Ezio pet 21.3.2025 13:54

NVIDIA polako (polako jer je svake 2 godine, ali realno skok cijene je bezobrazan) gura xx70 seriju u premium segment što se tiče cijene, dok xx80 postaje luksuz.
Svaka generacija je 200-300€ skuplja bez realnog opravdanja. Više VRAM-a i brža memorija su tu, ali skok performansi je često samo 15%. NVIDIA diže cijene jer vidi da kupci i dalje plaćaju.
Kupovina novih RTX 5000 kartica trenutno nije isplativa osim ako se baš mora. NVIDIA testira koliko ljudi mogu izmusti, a ako tržište ne reagira loše, cijene će ostati ovako visoke.

janiq pet 21.3.2025 14:01

MSI RTX 5080 Inspire 3x OC

Undervolt trenutno 0.900mv 2900mhz. Jos cu se malo igrat kad stignem. Smanjio fan curve. Idle temperatura dok surfam 38c (fan stop profil je do 45c), ako ostavim da se vrte ventovi na 30% sa kompleksnijim profilom 30c je idle. Dok igram, tako cca 55c, odnosno ovisi koja igra, furmark kad se zalaufa 68c ventovi na 67%.

Bez undervolta su temperature bile 65-70c u loadu. Na defaultu u loadu se manje vise sve vrti oko tih 70c.

Medutim temperaturna ocitanja na stranu, sa 3080FTW mi se cijela soba grijala, toplo cijelo kuciste a ovo zanemarivo. Igram, ne cujem ju i ne grije mi sobu a sve leti.

Vjerujem da bi sa TUF, Vanguard, Supreme modelima u loadu imao bar 5c manje. Tko treba SFF, top. Meni ne treba, imam mjesta, ali uletila po cijeni 5070ti...

DarthMarkus pet 21.3.2025 14:01
Ezio kaže...

NVIDIA polako (polako jer je svake 2 godine, ali realno skok cijene je bezobrazan) gura xx70 seriju u premium segment što se tiče cijene, dok xx80 postaje luksuz.
Svaka generacija je 200-300€ skuplja bez realnog opravdanja. Više VRAM-a i brža memorija su tu, ali skok performansi je često samo 15%. NVIDIA diže cijene jer vidi da kupci i dalje plaćaju.
Kupovina novih RTX 5000 kartica trenutno nije isplativa osim ako se baš mora. NVIDIA testira koliko ljudi mogu izmusti, a ako tržište ne reagira loše, cijene će ostati ovako visoke.

Tržište reagira itekako. Početne cijene i ove danas su neusporedive. AMD ih je piknuo malo također.

Mauro pet 21.3.2025 20:19
Boris grozni kaže...

Ovo s ovim 3x8pina na 16 je teski horor tko je to izmislio treba ga streljati
čaos

Kupis novo napajanje koje vec ima podrsku za 12V-2x6 kabel i onda imas elegantno rijesenje sa jednim kabelom.

Boris grozni pet 21.3.2025 20:22
Mauro kaže...
Boris grozni kaže...

čaos

Kupis novo napajanje koje vec ima podrsku za 12V-2x6 kabel i onda imas elegantno rijesenje sa jednim kabelom.

Izgleda da cu morati ovo je neprihvatljivi užas, gore od 60hz pri 300fpsa

ZGamer pet 21.3.2025 21:22
Mauro kaže...
Boris grozni kaže...

čaos

Treba biti oprezan sa tim kablovima i kako nasjedaju u gpu,inače baš preporučuju da se koristi taj adapter.Možda je najbolje da ima i svoj kabel napajanje

Boro jel ima sve ropove?

DarthMarkus pet 21.3.2025 22:42
ZGamer kaže...
Mauro kaže...
Boris grozni kaže...

čaos

Treba biti oprezan sa tim kablovima i kako nasjedaju u gpu,inače baš preporučuju da se koristi taj adapter.Možda je najbolje da ima i svoj kabel napajanje

Boro jel ima sve ropove?

Prc odaslan.

Stjepko, do jaja je kartica. Taj Prime je baš naljepši model. Ko EVGA SoC prije.

Boris grozni pet 21.3.2025 23:04
ZGamer kaže...
Mauro kaže...
Boris grozni kaže...

čaos

Boro jel ima sve ropove?

Nema je cijele

DarthMarkus kaže...
ZGamer kaže...
Mauro kaže...
Boris grozni kaže...

čaos

Boro jel ima sve ropove?

Prc odaslan.

Stjepko, do jaja je katica. Taj Prime je baš naljepši model. Ko EVGA SoC prije.

Meni nije niš spešl, crni pcb, plastika no sve je dobro obradeno bitno da stane u kuciste, skoro sam uzeo i 5080 no morao bi rezati kavez reko hebes gpu treba ostaviti nesto i drugima bit ce ovo ok

Mauro sub 22.3.2025 07:11
ZGamer kaže...
Mauro kaže...
Boris grozni kaže...

čaos

Boro jel ima sve ropove?

Pa ta napajanja i dodju sa kabelom.

Meni su oba ATX 3.0, RTX4070Ti Super je i spojena samo tim jednim kablom koji dodje sa napajanjem, 7800XT je na 2x8-pin kablovima, ali napajanje je isto doslo i sa tim kabelom.

Zaporožac sub 22.3.2025 08:55
hahhaajaads kaže...
Spomenuo je da je uzeo asus prime 5070ti u futuri

Hvala

Razočaran sam.

Obećavao je da će upiknuti 5080, no dobro, neka mu.

Šalim se, sve mu čestitke šaljem, no ja bih ipak išao na 5080 nakon 4070 Ti super.

Nema baš boosta.