DarthMarkus pon 14.4.2025 15:44
dery kaže...

Tope se kabeli i na rtx5070. Ovde je kriv vlasnik grafe jer nije zaobišao ovu seriju.

https://videocardz.com/newz/user-reports-melted-power-cable-after-using-geforce-rtx-5070-graphics-card

Znači doslovno ti dole napiše lik,

Pin 3 is not bent, it's missing.
It's 12V+.

Also, it's the 3rd sensor pin that's burnt.

It's not FOCUS-GX-750 (not ATX3.1 compatible), it's FOCUS GX ATX 3.1.

Dakle ili ga je debo ugurao (savio unutra) ili mu je kartica odma falična i trebao ju je reklamirat, uopće čak nije stvar u konektorima nego su ljudi debili.

Al hej, nek se sere.

dery pon 14.4.2025 15:53
DarthMarkus kaže...
dery kaže...

Tope se kabeli i na rtx5070. Ovde je kriv vlasnik grafe jer nije zaobišao ovu seriju.

https://videocardz.com/newz/user-reports-melted-power-cable-after-using-geforce-rtx-5070-graphics-card

It's 12V+.

Dakle ili ga je debo ugurao (savio unutra) ili mu je kartica odma falična i trebao ju je reklamirat, uopće čak nije stvar u konektorima nego su ljudi debili.

Al hej, nek se sere.

Znači doslovno je do gpu-a ustvari njega ili ga.

Santana pon 14.4.2025 17:05
DarthMarkus kaže...
dery kaže...

It's 12V+.

Al hej, nek se sere.

Nisu ljudi debili. Nvidia je debil jer izmislila takav konektor. Derbauer je dokazao kakvi su Nvidia debili.

Kad se 8pin konektor topio ?

Ne znam kakva je to znanost napravit konktor kojeg uštekaš i nemaš dovojbe dal je uguran kak spada, do kraja i dal po kojim kablovima ide energija, a po kojima nejde.

Konektor mora bit tak napravljen i da najveca budala na svijetu nemre zeznut spajanje.

Gemmy pon 14.4.2025 17:12

Kako se onda nikada nije sranje desilo prije tog konektora. To je čisto krivica nvidije i po defaultu bi trebao dobit novu grafu. Ali..

Zbog toga sam zaobišao ovu seriju jer ne zelim dati 1k eura za grafu I onda strepiti ako ce jednoga dana izgoriti.

Cudno kako jos nije ni jedna amd grafa vrisnula s tim konektorom, ili su amd useri pametniji, pa znaju uštekat kabel, ili je možda amd riješio taj problem, ili je samo pitanje vremena da se i njima desi taj slučaj

DarthMarkus pon 14.4.2025 19:52

Vjerojatno Zotac. Mislim da ovdje dobit RMA nije nikakav problem jer se vidi iz aviona da fali pin. Jel ga lik sjebo ili je kartica falična nebitno. ZgGamer - da je tako sve bi kartice bile iste. Gemmy, AMD ne koristi 600w 3.0 konektor na karticama(uz izuzetak Nitra) . Iz napajanja možeš povući jedino taj na dva ili tri 8 pinska. Nvidia ga dosta forsira na karticama gdje objektivno i ne treba.

CroVandal pon 14.4.2025 22:27
Hazar kaže...

https://www.kaufland.de/s/?search_value=5070

Je li ovaj kaufland.de pouzdana stranica. Je li tko kad naručio grafu od tu. Vidim da imaju 5070 ispod 700 eura, pa si razmatram možda uzet nešto, recimo founders edition je 685.

Pouzdana je samo nekupujes od Kauflanda nego drugih prodavaca. I sam sam prodavao nekad preko Kauflanda naravno samo 

poslovni korisnici mogu prodavati znaci sve je sa garancijom i firme ili mali obrtnici.

Luka123 uto 15.4.2025 09:06

Samo da se nadovežem na temu kabela, ja sam spojio ovaj što sam dobio s napajanjem na njemu piše "600W", sa svojom karticom sam dobio samo kabel sa spliterom.

Napajanje je ATX 3.1 (5000 series compatible).

Kabel inače ima manje "rupice"/ ulaze koji idu s jedne strane u napajanje i karticu naspram običnih 8-pin, te ga je potrebno stvarno jako pritisnuti da legne s jedne i druge strane.

Znači rupica nešto veličine običnog fan-a koji na matičnu ide, i zamislite tako 16 pin konektor...

U životu inače nisam vidio lošiji dizajn za ovoliko W.

.

ZGamer uto 15.4.2025 14:58

Meni je isto napajanje danas došlo dhl-om,još neznam kaj ću koristiti kabel od Corsaira ili produžetak od grafe sa spliterima.Grafu je UPS danas očitao negdje u Velikoj Gorici na tracking  numberu,sutra je isporuka.

DarthMarkus uto 15.4.2025 15:22
ZGamer kaže...

Meni je isto napajanje danas došlo dhl-om,još neznam kaj ću koristiti kabel od Corsaira ili produžetak od grafe sa spliterima.Grafu je UPS danas očitao negdje u Velikoj Gorici na tracking  numberu,sutra je isporuka.

Corsair ti je dosta kvalitetan što se tiče toga.

Što si uzeo ?

Ja se troumim - čekam Red Devila da se pojavi po nekoj ok cijeni ili Nitro, te 5080 Solid (što mi je malo preko buđeta).

XFX aku bušilicu sam vratio.

ZGamer uto 15.4.2025 16:22
DarthMarkus kaže...
ZGamer kaže...

Što si uzeo ?

Ja se troumim - čekam Red Devila da se pojavi po nekoj ok cijeni ili Nitro, te 5080 Solid (što mi je malo preko buđeta).

Rmx seriju

dery uto 15.4.2025 17:50

Kako oni to prikažu da ispada nova serija čudo kad ono uključili 4x framegen. Ali ulovljeni su na označenoj igri slab napredak zapravo nikakav jer je na novoj seriji jači rt, isključi ga jednako će bit kao predhodnici.

Luka123 uto 15.4.2025 19:32
ZGamer kaže...
DarthMarkus kaže...
ZGamer kaže...

Što si uzeo ?

Rmx seriju

Isto kao i ja onda, da taj kabel od corsair-a koristim. Za moju 5070 ti je dobar, i još sam stavio na njega ziptie od kartice nikad u životu bolji kabel managment nisam imao

DarthMarkus uto 15.4.2025 19:45
Luka123 kaže...
ZGamer kaže...
DarthMarkus kaže...
ZGamer kaže...

Što si uzeo ?

Rmx seriju

Isto kao i ja onda, da taj kabel od corsair-a koristim. Za moju 5070 ti je dobar, i još sam stavio na njega ziptie od kartice nikad u životu bolji kabel managment nisam imao

Naravno...Corsair je među zadnjima išao na ATX 3.0, jer nije bilo potrebe. Zasebno su prodavali 12VHPWR za RM i HX napajanja ako je baš netkome kartica tražila.

Evo i u HR je cijena 5080 lagano kliznila dolje

https://www.nabava.net/graficke-kartice/zotac-nvidia-geforce-rtx-5080-cijena-16gb-gddr7-702121001

ibme74 uto 15.4.2025 22:49
dad0r kaže...

Jedino nvidia vidi logiku da 5070 ima manje VRAMa nego 5060.

Pa to je kod njih oduvijek tako

GTX960 4GB - GTX9070 3.5GB+0.5GB
GTX1050Ti 4GB - GTX1060 3GB
RTX3060 12GB - RTX3060Ti 8GB - RTX3070 8Gb - RTX3070Ti 8GB
RTX4060 Ti 16GB - RTX4070 12GB - RTX4070Ti 12GB

Zaporožac uto 15.4.2025 23:59
DarthMarkus kaže...

Ma, kliznula ti 

Hebate, LG OLED C4 65 inč tv kupiš za manje novaca.

ibme74 kaže...

Ovo ne možeš uspoređivati jer je 1060 u startu 45 % brža kartica od 1050 TI, pa taj GB memorije ne znači ništa.

A odmah je izašla i 1060 s 6 GB vram, pa tek nije usporedivo.

ibme74 sri 16.4.2025 00:36
Zaporožac kaže...

ibme74 kaže...

Ovo ne možeš uspoređivati jer je 1060 u startu 45 % brža kartica od 1050 TI, pa taj GB memorije ne znači ništa.

A odmah je izašla i 1060 s 6 GB vram, pa tek nije usporedivo.

Pa u tome i jeste poanta onoga što pišem, na 50% sporiju karticu stave više VRAM-a, to im je tako praksa već više od 10 godina.

A ovo za 6GB verziju dovodi do još jednog #justnvidiastuff djela, GTX1060 6GB je cca 10-15% brža kartica od GTX1060 3GB.
Klasična Nvidina prevara sa imenima gdje ispada da je razlika samo u količini memorije ali kada čitaš ostale specifikacije vidiš da je ipak situacija drugačija.
GTX1060 3GB je bila nekakav rang RX570 dok je GTX1060 6Gb bila rang RX580.

Isto to su uradili sa RTX3060 12Gb i 8Gb verzijama, pa kasnije sa RTX3050 8GB i 6GB te RTX3080 10Gb i 12Gb.

Zaporožac sri 16.4.2025 07:30
ibme74 kaže...
Pa u tome i jeste poanta onoga što pišem, na 50% sporiju karticu stave više VRAM-a, to im je tako praksa već više od 10 godina.

Zar to nije pametno ?

Zar bi trebali po tome staviti na 1050 TI 2 GB vrm.

Ovako se je bolje prodavala.