DarthMarkus sub 10.5.2025 09:05

Igrat Doom(doslovno closed arkadnu pucačinu) ispod 100fpsa koji izgleda isto ko i zadnja dva nije za nikog win. To mora letit i na mid endu preko 150. Jel Dev ili Nvidia shit ovdje nebitno.

5080 je bolja od 9070xt onoliko koliko je skuplja. Govorim iz prve ruke.

Do sada sve što sam testirao je oko 15 do 20% brže plus oc. RT i DLSS neću ni spominjat.

Ovo s Doomom je teška flopčina drivera, budući da ga još daju u bundleu s karticama od 1.5. 5080 ima na svim postavkama isti fps. It ok

AFARON sub 10.5.2025 09:40

Mislim da se u ovom novom Doom-u ne može isključiti RT, zato je FPS nizak za sve kartice...vjerovatno je development bio lakši zbog toga jer nisu morali ručno štimati "obični" lightning.

Mislim da su preuranili sa tim eksperimentom, trebali su to odgoditi za slijedeći doom (ili čak za drugi slijedeći). Doduše ta odluka je vjerovatno pala prije neke 4 godine kada je započet razvoj...mislili su da će RT biti mnogo manji udar na gpu-ove 4 godine iz budućnosti...WRONG hehe

Zaporožac sub 10.5.2025 10:22
DarthMarkus kaže...

Ovo s Doomom je teška flopčina drivera, budući da ga još daju u bundleu s karticama od 1.5. 5080 ima na svim postavkama isti fps. It ok

I ja čekam da mi na Kia Stonic 1.4 konačno stave nove drivere, pa da mi automobil poleti, ali nikako, baš su kerovi. 

Očekujem 100 Ks na 2000 okretaja.

Minneyar sub 10.5.2025 10:28
AFARON kaže...

Mislim da se u ovom novom Doom-u ne može isključiti RT, zato je FPS nizak za sve kartice...vjerovatno je development bio lakši zbog toga jer nisu morali ručno štimati "obični" lightning.

A ja mislio da AMD ne moze RT uopce, kaze Stjepanj da to ide samo na NV, kako onda NV gubi od duplo jeftinije kartice. Ma sigurno AMD masoni namjerno sjebali igru da oblate svete zelene

bik sub 10.5.2025 11:23
Zaporožac kaže...
DarthMarkus kaže...

I ja čekam da mi na Kia Stonic 1.4 konačno stave nove drivere, pa da mi automobil poleti, ali nikako, baš su kerovi. 

Očekujem 100 Ks na 2000 okretaja.

Moj 9 god stari SUV jer jucer dobio poziv da dodjem u ovlasteni servis na dobrovoljni besplatni software update, navodno su optimirali rad motora, ispusnih plinova , ekologia.., zato nikad ne raci nikad.  Naravno da necu ici. Dobar OT

Inochulum sub 10.5.2025 14:57
DarthMarkus kaže...

Do sada sve što sam testirao je oko 15 do 20% brže plus oc. 

Ove dvi izjave ti nisu baš kompatibilne s obzirom da je skuplja 40, a brža 15%... osim u nekim igrama gdje niije uopće brža 

DarthMarkus sub 10.5.2025 16:00

O ne, sad ćemo slušati o Doomu ko o onom Starfieldu idućih 5 mjeseci ili barem do idućeg patcha ili drivera (ponedjeljak izbacuju nove) . Armada i dalje visi na Blackwell temi više nego što išta igra. Uloženo dobiveno hoČešnećeš žutanjak bjelanjak.

Bik, usporedba ti je odlična za objesit se. Navedi mi jedan primjer gdje igra na različitim postavkama ima full isti fps. Dakle isti isti i još lošiji od prošle serije koja je u rasteru logično sporija od novije (po valjda 99.99% benčeva). Dakle ništa nije sumnjivo.
Neke kie pizdarije, mjerenje penisa, opravdavanje, stvarno forum ide u krasan kc. Doom izgleda ko prošla dva.
https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/1kijr5h/computerbase_doom_the_dark_ages_review_benchmarks/

I koji klinac je tu forsan RT kad izgleda isto. Dobro je lik napisao 

50% visual upgrade, 200% performance downgrade

Igrat Doom ispod 100 fpsa može igrat samo netko tko nikad nije igrao Doom.

To je ko ono ja na 4k imam 35 ti 20 fpsa. Al aj.

Inochulum kaže...
DarthMarkus kaže...

Do sada sve što sam testirao je oko 15 do 20% brže plus oc. 

Ove dvi izjave ti nisu baš kompatibilne s obzirom da je skuplja 40, a brža 15%... osim u nekim igrama gdje niije uopće brža 

Oc je ti je na kartici brutalan. Dakle ko iz ****+450 Core, memoriju bolje da ne spominjem jer znamo kakva je na 9070.

Dakle čista 4090. Testirao, probao OBJE. To je već malo više od 15%. Doslovno sam sa kolegom koji je na Inno 4090 (koja ajmo reć i nije neka sreća) na istom skoru. Dva dana već uspoređujemo i mjerimo penise.

Baš mu je šit cooler - vjerojatno da ima bolji model bila bi nešto brža.

Hazar ned 11.5.2025 18:31

Ako može pomoć, instalirao sam 4070 ti super, ali ovaj adapter je gadarija, i piše nemoj ga savit previše, da bude 35 mm prije nego se krene savijati, sad ne znam jel ovo previše, da onda otvoreno bude kućište?

Petar hw ned 11.5.2025 19:14

dobra cijena ali ja sam kao silence freak - ljubitelj 0db kompa - odustao od zotacovih (steta, jedini nudi 5god garancije), palitovih, gainwardovih i inno3d proizvodaca,

nvidia ima hard coded min 30% fan speed i navedeni priozvodaci imaju skok u fan speedu sa 0db idle modea odmah na visokih i cujnih 1200rpm jer im je max fan speed cak oko 4000rpm, doslovno se cuje WOOSH iz kucista kad se optereti grafa,

5070 Ti models with reasonable minimum fan speed?

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/1jtsqdn/5070_ti_models_with_reasonable_minimum_fan_speed/?rdt=51947

I'd love recommendations for 5070 Ti models with low minimum fan speeds, or reports on your particular model. IIUC Nvidia enforces a 30% PWM lower limit on all partner models, but what this limit equates to in terms of RPM seems to vary wildly.

I've got the Zotac Solid OC and 30% equates to almost exactly 1200 RPM, which is ridiculous considering perhaps one of the most overkill heatsinks on any 5070 Ti (it's an absolute unit). The card rarely ramps up more in games, so it's basically ON or OFF for the fans which gets annoying quickly. Considering the stupidly low temperatures I'd imagine the card could easily manage 200-250W loads at something like 800-900 RPM, so it's really crippled in terms of acoustic performance.

A lot of reviews don't mention RPM curves, but so far the most promising model I've found is the ASUS TUF review by TechPowerUp which seems to have a minimum speed of ~700 RPM or so.

takoder cini mi se kako je to uzrok povecanog broja zotacovih modela po njuskalu,

zatim npr palit gamerock, iz ovog reviewa;

Palit GeForce RTX 5070 Ti GameRock OC Review

https://www.techpowerup.com/review/palit-geforce-rtx-5070-ti-gamerock-oc/40.html

se vidi u tablici ponasanje ventilatora, skok sa 0db odmah na 1200rpm pa spustanje/podizanje...

jedino asus strix/tuf/prime i msi gaming/supreme to odraduju fino lagano podizuci okretaje ventilatora, sa min fan speedom 600-800rpm jer im je max fan speed 3000-3300rpm...

pa eto kome je bitno 

Gemmy ned 11.5.2025 19:32

Pa preko afterburnera slažeš krivulju pa se postepeno diže i stalno radi na min rpm. Samo iskopcas taj 0 mode i lako slozis da vrti manje ili to vise nije moguće?

Meni na amdu min rpm je 800 ako je ukopcan 0 rpm mode, ali ako ga iskopcam ide od 0 kako god zelim...

Petar hw ned 11.5.2025 19:48

ne prihvacaju ispod 30% u msi afterburneru (30% je min starting point paljenja ventilatora unatoc slozenoj custom krivulji) i uvijek je prisutan taj skok u sekundi na 1200rpm, tako mi se ponasala inno3d rtx3080 a koliko vidim i mnoge novije kartice 

ZGamer ned 11.5.2025 20:33

Ak su ti ventovi glasni do 50% bez obzira na rpm nevalja.Možeš imat i 4 slot cooler i 50 stupnjeva karticu,morat ćeš imat toliki rpm do koliko ne čuješ ventove ili ti ne smetaju,makar se i sige lovile po hladnjaku

Boris grozni ned 11.5.2025 20:53
Hazar kaže...

Ako može pomoć, instalirao sam 4070 ti super, ali ovaj adapter je gadarija, i piše nemoj ga savit previše, da bude 35 mm prije nego se krene savijati, sad ne znam jel ovo previše, da onda otvoreno bude kućište?

Ma užas, kablove savij prema dolje! Inace imas i kod nas kupiti originalne 12vhpwr 600w kablove za napajanje, neznam koje imas jer moras uzeti bas za svog proizvodaca!

Petar hw ned 11.5.2025 20:54
Hazar kaže...

ma dobro ti je, nije to toliko osjetljivo

Wiz3m4n pon 12.5.2025 07:33
Hazar kaže...

Oprosti kolega no Gadarija je cijelo kućište i tu ne možeš nešto napraviti da bude oku ugodnije, da ne spominjem ovaj stock AMD hladnjak 

Ovi kablovi od ventova su koma također, malo sam ispao grub u startu no ipak se da to malo poriktat, malo je kućište no skupi od grafike kablove i povuci ih dolje, poveži onim ukrasnim velcro trakama od proizvođača hardwera ili sl. podupri grafiku pri tom sa nečim čvrščim od figurice, ove kablove od venta spoji od gornje strane da se ne vide tako, ako su ti kratki imaš razdjelnik za ventove pa taj jedan pusti na gore iza i kablove sve poveži na njega sa stražnje strane.....ovako je više no nakaradno.

I da, ako ti je do tišine i urednosti zamjeni taj hladnjak.....AC freezer je oko 30tak eura, tih i dostatan