Star Trek: Voyager

I meni je Voyager bila prva serija koja me privukla tom žanru, a sad mogu reći i da mi je najbolja od svih ostalih. Neki dan sam si konačno nabavio sve sezone. Svi likovi su dobri, sviđa mi se ideja da brod ima ženskog kapetana a Janeway je kao rođena za to. Iako sam čuo da je Kate Mulgrew bila tek drugi izbor za to. Sinoć je bila epizoda 'Parallax' na HRT-u, normalno opet u vampirsko vrijeme no to mi i nije važno. B'Elanna mi je najbolji lik u seriji.

Sinoć je bila epizoda 'Parallax' na HRT-u, normalno opet u vampirsko vrijeme no to mi i nije važno.
Meni prilično smeta. No još gore mi je što nema repriza (kad bi bile reprize ono oko 15:30 kao što je prije bilo ne bi mi smetalo da je ovako kasno, jer ako zaspim ili propustim mogu pogledat reprizu). Treba se HTV ugledat na RTL i Novu a ne kad nešto propustiš više ne možeš vidjet.

PARALLAX
Treća epizoda
Epizoda počinje razbijanjem nosa jednom časniku Carey-u u strojarnici od strane B´Elanne Torres i Chakotay ju ukorava i govori joj da se ispriča ako želi postati zapovjednik stroja. Tenzije između makija i flotaša se povećavaju, čak par makija govori chakotayu,koji je sada prvi časnik, da ga potpuno podržavaju ako misli preuzeti brod (dali se oni šale?Njih par makija na 130-140 članova flote LOL). On ih ukorava, i veli da neželi čuti za to.
Chakotay je predložuo B´Elannu za zapovjednika stroja, i kapetinica mora odlučiti koga će odabrati Carey-a koji ima dug staž u floti i završio je akademiju zvjezdane flote ili B´Elannu koja je završila samo 2 razreda na akademiji i pridružila se makijima u terorističkim napadima na kardasijance, i pritom ima klingonsku stranu sebe kojoj se nemože vjerovati zbog ratničke/borbene naravi.
Dok časnici pričaju na sastanku Voyager se iznenada zatrese, biva uvučen u iskrivljeni prostor, a da to ni neznaju. Na zaslonu vide jedan brod,ali pošto su daleko od njega nemogu raspoznati koji je. Na kraju se ispostavlja da je to sam Voyager tj. odjek Voyagera u prošlosti.
Panika raste, odlučuju otići odatle, ali kada prođu neku udaljenost od srušene zvijezde nešto ih vrati nazad kao da se vrte ukrug. Shvaćaju da su u polju zvijezde i da nemogu izaći.
Domišljatošću B´Elanne puštaju neku zraku iz deflektora i stvaraju rupu/procjep kroz koji bi trebali izaći van u normalni svemir međutim ta rupa koju su stvorili je promjera desetak metara. Da bi je proširili moraju shuttleom doći tamo i pustiti dekijonsku zraku, to i uspjevaju i kada se vraćaju nailaze na problem, vide 2 Voyagera. Jedan je refleksija, a drugi je pravi. Raspravom kapetanice i B´Ellane odlučuju ući u hangar Voyagera koji je stajao na mjestu i izabrali su pravog Voyagera.
Kada dođu na most nailaze na još jedan problem, rupa se malo suzila i nemogu proći, a kapetanica veli da se nekada treba probiti itd. Nagaze na punu impulsnu i prođu van u normalni svemir. B´Elanna postaje zapovjednicom stroja i pomiruje se sa Carey-em i sve završava sretno.
Jedan problem imaju koji moraju riješiti ako misle doći kući naći gorivo, to će se protezat kroz mislim dosta epizoda, a oni će upadati u kojekakve nevolje koje će iziskivati potrošnu energije broda.
Epizoda dobro počinje no čim počnu pričati o vremenskim paradoksima ostajem veoma zbunjen (sjetite se one Parisove teorije o slučaju u kojem se oni nalaze), i one rasprave kapetanice i B´Elanne isto nerazumijem, ali vidim da se dobro slažu.
Najbriljantniji dio epizode je doktor, svaki put kada ga vidimo je sve manji i manji, a i smješan je. Sumnjam da je moglo bolje kada je ovakva tematika, opet dolazimo do nerealnosti : zašto su stavili B´Elannu za zapovjednicu umjesto Careya, i on joj još na kraju govori da će dati sve od sebe da joj pomogne,a slomila mu je nos i preotela mjesto?
Vidimo kako doktora nitko nedoživljava, kao sa onim dijelom dok liječi carey-a , a on se stalno diže da nešto kaže chakotay-u kao da doktor nije tu i nitko ga neugasi nakon što izađu svi iz ambulante, i da negovorimo kako ga nitko nije htjeo popraviti.Kes ga iznenađuje kada ga nešto pita, i još ga je ugasila nakon što je izašla iz ambulante.
Samo jedna uobičajena epizoda ništa posebnog nema, tako da ni ocjena neće biti visoka.
6.75/10
Citati:
Parisova teorija :
Lieutenant Tom Paris: Wait a minute, wait... wait a minute - let me get this straight: we were cruising along at warp seven. Then we picked up a distress call and moved in to investigate. But now you're saying that the other ship is actually just a reflection of us and that the distress call is actually just the Captain's opening hail. But we picked up the distress call before she sent the hail. How could we have been seeing a reflection of something we hadn't even done yet? Am I making any sense here?
Captain Kathryn Janeway: No. But that's okay.
Captain Kathryn Janeway: In command school they taught us to always remember that maneuvering a starship is a very delicate process. But over the years I've learned that sometimes... you just have to punch your way through.
Prva zapovijed za B´Elannu kao zapovjednicu stroja
Commander Chakotay: First order of the day: the captain wants the warp drive back on line by 13:00 hours.
B'Elanna Torres: 13:00? That's impossible!
Commander Chakotay: Then maybe you need to go break a few noses - or at least... bend a few. (slomila je onom careyu na početku nos...)
Lieutenant Tom Paris: "Sometimes you have to punch your way through." I'll have to remember that one.
Doktor hehe
The Doctor: By the way, I am now 68 cm shorter. I'd appreciate it if someone would repair my holographic projectors before I have trouble reaching my patients.
Lieutenant Tom Paris:[govori umanjenom doktoru]You know, I like you better this way.
BTW: dok sam govorio ovo šta je bilo u epizodi ili točnije kako su se izvukli van zvuči kao da su izlazili iz maternice, i onda još janeway kaže "sometimes you just have to punch it" i to je bilo to ja sam krepao od smjeha.

Meni prilično smeta. No još gore mi je što nema repriza (kad bi bile reprize ono oko 15:30 kao što je prije bilo ne bi mi smetalo da je ovako kasno, jer ako zaspim ili propustim mogu pogledat reprizu). Treba se HTV ugledat na RTL i Novu a ne kad nešto propustiš više ne možeš vidjet.
ahahahaahhah, dobra, dobra... stvarno oni moroni na novoj i rtl nisu normalni, haris poter deseti put u zadnjih po godine. mada bi valjalo da je star trek u 23:45.

Time and Again (ponovljeno vrijeme)
HRT 1, 00.45h , 30.06.2009 (zapravo 1.07 jer je poslje ponoći)
Na teletekstu i na www.hrt.hr piše da je trenutna epizoda zapravo jučerašnja epizoda "Parallax". Bez brige to je neka njihova pogreška, tko će im pisati da to isprave?
Voyager opet pogađa neki razarajući val (kao u prošloj epizodi) i otkrivaju da je taj val nastao na nekoj planeti. Kada dolaze do planeta, Janeway i Paris se teleportiraju na planet, ali dan prije eksplozije... (Opet 1. zapovijed)
EDIT: neću pisat za današnju ni sutrašnju epizodu recenzije, jer imam popravke. Na 1. popravku iz jednog predmeta sam pao jer mi je dao UBER teška pitanja, a hrvatski ću riješiti.

03.07.2009, 00.25h
Epizoda: 7.
EYE OF THE NEEDLE
Otkriće mikro crvotočine koja vodi u kvadrant Alfa oduševi posadu. No jedina veza do koje uspiju doprijeti je skeptični i paranoični Romulanac, ali on živi u vremenu 20god prije Voyagera.
Dosadašnje epizode:
1. i 2. Caretaker - dolazak voyagera u deltu
3. Parallax - voyager upada u polje urušene zvijezde
4. Time and Again - Janeway i Paris spašavaju planet od eksplozije
5. Phage - Neelixu su ukrali pluća, na kraju dobiva jedno plućno krilo od Kes
6. The Cloud - ispostavi se da je maglica u biti živo biće, da bi izašli iz njega pucaju fotonski torpedo da bi izašli i pritom ga ozljeđuju , pa ga cijelu epizodu liječe
7. Eye of the Needle - današnja epizoda
već smo na pola prve sezone, prva sezona ima nešto manje epizoda od ostalih točnije ima 15 epizoda dok ostale imaju po 26 epizoda(skoro duplo više.).

Meni je jedna od najbolji epizoda bila epizoda 12 iz šeste sezone 'Blink of an Eye' kad se Voyager zaglavio u orbiti jednog planeta. Dok je na Voyageru prošla jedna minuta na planetu je prošlo nekoliko godina. Mogli su promatrati razvoj civilizacije od početka do otkrića warp tehnologije u nekoliko sati. Stanovnicima tog planeta Voyager je izgledao kao zvijezda dok nisu otkrili teleskope i vidjeli da je to brod. Voyagerovo prisustvo u orbiti na planetu je izazivalo snažne potrese pa im je glavni cilj bio maknuti ga iz orbite pod svaku cijenu.

Odlicna epizoda da. Posebno je zanimljivo kako sam Voyager tj. teznja stanovnika planeta da odgonetnu novu zvijezdu na nebu ubiti utijece na citavu povijest naroda. Zahvaljujuci toj zelji dolazi do napredka u znanosti i sl. Fora

03.07.2009, 00.25h
Epizoda: 7.
EYE OF THE NEEDLE
Otkriće mikro crvotočine koja vodi u kvadrant Alfa oduševi posadu. No jedina veza do koje uspiju doprijeti je skeptični i paranoični Romulanac, ali on živi u vremenu 20god prije Voyagera.
Dosadašnje epizode:
1. i 2. Caretaker - dolazak voyagera u deltu
3. Parallax - voyager upada u polje urušene zvijezde
4. Time and Again - Janeway i Paris spašavaju planet od eksplozije
5. Phage - Neelixu su ukrali pluća, na kraju dobiva jedno plućno krilo od Kes
6. The Cloud - ispostavi se da je maglica u biti živo biće, da bi izašli iz njega pucaju fotonski torpedo da bi izašli i pritom ga ozljeđuju , pa ga cijelu epizodu liječe
7. Eye of the Needle - današnja epizoda
već smo na pola prve sezone, prva sezona ima nešto manje epizoda od ostalih točnije ima 15 epizoda dok ostale imaju po 26 epizoda(skoro duplo više.).
da, to je ona epizoda o kojoj sam govorio par postova prije. sada je vikend, mala pauza, cekamo ponedjeljak. mislim da svi trekkiji imaju sve epizode na hardu, a svejedno cekamo program na tv. ;)

Meni je jedna od najbolji epizoda bila epizoda 12 iz šeste sezone 'Blink of an Eye' kad se Voyager zaglavio u orbiti jednog planeta. Dok je na Voyageru prošla jedna minuta na planetu je prošlo nekoliko godina. Mogli su promatrati razvoj civilizacije od početka do otkrića warp tehnologije u nekoliko sati. Stanovnicima tog planeta Voyager je izgledao kao zvijezda dok nisu otkrili teleskope i vidjeli da je to brod. Voyagerovo prisustvo u orbiti na planetu je izazivalo snažne potrese pa im je glavni cilj bio maknuti ga iz orbite pod svaku cijenu.
Sjećam se te epizode. Iznad prosječna je
Jedva čekam species 8472 i Borg-a.
Šta bih ja dao za sve sezone voyagera,TNG-a,DS9-a,ENT-a, TOS (remasterd) u dobroj video kvaliteti. Primjetio sam da par epizoda voyagera koje sam skinuo (svaka po 350MB) da malo štekaju što mi ide na živce pa sam odustao od daljneg downloada.

Sjećam se te epizode. Iznad prosječna je
Jedva čekam species 8472 i Borg-a.
Šta bih ja dao za sve sezone voyagera,TNG-a,DS9-a,ENT-a, TOS (remasterd) u dobroj video kvaliteti. Primjetio sam da par epizoda voyagera koje sam skinuo (svaka po 350MB) da malo štekaju što mi ide na živce pa sam odustao od daljneg downloada.
imam ja sve sezone tng i voyagera, gledam preko dvd-a na tv... kvaliteta solidna
trenutno sam na enterpriseu sredina 6. sezone - jos malo i kraj :(

Ja imam sve star trek epizode dvdrip. Uz to mogu nabaviti remasterirani TOS i Enterprise u HD-u.
Od voyagera mi niti jedna ne šteka

Ja ih iam sve na hardu. Nije neka vrhunska kvaliteta al sluze svrsi. Nikako da skinem bolju kvalitetu sa torrentleech-a...A bar sam gledao svaku epizodu u prosjeku 5 puta

A šta bih ja dao za sve epizode Voyagera u HD kvaliteti (bar 720p) dok za sada imam DVD Ripove u rezoluciji 576x432 (omjer 4:3) jer u to vrijeme nije bilo modernih televizora u omjeru 16:9. Nijedna epizoda mi ne šteka i za sve sam našao prijevod. Inače imam i sve sezone Enterprisea (onog novog iz 2001) i prve dvije sezone Star Trek: Next Generationa. Voyager mi je najbolji, čak sam si napravio par maketa Voyagera od papira.

Ajmo slikice makete Ja samo obozavam doc na fax sa klingon bird of pray na majci
Uf dobar mi je taj Star Trek...

I luv HD.... Sta bi dao za sve u HD-u... umro bih pred TV-om

sluzbeno si kralj

Jel netko gore spomenuo da je trenutno na 6.-oj sezoni Enterprise-a? Enterprise ima samo 4 sezone.
Mislim nešteka nego je kod snimanja valjda sa TV karticom došlo do pada fps-a i kvalitete pa se primjeti kako brodovi neidu fluidno nego trzaju manjak fps-a.
Na hrt-u tog nema, ali tamo ako ste primjetili u ambulanti titra ono narančasto/žuto pokraj bio kreveta.

Jel netko gore spomenuo da je trenutno na 6.-oj sezoni Enterprise-a? Enterprise ima samo 4 sezone.
Vjerojatno je mislio na TNG i USS Enterprise (NCC-1701-D)

Jel ima tko kakvu preporuku igrice do veličine 1GB, tip: SCFI, BRODOVI,SVEMIR
Mislio sam si prvo skinut linuxe neke da probam opet,ali koji će mi to vrag kad su inferiorni po pitanju igrica i podržanosti.

Mislio sam si prvo skinut linuxe neke da probam opet,ali koji će mi to vrag kad su inferiorni po pitanju igrica i podržanosti.
Star trek: Armada II - stara, ali nikad ne dosadi

Svi koji igraju Star Trek Armadu 2 i neznaju za OVAJ mod NEKA SE SRAME.
Najbolji mod svih vremena.
Bolja grafika, promijenjen gameplay itd.......
Zapravo, ako ste čekali Armadu 3 ovo je najbliže moguće.

Igrao, dok se CD nije skroz izgrebao i onda sam CD bacio u peć. Dosta dobra igrica, samo da sam tad imao brzi internet da sam mogao skinut modove za nju za bolju grafiku itd. Stalno mi se crashala, neznam zašto?
Samo nemojte preporučivat Armadu II, Elite Force 2, Bridge Commander,Legacy,SFC III,hidden evil(igrao demo, šrot nad šrotovima) to sam sve igrao ili imam.
A dobro onda ARMADA II (800MB) + patch 1.1& Cra** + MOD = otprilike 1GB nešto pretpostavljam...

ja bih preporučio Star Trek - Birth of the Federation, prastara, al dobra igra (ako se zanemare neki tehnički nedostaci, i to što jedna borg kocka owna 15 warbirda)
@ davorsite: predobro :)

Downloadao sam armadu II i onaj fleet operations 3.0.6. eh sada armada II radi, ali ovaj FO javlja NSIE error koji se javlja skoro svim koji skinu preko filetorrenta,a odonuda se jedino i može skinuti.
Ako ima netko taj mod i da mu radi molio bih da mi pošalje preko msn-a...
Sada skidam stariju verziji 3.0.0 + patch za tu verziju 3.0.5a.
Po forumu SFcentra čujem da je to dobra igra(birth of federation) iako je stara, probat ću sljedeći mjesec.

Ekipa otišli ste u totalni offtopic. Smirite se malo.
Ja sam cijeli Voyager nedavno pogledao u samo mjesec dana (priprema za ispite hehe). Meni je jedna od dražih epizoda bila ona kada je brod bio rascjepan na razne vremenske zone. Iako, moram priznati, ima mi toliko dobrih epizoda da bi teško mogao napraviti i TOP 30 listu.

Evo par slika makete Voyagera od papira
Svaka cast za ovo

moja greska i ja the next generation nekad nazovem enterprise
Da... čini se da HRT ima krive informacije na svojim web-stranicama. Ok onda, opraštam ti :D (tu foru sam pokupio sa ovog foruma)