NVIDIA Blackwell 50xx

Ta 5060ti če biti u 5% sa 4070 očekivana potrošnja 160-180w uz 4x frame generator. CIjena baš kako si naveo 600-650e max.

To ne bi bilo loše, nadam se da izađe Nvidiia konačno s nekom najavom, navodno da bi u travnju trebale u prodaju.

Idealno bi ti bilo za 2560x1440p kada bi 5060 (bez ti) dolazile sa 12gb vrama što nije isključeno, a potrošnja neće biti preko 150w.

Leakovi su izašli da bi moglo, ali ništa još nigdje, mislim da bude ovih dana sigurno jer Nvidia ima GTC konferenciju od danas.

Gle, nije da se ne razumijem ili ne znam što, nego jednostavno želim imati komp sa što manjom potrošnjom.
Imao sam Seasonic gold 650w upareno sa rtx 4070 i komp je bio poprilično topal prilikom gaminga, te smatram da mi je 550w sasvim dovoljno za grafe sa nižom potrošnjim, tipa rtx 4060 ti.
Treba složit protok zraka, šta ima veze to tvoje napajanje sa zagrijavanjem. Imam zahtjevniji setup od tvog uz isti napoj radi na pola snage, stroj hladan nit se javlja nit piše. Imaš još undervolt gpu/cpu treba znat i umijeti.

Neću se ponavljat 10 puta, objasnio sam sve više puta što želim,tko će želi shvatit , shvatit će, tko ne želi, neće i svako po svom.
Logično je ako nešto više vuče struje iz zida da se odmah više i zagrijava, ne?
Također sam napisao da želim što jeftiniji gaming komp, dakle štedim na svemu, pa tako i na kućištu jer ovo što imam pod moj PC se trenutno nalazi u MS kućištu od 25 eura, pa u istom nemam nekih velikih manevara za protok zraka osim dva venta za upuh i jedan za ispuh što je u pogonu već.

Nije logično jer ako staviš jače napajanje manje će se grijat od nekog jeftikanera šta misliš uzet. Radi kako te volja mi samo onako bezveze.

Neću se ponavljat 10 puta, objasnio sam sve više puta što želim,tko će želi shvatit , shvatit će, tko ne želi, neće i svako po svom.
Također sam napisao da želim što jeftiniji gaming komp, dakle štedim na svemu, pa tako i na kućištu jer ovo što imam pod moj PC se trenutno nalazi u MS kućištu od 25 eura, pa u istom nemam nekih velikih manevara za protok zraka osim dva venta za upuh i jedan za ispuh što je u pogonu već.
Vidi - došao si na informatički forum i tražiš da ti netko potvrdi tvoj izbor koji si zapravo sam već napravio. Nitko ti ga neće amenovati jer nema nikakvog smisla ni logike, ali ako si tako zacrtao sebi, kupi i to je to.

Nije logično jer ako staviš jače napajanje manje će se grijat od nekog jeftikanera šta misliš uzet. Radi kako te volja mi samo onako bezveze.
Pa ako mi komplet komp manje troši, jednostavno manje troši, pa je odmah i emisija topline manja, a to o efikasnosti jačeg napajanja je totalno nebitno ako mi je slabije napajanje dovoljno za ono što ću prikačiti na njega.
Što će mi napajanje od 650w ako mi je 550w više nego dovoljno za ovo što imam u kompu i jednu rtx 4060 ti? Tih 100 w mi je realno nepotrebno, jer na nekom 550w napajanju će spomenuti kombo raditi bez ikakog problema i da se clocka nešto, a to svakako ne planiram, spomenuo također već.
Niti ću kupiti jeftikanera kako ti kažeš, niti će biti na knap za grafu koju uzimam, tako da ne vidim u čemu je problem što želim komp sa manjom potrošnjom na uštrb manje fps-a?
Vidi - došao si na informatički forum i tražiš da ti netko potvrdi tvoj izbor koji si zapravo sam već napravio. Nitko ti ga neće amenovati jer nema nikakvog smisla ni logike, ali ako si tako zacrtao sebi, kupi i to je to.
Ne tražim da mi itko išta potvrdi, ali ne dozvoljavan niti da mi netko nešto nameće koliko god se nekom to činilo kao bolja opcija, jer se iz priloženog da zaključiti da znam što želim i da je odluka pala.
Ova tema se pokrenula nakon mog posta vezanog uz izlazak rtx 5060, jer vjerovali ili ne pišemo u temi prikladnoj za to, a vi mene počeli uvjeravat da kupim Radeon jer je isplativiji, a sve je inddividualno jer svatko ima svoje prohtijeve i zahtijeve.
Da prevedem na naški, isto sr**e, drugo pakovanje, samo je pitanje preferenci, a ja sam uvijek više naginjao zelenom taboru.

Leakovi su izašli da bi moglo, ali ništa još nigdje, mislim da bude ovih dana sigurno jer Nvidia ima GTC konferenciju od danas.
Zar nije gamer nexus bio razgovarao s njima prije tjedan dana, i rekli su da 5060 i 5060 Ti nisu uopće u planu?
Anyways... ja sam zgrabio sa amazon-a za keku 5070Ti MSI Phantom 3x OC, nije mi još povuklo lovu, ali rezervirana su sredstva.

Nemam pojma iskreno, ako do Uskrsa ne bude nešto konkretno uzmem rtx 4060 ti, a novu seriju preskočim i mir do neke potencijalne rtx 6060.

Šteta, samo da je 150e manja cijena 5080 bila bi to solidna kartica.

Ja cekam da im malo padnu cijene pa cu uzeti i sebi jednu osim ako u meduvremenu izade Super model po nesto povoljnijoj cijeni, kod nas su 5080 1700€, totalni bullšit!

Ja cekam da im malo padnu cijene pa cu uzeti i sebi jednu osim ako u meduvremenu izade Super model po nesto povoljnijoj cijeni, kod nas su 5080 1700€, totalni bullšit!
Velim ti, pratim sa botom stock u njem, povremeno bljesnu za 1350. Očito se lomi tu cijena.

Velim ti, pratim sa botom stock u njem, povremeno bljesnu za 1350. Očito se lomi tu cijena.
Pa ono nema smisla toliki cijenovni gap od rtx 4070ti/s 4080/s vs najeftinija 5080 nek se napuše

Nema pomaka dok se ne napravi primjetni restok u svim trgovinama.Ovak sve kaj dođe ispod 1500 eura odmah plane(bila 1 na amzonu 1480).Kad budu stajale na policama mj. dana bez da ih itko kupuje budu pale na 1300€.Jbt evo već preko mjesec dana čekam isporuku,piše da su na stanju ali produžena dostava.Sumnjam da ih nema kod dobavljača, već ih đubrad gura dućanima po većim cijenama jer se prodaju.

Pa ono nema smisla toliki cijenovni gap od rtx 4070ti/s 4080/s vs najeftinija 5080 nek se napuše
Nova 4080 košta najeftinija trenutno na nabavii 1.266,25 €, tako da 5070 Ti za 1K sa amazona što sam zgrabio sasvim solidan ulov. 250 eura je nekadašnjim ~1800 kn?

Nova 4080 košta najeftinija trenutno na nabavii 1.266,25 €, tako da 5070 Ti za 1K sa amazona što sam zgrabio sasvim solidan ulov. 250 eura je nekadašnjim ~1800 kn?
I ja sam je gleado no premali mi je to skok za 4k, svakako odlican gpu za tu lovu!

Eto ti Švabo...
https://www.computeruniverse.net/de/p/2305-8Q9
1000e Aurus Elite ploča snižena 79%
Zapravo sve su zaokružili na 999e

Jučer su na cyberport.at cijelo popodne 5080 TUF OC stajale nesto ispod 1500eur, dostava u HR 50-60 eur.
Bio sam u checkoutu i sve, jer je to model koji sam prvotno i htio. Neckao sam se i na kraju odustao jer mi sutra stiže Inspire 3x OC sa Amazona (free shipping i još niža cijena) pa da se dodatno ne zezam sa povratima, prodajama... Ubacim, undervolt i prst u uho...

Jučer su na cyberport.at cijelo popodne 5080 TUF OC stajale nesto ispod 1500eur, dostava u HR 50-60 eur.
Bio sam u checkoutu i sve, jer je to model koji sam prvotno i htio. Neckao sam se i na kraju odustao jer mi sutra stiže Inspire 3x OC sa Amazona (free shipping i još niža cijena) pa da se dodatno ne zezam sa povratima, prodajama... Ubacim, undervolt i prst u uho...
Pajdo, Cyberport sad dostavlja za Hrvatsku ? Znam da sam prije Slovensku adresu radio i mjenjao poslje.

Mogu samo pitati koliko si čekao sa Amazona narudžbu? Meni dođe da je otkažem, majke mi nisu normalni...

Mogu samo pitati koliko si čekao sa Amazona narudžbu? Meni dođe da je otkažem, majke mi nisu normalni...
Pa koliko cekas ? Jedino ako si slucajno odabrao artikl di je bila napomena da se ceka 1-2mj., evo meni napajanje sa amazona stize sutra a naruceno je prije 8 dana...
Gle, nije da se ne razumijem ili ne znam što, nego jednostavno želim imati komp sa što manjom potrošnjom.
Imao sam Seasonic gold 650w upareno sa rtx 4070 i komp je bio poprilično topal prilikom gaminga, te smatram da mi je 550w sasvim dovoljno za grafe sa nižom potrošnjim, tipa rtx 4060 ti.
Igra tu ulogu naravno i jeftino kućište, loš protok zraka, ali trenutno želim imati što jeftiniju gaming mašinu za odigrati nešto s vremena na vrijeme, bez velikih kemijanja oko fps-a, postavki i popratnog sadržaja,nego kada mi dođe da znam da mogu odigrati nešto kvalitetno u 1440p uz DLSS.
Gledao sam naravno i usporedbe rtx 4060 ti i rx 7700 xt i radeonka ispada jača prosjeku nekih 10 fpsa po igri za skoro 80w veću potrošnju i ja sam odlučio da mi je bitnija niža potrošnja naspram 10 fpsa više.
Zato sam i zainteresiran za novu seriju tog ranga od zelenog tabora, čisto me zanima kakva će biti rtx 5060 ti 16gb verzija i kolko love bude koštala.
Ako se bude mogla naći oko nekih 600-650 eura možda bi se odlučio za kupnju, ako ne bude dobra opcija onda se držim rtx 4060 ti i dalje, taman me ispadne grafa do 500 eura koliko mi je ok dati za grafu, ali aj dao bi još tih 150 eura više ako bi se isplatilo naspram rtx 4060ti, ali to je maksimum,jer si više love od toga jednostanvno ne mogu opravdati dati.