Zaporožac pet 7.2.2025 00:13
darijoman kaže...

Po nekim informacijama koje su procurile Rx 9070 Xt bi trebala biti u rangu rtx 4080 po pitanju performansi za cca 650 eura. Ajde vidjet cemo

U nadi je spas, kažu.

Sadašnje RX 7900 XT ne idu ispod 720€, a da nove budu 650 € ?! (zar nisi vidio što se kod nvidije dogodilo)

Radeon RX 6900 XT  je do prije par dana bio preko 700€, tek je zadnjih dana malo pala cijena, jer je padala i 7900XT seriji.

Znači, modernije, brže za manje novaca.

Nikada se u povijesti to nije dogodilo, pa neće ni sad. 

To nema ni kod Alise u zemlji čudesa. 

picajzla0707 pet 7.2.2025 08:25
Zaporožac kaže...

Znači, modernije, brže za manje novaca.

Nikada se u povijesti to nije dogodilo, pa neće ni sad. 

To nema ni kod Alise u zemlji čudesa. 

ofkors da se događalo...

gtx 970 je bila modernija i brža za manje novaca od gtx 780

gtx 1070 je bila modernija i jača za manje novaca od gtx 980 

rtx 3070 je bila modernija i jača za manje novaca od rtx 2080

jest da je to 'davna' povijest, ali se događalo

Zaporožac pet 7.2.2025 08:53
forumaš kaže...

Rx 9070 XT  nema šanse da bude manje od 800-900 eura ak joj bude preporučena cijena 650$ kso što se špekulira. 650$=6500kn kad su grafe u pitanju.

Ma, može oklada da ispod tauzenke neće da može 

picajzla0707 kaže...

I nije baš takod davna s obzirom na tvoje i moje godine života, čudo da se ne sjećam, no izuzetak potvrđuje pravilo, ili ne  

Gemmy pet 7.2.2025 09:12
Zaporožac kaže...
forumaš kaže...

Rx 9070 XT  nema šanse da bude manje od 800-900 eura ak joj bude preporučena cijena 650$ kso što se špekulira. 650$=6500kn kad su grafe u pitanju.

Ma, može oklada da ispod tauzenke neće da može 

picajzla0707 kaže...

I nije baš takod davna s obzirom na tvoje i moje godine života, čudo da se ne sjećam, no izuzetak potvrđuje pravilo, ili ne  

ma mrsp nece iznad 1k, jer su rekli da ce biti slabija od 7900xtx koja toliko kosta, pa ju nemogu onda toliko cijeniti.

ali kako trgovci dizu cijenu, me nebi nista cudilo ako se budu dobro prodavale

onaj lik iz amda, na twiteru je rekao da prate situaciju, i da nece samo staviti cijenu -50usd od konkurencije kao sta su to inace radili

notloB pet 7.2.2025 09:33
Gemmy kaže...

...onaj lik iz amda, na twiteru je rekao da prate situaciju, i da nece samo staviti cijenu -50usd od konkurencije kao sta su to inace radili

Ne nego šta će? Nisu dobrotvorno društvo a prodavati ih moraju... Dakle -50$... Ali "otom potom", nisam se jednom zaj3bao

Baš me zanima hoće li se trgovci nekako naplatiti za ovo prinudno skladištenje od dva, tri mjeseca, treba naplatiti ležarinu, skladišni prostor, grafičke su kabasta roba... x2

dery pet 7.2.2025 09:42

Msrp je kao nekakva referenca odakle starta cijena ali nema veze sa prodajnom. Cijena će se formirat obzirom na peformanse i trenutnu cijenu predhodne gen. Picajzla probudi se davno je to bilo.

picajzla0707 pet 7.2.2025 13:45
dery kaže...

...Picajzla probudi se davno je to bilo.

budan sam, ne boj se, ne govorim ništa o aktualnoj situaciji

reagirao sam na tvrdnju 'nikad u povijesti', a da je jedan slučaj, a ne desetke, ta tvrdnja ne bi stajala

notloB sub 8.2.2025 11:16

Toliko platiti nije uopće za izrugivanje nego za tugovanje i bolovanje. Žalosno mi je i što se ostavlja na priznanja o kupnji, pogotovo za kartice na kojima će se igrati. S jedne strane bojkotiramo i solidarni smo a s druge se ponašamo kao pijani milijarderi i plaćamo nebulozne cifre za nešto što ne vrijedi niti trećinu cijene, mislim nije za usporedbu, jedno su životne potrebe a drugo zabava, ali ipak ja to od srama ne bih kupio, ukoliko ništa drugo.

Edit: u iščekivanju da mi vampir isiše krv, namjerio se baš na mene, ne slaže se nikako s mojim upisima...

Boris grozni sub 8.2.2025 12:11
notloB kaže...

Toliko platiti nije uopće za izrugivanje nego za tugovanje i bolovanje. Žalosno mi je i što se ostavlja na priznanja o kupnji, pogotovo za kartice na kojima će se igrati. S jedne strane bojkotiramo i solidarni smo a s druge se ponašamo kao pijani milijarderi i plaćamo nebulozne cifre za nešto što ne vrijedi niti trećinu cijene, mislim nije za usporedbu, jedno su životne potrebe a drugo zabava, ali ipak ja to od srama ne bih kupio, ukoliko ništa drugo.

Edit: u iščekivanju da mi vampir isiše krv, namjerio se baš na mene, ne slaže se nikako s mojim upisima...

Viš da je to ekipa koja zapravo uopce nije aktivna na forumu, vjerovatno su to oni isti koji kupuju milku od 300g za 7€

picajzla0707 sub 8.2.2025 12:28

joj ljudi jeste smiješni, pa koliko audija ili bembura ili mečki od 100k+ eura vidite po cestama

ima ekipe kojima je dva soma eura za grafu isto ko i meni 7 eura za milku, pa ako sam danas poželio milku - kupit ću je, hebeš 7 eura ako mi se jede

ako ja neću propast za 7 eura, isto tako netko neće propast za 2 soma eura i ako mu je gušt, zašto da ne, stalno sam sebe hvatati za jajca kad nešto poželiš dovede čovjeka do toga da na kraju krepa pun para, željan svega i da se familija otima za malo veću ili manju ostavštinu

ne biti jalnuši