Džekson pet 30.9.2016 10:10

Zanima me da li tko koristi ps4 joystick za igranje na Pc-u? Kako radi, da li treba neki program, da li ima bug-ova i sl? Bitno su mi strelice lijevo, desno, gore, dolje "zasebno" kao na ps1,ps2,ps3ps4 joysticima , a ne kao komad na Xbox i Logitech. Nadam se da me kužite.  Stavljam sliku na što mislim. Hvala

 

 

 

Hexfire pet 30.9.2016 10:38

Baš su raspravljali u PS4 temi o tome jučer pa si možeš pogledati, ali ukratko:

 

trebaš bluetooth adapter za PC i program DS4Windows koji prevari igru pa ista misli da imaš Xbox gamepad za koji su ionako sve igre predkonfigurirane. I vele ljudi da radi bez greške. Eventualno može bluetooth biti problematičan ako ti nešto u blizini ometa signal.

 

Nedavno je Sony izbacio i DS4 wireless adapter za PC, ali trenutno samo radi za remote play i PS Now. Moguće da će omogućiti da radi i normalno na PC-u ko i svaki drugi gamepad.

acmilan2 pon 20.7.2020 15:41

Da ne otvaram novu temu.

 

Ne radi se o pravom dualshocku koji dolazi uz PS4 vec o Bigben PS4 Nacon Compact Light Wired Controller. Ima li ga tko, kako je baratati s njime? Trebam neki joystick za PC da malo odigram nesto pa da znam otprilke sto ocekivati uopce posto sam ga vec narucio na preporuku kolege ibme74 .

Malo je videa na youtubeu za taj joystick, a nema uopce da netko igra na PC-u neke igre s njim jer je on jeftinija verzija dualshocka pa snimaju samo kad igraju na PS4.

 

Pri tom mislim da ne treba koristiti programe tipa DS4 ili nesto posto se taj joystick vec ustekava preko USB kabla i pise na stranici proizvođaca da je kompatibilno i sa PC.

 

Hvala!

ibme74 pon 20.7.2020 15:50

Ukočaš u komp i igraš kao da si kupio i kontroler za PC, ne trebaš niakkve programe niti išta slično (ja što god da sam dosada probao na njemu radilo je bez da treba ikakav dodatni softver).

Što se tiče samog kontrolera meni je u rukama identičan osjećaj kao i dualshock, jedina razlike je što je dual wireless dok je ovaj žični.

acmilan2 pon 20.7.2020 16:13

Okej, na jednom videu sam vidio da je malo manji od dualshocka, no vidjet cemo onda. Htio bih probati i fifu odigrati na PC pa se nadam da se necu s kontrolama nesto morati posebno muciti vec da ce prepoznati sve normalno.

acmilan2 sri 22.7.2020 12:09

evo i sad mi dbz kakarot radi okej, kad odaberem u kontrolama type A, onda mi bas pronadje kao PS4 joystick i sve kontrole.

Probal upalit fifu, ne pronalazi joystick uopce, ne mogu njime nista.

Probam instalirat DS4, on uopce ne pronalazi joystick. Sto mogu napraviti uopce, jel to onda do same igre?

 

EDIT: rijeseno sa ovim tutorijalom klik bez DS4 ili cega drugoga, samo fileovi se ubace da fifa misli da imas original xbox joystick i rijesena stvar.