Fotoaparati

Problem s olympus mju 700

Aly pet 2.1.2009 00:02

Ovako fotoaparat star 2 godine u potpunosti je poludio.. pri paljenju zuji i objektiv se izvlači do pola i opet uvlači da bi se na kraju na zaslonu prikazalo

D: 5e02 5f08 5e02 i tu stane.. zanima me zna li tko u čemu je problem i kako ga riješiti? ima li tko sa takvim iskustvom? hvala

elkarrde pet 2.1.2009 00:10

jel se možda kaj desilo fotiću, kakav udarac, ili je bio u prašnjavog ili mokroj torbi, ili tak neš slično?

vjerojatno je problem u mehanizmu izvlačenja objektiva, nakupilo se prašine, pijeska, ili nečeg kaj blokira mehanizam. probaj kod paljenja fotića lagano izvući objektiv van, ili ga tresti dok se pokušava izvući, možda uspiješ neš. nemoj pretjerivati, da nebi nešto puklo.

ili, jednostavno nazovi olympusov servis i pitaj za cijenu popravka. ako se ne isplati, i ako ti ne uspije ništa pomoći, mislim da je vrijeme za novi fotić..

Aly pet 2.1.2009 00:14

Nije mi nikad ispao, nit dobio udarac, uvijek je u torbici na suhome.. sve je radilo savršeno do neki dan.. pokušavla sam izvalčit, trest i ni makac.. da li postoji mogućnost da se kakav "virus" il takvo nešto prenese u fotić preko kartice..

monka pon 19.1.2009 22:45

hey imam isti problem na svom foticu... mju 700....

i odnesen ja u Recro servis i tamo vele kao da je ispao (ali  nije niti jednom)... bla bla i traze 800kn za taj popravak...

jesi ti uspjela sta za svoj rijesit???

Aly ned 25.1.2009 13:30

nisam..i ja sam ga planirala odnest na servis al još nisam stigla.. ni moj nije nikad pao niti je dobio ikakav udarac..

znaci moguće ga je popraviti..jesu ti rekli u čemu je problem?

katastrofa, to je nekakva mućka garant..kvar se dogodi bas kad garancija istekne...mislim da nismo jedini biće toga još..

monka pon 26.1.2009 11:19

moguce ga je popraviti, tj promjene ti objektiv... tak su meni nesto rekli da objektiv nije jednak, kao od udarca se pomaknuo ili nesto slicno... ne mogu ti tocno reci sta su rekli u servisu jer nisam ja osobno isla... al uglavnom za 800 kunica opet sljaka... a vjerovatno da je neka greska na njemu koja se pojavi nakon određenog vremena koristenja, jer ne znam sta drugo moze biti...

petrunjela pon 30.3.2009 17:43

nevjerovatno ..i meni se desava ista stvar. Taman istekla garancija - prije 2 mjeseca i on poludio sam od sebe. Isto se desava kao sto je gore opisano. E pa sad mi malo cudno , kaj je moguce da je to slucajnost? .. 800 kn? hm, cini mi se da je bolje dat malo vise pa kupit novi

muxii čet 24.2.2011 12:56

Same problem. Lens erorr je u pitanju. Nađeš na ebay objketiv i zamijeniš ako ti je previše dati 800kn za  direktnu popravku u servisu. Ili siguran sam da ima u gradu mnogi koji imaju pokvaren aparat,ali očuvan display. Sretno