Grafičke kartice

Grafička za SolidWorks, AutoCad...

Smooth Operator pon 16.2.2009 09:12

Pozdrav, zanima me koja je najbolja kartica za SolidWorks, AutoCad i slične programe. Mislim izmjenjati na par računala u projektnom uredu, pa me zanima na što bih posebno obraćao pozornost, imaju li neke posebne grafičke kartice, uglavnom, vaša iskustva i mišljenja.

Matatata krele od zanata pon 16.2.2009 09:38

postoje posebne grafe koje imaju posebne cijene, ali sve to možeš raditi i na standardnim grafama (ne tako kvalitetno, ali...), imaš seriju nvidie CX(ima posebnu podršku još i akceleracije rada u adobe cx4 alatima) i FX(jača, bez ikakvih mogučnosti posebnih kao CX). Ati (nisam ziher koji ima bolju ponudu [performanse/cijena], ali ai sam vidio u našim dučanima) FireGL(vidio u Autronicu - najjača koju imaju, ne najjača u ati evoj ponudi - 12 000 kn.), FirePRO, i FireMV. pročitaj si na njihovim stranicama koje u bolje za što.

Matatata krele od zanata pon 16.2.2009 19:00
Lion King kaže...

Ati-jeva 2x00 serija se mogla softmodat putem drivera i dobio si fireGl karticu za puno manje novca.Mislim da se to moze i sa 38x0 serijom ali bez 3870x2 modela.Bila je i u Bugu tema o tome,pa potrazi malo.Namigiva

pa ako je tako prodam ti svoju ati hd 2600 xt 512 ddr3. radi super cijenu možemo dogovoriti.