KIKI3ooo pon 22.4.2024 22:09

3 body problem...

 

Jeste očekivali još jedan 3 body problem post :D

Kako bi išao kad je već sve rečeno XD

"... bolja kineska od netflixa

Jel? Šta ja znam :D

 

...ugl. tia sam samo prijavit da likovi na YT sve knjige prepričaju, da ne spoilam sad šta će bit. Da ne čekamo 2030...

OnTime čet 25.4.2024 22:58

Pogledao 3 body problem, dosta dobra serija, dobar zaplet, priča, ali nakon 5 serije nekako dosta razvodnjeno kao da neznaju šta bi snimali više, ili šta bi ispričali više,  vidjet ćemo drugu sezonu ali ima dosta potencijala.

 

Pogledao i 3 epizode Fallout i prekinuo. Dosta loše. Vidim po netu hvale Fallout na sve strane, i ja pokušavam nać nešto zanimljivo u seriji, al ne nalazim. Sve je nekako blend, dijalozi neinteresantni. 

Damir22 čet 25.4.2024 23:50

American Horror Story season 12 - Delicate

 

Ili hrvatski prijevod - gospode boze koje sranje. Amen.

 

Ok, tko prati ovo vec 13 godina, zna da su sezone imale uspona i padova, neke su bile bolje, neke su bile losije, neke sasvim gledljive, ali, u ovoj 12 sezoni su nadmasili sami sebe.

 

Nakon sasvim ok 11 sezone, koja mnogima i nije sjela zbog gay tematike, znao sam da ce 12 sezona biti ili bolesno dobra, ili jednostavno bolesna....

 

Ispalo je smece. tesko.

 

Cak i ako ignoriramo cinjenicu da je neki debil odlucio pustiti 5 epizoda, a onda smo preostale 4 do zakljucenja sezone cekali fucking 6 mjeseci, cijela sezona je zbrkana, neinteresantna, predvidljiva, s formatom trajanja sitcoma od bijednih 30-tak minuta po epizodi. U kojoj se nista ne desava, sve je vec vidjeno, likovi su totalno nezanimljivi, jednostavno te ne zanima sto im se desava, dijalozi su u rangu "kak, ono, kuzis, ne, kaj ne, sta da, mos misliti", prica se svodi na neku premisu kako uspijeh kosta, pa imamo neke bezlicne i nezanimljve vjestice, koje su strasne i opake otprilike koliko i vjeverica, pa par "sokantnih" losih scena krvi, pa malo drame, gotovo, jebesga, slijedeca epizoda...

 

Uglavnom...ovo nije vrijedno gledanja, ili sam ja vec toliko otupio na horrore da ovo smatram jednostavno glupim, zali boze vremena za gledanje ovog smeca.....

morrisoN pet 26.4.2024 11:24

Odgledao Ripleya ponukan osvrtom ovdje na BUG-u.

 

Hm, šta reći?

 

Artistički napravljena mini serija po predlošku knjige Patricie Highsmith, kao i slično imenovani film.

 

Ko ima strpljenja odgledati u 8 sati, ono što bi, realno, moglo stati u 3, moglo bi mu se svidjeti.

 

Fotografija i svjetlo su savršeni, rad kamere, atmosferičnost... sve gledaoca drži iako mu zrav razum kaže da odustane od gledanja, jer je radnja svakako već poznata, a prelijepi crno-bijeli kadrovi nakon tri epizode nisu dovoljni da opravdaju nastavak gledanja. Ipak, serija drži gledatelja. No, sva ta raskoš filmskih elemenata kojim je serija krcata je nepotrebna u formatu serije. Brate dragi, to je za kino. Gledatelji serija žele dinamiku, zaplete, radnju koja intrigira, likove koji pršte na sve strane i po mogućnosti imaju neki razvoj koji je nepredvidiv i neočekivan.

 

Možda je najslabija karika serije skoro nikakav razvoj glavnog lika. Neću baš reći da je do glume, prije do scenarija i režije, no Andrewa Scotta sam viđao i u boljim izdanjima.

 

Nakon odgledane serije sam , naravno, morao odraditi re-watching Talentiranog godpodina Ripleya iz 99-te sa Damonom u glavnoj ulozi. Neću vam reći nakon čega sam više uživao, osim da sam konačno imao smješak na licu.

 

PS.

 

Radnja se u seriji ipak, dosta razlikuje od filmske. Neki likovi iz filma ne postoje u seriji i obratno. Neki zapleti su drugačiji, neki raspleti također. Karakterizacija glavnih likova u ove dvije ekranizacije se POTPUNO razlikuju, tako da Dickie iz serije nije ni nalik onom i filma, kao uostalom ni Marge, Freddie ni sam Ripley koji čine četvorku koja je okosnica filma/serije.

Damir22 pon 29.4.2024 20:52

Dead boys detective (2024)

 

Nova Netflix serija..... 

 

Spinoff serije iz 2022 godine, Sandman. E sad, ako ovo skuzite samostalno, onda ste vjerovatno fan koji guta sve Sandman stripove, u suprotnom, u seriji ne postoji niti jedna jedina stvar po kojoj cete skuziti da ima ikakve veze sa sandmanom. Da, jos jedna adaptacija za potrebe DC svijeta, ali....

 

Problematika je ta, sto em spomenuti i nisu pretjerano bitni likovi u sandman svemiru, niti su bitni, niti su cesti, spin offaju likove koji se u original seriji jos nisu ni pojavili, a pitanje je, s obzirom na njihovu "vaznost", dali ikada i hoce. Istina, treba spomenuti, likovi se pojavljuju u jednoj drugoj DC seriji, u jednoj epizodi Doom Patrol-a. 

 

Toliko o kompatibilnosti, idemo na seriju... koja je pogadjate, nesto izmedju skarta i smeca.

 

OK, nije toliko losa, ima svoje momente, valja naglasiti da je ovo za godiste 2010 i mladje, znaci, neku teen generaciju Z, dijalozi, radnja, likovi, sve je podredjeno tom mentalitetu. Ili sam ja prestar.

 

Neumoljivo forsiranje peder.... pardon, intimnih momenata izmedju osoba istog spola su ustvari okosnica cijele price, kad se bolje pogleda.

 

Elem, imamo 2 duha, koji kakti imaju detektivsku agenciju, rjesavaju slucajeve i probleme koje more engleske duhove. Znaci, nesto tipa istospolnih slucajnih partnera, samo sto su, jelte, mrtvi. Cijela serija je koncipirana tako da je jedan slucaj - jedna epizoda. Usput imamo i neki side quest koji tanko povezuje sve epizode, ali to je toliko bezveze odradjeno da je jednostavno bezveze. I tako, slucaj po slucaj, kraj serije. Namjerno nista necu spojlati, samo cu reci, stvarno nista posebno, niti u jednom segmentu, ima par dobrih fora, ali to je to. Umjereno zabavna, gledati ako se nema sto drugo.....

Cansee pon 29.4.2024 23:28

Black Mirror sam pogledao sad u zadnjih mjesec dana. Koncept serije mi je bio odličan i većina epizoda zanimljive, a neke su mi baš bile vrhunske. Fora je što je svaka serija priča za sebe, ali su ipak povezane, odnosno većina (ili sve) su u istom svijetu.

 

Ali zadnja sezona živi užas, sranje nad sranjima, nije mi jasno što se dogodilo. Morao sam se baš siliti da gledam. Pogotovo 4. epizoda u 6. sezoni Mazey day, mega govno, s obzirom na to što se dogodilo na kraju više bi volio da mi je TV krepao nego da sam to vidio.

 

Preporučam sve od prve do pete sezone. A ova zadnja sezona mi je konačno otkrila zašto na Netflixu postoji mogućnost povećanja brzine videa, zadnje dvije epizode sam gledao na 1.5x brzini.

KIKI3ooo uto 30.4.2024 10:58

The Asunta Case - mini serija, 6 epizoda po skoro sat vremena. Nerazriješeni slučaj, ali se nude 2 moguća objašnjenja, od kojih je po mom mišljenju prvi najvjerojatnije.

 

Baby Raindeer - coming of age gay serija zapakirana u žensko stalkanje. Ok je.

 

ST:TNG - ovo mi je postao najbolje ST i jedna od najboljih serija. Znači ne samo kao SF. Praktički najpametnija serija koja postoji. Već sam rekao da su napravili upscale tako da serija izgleda glanc nova. Svaka epizoda za sebe, bez obaveze. 

 

ST:TOS - evo prvih nekoliko epizoda - skroz gledljivo. I interesantno. 

 

Edit:

Oću vam jednu scenu iz ST:TNG. Evo. Na brod dođe empatkinja koja postoji (takav empat koji je žena se rađa jednom u...) samo da bi se imprintala na osobu kojoj se poklanja (dar simbolizira pomirenje između 2 zaraćena planeta) i kojoj zadovoljava sve njegove fizičke i psihičke potrebe. Ona se pretvori u točno ono što on želi duboko u sebi. Savršeni dar. Znači pi... samo takva. Koja je povrh toga u svom vrhuncu. Znači ona se uskoro mora impritnat i luči sve živo. 

 

Mislim, odmah u startu zaplet zreliji od gomile škovaca na današnjem tv programu. Ovo niti ne možeš danas jer bi se smatralo seksizmom i omalovažavanjem žena iako serija među prvima promovira jake ženske likove, ravnopravne muškarcima, i seriju ustvari piše žena...

 

Ugl... Riker je otprati do kabine - iduća scena, Riker: "Računalo, pokreni holodeck 4!"...

 

Poštenije od ove serije ne može :) 

 

Edit2: 

Polinka sam one kratice a ova prva 2 je sa top 10 najgledanijeg u RH na netflixu

 

Edit3:

E da, zaboravio sam spomenit Parasyte:The Gray, korejska mini serija, isto iz top 10 u RH, biće ste svi gledali. E, to je dobro. 

ivan dragi sri 1.5.2024 13:55

Fallout

 

Počinje me nervirati "antologijski" pristup snimanju svega i svačega. Vidi se pristup financijera "evo vam checklist". Hoćete previše "retro" glazbe po uzoru na Stranger things, Guardianse itd., - check, "monster of the week" kao iz npr. X files, check, klasična "on a quest" radnja gdje se sudbina likova spiralno spaja u zadnjoj epizodi - check... Sve to lijepo upakirano u fantastičnu grafiku i evo, prodaja zagarantirana.

 

Sve je korektno u seriji ali ništa nije odlično. Gledljiva, na trenutke čak i zabavna, ali previše sterilna i samo odrađena. Kada usporedim sa serijama koje su trebale bit odrađene, a ispale puno bolje od očekivanog, kao npr. Last Kingdom (Uthred) - za 5 godina ću radije opet pogledat Uthreda kako bije mačem i hoda po blatu Britanije. Likovi su jednostavno dosadni, loše napisani, plitki, klišeizirano odrađeni. Šta reći kad je najbolje odrađen lik onaj šta je jebavo kokoši i miksao "napitke". Šteta šta nije dobio još bar pol sata na ekranu. Ili su svi ostali dobili previše, možda da je svaka epizoda 20 minuta kraća..

 

Ocjena 7/10, Tier B - gledljivo.

 

Edit.

Gledatelj naprosto mora ugasit dio mozga da bi uživao u ovoj seriji. Kad kažem "previše glazbe", zaista mislim na PREVIŠE glazbe - 60 pjesama u 8 epizoda koje nemaju nikakvog smisla osim što su iz sredine prošlog stoljeća. Odite na Spotify i pustite si random 40/50s mix uz seriju i više manje isti doživljaj. Pa sad, jel to dosta da se uživite u ono što je na ekranu? Bez dubine, bez osjećaja, bez smisla. Da je bar cinično, al nije ni cinično (u smislu "veseli pjesmuljci post apokalipse"). Na kraju dobijemo "free of royalties" soundtrack koji vjerojatno nije koštao ništa pa je zato i korišten. Ako je poanta samo u glazbi, onda su vrlo loše snimili to nešto što bi trebalo biti podloga za sve te pjesme - jelte SERIJU. Sličan fejl je i u zadnjim Guardiansima. Jednom je fora, treći put je pretjerivanje.

 

Da bilo koji lik u seriji odjednom umre - koga briga, ni jedan nije razrađen kako treba, bez dubine, bez jasne motivacije, logike, osjećaja. Kao da likovi služe za guranje fabule između glazbenih podloga i predugog hodanja između lokacija i NPCova. Slične greške kao i u Witcheru. Naravno da ni sama "štorija" iza Fallouta nije remek djelo, rijetko koja igra ima baš toliko interesantnu priču - u igri to funkcionira jer je mozak okupiran drugim stvarima. U seriji vidimo da to ne funkcionira. Zato uspoređivati igru/knjigu sa serijom nema smisla, nit je ikad imalo smisla, nit će ikad imat smisla. Serija je medij za sebe, igra pak za sebe. DA je LOTR bio "čru prema loreu i knjigama", film bi bio negledljivo smeće. Zato postoji redatelj da odredi koje žrtve treba žrtvovati da bi se postigla razina kvalitete. Da Fallout svijet ne postoji i da su nakon ovakve serije napravili igru "po uzoru na seriju" - ne bi nikad igrao tu igru.

 

Dakle i dalje mislim da nije "za jednu kategoriju ispod" True Detective (S1), Chernobyl, Narcos, Wire, Sopranos, Band of Brothers, Breaking Bad.. to ostaje S tier dakle 9,0-10/10. Za ocjenu od 8,0-8.99, poput Sherlock, Better Call Saul, Firefly, Peaky Blinders i hrpa drugih - nije ni u ovoj kategoriji. Stranger things (prva sezona, ostale nisam gledao) je serija za tinejđere pa je fantastično odrađena. I ima "samo" 36 pjesama u prvih 8 epizoda. I ugođaj je top. Likovi, iako djeca, višestruko su bolje napravljeni/odrađeni.

 

Gdje je onda Fallout? Ocjena 7/10, Tier B - gledljivo jer je vizualno lijepo i korektno odrađeno, ima zanimljivih i zabavnih dijelova, dakle nije u rangu smeća. Solidno ali po ničemu specijalno dobro ili vrhunsko. Ocjena na IMDBU od 8.5 nema veze s mozgom. Mandalorian ima 8.7.  Narcos 8.8. Ali kako je tata Bezos, može se. 

Ulica Ulice sri 1.5.2024 14:27

El Caso Asunta ( Netflix ) , španjolska miniserija od 6 epiozda koja se bavi nestankom usvojene djevojčice te svim događjima koji su proizašli na temelju toga.

Bazirano na stvarnim događajima iz 2014. godine....odgledao 2 epizode i meni je ovo dobro....

Damir22 sri 1.5.2024 14:47
ivan dragi kaže...

Fallout

 

Počinje me nervirati "antologijski" pristup snimanju svega i svačega. Vidi se pristup financijera "evo vam checklist". Hoćete previše "retro" glazbe po uzoru na Stranger things, Guardianse itd, - check, "monster of the week" kao iz npr X files, check, klasična "on a quest" radnja gdje se sudbina likova spiralno spaja u zadnjoj epizodi - check... Sve to lijepo upakirano u fantasticnu grafiku i evo, prodaja zagarantirana.

 

Sve je korektno u seriji ali ništa nije odlično. Gledljiva, na trenutke čak i zabavna, ali previše sterilna i samo odrađena. Kada usporedim sa serijama koje su trebale bit odrađene, a ispale puno bolje od očekivanog, kao npr Last Kingdom (Uthred) - za 5 godina ću radije opet pogledat Uthreda kako bije mačem i hoda po blatu Britanije. Likovi su jednostavno dosadni, loše napisani, plitki, klišejizirano odrađeni. Šta reći kad je najbolje odrađen lik onaj šta je jebavo kokoši i miksao "napitke". Šteta šta nije dobio još bar pol sata na ekranu. Ili su svi ostali dobili previše, možda da je svaka epizoda 20 minuta kraća.. 

 

Ocjena 7/10 Tier B - gledljvio.

 

(Pišem na mobu pa ću tokom dana kad sjednem za komp editirat s linkovima itd).

 Sa svime se slazem, osim s glazbom..... bas ta glazba i duh 30tih, 40tih, 50tih je ono unikatno u falloutu, koristena je stvarna glazba i pjesme, nije se radio soundtrack s numerama koje samo nalikuju tom dobu i momentu u vremenu. Serija tu cak i podbacuje, jer ne koristi puni potencijal svih songova iz igara, vec pokusava ubaciti i nesto "novoga".

 

Sve ostalo sam napisao u temi "filmovi po igrama", interaktivnost je kljucna rijec, inace se sve svodi na gledanje, a gledanje jednostavno ne moze izazvati isto kao i sudjelovanje. Vjerovatno smo svi ovdje igrali original fallout (ili bilo koji uostalom), no, svatko od nas je u stvari igrao razlicitu igru. To serija ne moze docarati, i da, sve se svede na check liste, kljucnih momenata i prepoznatljivih elemenata iz igara. Tako da osnovica serije nije duboki i kompleksni fallout svijet, vec jednostavno guglanje "10 most important things in fallout" - power armori, bos, vaultovi, neke radijacijske mutacije...... checklista koja ispunjena kvacicama daje Fallout? Donekle. Checklista koja ispunjena kvacicama daje fallout iskustvo? naravno da ne.