leo_819 sri 14.9.2011 23:50
iAvenger kaže...

Šta sve moram proći i koliko koštaju svi testovi da mogu voziti skuter od 50 kubika?

Moraš položiti M kategoriju vozila (mopedi i motokultivatori)

Možeš polagati sa 15 i pol ali tek sa 16 dobivaš dozvolu  i realno gledano to se ne isplati jer za dvije godine položiš B kategoriju i imaš možeš voziti motor do 50ccm.

Moj prijedlog ti je da polažeš A1 kategoriju ako ti je to toliko neophodno.

Cijene su u svakom gradu drugačije, kod mene je recimo samo jedna autoškola i B kategorija je trenutno preko 8 tisuća kuna.

uber_low pet 16.9.2011 21:30

da da sanjaj 110 xDD
ak češ več polagat onda idi na a1, dođe nešta malo više (ja platio ~4k) i ljepo si kupiš yzf-r 125 pa da vidiš kak se pice na to pale ;) (govorim iz iskustvaa :D)

doky01akablava sub 17.9.2011 15:16
uber_low kaže...

da da sanjaj 110 xDD
ak češ več polagat onda idi na a1, dođe nešta malo više (ja platio ~4k) i ljepo si kupiš yzf-r 125 pa da vidiš kak se pice na to pale ;) (govorim iz iskustvaa :D)

Pale se pice,a? Đabe te r125 kad cvajo RS 125 te potopi sto se tice ubrzanja i najvece brzine... ( govorim iz iskustvaa :D )

uber_low pon 19.9.2011 20:18

@doky01akablava a znam, al čuj šta da ti kažem :) ovo sam biro zbog zvuka, jer iskreno zaboli me krc za brzinu... glavno da je on meni lepi ;D

@cuspajz za cijenu novog skutera se da kupit polovni yzf 2008-9 god tak da ono... skoro pa novo, sam moš mislit, nije iz dučana -.-''
i bilo ko ko če preferirat skuter pored jedne solidne 125 je budala, a sad ko nema para il im starci ne daju ništ drugo nek se žale upravi vodovoda :) 

ovo je samo moj savijet jer je polaganje m kategorije bezveze jer se za par- sto kuna više može položit puno bolja a1 kategorija

uber_low sub 1.10.2011 08:36
nick54312 kaže...

Ljudi treba mi preporuka skutera hitno.

Što mislite o Yamahi Aerox 70 ccm kit.. koliko to uopće ide?

Hvala

aerox ti je po meni čak i najbolji u 50ccm klasi... a još taj 70ccm kit... pa di češ bolje... mislim da bi takav trebo šišat nekih 110 ako ne i više? 

nick54312 sub 1.10.2011 09:08

OK hvala možeš mi ove skutere poredat ono 1., 2., ... od najboljeg prema lošijem

Ja sam ti ih poredao po cjenovnom rangu:

1. Peugeot SPEEDFIGHT 50-SPORT-SERIES - 2002g

2. Aprilia sr 50 ditech - 2004

3. Gilera runner 50ccm - 2002g

4. Yamaha Aerox 70ccm - 2004g

5. Aprilia sr 50ccm - 2005g

6. Peugeot speedfight 100ccm - 2000g

7. Peugeot speedfight 70ccm - 2001g

Eto znači svi su mi s prihvatljivom cijenom, ali želim proći što bolje za najmanje para.

Jel koji od ovih skutera poznat po brzom razbijanju ili slično?

Hvala

nick54312 sub 1.10.2011 11:11
cuspajz kaže...

50 ccm možeš ako si položio za auto

Aha ok nema sad to veze.

Možeš mi onda preporučit koji od onih skutera gore? Vidim sad po youtubeu da je ova Yamaha Aerox bjesna totalno.

pirat01 sub 1.10.2011 11:11
nick54312 kaže...
cuspajz kaže...

Ove koji su 70ccm, njih ne možeš vozit ukoliko nemaš A1

A 50ccm mogu bez dozvole ili?

Koliko troše ti 50/70 ccm skuteri?

Zavisi od skutera do skutera,

otrplike 2-3l, neki kinez i manje (ovo je za 50ccm)

nick54312 sub 1.10.2011 11:23

Ne mislim kupovat novi nego polovni, ova Aerox 70ccm kit me dođe 4500kn. Ovi drugi isto tako nešto.

Znači ako je ljepo očuvana, sve radi da uzmem nju?

Jel ima ona vodeno hlađenje? (2004 godište)

Ako mi ne bude pasala ako bude što razbijeno itd koji da onda gledam od onih gore što sam nabrojao?

uber_low sub 1.10.2011 12:27

cuspajz ne širi dezinformacije... ako je kitan na 70ccm njemu u papirima stoji 50ccm tako da ga može vozit s M kategorijom, jedino pred tehnički mu stavi blokadu i nema frke ;)

@nick

Ja bi ih ovak poredo:

1. Yamaha Aerox 70ccm - 2004g
2. Aprilia sr 50ccm - 2005g
3. Aprilia sr 50 ditech - 2004

4. Gilera runner 50ccm - 2002g 

5. Peugeot speedfight 100ccm - 2000g

6. Peugeot SPEEDFIGHT 50-SPORT-SERIES - 2002g

svi ovi skuteri su dosta kvalitetni, i neče ti se baš trgat... jedino ovaj sa kitom možda malo više, ali ne mora značit....

EDIT: da sve aeroxice imaju vodeno ;)

nick54312 sub 1.10.2011 12:44
uber_low kaže...

cuspajz ne širi dezinformacije... ako je kitan na 70ccm njemu u papirima stoji 50ccm tako da ga može vozit s M kategorijom, jedino pred tehnički mu stavi blokadu i nema frke ;)

@nick

Ja bi ih ovak poredo:

svi ovi skuteri su dosta kvalitetni, i neče ti se baš trgat... jedino ovaj sa kitom možda malo više, ali ne mora značit....

Hvala, ovaj 2. zapravo sad čitam ima 150ccm a registriran je na 50?? omg

Imam i jednu Aerox 50ccm ali pušta ulje za stražnjoj kočnici, jel to veliki problem? Koliko bi me došao popravak?

A imam i još jednu Aerox 70ccm ali kaže da trokira :) lol :) ali mi se zato najviše sviđa. Najljepša, uređena, "pravi" auspuh, a i dosta blizu mi je.

Mislim da mi je je najbolje ić pogledat ovu koja trokira (vidjet točno u čemu je problem) pa onu s kojom je valjda sve uredu.

uber_low sub 1.10.2011 13:55
nick54312 kaže...

Imam i jednu Aerox 50ccm ali pušta ulje za stražnjoj kočnici, jel to veliki problem? Koliko bi me došao popravak?

A imam i još jednu Aerox 70ccm ali kaže da trokira :) lol :) ali mi se zato najviše sviđa. Najljepša, uređena, "pravi" auspuh, a i dosta blizu mi je.

Mislim da mi je je najbolje ić pogledat ovu koja trokira (vidjet točno u čemu je problem) pa onu s kojom je valjda sve uredu.

pogledaj taj što ulje pušta... ako na lajtungu pušta onda nije neki prevelik problem a ako baš na kočnici onda je sranje jer češ morat mjenjat i kočnicu i disk (disk u doticaju s uljem više ne koči, bar ne onako kak bi trebao)
a gle pogledaj taj što trokira isto... nemaš šta izgubit, ako nije nešta ozbiljno oke... a i ovaj što je "ispravan" pitanje je koliko je ispravan (svi znamo da su ljudi jako "iskreni")<

edit: za popravak ti neznam... probaj otič do yamahinog servisa ako ti nije predaleko...

kruskar sub 1.10.2011 14:21
nick54312 kaže...
uber_low kaže...

@nick

Ja bi ih ovak poredo:

Idi pogledaj tu Aerox 70CC,ja mislim(koliko sam imao iskustva s skuterima) da trokira zbog karburatora,tj. male membrana što podiže i spušta se na dodavanje gasa(ne velika za dotok goriva) nego ona za pritisak da nabije mu,uglavnom ako je do karburatora to ti je 300-400kn za karburator bez ugradnje(sam ga možeš ugraditi nije ništa komplicirano).

nick54312 sub 1.10.2011 18:02
kruskar kaže...

Idi pogledaj tu Aerox 70CC,ja mislim(koliko sam imao iskustva s skuterima) da trokira zbog karburatora,tj. male membrana što podiže i spušta se na dodavanje gasa(ne velika za dotok goriva) nego ona za pritisak da nabije mu,uglavnom ako je do karburatora to ti je 300-400kn za karburator bez ugradnje(sam ga možeš ugraditi nije ništa komplicirano).

Da to sam i mislio.

Onaj što trokira je od 70ccm, a ovaj kome pušta ulje je 50ccm. Tu je još jedan 70ccm uredan.

Btw. danas mi uletio Peugeot speedfight besplatno (reći ću kako ako mi ga na kraju ta likica bude dala), ako to propadne onda imam u planu ić najprije pogledat Aerox 70ccm koji trokira, pa Aerox 70ccm s kojim bi trebalo bit sve u redu, a ako ne odaberem jednog od ova dva idem pogledat Apriliu sr 50 sportiski sređenu..

Mislim da će jedan ove trojce bit dobar i da ću ga odmah uzet.

Hvala vam :)

kruskar sub 1.10.2011 21:00
nick54312 kaže...
kruskar kaže...

Da to sam i mislio.

Onaj što trokira je od 70ccm, a ovaj kome pušta ulje je 50ccm. Tu je još jedan 70ccm uredan.

Btw. danas mi uletio Peugeot speedfight besplatno (reći ću kako ako mi ga na kraju ta likica bude dala), ako to propadne onda imam u planu ić najprije pogledat Aerox 70ccm koji trokira, pa Aerox 70ccm s kojim bi trebalo bit sve u redu, a ako ne odaberem jednog od ova dva idem pogledat Apriliu sr 50 sportiski sređenu..

Mislim da će jedan ove trojce bit dobar i da ću ga odmah uzet.

Hvala vam :)

Gledaj da ti ima što manje kilometara,i da su što noviji djelovi,neke stavke su jeftine i lako se zamjene no pak neke druge stavke su ti veliki problem.

Diplomirani pješak sub 1.10.2011 21:14

E može pitanje, zašto baš skuter, kao što je čovjek na prvoj stranici rekao, Apn ili nešto slično. Jeftino je, brzo, ide po blatu, po suncu, po snijegu, po noći... Nisu kineski i dugotrajni su. Imaju poštari s razlogom tomos APN -ove. Popravit ga možeš sam... Ali dobro, ipak je skuter komotniji.

cuspajz sub 1.10.2011 21:34
Diplomirani pješak kaže...

E može pitanje, zašto baš skuter, kao što je čovjek na prvoj stranici rekao, Apn ili nešto slično. Jeftino je, brzo, ide po blatu, po suncu, po snijegu, po noći... Nisu kineski i dugotrajni su. Imaju poštari s razlogom tomos APN -ove. Popravit ga možeš sam... Ali dobro, ipak je skuter komotniji.

Iskreno mene bi bilo sramota vozit se po gradu sa tomosom...  sa skuterom moš bar curu vozit, na tomosa nebi ni jedna sjela

nick54312 ned 2.10.2011 04:25
Diplomirani pješak kaže...

Može...

Treba mi skuter zato jer će mi to bit motor koji ću koristit svaki dan od doma do frenda i od frenda do doma (u jednom smjeru oko 2km) tako da mi je puno lakše ić skuterom nego apn-om, kroserom i slično.

proćerani ned 2.10.2011 19:23

Daj molim te ne baljezgaj, težak je, slab, nije komotan za vozit, sa runnerom od 50 sa mallosijevim kitom koji manje troši od ovog čuda, bolje leži na cesti, lakše se vozi itd, i još je brži. Koja budala kupuje od 50 kubika motor, i 125 je malo(eventualno crosser se isplati od 125) a kamoli ne 50.

kruskar ned 2.10.2011 19:30
proćerani kaže...

Daj molim te ne baljezgaj, težak je, slab, nije komotan za vozit, sa runnerom od 50 sa mallosijevim kitom koji manje troši od ovog čuda, bolje leži na cesti, lakše se vozi itd, i još je brži. Koja budala kupuje od 50 kubika motor, i 125 je malo(eventualno crosser se isplati od 125) a kamoli ne 50.

Vidiš susjed ima takvu apriliu od 125cc samo crvenu,i max brzina joj je 175-180 ide kao avion,leži na cesti ajme.