Grafičke kartice

AMD Radeon R9 300/Fury Series

dabar_solta pon 18.4.2016 11:00

šta je najgore bilo je spomena na jednom stranom forumu da su black screenovi izazvani lošom regulacijom pcie power vodova na nekim ploćama, jer ipak odatle se napaja dio elektronike koji pretvara signal u signal koji paše za hdmi/dvi/dp i nekad agp zavisi do kartice, tako da nebi blatia servis prije nego bude potrebno i provjereno o ćemu se radi,svaka ćast kolegi eliah na smirenom pristupu.

Tonči pon 18.4.2016 11:22
dabar_solta kaže...
šta je najgore bilo je spomena na jednom stranom forumu da su black screenovi izazvani lošom regulacijom pcie power vodova na nekim ploćama, jer ipak odatle se napaja dio elektronike koji pretvara signal u signal koji paše za hdmi/dvi/dp i nekad agp zavisi do kartice, tako da nebi blatia servis prije nego bude potrebno i provjereno o ćemu se radi,svaka ćast kolegi eliah na smirenom pristupu.

Molim? Kakvo pretvaranje signala u signal i kakav "agp"? 

dabar_solta pon 18.4.2016 11:37
Tonči kaže...
dabar_solta kaže...

no hard feelings kolega,  vga*
digitalni out bilo hdmi dp ili dvi treba digital u digital konverter , vga digital u analog, oba se napajaju s pcie power vodova.

DarthMarkus pon 18.4.2016 15:05
eliah84 kaže...
DarthMarkus kaže...
eliah84 kaže...
steelman kaže...
ansha kaže...

A probaj je underclockat 100mhz recimo pa vidi jel se onda dogadja.

Evo stavio sam na 750mhz memory clock i vise nema black screen u VLC. Kaj da reklamiram grafu il se to na svim dogada? Znaci igre na full load rade normalno samo u VLC i na youtube se pojavljuje black screen dok je na default memory clocku. Na youtube jako rijetko a u VLC cesce u filmovima visoke kvalitete. Radi se o sapphire r9 390 nitro.

Ja nisam probavao spustat clock jer sam na poslu trenutnob ali ni ne namjeravam. Da sam ga podizao pa da ne radi bi svatija, ali smatram da mora radit na tvornickim vrijednostima. Nisam probava u VLC i youtube, meni zacrne cim treba startat igra. 

Mislim da smo ti već rekli par puta da reklamiraš karticu...

Momak bez ljutnje. Reklamirao sam ja i oni vratili da je sve ok. Sljedeci tjedan opet ide za Zagreb. 

Prika, ne daj se zahebavat...Budi uporan  !!! "Kartica je neispravna, nisam zadovoljan sa kupljenim proizvodom i TOČKA"...I hvala što si me nazvao MOMAK !!!! Hua !

mirzet1976 pon 18.4.2016 15:35
dabar_solta kaže...
Tonči kaže...
dabar_solta kaže...

no hard feelings kolega,  vga*
digitalni out bilo hdmi dp ili dvi treba digital u digital konverter , vga digital u analog, oba se napajaju s pcie power vodova.

A zna se desiti da bude problem PSU znači da on ne daje dovoljno napona/ampera ploči ako prelazi njegove mogućnosti, npr kod mene kad debelo OC CPU i GPU nekad se zna desiti da mi se nepokrenu 2-3 venta od 11 instaliranih.

chaselol pon 18.4.2016 17:42
D3lBoy kaže...

Dezinformacije na internetu !? Ma nema tog. Veca slika

"po meni je najbolje uzeti nvidiu i imati sve u njoj sa nesto manje fps-a u igrama (sto neces ni primetiti toliko) nego uzeti radeon i nemati mogucnosti koje bi mogao da imas"

Jel ovo Stjepanj napisao? 
On ovako isto komentarise kad je 970 vs 390 po 375634ti put rasprava 

Ali stvarno ovakvi komentari su jedan od razloga why aliens wont talk to us 

dzan pon 18.4.2016 18:48

eliah84 Imao sam i ja nekoliko rusenja sa crnim ekranom, ali nikada na desktopu. U Global Settings-u sam Power Efficiency i Shader Cache stavio off i od tada nije bilo problema. Desavalo se u igri, skroz nepredvidljivo, nekada kroz 2-3 minute a nekada za 1-2 sata. 

eliah84 pon 18.4.2016 18:55
dzan kaže...

eliah84 Imao sam i ja nekoliko rusenja sa crnim ekranom, ali nikada na desktopu. U Global Settings-u sam Power Efficiency i Shader Cache stavio off i od tada nije bilo problema. Desavalo se u igri, skroz nepredvidljivo, nekada kroz 2-3 minute a nekada za 1-2 sata. 

Meni se prije servisa znalo dogadat i u chromu. A sad cim se ponovilo slao sam na servis. Znaci testirano na Ark-u (prode glavni meni i ucitavanje, kad treba pocet igra black screen), razni emulatori u retroarchu (snes, mame, neogeo nekad pri paljenju roma, nekad radi par sekundi prije black screna)

dabar_solta pon 18.4.2016 20:27
mirzet1976 kaže...

A zna se desiti da bude problem PSU znači da on ne daje dovoljno napona/ampera ploči ako prelazi njegove mogućnosti, npr kod mene kad debelo OC CPU i GPU nekad se zna desiti da mi se nepokrenu 2-3 venta od 11 instaliranih.

da ali ti na sabertooth moš ko na formuli minjat frekvenciju regulacije cpu/ ram itd ako se to dogodi i pokušat izbjeć problem, šta na jeftinijoj ploći ne postoji ,bar ne manualno ko na tvojoj.

Alfa_R ned 24.4.2016 17:02
DarkoKwon kaže...

Trebam dobiti ovu graficku r9 390 G1 Gaming, je li istina da je mnogo losa ? Naravno, ne brinu me performanse, vec buka, pregrijavanje, struja itd.

Ako je dobivaš onda je mnogo dobra.. ako daješ 2500+ kn onda nije jer ima boljih.

Ugl, bučnija je i više se grije od MSI i Sapphire varijanta. Ako je želiš overclockati je voltage lockana.

Ima i bug da neda kompu da se ugasi....

DarkoKwon ned 24.4.2016 18:08
Alfa_R kaže...
DarkoKwon kaže...

Trebam dobiti ovu graficku r9 390 G1 Gaming, je li istina da je mnogo losa ? Naravno, ne brinu me performanse, vec buka, pregrijavanje, struja itd.

Ako je dobivaš onda je mnogo dobra.. ako daješ 2500+ kn onda nije jer ima boljih.

Ugl, bučnija je i više se grije od MSI i Sapphire varijanta. Ako je želiš overclockati je voltage lockana.

Ima i bug da neda kompu da se ugasi....

Nije bas da je dobijam, vec sam reklamirao r9 290 i umjesto nje dobijam navedenu. Reklamirao sam power color pcs+ r9 290. Sta mislite, je li to dobra razmjena ?

Alfa_R ned 24.4.2016 18:20
DarkoKwon kaže...
Alfa_R kaže...
DarkoKwon kaže...

Nije bas da je dobijam, vec sam reklamirao r9 290 i umjesto nje dobijam navedenu. Reklamirao sam power color pcs+ r9 290. Sta mislite, je li to dobra razmjena ?

A gle, ide ti garancija ispočetka, dobio si 4 gige više.... nije da je trash. Ima način kako izbjeći da ti budi komp ako ti se bude dešavalo.

Biti će nešto bučnija od recimo msi ili saphirke (koja recimo meni nije bučna) i manje će se overclockati, ali to je to.

DarkoKwon ned 24.4.2016 18:27
Alfa_R kaže...
DarkoKwon kaže...
Alfa_R kaže...
DarkoKwon kaže...

A gle, ide ti garancija ispočetka, dobio si 4 gige više.... nije da je trash. Ima način kako izbjeći da ti budi komp ako ti se bude dešavalo.

Biti će nešto bučnija od recimo msi ili saphirke (koja recimo meni nije bučna) i manje će se overclockati, ali to je to.

Garancija sigurno ne ide iz pocetka, jer zivim u BiH, ovdje nema zakona, cak necu dobiti ni ekstra jedan mjesec sto mi je kompjuter bio na reklamaciji. Takodje nisam ljubitelj overclocka, niti imam kompjuter koji mogu overclockati. Uglavnom, to je ok razmijena ? Posto vidim na PIKU da je r9 290 skuplja od gigabyte r9 390.

Lucidius ned 24.4.2016 18:33

Nije to nikak ok zamjena, ako malo bolje pogledas ustvari ides sa konja na magarca zato jer ako klokas r9 290 bez problema presisas stock r9 390 tako da ta Gigabyte nije nikako dobra opcija jer ju nemres klokat a i stock takt joj je tek 1020Mhz, to je najgori model od r9 390. Trazi zamjenu za Powercolor r9 390 PCS+ ili Sapphire ili MSI model, ostalo batali.

Ovo za garanciju nema veze sa vezom, garancija ide nova kad dobijes zamjenski proizvod, to sta te neko farba je zato jer misli da nisi upucen u zakone. 

Jesi ti bas u ducanu kupšio grafu, ili od onih preprodavaca sa pik.ba? posto vi u BiH kolko znam ni nemate bas ducane za kupnju hardvera, a ti kojih ima su katastrofalni sa cijenama... pricao sam na nekim drugim forumima o situaciji u BiH po tom pitanju i kazu da je jedina relana opcija kupovanje preko tih preprodavaca koji preko svojih puteva i veza uvoze hardver izvana(uglavnom iz Mađarske) bez PDV-a pa na tome rade biznis i zaradu, a firme ni nemaju.

steelman ned 24.4.2016 21:27

Lol kaj mi se sad desilo. Zaledio se komp u chromu i slika je treperila i bila dupla. Zgasim i upalim komp i u biosima odjenput slika iz windowsa na kojoj je bilo zastekalo prije restarta. I tak je doslo u windowse i imao sam 2 razlicite slike na ekranu. Jednu normalnu i jednu kad je zastekalo bilo. I restartam ja komp par put i nece se bootat u windowse al vise nema duple slike. Maknem XMP profil i boota se normalno. Kaj da radim sad? Dal je u grafickoj problem, u ramima, maticnoj, CPU, windows 10, crimsonu il sve skupa? Komp u igrama i na testinim programima radi normalno samo u VLC i youtube zasteka dok je memory clock na r9 390 na 1500mhz. Na 1400mhz se ne ledi u VLC. Ovo s chromom mi se danas prvi put desilo.

Lucidius ned 1.5.2016 23:00

Zakljucane voltaze to je ono prvo sta mislim da ce te odma okrenuti od nje, pa u to ulazi i los hladnjak, a bilo je prituzbi i na utjecanje na nestabilnost sistema, tocnije komp se znao sam paliti i gasiti i tako.... nacitao sma se dosta toga loseg.

EDIT:

Zasto na r9 390, pa kolko si puta tvrdio d aje to smece od kartice i da je miljama iza gtx 970