anarky1988 sri 23.4.2025 20:43
Boris grozni kaže...
AFARON kaže...

Jedini razlog zašto trenutno preferiram Nvidiu jeste veća zastupljenost DLSS-a naspram FSR. Da nije toga, preferirao bi AMD, čisto da pripomognem konkurentnosti protiv nvidie. Jer što su obje bliže 50% udjela u tržištu, bolje je za nas, a što su dalje od tog udjela (kao sada), gore je za nas.

ja bi i uzeo Radeonku samo da ima Dlss, ali nema i zato je jeftinija i tako u krug

rtx 5070 kod nas jeftinija nego rx 9070 hmmm

Boris grozni sri 23.4.2025 20:46
anarky1988 kaže...
Boris grozni kaže...
AFARON kaže...

Jedini razlog zašto trenutno preferiram Nvidiu jeste veća zastupljenost DLSS-a naspram FSR. Da nije toga, preferirao bi AMD, čisto da pripomognem konkurentnosti protiv nvidie. Jer što su obje bliže 50% udjela u tržištu, bolje je za nas, a što su dalje od tog udjela (kao sada), gore je za nas.

ja bi i uzeo Radeonku samo da ima Dlss, ali nema i zato je jeftinija i tako u krug

rtx 5070 kod nas jeftinija nego rx 9070 hmmm

Cijene su im iste, Radeonke vise nemaju apsolutno ikakvog smisla pored zelenih nakon pada cijena!

systemize sri 23.4.2025 21:14

Imam Palit 3070ti, igram vecinom u 2K, ponekad na tvu u 4K. Sve sto igram ide na ultra 60+, uglavnom single player. Jedino me smeta uzasna buka kartice koja se cuje i sa slusalicama. Skrt sam na parama, ali sta bi se smatralo nadogradnjom i uz koliko minimalno ulaganje (ovu bi prodao i namirio jos) mozda za 4070 ti, 5060 ti, 5070?

Wiz3m4n sri 23.4.2025 21:46

Promjeni pastu/padove i undervoltaj ju, ako ti je 60hz ekran upali vsync, texture na medium/high da tipa fps ide preko tih 60 te kada ju ograničiš sa vsyncom na 60 nebude ti radila na 100% te ne bude onda ni glasna.

To ti je jedno od rješenja također bez da mijenjaš karticu

hahhaajaads sri 23.4.2025 22:04
systemize kaže...
Imam Palit 3070ti, igram vecinom u 2K, ponekad na tvu u 4K. Sve sto igram ide na ultra 60+, uglavnom single player. Jedino me smeta uzasna buka kartice koja se cuje i sa slusalicama. Skrt sam na parama, ali sta bi se smatralo nadogradnjom i uz koliko minimalno ulaganje (ovu bi prodao i namirio jos) mozda za 4070 ti, 5060 ti, 5070?

Maknes aftermarket cooler i kupis 2 bolja venta (trosak koliko, 30-40€ ?) i zavezes ih vezicama... Bar bi ja to napravio ako nema garanciju i ako mi je jos uvijek dobra sto se tice performansi.

Wayto XD sri 23.4.2025 22:53
Boris grozni kaže...
Wayto XD kaže...
Sta ti vridi sta je rtx 5070 jeftinija kad su ovi iz nvidije je usrali sa 12gb vrama,ebote bila bi solidna kartica za tu cijenu samo da su stavili 16gb

Pa vrti fino sve u 1440p/ultri nevidim ikakav problem
https://youtu.be/ntSylZ1Bp1Y?si=s3AAocy6Lw0f4UP6

Da al je vec na knap,a igre sve vise i vise memorije zahtjevaju osim toga s tom grafom mores na 4k sa high detaljima i dllsom lako igrati, cak uz fg mores u igrama ici na 120/144hz sa nekih 60.Ali sve to troši memoriju još više i ubrzo ce vec buduci naslovi imati problema sa nedostatkom vrama,šupacki potez da u 2025 xx70 serija dolazi sa tako malo memorije,jedino objasnjnje da lakše prodaju bolju al i osjetno skuplju5070ti ili da nedaj bože na 5080 stave 20gb da sve ima nekog smisla

Wayto XD sri 23.4.2025 23:06

Je al mi fali dlss,to jedini razlog zašto sam ceka ovu novu seriju iz nvidje..da FSR4 je odlican al ga malo naslova podržava...a i neki stari naslovi koji se igraju online(pa ih nemoš modati sa fsr4)imaju jedino dlss i bas jedan taj tu i tamo igram.

Ma neznam vidit u buducnosti sta uzet al sad kad gledam jedino 5070 ti bi dosla mi ok(il za dosta manju cijenu neka polovna rtx 4070ti super) ili ova nova rx9070xt

Minneyar pet 25.4.2025 12:12
ZGamer kaže...

Dobar yt video za undervolt u afterburneru 

Undervolt your RTX 5080 for more FPS and Lower Temperatures! - Tutorial

Samo napomena da se ovom metodom dize cijeli curve, odnosno povecava se frekvencija na svim voltazama pocevsi od najmanjih pa do tocke di izravnas krivulju. Zasto to napominjem? Jer mozes ti ispitati stabilnost stress testovima na tocki na kojoj zagladis krivulju (ajmo reci, 900 mV 2800 MHz), ali to ne znaci da su tocke na nizim voltazama od tog stabilne (jer si im isto digao frekvenciju bez dizanja voltaze). Pa onda imas potencijalnu nestabilnost u real world scenarijima, manjem loadu, starijim igrama itd., i ne postoji jednostavan test kako ju ustanoviti. Tak da nije bas tolko jednostavno kao sto ti videi pokusavaju prikazati, moze zadati vise glavobolje nego koristi.

Inace, postoji i druga metoda koja je "sigurnija" sto se tice nestabilnosti - dignes samo jednu tocku a ne citavu krivulju - ali daje losije rezultate, po cijenu zajamcene stabilnosti.

Wiz3m4n sub 26.4.2025 08:42

Neke no izuzetno rijetke serije RTX 3XXX nisu imale, primjetice PNY RTX 3080 12gb nije imala, no to su izuzeci, no nabasa se 

Ova izjava da je u idle jako tiha ide uz bok sa crnom koja je previše crna od Groznog   no neka se mi pišemo....ide kavica....