oprostite ljudi što tek sad upadam ali bih vas zamolio da mi kažete koju grafičku da kupim a da mogu igrati GTA 4,,,,,unaprijed hvala,,,,
Ali da okošta oko 800 ili 900 kn,,,HVALA još jednom