Bonbon

3 bona ukucana, a nemam namjenu

Gamer21 sub 29.9.2018 10:26

Pozdrav, pošto su moje sestre prepametne , ukucale su 3 bona od 100 kuna na 3 kartice , i nakon tjedan dana su dobile službene mobitele i neograničene tarife. Sad me zanima, nemam onaj papirić na kojemu su bonovi bili, imam samo 3 kartice i taj saldo. Što mi je najbolje sada napraviti da ne istekne? tj kada uopće saldo ističe? Imam li neku drugu namjenu osim iskorištavnja toga? Da oglasim nan juškalu? 300 kn nije neki novac, ali volio bih vratiti bar dio toga.. s time znam da oni imaju prijenos sa kartice na karticu free

Gamer21 sub 29.9.2018 12:07

AHAHHAHAHAH koja lektira, da je lektira ikome donijela novca u životu pročitao bih ih 500 do sad, zato zločin i kazna dode 5 kuna na hreliću , a 50 nijansi gluposti 200 kuna. Al svaka čast na trudu, šteta što novca ne donosi. Dobro je za potpalu jedino...osim za kulturno uzdizanje, ali ti koji su se kulturno uzdizali danas rade u školama za 6000 kuna,ako i toliko..

Mary Sue sub 29.9.2018 12:15
Gamer21 kaže...

... ali ti koji su se kulturno uzdizali danas rade u školama za 6000 kuna,ako i toliko..

 Možda, ali kladim se da nisu takvi škrci. Pogriješila sam, nije za tebe Čehov. Čitaj Plauta, Držića ili Molièrea.

Gamer21 sub 29.9.2018 12:25

Nije možda, nego je tako. Svi ti ljudi su prosipali svoju pamet, i radili velika remek djela. Dobivali umjetničke nagrade, zadužili cijeli svijet akademski, a na kraju su umrli sami, a poslijednji objed im je bio korica kruha i vode, u često slučajeva u nastambama bez struje , svjetla i vode, ili možda koja svijeća. 

Gamer21 sub 29.9.2018 12:48

Niti sam uvažen, niti obožavan, niti strepim da sam okružen na samrti, eventualno sa rodbinom. Al da mi tu netko upada u post sa svojim kniževnim situacijama koje nisu financijski isplative, a i pritome da se uključujem u raspravu i riskiram karton nije mi baš po volji, ali mi je drago što sam iznio neko svoje razmišljanje općenito o književnosti. Volim ja književnost , a i načitan sam, idem na faks, samo što više čitam stručnu literaturu. No problem nastaje kada književnost treba primjeniti u stvarnome životu, prehraniti se od nje, platiti stanarinu i hranu, platiti račune u banci zar ne? Čast izuzecima ( banksy-drugačija primjena književnosti , i samoga izražavanja, ali slična priča, nezadovoljstvo kapitalizmom i ratom).

Mary Sue sub 29.9.2018 13:05

Sada sam se sjetila da su mojoj mami nudili umanjenje cijene mobitela pri prijelazu na pretplatu za onaj iznos koji je imala na kartici. Radilo se o Vipovoj mreži. Možda ti to može biti korisnije od pokušaja književnih rasprava.

unique83 sub 29.9.2018 13:24

Postoji nešto što se zove "iskup elektroničkog novca". Uvjet da ti vrate pare je da si barem jednom koristio platnu uslugu sa broja sa kojeg želiš da ti vrate pare i da je broj registriran. Dakle dovoljno je platiti parking (najjeftiniji koji možeš pronaći). Odeš lijepo u prodajno mjesto (ako je broj registriran na tvoje ime, a ako je na tvoje "prepametne" sestre onda moraš njih odvući tamo), i kažeš da želiš predati zahtjev za iskup elektorničkog novca. Tamo daš podatke (svoje ili od "prepametne" sestre) i broj računa na koji da ti isplate lovu(nisam siguran jel se imena moraju poklapati - vlasnik kartice i vlasnik računa) i samo čekaš odobrenje i uplatu. Eto, nadam se da sam pomogao. 

 

EDIT: Zaboravio sam reći da ti nakon te isplate stave zabranu korištenja platnih usluga na 6 mjeseci (tako je bar bilo u HT kada sam ja to radio)