Bug

Što bi željeli čitati u novom Bugu

gumifufna uto 5.10.2021 22:09

Ja bih radije vidio neke konstruktivnije teme, tipa da mlade navučete na programiranje Arduina i Raspberry PI ili primjeri kako povezati uređaje u "pametnu kuću" ; a manje igrica, grafičkih kartica i slično. Znam da je ovo više hardwerski časopis, ali ovo je čisto my 2 cents. Ionako detaljno prostudiram Mrežu, a Bug obično prelistam.

mruzic pet 29.10.2021 18:04

Zanimalo bi me da li postoji Android softver za čitanje smart kartica tipa e-osobne iskaznice, ako postoji, koji je najbolji i najsigurniji. Naime, gotovo svatko danas ima pametni telefon, većina novih modela ima NFC čip i USB priključak, dakle sve predispozicije za funkciju čitača e-osobne iskaznice, pa zašto stvarati dodatni elektronički otpad kup Jim specijaliziranih čitača?

PzKpfw sub 27.11.2021 18:57

 

Za žićBo blagdane, jel bi mogao ići neki tekst, bilo da je print, bilo online o tome da nam naši vrijedni bugovci prikažu što nose od gadgeta. Tj. koje pametne satove, koje mobitele koriste, tablete, kompjutere....?

Znam da je bilo već ovakih osvrta, al' to je bilo prije. Želimo aktualno stanje najkorisnijih pametnih uređaja što naši bugovci koriste.

 

Meni to osobno zanima dosta, al' mislim da i veći dio čitatelja tako misli i/ili da ne bi imao protiv takvih tekstova.

 

Inače, BUG je instituacija. Tko se sa BUG-om druži, život mu je sretniji i dakako duži.

BUG, rula nadmoćno!

 

phoenix2003 ned 3.4.2022 11:12

Predlažem da naš voljeni Bug uvede novu rubriku "Mala škola elektronike" koja bi uvodila mlade u svijet poluprovodnika, davala upute o sklapanju elektronskih komponenti, njihove šeme, objašnjavala teoriju rada npr. Dioda ili tranzistora....

Ivan M. sri 13.3.2024 05:54

Bilo bi zanimljivo vidjeti test korištenja RAM-a na Windowsima, Linux-u i Mac-u. Ja bih rekao da su svi tu jednaki. Možda neki program koristi manje RAM-a na Mac-u, a više na Windowsima i obrnuto, ali tu se ne radi o optimiziranosti operacijskog sustava nego je tu onda zakazao developer koji je malo bolje tweakao verziju za Mac.

Imam jedan prijedlog za temu koja bi mogla biti zanimljiva. Test koliko RAM-a zapravo trebamo da bi naša iskustva rada na različitim operacijskim sustavima bila što bolja, jer ekipa koja nikad nije koristila Mac tvrdi da računala sa 8GB rama jednostavno ne mogu imati više od par tabova. Predlažem da se provede testiranje korištenja RAM-a na Windowsima, Linuxu i Mac OS-u. Cilj bi bio vidjeti kako se operacijski sustavi nose s RAM-om i koliko su optimizirani i kolike su razlike u resursima za glatko funkcioniranje. Mislim da bi ovakav test mogao pružiti korisne informacije za sve.

Izzy sri 13.3.2024 07:01

Gdje su vam testiranja grafičkih kartica, procesora, pa i matičnih ploča u sklopu teme broja? Nema toga već godinama čini mi se. Popularnost Youtubea i videorecenzija je razlog zbog čega to više ne radite?