NVIDIA Blackwell 50xx

Booro kakva je to tablica?
Tablica gdje se natječu koja moderna grafa se više davi sa gimmickom zvanim RT
Mozda nisi dobro vidio , Amd odjel se poceo natjecati sam s sobom koliko AAA naslova nemoze uopce pokrenuti
Black Myth Wukong AAA naslov prodan u 3 dana u 25 MILIJONA Ovdje su samo gimick AMD grafe
Evo i 1080p gimmick naslov nema šta!

Ja ne vidim razlog što je ekipa toliko kivna na rtx 5060ti, kad za manje od 600 eura dobiješ grafu koja može poslužiti čak i za 4k gaming uz DLSS.
Jedna rx 9070 koja je nekih 40% brža u rasteru košta preko 200 eura više što i nije tako mala razlika, tako da za neku budget konfu je super grafa...iako da, mogla bi cijena još dolje, ali to se odnosi na cijelu generaciju Nvidije i Radeona, da je sve 20 % jeftinije imali bi realne cijene, ali što je tu je, kupi ili nemoj, samo nemojte non stop pljuvat bez nekog konkretnog argumenta.
Dječje bolesti kao što su driveri će se riješiti, tko god da je malo više informatički potkovan to može shvatiti, spaljeni konektor se dogodio u izoliranim slučajevima, kao što je moguće za svaki elektronski uređaj, pogotovo ako korisnik ne slijedi upute.
Negdje prije sam čitao da je čovjeku izgorila kuća jer se Playstation zapalio, pa nisam vidio da je netko zbog tog slučaja pljuvao Sony.
Dosta ekipe s foruma traži samo razlog da se pokenja po nečemu, jer im očigledno forum služi kao ispušni ventil, a ne kao mjesto koje služi za razmjenu iskustava i konstruktivnu raspravu.
Evo vam i benchmark, gdje se lijepo vidi kako navedene grafe rade u rasteru, dodaj tu još dlss, FG i bez problema vozi igre u 4k, a također nigdje nije uklesano u kamen da se sve mora igrati na ultra.
https://www.youtube.com/watch?v=XGBLl7mVqI0&ab_channel=PixelBench
https://www.youtube.com/watch?v=TkS6kijoTV8&t=178s&ab_channel=PixelBench

Ja ne vidim razlog što je ekipa toliko kivna na rtx 5060ti, kad za manje od 600 eura dobiješ grafu koja može poslužiti čak i za 4k gaming uz DLSS.
Jedna rx 9070 koja je nekih 40% brža u rasteru košta preko 200 eura više što i nije tako mala razlika, tako da za neku budget konfu je super grafa...iako da, mogla bi cijena još dolje, ali to se odnosi na cijelu generaciju Nvidije i Radeona, da je sve 20 % jeftinije imali bi realne cijene, ali što je tu je, kupi ili nemoj, samo nemojte non stop pljuvat bez nekog konkretnog argumenta.
Dječje bolesti kao što su driveri će se riješiti, tko god da je malo više informatički potkovan to može shvatiti, spaljeni konektor se dogodio u izoliranim slučajevima, kao što je moguće za svaki elektronski uređaj, pogotovo ako korisnik ne slijedi upute.
Negdje prije sam čitao da je čovjeku izgorila kuća jer se Playstation zapalio, pa nisam vidio da je netko zbog tog slučaja pljuvao Sony.
Dosta ekipe s foruma traži samo razlog da se pokenja po nečemu, jer im očigledno forum služi kao ispušni ventil, a ne kao mjesto koje služi za razmjenu iskustava i konstruktivnu raspravu.
Evo vam i benchmark, gdje se lijepo vidi kako navedene grafe rade u rasteru, dodaj tu još dlss, FG i bez problema vozi igre u 4k, a također nigdje nije uklesano u kamen da se sve mora igrati na ultra.
https://www.youtube.com/watch?v=XGBLl7mVqI0&ab_channel=PixelBench
https://www.youtube.com/watch?v=TkS6kijoTV8&t=178s&ab_channel=PixelBench
Zato jer imaju ili su trenutno kupili neznatno jeftiniji AMD gpu gdje moras ugasiti monitor da bi igre radile i opravdala tu uštedu, na stranu sve iznad 4070ti/super jer AMD od te klase niti nema nista!

Oće da se malo grije ova Nvidia . Kao AMD se grije
Parts of NVIDIA GeForce RTX 50 Series GPU PCB Reach Over 100°C: Report
Nije da mi je drago, ali ova nova serija je totalni clusterfuck - čista lutrija koje sranje će te pogoditi.

Nije da mi je drago, ali ova nova serija je totalni clusterfuck - čista lutrija koje sranje će te pogoditi.
Procitas recenzije o bok, nebus sigurno uzimao tamo neke modele koji se tope, i taj igorlab je poceo nesto previse srati po zelenima s tamo nekim žblj modelima
5070ti memorija na +2000mhz, zacementiranih 66°c u benchmarcima

,,,
Daj Forumaš ti sa FSRom 2.0 bolje da gledaš kroz pepeljare u birtiji poslje 5 lavića.
Upalim nekidan dlss quality i RT na Diablo 4 pravo divota. I to pazi na 4060 rtx laptop i 1440p reza.
Na 9070xt sa RTom slide show.
Nemam pojma kaj je to RT, nisam ga koristio od rtx 3060 Ti i cyberpunka prije pet godina kad se igra vukla na 45 fpsa na kartici od 3900 kn na full HD. Tad sam ga probao i zaboravio...ali vjerujem da je RT u Diablu jako bitan i da mijenja kompletnu scenu .

Procitas recenzije o bok, nebus sigurno uzimao tamo neke modele koji se tope, i taj igorlab je poceo nesto previse srati po zelenima s tamo nekim žblj modelima
5070ti memorija na +2000mhz, zacementiranih 66°c u benchmarcima
Ne bi baš rekao da je MSI šrot marka, a da ti je hotspot na grafi max 66º nema teorije. Techpowerup GPU-Z se ne koristi za egzaktno mjerenje temperature hotspota GPU-a.

Pa ima šrotnih modela kao i svi, mem tem mi je na 66°c s oc od 2000mhz neznam sto bi jos trebao napisati, nemre hot spot biti 10000000°c razlike. Recimo ovaj Asus Prime na 5070ti je neki prosijek nista specijalno!

Klasika, DLSS fake frames - izađe 9070 i FSR 4 u 2 igre "JAO BRUTALA, šteta što ga nema 79xx !"
RT je sranje, ne valja - pobošalju ga na 9070 (dođu blizu 4xxx seriji), kupuj brale, ovo je pomak !
Jebote licemjeri ste teški.

Taj gimmick tak i tak svi gase i da im daje 500 fpsa... za DLSS fake frejmove itd ista stvar. Koristi ih samo netko eto ono, da se moze pohvalit na forumu da to ima i da koristi

RT sam gasio na 3080, gasim ga i sada na na 9070xt
dlss i FSR su super stvar, i ja ne vidim razliku izmedu njih, jer ne trazim greske povecalom
ako imas viska love daj 100-200 eura vise za nvidiju, i sve 5, nitko ti ne brani.

Taj gimmick tak i tak svi gase i da im daje 500 fpsa... za DLSS fake frejmove itd ista stvar. Koristi ih samo netko eto ono, da se moze pohvalit na forumu da to ima i da koristi
Totalno si u krivu, 75 fpsa avg s gpu od 550€?
Takoder i za frame gen/dlss ocigledno si samo slabo nacitan jer postoji svijet dalje od foruma i vas par crvendaca koji igrate s ugasenim monitorima

Totalno si u krivu, 75 fpsa avg s gpu od 550€? Takoder i za frame gen/dlss ocigledno si samo slabo nacitan jer postoji svijet dalje od foruma i vas par crvendaca koji igrate s ugasenim monitorima
Dobro ti si navikao da igras na 75 fpsa sa grafom od 1200€, tak i tak imas 60hz monitor pa je to to, ali ja nisam.. Ako nemam 200 fpsa onda sam je djabe kupovo.
Btw, si probao u PUBGu igrat sa DLSSom ili fejk frejmovima ? Jel radi ?

Totalno si u krivu, 75 fpsa avg s gpu od 550€? Takoder i za frame gen/dlss ocigledno si samo slabo nacitan jer postoji svijet dalje od foruma i vas par crvendaca koji igrate s ugasenim monitorima
Dobro ti si navikao da igras na 75 fpsa sa grafom od 1200€, tak i tak imas 60hz monitor pa je to to, ali ja nisam.. Ako nemam 200 fpsa onda sam je djabe kupovo.
Btw, si probao u PUBGu igrat sa DLSSom ili fejk frejmovima ? Jel radi ?
Reci covjeku koji je entuzijast i stari "ocer" da igra na 75fpsa s grafom od 1200€ je samo nedovoljna neinformiranost kao sto rekoh post prije
Pubg nema podrsku za Dlss, Ionako ide u 500fpsa no tko zna s obzirom da je svako malo neki update jos od early acessa!
Fejk frejmove sam probao s Lossles Scalingom u Pubg kao test latencija i uzasno je kao u svakom fps barem meni igralcu, no evo frend igra PoeII, Once Human s tim i njemu je to super i zaista funkcionira od skoro neigrivog do super fluidnog s 1080ti

Imas pravo, oprosti.. i ja se natjecem sa nekim koji ima 14600kf na 9.5ghz i sa 5070ti na +15000mhz oc

Mozda nisi dobro vidio , Amd odjel se poceo natjecati sam s sobom koliko AAA naslova nemoze uopce pokrenuti
Black Myth Wukong AAA naslov prodan u 3 dana u 25 MILIJONA Ovdje su samo gimick AMD grafe
Evo i 1080p gimmick naslov nema šta!
daj ne sramoti se, prikazuješ to kao nekakav win a jedino šta ta tablica pokazuje je da ni jedna kartica to ne može porkenuti na 4K sa RT+FSR osim ove od 3k € kojoj je 0.1% i 1% low na divnih konzolaških 60 frejmova

A kao 4k je neki danasnji standard? daj se svrstaj Meni je totalno igrivo za tebe znam da nije jer moras gasiti monitor

Klasika, DLSS fake frames - izađe 9070 i FSR 4 u 2 igre "JAO BRUTALA, šteta što ga nema 79xx !"
RT je sranje, ne valja - pobošalju ga na 9070 (dođu blizu 4xxx seriji), kupuj brale, ovo je pomak !
Jebote licemjeri ste teški.
Hebe mi se za FSR 4, sigurno nebum davao 800 eura samo za grafu da bi igral igrice, potovo kad sam i sa FSR2 super zadovoljan.
Zaboli me za RT, nedam za to sranje ni jedan eurao.
I igram se ko blesav, sve i jednu igru.

Odi onda tamo na konzole. Jebote ovo je forum za entuzijaste, gdje testiramo nove tehnologije i dijelimo iskustva.
Ne razumijem to prosipanje žući. Meni je npr. baš gušt RT Metro i Oled. Pa to je faking film. Da još nije HW moćan za full 4k - RT nije, ali polako.
Igrat na FSR 2 (koji je ajme majko muljavosti) i još kritizirat nešto 3x generacijski bolje nema smisla.
Kritika da, al već ste stvarno probili granice dobrog ukusa. Parrotate jedne te iste stvari ovdje više nego što igrate bilo što.

Odi onda tamo na konzole. Jebote ovo je forum za entuzijaste, gdje testiramo nove tehnologije i dijelimo iskustva.
Ne razumijem to prosipanje žući. Meni je npr. baš gušt RT Metro i Oled. Pa to je faking film. Da još nije HW moćan za full 4k - RT nije, ali polako.
Igrat na FSR 2 (koji je ajme majko muljavosti) i još kritizirat nešto 3x generacijski bolje nema smisla.
Kritika da, al već ste stvarno probili granice dobrog ukusa. Parrotate jedne te iste stvari ovdje više nego što igrate bilo što.
Na konzolni dio foruma se prebacujem za tri godine, jer nisam kupac FSR4 grafičke za 800 eura. Radije dam toliko za budući XBOX.
Do tada dijelim svoja iskustva... od kada je to entuzijast pojam za zadnji krik tehnike? To nije entuzijast nego gutač reklama. Entuzijast je u moje vrijeme značio netko tko kupi jeftino pa moda u skuplje, volt mod, bios koji otključa zaključane pipeline, overkloka itd.
Ja uopće nisam entuzijast, nego prosječni korisnik i sigurno si ne tepam da sam entuzijast jer sam platio za zadnju seriju hardvera. Entuzijasti u auto svijetu voze i oldtimere.
I od kada je ovo forum za entuzijaste a nije za prosječne korisnike?? Pa ovaj forum je ogledalo prosječnosti.
FSR 2 na 65" TV-u sa 3-4 metra odmaka kako igram MENI izgleda odlično, ne vidim razliku u odnosu na nativno. Ne igram na monitoru. Ja zadovoljan. Ak stavim nativno 1080p na 4K TV-u izgleda mutnije i to puno, 4K i FSR 2/3 na performance ili quality i onda izgleda daleko oštrije.
Može li bolje, naravno da može ali nikad se nisam igrao kvalitetnije nego danas. Nikad igre nisu izgledale bolje, nikad ih ranije nisam igrao na 65" i nikad ih ranije nisam igrao na toliko puno FPSa na ekranu sa toliko puno HZ-a uz HDR kontrast.
Pa ako je tako, a je, onda ću se igrati dok se ne izigram ili dok ne postane presporo.
Baš odigrao TLOU 2 i to izgleda brutalno bez bilo kavog RT-a, da ga ima OK ali meni i ovak izvrsno. Sad igra Forzu Motorsport i isključio RT, 4K FSR 2 performance, high detalji, stalno preko 100 fpsa i izgleda brutalno.
Kaj ja onda ne koristim nove tehnologije, retoričko pitanje.

Kako sad jel se na kraju igrate u puno ili malo fpsa? daj se odlucite malo fullhd pa malo 4k velis ovisi o godini proizvodnje igre?

Kako sad jel se na kraju igrate u puno ili malo fpsa? daj se odlucite malo fullhd pa malo 4k velis ovisi o godini proizvodnje igre?
Daj si kupi još jednu RTX-cu za SLI

Daj si kupi još jednu RTX-cu za SLI
Joj da mogu popunio bi svaku rupu na ploci sljedeci tjedan stize jos jedan monitor za nas sirotinju treba popuniti sve utore u grafi

I onda igraj path tracing, inače nisi entuzijast i makni se sa ovog podforuma. Tj. sirotinja si i seljak

Ja mislim da vecina ljudi uopce nisu svijesni kako igre "trebaju" izgledati i sto se krije iza slabijih rezolucija, detalja i obrnuto, recimo PoeII na 5k/8k i sve na ultri pokazuje tolike detalje da to nije normalno, doslovno nausnica na liku je napravljena u 1000 djelova, limena turska lampa takoder u milijon detalja se viori na vjetru u njoj gori svijetlo rasprsuje se na sve strane baca sjene cudesa no te sitne detalje/natpise, urezotine ne vidis na bilo cemu manjem od 5k pogotovo na manjem ppi-u je to nemoguce vidjeti jer monitor to nemoze ni prikazati zbog prevelikih piksela!
Netko pati na to poput mene ili pak netko poput tebe koji moze i bez toga ima nas svakakih no osudivati ove prve jer nekome drugome ne treba ili je preskupo je totalno pogresno..bez obzira kaj svi uzivamo na svoj nacin

Jedini razlog zašto trenutno preferiram Nvidiu jeste veća zastupljenost DLSS-a naspram FSR. Da nije toga, preferirao bi AMD, čisto da pripomognem konkurentnosti protiv nvidie. Jer što su obje bliže 50% udjela u tržištu, bolje je za nas, a što su dalje od tog udjela (kao sada), gore je za nas.

Jedini razlog zašto trenutno preferiram Nvidiu jeste veća zastupljenost DLSS-a naspram FSR. Da nije toga, preferirao bi AMD, čisto da pripomognem konkurentnosti protiv nvidie. Jer što su obje bliže 50% udjela u tržištu, bolje je za nas, a što su dalje od tog udjela (kao sada), gore je za nas.
ja bi i uzeo Radeonku samo da ima Dlss, ali nema i zato je jeftinija i tako u krug

Opet ovaj truje temu i bori se sam sa svojim demonima, crvenima, plavim, zelenim i svima pokazuje da je u pravu, moram na toalet, dobio sam proljev, milina je gledat i čitat strane forume, ljudi nisu takvi, nisu zadrti i imaju svoje stavove, koji se i promjene kada im ljudi ukažu na suprotno, no ovog pajsera to ne jebe, štoviše daje mu se prostora da mlati još jače. čovjek bi mislio da neka pamet ide sa godinama, no ni 10 acc tu nebi pomoglo vjerujem

ja bi i uzeo Radeonku samo da ima Dlss, ali nema i zato je jeftinija i tako u krug
Imaj šta god hočeš za svoje novce, ne moraš to naglašavat u svakom postu, nitko ti je neće uzet, ne boj se