Jurky pon 31.5.2010 15:42
Razer_Copperhead kaže...

Uspio sam pokrenuti na 2200 MHz, CPU na 4.40 GHz, s isključenim HT i s jednom jezgron. Rezultat je bio lošiji dobio sam oko 15 GB/sec. Neodlučan

probaj na 2000MHz vjerovatno ti se jedan keksic nemoze nosit s tom frekvencijom i nemoj da ti blc prelazi 200

najbolje bi ti bilo za pocetak stavi 197 blck memoriju na 1990 i nb na 3900 ili 4100

Cele303 pon 31.5.2010 17:42

Bravo R_C, svaka čast na trudu, ali napon ti je pretjerano velik za jednu jezgru na 4100mhz, možda te temperatura koči da još malo napreduješ

Eh, maknuo ti screenshot sa cpu-z tabovima, a baš bi ih trebao ostavit uz maxxmem prozor... Ali whatever, vidio sam podatke pa ću te stavit na listu

Cele303 pon 31.5.2010 18:01

ups, nisam gledao reviziju, primjetio sam samo 1.55v i to me ošamutilo :))

microman, nisam još ništa, navečer ću stavit xp i probat kako ide, moram još probat super pi 1m i 32m, + low clock challenge oboje, i benchmark od Jurky-a, ako ne bude išlo kako treba sutra se hvatam lemilice

Jurky pon 31.5.2010 19:08

cele ja sam svoje napravio, drugi sam na hwbotu

sad samo tebe cekamoSmijeh

izgleda da sam nasao micromanovu postavku u biosuCool

krenilo je sa 1962 maxxmem scora a zavrsilo na 2473 bodaNamigiva

ajmo cele falis nam jos samo ti za prva tri na svijetu

kad malo bolje pogledam pa ja samo prvi na stock hladjenuCool

Molim update liste

ovaj score ide pod ukupno i pod 2000MHzCool

Jurky pon 31.5.2010 20:33

evo kuce slavnih maxxmem sa hwbota i dva najjaca clockera danasnjice Cool

cekamo treceg da mozemo akuzatSmijeh

ajmoooo cele prije nego ameri popiz.

i bez LN2-ova, Dice-a i miliona svijet je dobio dva nova sampionaSmijeh

cro rules

Cele303 pon 31.5.2010 21:32

Opa, bravo Jurky... Ja sam stavio xp i izvrtio zadnju postavku kao na win7 i mrvu je brži xp, sa dual channelom sam dobio malo bolji rez nego sa triple na win7 i konačno je prebacio 2000

http://img683.imageshack.us/img683/1486/2035l.jpg

Igram se sa overclockom jedne jezgre, blizu sam 5ghz, to će dobro doći za super pi 1m, ipak je xp zakon za benchanje

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1217351

Idem updateat listu pa potražit tu magičnu opciju u biosu :)

EDIT: Samo ti je latencija bolja, sve ostalo ti je lošije od onog što ti je već na listi tako da sam samo latenciju updateao

Jurky pon 31.5.2010 21:56
Cele303 kaže...

Opa, bravo Jurky... Ja sam stavio xp i izvrtio zadnju postavku kao na win7 i mrvu je brži xp, sa dual channelom sam dobio malo bolji rez nego sa triple na win7 i konačno je prebacio 2000

http://img683.imageshack.us/img683/1486/2035l.jpg

Igram se sa overclockom jedne jezgre, blizu sam 5ghz, to će dobro doći za super pi 1m, ipak je xp zakon za benchanje

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1217351

Idem updateat listu pa potražit tu magičnu opciju u biosu :)

EDIT: Samo ti je latencija bolja, sve ostalo ti je lošije od onog što ti je već na listi tako da sam samo latenciju updateao

rec cu ti sto sam ja napravio:

u biosu sam tamo di se namista CPU postavke ukljucio sve opcije na enable od C1E do kraja

osim HT i jezgre na 1.

zatim sam smanjio vvt sa 1.82 na 1.7 upalio i odvrtio onaj gore score na 1960 maxxmem

vidim nesto ima u tome i krenem dalje i dizem dram sa 1.9 na 2.0 i ide bolji score

zatim stavljam umisto onih 8-8-9-21  ide 8-8-9-20 i bolji score i onda puknem

ram na 2.1v a vvt na 1.88 i dobijem onaj scoreSmijeh

sad do cega je neznam tocno ali probaj gore navedeno

EDIT: tek sad vidim da na onoj slici gore sam stavio tri cpu-z a nisam promijenio na memory i spd loool

koji adrenalin me puca tadaCool shit happens

microman pon 31.5.2010 22:18

Bravo jurky, sad samo još cele i ima da nam dečki iz BUG-a posvete jednu cijelu stranicu.Jer Hrvatska rula u Maxmemu. Mogli bi osnovati i tim.

Heh i čak je prošlo cijelih 24h,a da me nitko nije skinuo sa trona.

Jurky pon 31.5.2010 22:37
microman kaže...

Bravo jurky, sad samo još cele i ima da nam dečki iz BUG-a posvete jednu cijelu stranicu.Jer Hrvatska rula u Maxmemu. Mogli bi osnovati i tim.

Heh i čak je prolo cijelih 24h,a da me nitko nije skinu sa trona.

da cujemo koja je postavka BIOS-a ????

ja sam gore svoje naveo jeli medju njima??

vidjet ces kad ameri sad popiz.

doc ce ti doma FBI na vrataSmijeh

microman pon 31.5.2010 23:00

Moja tajna je razlika u naponu između VTT napona i DRAM napona, Uska je veza između tih napona i ako staviš premalu razliku nije dobro,a ako staviše veču od 0,5v sasvim sigurno možeš očekivati pregaranje memorijskog kontrolera, a samim time procesora. koliko sam skužio najbolja je razlika od 0,4v ako to naravno ostale postavke dozvoljavaju.

Ma neka samo dođe FBI, mene samo strah da ne pokuca CIA.

Eh Amerikanac sad negdi kipi od bijesa

Ovu akciju preuzimanje vodečih mjesta na maxmemu bi mogli nazvati kodnim imenom: Invazija sa BALKANA. LOLSmijeh

Jurky pon 31.5.2010 23:03
microman kaže...

Moja tajna je razlika u naponu između VTT napona i DRAM napona, Uska je veza između tih napona i ako staviš premalu razliku nije dobro,a ako staviše veču od 0,5v sasvim sigurno možeš očekivati pregaranje memorijskog kontrolera, a samim time procesora, koliko sam skužio najbolja je razlika od 0,4v ako to naravno ostale postavke dozvoljavaju.

Ma neka samo dođe FBI, mene samo strah da ne pokuca CIA.

Eh Amerikanac sad negdi kipi od bijesa

Ovu akciju preuzimanje vodečih mjesta na maxmemu bi mogli nazvati kodnim imenom: Invazija sa BALKANA. LOLSmijeh

mozda je zato meni puka oni score kad sam diga dram na 2.1

inace pazim na tih 0.5V ka oci u glavi

ajmooooo cele

nije valjda zaitnija sve kroz prozorSmijeh

microman pon 31.5.2010 23:10
Jurky kaže...

ajmooooo cele

Tebi je stavil onaj score zbog latencija koje su prekrasne za vidit, sve mi suza potekla sa oka kad sam vidio da si mi skinul latencije.

Poznavajuči CELE-a moj score če biti srušen i zato se sutra primam posla da vidim dal ide JOOOOOŠŠ.

microman pon 31.5.2010 23:19
pod009 kaže...

Kako AMD platforma ima duplo manji rezultat od Intela (P55 čipset)? oboje na dual channelu,iako AMD platforma ima manji takt,al su latencije manje Neodlučan

Vrlo jednostavno: Intelov memorijski kontroler je superiorniji od AMD-ovog i može izmusti DDR3 do samog kraja.Dokaz tome je veče skaliranje preformansi kad se diže takt UnCore-a, a manje skaliranje kad se diže takt DDR3 RAM-a.

Jurky pon 31.5.2010 23:39
microman kaže...
Jurky kaže...

ajmooooo cele

Tebi je stavil onaj score zbog latencija koje su prekrasne za vidit, sve mi suza potekla sa oka kad sam vidio da si mi skinul latencije.

Poznavajuči CELE-a moj score če biti srušen i zato se sutra primam posla da vidim dal ide JOOOOOŠŠ.

kad celi se otvori puknit ce mu 3000 memmax score

Cele303 pon 31.5.2010 23:44

Proveo sam sat vremena u biosu da bi na kraju ispalo da nema magične opcije :)))))))) Mogli ste to i prije reć hehe :))

Zapeo sam za C.I.A. opciju gdje sam izgubio najviše vremena, to je nekakav cpu booster koji ima više profila, i ni sa jednim ne bi bootao u windowse, ostalo mi je sve poznato i nisam očekivao čuda, pogotovo ne sa C1E... Tako da sam stavio opciju extreme za memoriju, ona kao malo ukruti sub latencije, inače je bila na turbo, podebljao napon memoriji i raspalio po svim sub latencijama na najmanje moguće samo da boota u windowse i dobio sam ipak neki napredak...

Nije nešto ali čovjeka veseli... Ne moraš više benchat microman, odustajem, pun mi je kufer maxxmema :)) Zadovoljan sam što se mene tiče, ti imaš nos za matične, ja za memorije jer su obje zvijeri samo takve, doduše ove PI Series sam platio skoro duplo manje nego Dominatore :D tako da je PI uz i7 860 bolja mema sa odnosom uloženo dobiveno... Da je postojala ovakva tema prije bi sigurno prije kupio i7 860, ne žalim što sam kupio 930, drago mi je da sam se riješio 920tke koja je bila krama u odnosu na ovu zvijerku

Primjetio sam da ni jedan ni drugi niste napravili cpu-z validaciju, to bi vam bilo pametnije kad je rezultat za top 20... Imao sam u najboljem trenutku 6 zlatnih medalja (to nije ništa prema pro ocerima), prva mjesta u različitim benchmarcima i gdje nisam stavio validaciju me ekipa prijavljivala, na hwbotu ima ekipe koja nema šta radit pa gledaju tuđa posla i prijavljuju nepravilnosti... :thumbdown:

Ok, 2045 je zadnje što sam dobio... 23.73 GB/s i 35.1ns

http://img121.imageshack.us/img121/3449/2045i.jpg

Prije toga sam pokušao sa višom frekvencijom memorije, lošiji score, latencije lošije jedino zrno veći memory score... Proc je brutala živa, boota 4830 kao od šale što mi je bitno za super pi... 23.74GB/s i 35.7 ns

http://img229.imageshack.us/img229/2084/2012marks.jpg

microman pon 31.5.2010 23:47

Ma samo neka, ja sam prezadovoljan i sa drugim mjestom u svijetu( možda i treče ako me ti skineš), nije bitno pobijedit bitno je sudijelovat.

Možda moja platforma može još, za RAM-e znam da su na zidu i tu više nemam kaj dirat, sad jedino ostaju matična i procesor koji su izdržljiviji od samoga vraga i vijerojatno bi se višesatnim prčkanjem u BIOS-u dalo nešt iskemijat. Al evo trnutno nema potrebe jer sam ja oborio još jedan rekord: Nitko me nije skino punih dvadeset i četri sata.Smijeh

Jurky uto 1.6.2010 00:03

sad sam probavao micromanovu razliku od 0.4V izmedju drama i vvt

na manjim frekvencijama i nije lose ima sigurno nesto i u tome nego

mene hebe sta moram dignuti vvt na 1.8, a onda bi trebao rame na

2.2 i kad to stavim nece da pali sto je i normalno.

nasi i7 sa ovom logikom nb=min 2xddr frek. nikad necemo moc na njima vidit

2700 MHz ddr3, dok kod tvog i7 860 ocito je samo nebo granica.

nego cele ima li lijeka za onih 204 blck na 1 jezgri???

jer u mene nije zid na 204 nego planinaPlač

Cele303 uto 1.6.2010 00:10

Zato kod i7 x58 triple channela ne vidiš ni jedan kit preko 2000mhz u prodaji, dok su za i7 p55 u prodaji dual channel 2533 kitovi...

Pogledaj moj zadnji screenshot, 210 sa jednom jezgrom boot u winse, čisto kao suza... Nakon toga sam potegao do 214 u windowsima...

Jurky uto 1.6.2010 00:15
Cele303 kaže...

Zato kod i7 x58 triple channela ne vidiš ni jedan kit preko 2000mhz u prodaji, dok su za i7 p55 u prodaji dual channel 2533 kitovi...

Pogledaj moj zadnji screenshot, 210 sa jednom jezgrom boot u winse, čisto kao suza... Nakon toga sam potegao do 214 u windowsima...

opaaa jos malo pa ce past 5.0 iz zalaganjaSmijeh

Jurky uto 1.6.2010 01:10
Cele303 kaže...

hehe, past će sigurno petica na zraku :D Memorija je bila na 2140, nb na preko 4500, kad to skuliram ide mališa još preko petice sa gospođicom Noctuom :D

Malo se nabucila kraljicaNamigiva

Aj nabaci koji rewiev o 930 i kraljici, a moga bi i sa bocu pepsija pomalo vadit iz zamrzivaca ......

cisto ono malo o voltazama, temperaturama, 3.8, 4.0 4.2, 4.4, ...... i naravno 5GHz validacijaCool bar sa 4 jezgre bez HTNamigiva

I jos jednom da zahvalim celi na pokretanju ovog bencha jer je bench bio

vrlo zanimljiv i nadasve poucan i nakupilo se dosta sati prakticnog rada

koji ce dobro doci za naredne izazoveCool

i sto je jos vaznije sve je proslo bez posljedica, nitko nije ozljeđen i nijedna

komponenta nije zavrsila na hitni kirurskiSmijeh