Zatamnjivanje stakala.

Izvadak iz Pravilnika o tehničkim uvjetima vozila na cestama - Narodne novine, broj 51/10, 84/10 i 145/11
Članak 44.
(1) Pod vjetrobranom, prema ovom Pravilniku, podrazumijeva se staklo na čelnoj strani motornog vozila.
(2) Vjetrobran i sva stakla na motornom ili priključnom vozilu, osim prednjeg vjetrobrana na motociklu i mopedu s dva kotača ili tri kotača i bez kabine vozača, lakom četverociklu bez kabine vozača i četverociklu koji nemaju kabinu vozača, moraju biti sukladna odredbama Pravilnika o homologaciji sigurnih stakala i gradiva za stakla namijenjenih za ugradbu na cestovna vozila ECE-R 43.
(3) Vjetrobran i bočna stakla u ravnini vozača ne smiju se na nikakav način dodatno zatamnjivati (postavljanjem folija ili dodatnim bojanjem stakala).
(4) Odredba stavka 3. ovoga članka ne primjenjuje se na vozila policije.

A koja je prosječna cijena jednog prozora sa postavljanjem?

A koja je prosječna cijena jednog prozora sa postavljanjem?
Ja mislim da je oko 500kn

Uz malo volje i truda napraviš sam . Moj prijatelj je sam kupio te folije (izašlo ga cca. 100kn) i sam postavio .. Je da je malo teško, ali bolje nego dati 500kn

Folije za 100kn nebi stavljao na auto nema šanse. Osim ako misliš 100kn po staklu, to je već bolje.
Baš me zanima kako to izgleda i koliko crta i/ili mjehurića ima...

3M foliju kupi u postotcima.
Cijena je za zadnju i zadnje bocne sajbe oko 800kn sa ugradnjom.
Ako i prednje bocne stavljas ali 30% onda je oko 1200-1400kn.
Cijena ovisi o automobilu jer nemaju svi istu povrsinu sajbe i kompliciranost samog postupka da se folija sakrije do ruba stakla.
Obavezno uzimaj kvalitetnu foliju jer kineske za 100kn i nevidis nista van po noci, a kada kisa pada onda si totalno slijep kroz te kineske folije.
Uz to blijede, skupljaju se i odljepljuju. Te nisu po propisima i nevjerujem da ces proci tehnicki ako kupis kineske.

Samo će onda još toliko platiti kaznu i morati skinuti folije kad ga zaustave xD

Hvala na odgovorima.
Za prve šajbe sam razmišljao isto iako se ne smiju imat zatamljena, al kažeš, samo razmišljao jer se baš ne isplati kockat s tim i kaznama.
btw. Da ne otvaram novu temu pa da odma pitam tu.
Dal postoje dayline farovi za Seat Cordobu, 1999?
Ili makar dal postoje neke takve diode koje se mogu postavit u postoječe farove? Sigurno puno jeftinije.
Pozdrav.
Imam par pitanja oko zatamnjivanja stakala na autu. Koja je sve stakla dopušteno zatamniti i u kojim postocima?!
Bio sam čitao da je dopušteno zadnja stakla zatamniti skroz a vozačeva i suvozačeva ni malo. Nakon toga sam čitao da je vozačeva i suvozačeva dopušteno zatamniti do 30-35 %.
Pa me sad zanima kaj i kako, kaj je sve dopušteno zatamnit i u kojim postocima.
I da, kolika je recimo prosječna cijena folije za jedna vrata odnosno prozor?
Hvala!