Shaka111 sri 16.4.2025 11:34
Luka123 kaže...

Dok sam vam ja stavio link, kartica otišla, bila je 1375 EUR

zar nije iz DE ili Amazona samo 2 godine garancija? 

Zar vam ne vrijedi ta razlika u HR shopovima da GPU ima 3 godine? uvijek bi prije uzeo kod nas osim kad bi razlika baš bila velika u cijeni...

ibme74 sri 16.4.2025 11:44
Zaporožac kaže...
ibme74 kaže...
Pa u tome i jeste poanta onoga što pišem, na 50% sporiju karticu stave više VRAM-a, to im je tako praksa već više od 10 godina.

Zar bi trebali po tome staviti na 1050 TI 2 GB vrm.

Ne, nego je trebalo staviti 4GB na slabiju verziju GTX1060 a 3GB na GTX1050Ti kojoj ni toliko realno nije trebalo jer je i po izlasku bila 1080p kartica na kojoj treba kreat postavke za 60+ fps-a

DarthMarkus sri 16.4.2025 11:47

Što se tiče reklamacija i povrata ni jedna HR trgovina se ne može mjeriti sa Amazon (Amazonom). 

Dođem u Protis, kupujem monitor preko weba - velim dobro, imam pravo na povrat ako bude mrtvih piksela !? Dva tjedna zakonski jel...

Lik : Pa baš i ne. Donesite pa budemo na servis poslali.

Ja: Kako ? Takav je zakon. Imam pravo vratiti bez da navedem razlog.

Lik : ...*cvrčci* donesite svakako pa budu dečki iz servisa nešto smislili.

Ja : Dobro zakon je takav po EU propisima. Mi smo u EU.

Lik : Oćete da ga onda tu upalimo da provjerimo. 

Ja : *Cvrčci*

Za Amazon - oću vratit, nema problema evo ti tiket i pare za tjedan dana.

Za Third party sellere ovo dakako ne vrijedi i govna su ko HR trgovine.

Caseking, iako su malo skuplji u startu - dostava im je ono 6 eura mislim. Kod njih je dobro uzimati cable mod đinđe. Ostvarivanje gare i reklamacije su im na dobroj reputaciji.

DarthMarkus sri 16.4.2025 11:57
Taraba kaže...

Moja giga RTX 5070Ti Gaming OC ima jamstvo do

Biće je nečujna - ovo je jedno od boljih hlađenja + Giga ima neku foru sa zaštitom od Coil Whinea...

Kakav je PCB ? Zadnji put sam dobio pcb u obliku bumeranga i finove/backplate iz ĐĐ specijalnih vozila.

Navodno su to podebljali s novom iteracijom.

Luka123 sri 16.4.2025 12:31
Shaka111 kaže...
Luka123 kaže...

Dok sam vam ja stavio link, kartica otišla, bila je 1375 EUR

zar nije iz DE ili Amazona samo 2 godine garancija? 

Zar vam ne vrijedi ta razlika u HR shopovima da GPU ima 3 godine? uvijek bi prije uzeo kod nas osim kad bi razlika baš bila velika u cijeni...

Iskreno moje mišljenje je: nalazimo se u EU, i garancija bi trebala biti isto kao i u ostatku europe uključujići HR, a što se tiče hrvatskih d.o.o dućana, to izbjegavam što više mogu, ali imam i ja naručeno sa protisa ove godine prvi put, te čekao sam delivery 15 dana. Znači brže mi je sa amazona stiglo napajanje i kučište.

Kartica je inače bila 1300 EUR-a za DE, a kod nas +6% pa sad računaj, jer je bila na popustu, oko nekih 1360 eura. Bilo ih je jučer 10 na lageru. I kad sam stavio jutros paff... ode... Te cijena je vraćena na 1460 EUR-a i out of stock je trenutno.

Inače kad sam stavio post jutros, otišla je unutar 5 minuta, samo se nadam da ju je netko sa našeg foruma zgrabio!

Inochulum sri 16.4.2025 13:33
DarthMarkus kaže...

Što se tiče reklamacija i povrata ni jedna HR trgovina se ne može mjeriti sa Amazon (Amazonom). 

Dođem u Protis, kupujem monitor preko weba - velim dobro, imam pravo na povrat ako bude mrtvih piksela !? Dva tjedna zakonski jel...

Ovdje si zeznuo. Ako prijaviš defekt onda mora u servis. Samo si trebao doći sa zahtjevom za raskid ugovora i zapakiranim monitorom. Apsolutno nikakav razlog ne navodit. "Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača te Vašim Uvjetima poslovanja, iskorištavam pravo na jednostrani raskid ugovora ne navodeći razloge."

Oni će onda pogledat jel sve u kutiji, eventualno upalit ga da vide da radi i to je to. Ako onda i nađu mrtve pixele, tebe se to ne tiče. 

DarthMarkus sri 16.4.2025 13:47
Inochulum kaže...
DarthMarkus kaže...

Ovdje si zeznuo. Ako prijaviš defekt onda mora u servis. Samo si trebao doći sa zahtjevom za raskid ugovora i zapakiranim monitorom. Apsolutno nikakav razlog ne navodit. "Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača te Vašim Uvjetima poslovanja, iskorištavam pravo na jednostrani raskid ugovora ne navodeći razloge."

Oni će onda pogledat jel sve u kutiji, eventualno upalit ga da vide da radi i to je to. Ako onda i nađu mrtve pixele, tebe se to ne tiče. 

Pa mogu im reć i ne moram - budući da oni ne mogu tvorničku grešku popravit (samo te zavuku na servis da izgubiš 2 tjedna roka za povrat).

Imao sam užasan bleed na AOCu i sa Linksom sam prošao cijelu havariju. Na kraju sam dobio 90% povrata zbog ambalaže koju je oštetio njihov djelatnik.

Doslovno sam rekao liku da mogu vratiti bez razloga Monitor - i tu je klimao glavom. Sreća G3 radi ko urica. 

Odi na Bug Trgovine Protis - i pročitaj iskustva, sve će ti bit jasno. 

Na Amazonu imaš onaj q za povrat - možeš navest i ne moraš. 

Inochulum sri 16.4.2025 13:52
DarthMarkus kaže...

Uf...znam sve o Protisu... Užas. Mislim da sam dvaput iskorištavao pravo na povrat ne navodeći razlog jer su odugovlačili sa "dostupnim" proizvodom dva tjedna. A ja se išao ciganit za 10€ jeftinijom ponudom. Sebi sam rekao nikad više. Zadnje što sam kupio kod njih je bila 1080ti odmah po izlasku... i eno je još kuca i vrti igre djeci :)

btw koji je to g3 monitor? Samsung neki?

Taraba sri 16.4.2025 13:56
DarthMarkus kaže...
Taraba kaže...

Biće je nečujna - ovo je jedno od boljih hlađenja + Giga ima neku foru sa zaštitom od Coil Whinea...

Kakav je PCB ? Zadnji put sam dobio pcb u obliku bumeranga i finove/backplate iz ĐĐ specijalnih vozila.

Navodno su to podebljali s novom iteracijom.

Čini se ok, stavio ju u komp na dan kad sam ju kupio, stavio onaj holder iza koji se ne vidi, lijepo spoji kablove, stavio bočnu stranu, upalio i više ni sam dirao. Lažem jesam jednom i to je to. Sve radi na drv 572.60 koje sam skinuo sa giga stranice. Kaj se tiče buke, da poprilično je tiha jer vrti na 30% kad se ventovi upale što je oko 1000rpm, ali istinu za volju ja lockam fps, mahom na 80/90 fps novije igre, starije znam i na 144 fps, ovisi o potrošnji koji držim oko 100w. Ja sam s ovom karticom zadovoljan (doduše nisam niti pokušao koristit FG x4 niti dlss4, nego koristim ono kaj ima u igri i to je to).

DarthMarkus sri 16.4.2025 14:08
Inochulum kaže...
DarthMarkus kaže...

Uf...znam sve o Protisu... Užas. Mislim da sam dvaput iskorištavao pravo na povrat ne navodeći razlog jer su odugovlačili sa "dostupnim" proizvodom dva tjedna. A ja se išao ciganit za 10€ jeftinijom ponudom. Sebi sam rekao nikad više. Zadnje što sam kupio kod njih je bila 1080ti odmah po izlasku... i eno je još kuca i vrti igre djeci :)

btw koji je to g3 monitor? Samsung neki?

Ma Aoc q27G3 mini Led - odličan je. 

hahhaajaads sri 16.4.2025 15:13

Nisam nit znao da danas izlazi 5060ti, tldr, u xx igara (raster) daje cca 10 fpsa vise od 4060ti. Na mindfactoriju najjeftinija 449e (top model skoro 100e vise), realno, s obzirom koliko je kostala 4060 ti ovo je super Ovo je samo jos jedan dokaz da bi 9060xt stvarno mogla bit ispod 400e...

picajzla0707 sri 16.4.2025 16:29
Taraba kaže...

to ti vrijedi isključivo po dobroj volji gigabytea, naime, sva potrošačka prava koja vrijede u eu - vrijede isključivo za firme nad kojima je eu nadležna, odnosno koje imaju barem podružnicu u eu

giga nema eu podružnicu - link

...ali, možda se i varam

Wiz3m4n sri 16.4.2025 19:43
Shaka111 kaže...

8.2 nije baš brutalno 

Uzevši u obzir novu verziju/metodologiju testiranja 8.2 je jako jako dobro, primjerice dell G2724d ima 7.3.....tako da je kolega rekao pravo....brutalno je dobro tih 8.2 

e9droid sri 16.4.2025 20:14
DarthMarkus kaže...

Lik : Pa baš i ne. Donesite pa budemo na servis poslali.

Ja: Kako ? Takav je zakon. Imam pravo vratiti bez da navedem razlog.

Lik : ...*cvrčci* donesite svakako pa budu dečki iz servisa nešto smislili.

Ja : Dobro zakon je takav po EU propisima. Mi smo u EU.

Lik : Oćete da ga onda tu upalimo da provjerimo. 

Ja : *Cvrčci*

Za Amazon - oću vratit, nema problema evo ti tiket i pare za tjedan dana.

Za Third party sellere ovo dakako ne vrijedi i govna su ko HR trgovine.

Caseking, iako su malo skuplji u startu - dostava im je ono 6 eura mislim. Kod njih je dobro uzimati cable mod đinđe. Ostvarivanje gare i reklamacije su im na dobroj reputaciji.

Amazon je tata svih trgovina, najbolji customer service ikad, sve što mogu kupim tamo