Luka123 čet 10.4.2025 13:41
picajzla0707 kaže...
Luka123 kaže...

Evo i moje! 

daj malo to istestiraj, pogotovo buku i temperature, koji rpm fura u igricama

koliko se dobije undervoltom, koliko kad podesiš rpm da bude tiša, jel ide preko 70-80 stupnjeva na nekih 1200-1300rpm i tako... jbga, picajzla sam na zujanje 

sviđa mi se taj model, nema bespotrebnih rgb sranja

Tek složio novu konfu danas, nisam niti windows stavio, ovo je bilo prvo paljenje

P.S. Ovaj single kabel od nvidije 600W zasad radi, viditi ćemo kad se windowsi stave

DarthMarkus čet 10.4.2025 13:50
Luka123 kaže...
picajzla0707 kaže...
Luka123 kaže...

Evo i moje! 

koliko se dobije undervoltom, koliko kad podesiš rpm da bude tiša, jel ide preko 70-80 stupnjeva na nekih 1200-1300rpm i tako... jbga, picajzla sam na zujanje 

Tek složio novu konfu danas, nisam niti windows stavio, ovo je bilo prvo paljenje

P.S. Ovaj single kabel od nvidije 600W zasad radi, viditi ćemo kad se windowsi stave

Ako još nisam skroz oćoravio jel to imaš dual chamber case ? Kakvo je sa bukom ?

Ne mogu više gledat ovaj svoj Lancool 216. Mislim na Montech ili Antec C8/Flux pro

Zaporožac čet 10.4.2025 15:19
ZGamer kaže...

Boro superjunak,kad je tu vas naživcira a kad ga nema ga zazivate.Deda jadan završio na bolovanju 

Tu je deda.

Psin je u prdekani pa sam malo zauzet.

Svaki dan mu nosim pašta šutu.

Inače, već je ranije molio da mu kupim i9 i rtx 5080, no nisam htio.

Sad sam se malo odobrovoljio, dao sam mu platinastu karticu pa neka troši, jedan je psin.

Unucima ću ostaviti 5070 TI, a taj overclockom spaljeni i5 14600 k je za staro železo.

Wiz3m4n pet 11.4.2025 10:41
Luka123 kaže...
picajzla0707 kaže...
Luka123 kaže...

Evo i moje! 

Ako može pitanje "zašto nebi radio" pa napravljen je da radi??

hummer0 pet 11.4.2025 20:34
Wiz3m4n kaže...

Nije neka sreća da prodaješ jedno da bi kupio drugo hmmm nije to onda za tebe 

Dobra ti je i ta koju imaš

Wiz3m4n

Ma nemam baš prilike negdje letiti sa dronom pa sam ga se zasitio. Danas sam otišao na savski nasip da se malo izguštam tri baterije promjenio.

10 cm falilo da krknem u auto.

Fora je ako puno putuješ pa snimaš na novim lokacijama.

Kupim ga ponovo kad me uhvati želja.

Ma u pravu si ne treba mi nova gafička, ali eto kupio bi sebi novu, a sinu dao ovu.

Wiz3m4n pet 11.4.2025 21:50

Rtx 3080 je sasvim dobra i za ddanašnje pojmove....no da, ako se nešto ne koristi bolje da ode dalje....eto upravo prodao sat koji mi stoji, nisam ga stavio na ruku valjda godinu dana....čim je čovjek otišao uhvatila me žal

dery ned 13.4.2025 11:03
DarthMarkus kaže...

Cijene dosta padaju. Dakle 5070ti ispod 900 Zotac Solid. Red Devil 9070xt ima za oko 850. 

Zotac je izbacio SFF verziju dvoslotnu koja je najeftinija i skroz druga priča od standardnog solida zato pazi.

ZGamer ned 13.4.2025 11:10

Ima solid i solid-core verzija.Nije nužno sff verzija loša,ali za istu cijenu nema smisla

-jedini veliki  minus im je taj firestorm koji se čak preporuča ne skidati za 5 seriju,a navodno ne podržavaju msi ab,nezz jel to fixano u međuvremenu.Znači plug and play,ništ ne prčkat.Čak ni undervolt

Fanu ned 13.4.2025 14:03

planirao sam prodavati svoju 3080Ti i zamjeniti je sa 5070Ti/Super/5080 - no kako cijene idu samo gore (nedam vise od 700eur samo za jednu komponentu - jedino za OLED monitor), odlucih osvjezit ovu svoju 3080Ti

ovo je drugi put da rastavljam grafu, ali prvi put da mjenjam pastu - dugo nisam bio tako nervozan oko rada sa PC komponentom..

u prilogu before & after

stara pasta je bila sasušena (ugl se mrvila pod prstima), ali temp su ostale prakticki iste nakon stavljanja nove paste i thermal grizzly kryosheeta - ako nista, bar sam miran duze vrijeme

forumaš ned 13.4.2025 14:11

To ti je ona stara, kad te uhvati upgradetitis sve rastavi, ponovno sastavi i bude te prošlo 

Inače te paste nikad ne mijenjam, pet godina bi svakak trebale izdržat bez zamjene. Nakon toga je i PC kaj se aktualnog gaminga tiče za smeće.

Rhodin ned 13.4.2025 14:18

Normalno je da se stara stvrdnula i sasušila, ali i dalje prenosi toplinu, nije izgubila svojstva.

Ako ne kupiš pastu sa boljim svojstvom (jako teško primjetiti razliku) , ili bolji cooler, brže/bolje ventove, teško ćeš primjetiti razliku.

Dapače, ako nemaš problema, ne vidim potrebe uopće čačkati, ispušeš prašinu redovito i to je to.

Luka123 ned 13.4.2025 14:19
Fanu kaže...

planirao sam prodavati svoju 3080Ti i zamjeniti je sa 5070Ti/Super/5080 - no kako cijene idu samo gore (nedam vise od 700eur samo za jednu komponentu - jedino za OLED monitor), odlucih osvjezit ovu svoju 3080Ti

ovo je drugi put da rastavljam grafu, ali prvi put da mjenjam pastu - dugo nisam bio tako nervozan oko rada sa PC komponentom..

u prilogu before & after

stara pasta je bila sasušena (ugl se mrvila pod prstima), ali temp su ostale prakticki iste nakon stavljanja nove paste i thermal grizzly kryosheeta - ako nista, bar sam miran duze vrijeme

Jesi i termalne padove promjenio, ako da s kojim?

Fanu ned 13.4.2025 14:46
Luka123 kaže...
Fanu kaže...

u prilogu before & after

Jesi i termalne padove promjenio, ako da s kojim?

da, promjenio sam padove (mislio sam da je razlika ocita na slikama :D)

narucio sam ove padove (1 i 2mm thickness)

https://www.amazon.de/dp/B09KRBYB9B

https://www.amazon.de/dp/B01AAHM1WW

i kryosheet za CPU i GPU (da ne brinem vise ikad o promjeni paste):

https://www.amazon.de/dp/B0C61M1T7J

neznalica90 ned 13.4.2025 15:02

samo da vam napomenem da je computer universe u zadnjih par godina ocito promjenio vlasnicku strukturu i nije to bas vise pouzdana trgovina sto se reklamacija tice ( mislim cak da su im vecinski vlasnici bili turci kad sam zadnji put istrazivao ali nemojte me drzati za rijec ). Sve je super dok vam ne zatreba reklamacija a onda krene povuci potegni.. meni je malo falilo da uzmem odvjetnika radi sugave maticne koliko su mi mozak ispili s natezanjem mjesecima.

neznalica90 ned 13.4.2025 22:42
ZGamer kaže...

ok,i na kraju jesi rijesio reklamaciju?

nazalost nisam, opcija je bila ili treci put slat maticnu ( svaki put bi je vratili kao da je popravljena i da radi ) ili angazirat odvjetnika i pokrenut pravni postupak. s obzirom da bi odvjetnik kostao vise nego maticna ( 250e ) "nabio sam nogom i nju i computeruniverse" i pozdravio se s time.

cak su mi rekli kao ako posaljem treci put maticnu da postoji mogucnost da ce mi naplatit popravak itd. da sad ne duljim to su bili biblijski mailovi i izmotavanja, a maticnu sam cak i isprobao kod prijatelja na racunalu da otklonim sumnju da nesto kod mene ne valja.

jednostavno uz sve obveze i posao nisam imao vise ni volje ni vremena se zajebavat s tim, a i isplativost bi bila upitna. toga su vjerojatno bili svjesni pa su me zato i zajebavali.

vjerujem da je situacija s kupcima iz njemacke drugacija jer njima je ipak zgodnije/lakse fizicki doci u ducan u ovakvim situacijama.

kupovao sam kod njih otkad smo usli u EU i nikad problema, ali zadnjih par godina su se srozali. korisnicka podrska 0 bodova.

reklamacija prije ove je bila jedan LG monitor koji je dosao sa katastrofalnim bleedom. na mailove uopce nisu odgovarali, eventualno nakon 20 dana pa sam morao zivkat svaki tjedan direktno ducan.. ali ajde tu reklamaciju sam uspio rijesit nakon neka 2 - 3 mjeseca na jedvite jade.

koliko sam ogorcen u jednu ruku mi je i zao jer je u pocetku stvarno bio odlican ducan i vise manje sam sve komponente narucivao tamo.

sfc_PsychQ pon 14.4.2025 07:38
neznalica90 kaže...
ZGamer kaže...

ok,i na kraju jesi rijesio reklamaciju?

nazalost nisam, opcija je bila ili treci put slat maticnu ( svaki put bi je vratili kao da je popravljena i da radi ) ili angazirat odvjetnika i pokrenut pravni postupak. s obzirom da bi odvjetnik kostao vise nego maticna ( 250e ) "nabio sam nogom i nju i computeruniverse" i pozdravio se s time.

ja jos uvijek uzimam tamo, imao sam jedno 4-5 reklamacija, koje su rijesene top...imas tamo naseg lika koji radi pa ako i nesto zapne njega cimnes (imam ja broj) i on ti pogura ako ima neki problem.