Cansee pet 28.2.2025 09:12
cvaja997 kaže...

American Gods. Steta sto je zavrsila. 

KTM kaže...
cvaja997 kaže...

Otkazana...

E jbga to onda nema smisla ni počinjati, a stoji mi dugo na to-do listi.

Pa pročitajte knjigu, odlična je. Jedino što je pisac Neil Gaiman trenutno pod općim napadom jer je navodno napastovao nekakve dadilje, spremačice ili slično, tako da je bolje pročitati dok se još može doći do njegovih knjiga

mar123 pet 28.2.2025 13:44
njofra13 kaže...
digitall kaže...

Reacher S3 je počela

Jel čemu, s obzirom da je S2 bila dosta lošija od prve sezone ....

pa meni je bolja od druge sezone. krene jako, uvodi u pricu u prve tri epizode i još uvijek nisu uveli glavnog negativca kako spada, ali u 4. epizodi je cijeli backstory za njega i tu konacno dolazimo do klasicnog osjecaja mrznje prema negativcu i jedva cekam vidjet kako ce ga reacher smaknut. neki kazu da im je 4. epizoda koja je retrospekcija dosadnjikava, a meni je vrhunska. 

al mozda je moje misljenje biased, jer obozavam reachera i takav tip serije/filma i mogo bi to gledat unedogled.

herc_vtc sri 5.3.2025 18:12

Evo danas je krenula prva sezona Daredevil: Born Again sa dvije epizode. Ako ponove kvalitetu prvog Daredevila biti će top 

edit: nakon odgledane prve dvije epizode zasad je to to

HOME123456 sri 5.3.2025 19:46

Gotham

Nakon dvotjednog binđa završio sam sa ovom vrhunskom serijom, na trenutke me je znala malo zamoriti, ali to pripisujem dugom gledanju iste. Sve u svemu uživao sam u odličnoj glumi i atmosferi Gothama koji kao da je iskočio iz stripa na ekran.  Sada sam u "problemu", kao i uvijek nakon uzatopnog gledanja više dugih sezona neke serije treba odabrati nešto drugo, što nije uvijek lako.
Ako  netko nije gledao, preporuka.  8,5/10

Damir22 pet 14.3.2025 22:47

ima li ista za gledati a da nije neka romanticna komicna drama s elementima drame i romantike?

neki sf, fantasy, horror, nesto, jbt, ne gledam nista od dextera :)

Strm sub 15.3.2025 08:46

Landman

8.2/10 IMDB

Moja ocijena 6/10

Odlična serija, ali puno nekakvih klišeja i bez veze događaja koji su skroz nepotrebni i totalno van tematike serije. Svejedno odlična serija za ubiti vrijeme

60nine sub 15.3.2025 14:30
Hexfire kaže...
A nije te sram zbog samo 9/10? :D

nije (ne mogu dati nekoj seriji/filmu 10/10, jbg.) :)

(evo na imdb ima 9.4 i ako se ne varam - u top 10 serija svih vremena je po njihovom rankingu) 

al da je jako dobra - je i ima svaku preporuku, pogotovo za ljubitelje ww2 tematike

torente 35 ned 16.3.2025 13:36
HOME123456 kaže...
Damir22 kaže...

ima li ista za gledati a da nije neka romanticna komicna drama s elementima drame i romantike?

The Wheel of Time

Počela 3. sezona.

Iznenađujuće dobra!Posebno prva epizoda.

HOME123456 ned 16.3.2025 16:58

Adolescence

Serija u kojoj je svaka epizoda  snimljena u jednom kontinuiranom kadru, nakon što epizoda započne, kamera ne prestaje snimati. To rezultira iskustvom gledanja u stvarnom vremenu. To čini intenzivnu i posve brutalnu vrstu pripovijedanja koja ima savršenog smisla za priču. Izvedba svakog glumca više je nego impresivna, kao i rad redatelja i snimatelja.  Owen Cooper , glumi Jamieja, a ja ne mogu doista opisati njegovu izvedbu riječima.  Preporuka.  8,5/10

fromcelltohell ned 16.3.2025 17:18
HOME123456 kaže...

Adolescence

Serija u kojoj je svaka epizoda  snimljena u jednom kontinuiranom kadru, nakon što epizoda započne, kamera ne prestaje snimati. To rezultira iskustvom gledanja u stvarnom vremenu. To čini intenzivnu i posve brutalnu vrstu pripovijedanja koja ima savršenog smisla za priču. Izvedba svakog glumca više je nego impresivna, kao i rad redatelja i snimatelja.  Owen Cooper , glumi Jamieja, a ja ne mogu doista opisati njegovu izvedbu riječima.  Preporuka.  8,5/10

I ja sam jučer pogledao ovu mini seriju i mogu ju preporučiti.

Kakvih sve *ranja snimaju i onda interneti gore od preporuka istih tih *ranja, ovo je remek djelo u odnosu na ta *ranja ;)

Damir22 ned 16.3.2025 20:54
torente 35 kaže...
HOME123456 kaže...
Damir22 kaže...

The Wheel of Time

Počela 3. sezona.

Iznenađujuće dobra!Posebno prva epizoda.

Tnx na preporuci, pokusat cu veceras pogledati barem jednu epizodu

KIKI3ooo uto 18.3.2025 11:01

Čeka se finale nove sezone Severance, petak 21.03...

Ajme. Serija je, toliko "retardirana", od same premise do izvedbe, da je jednostavno interesantna.

Čestitke piscima. Likovi i odnosi su zanimljivi. Posebna nagrada Mr. Milchick-u. Koja "retardirana" izvedba. Jednostavno odlicno :).

Ali tocno se vidi da se neće svidit svima. Znači općenito je nebi preporučio baš svakom. Ako te cover serije privuče - gledaj obavezno.

I sad malo trolanja. Ovo je upućeno svima kojima se serija nije svidila. Znam da se o ukusima ne raspravlja, ali zar vas stvarno ne zanima koji se ... tu događa!?? :) 

...

Kako sam odgledao The man in the hight castle, primjetio sam da mi se disk osiromašio sa izborom pa sam ga dobro ga napunia opet. I odma se čovik bolje osjeća i ima energije. Imam Fallout, Earth Abides, Station Eleven, star trek strange new worlds S02, skinia sam još dosta filmova po preporukama. A The man in the hight castle je ok serija, da malo javim dojmove. Prema knjizi, skroz gledljivo, ima dobrih scena, nelošeg CGI-a, dobre konstimografije i scenografije. Iako je epizoda po sat vremena radnje ima. Uživancija. Tko voli taj tip serije. Baš mi je žao što je gotovo, fale mi likovi. Zapratio sam na insta Helen Smith ;)

...

Star Wars: The Clone Wars je stvarno dobro. Na kraju bude isti feeling kao kad gledaš filmove (one stare). Baš hrana za ljubitelje Star Warsa. Počinjem drugu sezonu.

mar123 uto 18.3.2025 11:18

gleda netko invincible?

meni je serija vrh, totalno osvjezenje od raznih marvel/dc sranja u superhero zanru. strip jos nisam citao, ali serija je 10/10. 

ako vas prva epizoda ne privuce nista nece. 

Hexfire uto 18.3.2025 11:43
mar123 kaže...

gleda netko invincible?

meni je serija vrh, totalno osvjezenje od raznih marvel/dc sranja u superhero zanru. strip jos nisam citao, ali serija je 10/10. 

ako vas prva epizoda ne privuce nista nece. 

Naravno. Pročitao sam strip prije nekih 3-4 godine. Odličan.

60nine ned 23.3.2025 17:26

nakon Band of Brothers, nekako je logički bilo pogledati (konačno) i noviju Masters of the Air - https://www.imdb.com/title/tt2640044

vrlo dobra serija, ipak ne kao Band of Brothers, ali za neku solidnu osmicu - kao neki mashup Memphis Belle, Red Tails, Great Escape i još nekih filmova WW2 tematike (s naglaskom na pilote i/ili ratno zarobljeništvo)...

bonus bodovi za to što je jedna sezona (9 epizoda)

KIKI3ooo ned 23.3.2025 20:49
HOME123456 kaže...

Adolescence

Dobra preporuka. Hvala. Nemoj mi zamirit, sve napisano stoji.. Baš sam se nabrijao na stil snimanja i očekivao dobar krimić, sa mrvu drame. Ali cijelo vrijeme to netflix mi je izazivalo nelagodu. I eto ga. Balada jadosti i patetike na kraju. Pa da ti se zgadi život šta si gleda sa ženom i kćerom nedilju. Fuj.

Gotov sam sa Netflixom. Serije su toliko "mekane". "Dosadnjikave". "Slabe". "Jadne". Uvik je američka produkcija imala tu žicu "slabosti" - ali ovo je potpuno isprazno.

Sinoć gledam na tv 50 first dates film i ne mogu se načudit koliko humora ima - a to je prije bio "bzvz/neš ti" film. Koja su ovo vrimena.

To je obično smeće od televizije. Pogledajte im oni novi film. Ne trebam spominjat koji. Potrošili na glumce većinu buđeta da bi snimili takvo smeće. Da smo ja i kćer morali reć koje je ovo sranje od filma. Ali ja imam takav kapacitet za gledanje stvarno svega, plus blago "opsesivno-kompulzivni" pa moram završit sve do kraja - i ovaj film nisam pogleda. Kako oni serviraju scenu kad ova sazna da joj je brat kojeg nije vidjela godinama zatočen u tijelu robota? Kao drek. Ta scena izaziva isti količinu emocija u gledatelja kao da netko opisuje obavljanje nužde broj 2. To uopće nije televizija. Znači simuliranje tv programa & chill. Bokte koje smeće. A pogledaj Spilberga kako je napravio ready player one, kako zna čovik...

Promovira se jadost pod realsnost/istinu. Oni misle da su govore istinu a samo bježe od istine. Potiću mlade da promjene spol tako da osobi koja je biološki žena daju muške uloge, znači ona će bit "on" ili "ona" kad joj odgovoara. Proguglaš joj seksualnu orjentaciju - nije se izjasnila. Znači nema pojma šta želi - ali pusti dite da ide na operaciju. To je ono što se cijeni. Koji sport. Koje ocjene. Samo bolest. Cijeli hollywood je takav. Ova se na oskarima zahvaljuje sex workerima... a nagradu joj daje osba koja je dobila oskara za ulogu sex workera prošle godine. Pa se gura pedofilija. 

Eto vam depresivnog posta malo. Uživajte. Idem se zatvorit u svoj svijet, svoje igrice i torent, da se oporavim, pa se javim kad dođem sebi.

pr0n_addict pon 24.3.2025 09:17
HOME123456 kaže...

Adolescence

Serija kao takva je odlična ako ju promatraš u nekakvom vakuumu, ali ako primijetiš poruku koju šalje i činjenicu da se u UK parlamentu pokrenula inicijativa prikazivanja iste školarcima onda ipak ostavlja nešto drukčiji dojam.

Kada će snimiti seriju o ovom manijaku ili o ovoj odvratnoj pojavi? Vjerojatno nikada. Ovako ispada da su bijeli incel dečkići primarni izvor svog zla u UK, a svaki dan "uvoze" na tisuće ilegalaca tko sve zna odakle (hint: ne dolaze iz baš uređenih država)?

Ma mojne me batje. 

Što se tiče odličnog Stephena Grahama, mogu preporučiti miniseriju The Virtues.

Zaporožac pon 24.3.2025 22:27
KIKI3ooo kaže...
Gotov sam sa Netflixom. Serije su toliko "mekane". "Dosadnjikave". "Slabe". "Jadne". Uvik je američka produkcija imala tu žicu "slabosti" - ali ovo je potpuno isprazno.

Dobro, malo si ga pretjerao.

Na Netflixu sam 4 mjeseca i isto ću prekinuti pretplatu, ali ne iz istih razloga kao ti.

Sve što valja sam pogledao, a zbog španjolskih, njemačkih, korejskih serija sam Netflix i uzeo jer ih je teško naći na torentima. Ti si vjerojatno kao i ja prenagledan serija, pa te više ništa ne može oduševiti, ali reći za američke serije takvo što je grijeh.

Da smeća ima, to je istina, no vrhunske serije su oduvijek proizašle iz američke produkcije, nešto manje iz britanske, japanske, korejske, francuske itd.

a to tko koga j*** me ne dira, ako su scenarij i režija vrlo dobri. 

Svi se u Hollywoodu kunu da je potrebno što više serija i filmova s gay propagandom, no pogledajte samo kako su prošli glumci i glumice koji su se izjasnili da su gay.

Nema ih više, ne snimaju. Licemjerstvo do jaja.

Koja god dva muškarca vidiš da se "žvale" u dobroj U.S.A. seriji, koji su se izjasnili da su homo, garantiram ti da im je to zadnja serija u kojoj će glumiti (osim u još kojoj gay ulozi).

KIKI3ooo jučer 07:34
Zaporožac kaže...
KIKI3ooo kaže...

Dobro, malo si ga pretjerao.

Na Netflixu sam 4 mjeseca i isto ću prekinuti pretplatu, ali ne iz istih razloga kao ti.

Sve što valja sam pogledao, a zbog španjolskih, njemačkih, korejskih serija sam Netflix i uzeo jer ih je teško naći na torentima. Ti si vjerojatno kao i ja prenagledan serija, pa te više ništa ne može oduševiti, ali reći za američke serije takvo što je grijeh.

Da smeća ima, to je istina, no vrhunske serije su oduvijek proizašle iz američke produkcije, nešto manje iz britanske, japanske, korejske, francuske itd.

a to tko koga j*** me ne dira, ako su scenarij i režija vrlo dobri. 

Svi se u Hollywoodu kunu da je potrebno što više serija i filmova s gay propagandom, no pogledajte samo kako su prošli glumci i glumice koji su se izjasnili da su gay.

Nema ih više, ne snimaju. Licemjerstvo do jaja.

Koja god dva muškarca vidiš da se "žvale" u dobroj U.S.A. seriji, koji su se izjasnili da su homo, garantiram ti da im je to zadnja serija u kojoj će glumiti (osim u još kojoj gay ulozi).

Ne dajem vise prilku netflix serijama i filmovima, koji imaju N oznaku, osim ako nije baš preporuka. To je za mene smece. Nekad moram, jer oće žena, mala, mali. I zažalim. Ono pravo gubljenje vremena i baš potpuno isprazno. Oni misle da su mene takli. Nula. A nekad bude dobro, jbg. Evo Extraction 1 i 2 su mi bili dobri. Ma neda mi se vise o tome, hvala sto ste me istrpili jedan post. Sezona 2 star trek strange new worlds, skroz dobro. Likovi kliknili, dobra ekipa, dobri likovi... stvarno. Ulazi žena u sobu, kazem ja cuj ovo, i onda upalim uvodnu špicu, ova po zvuku prepozna zvjezdane, probila, kaze, opet, odakle ti toga još (a ja ono izreda DS9, Voyage, TNG, ToS, animirani ToS, sve filmove, godinama, po jednu epizodu na dan :D). Moga bi čak skupit snage za nastavit ST:Discovery, iako je "živčana" serija.

Edit. Nisam skuzia za gejeve to sta govoris, cak nisam primjetio toliku propagandu u zadnje vrijeme. Usput, kad sam već spominja oskare, zaboravio sam napisat, jeste li vidili lude oči onoj Ariani Grande. Sta ti je sa očima, bi je pita. A izrazi na licu i moti. Bolesno. Bolesna žena na pozornici. I to je teen zvijezda u koju se mladi ugledaju. Osoba za odlazak u instituciju.