Automobili

Lancia Kappa 2.4 JTD

mackocicko2004 uto 12.4.2016 07:41

Poz,imam problem sa Lancia Kappa ,naime,gasi mi se u voznji .Verglam malo duze ,upali,sve normalno radi.

Predje 300-400 km pa se opet ugasi i tako u krug.

Mijenjao sam ventil na pumpi visokog pritiska,senzor na radilici i senzor pritiska goriva.Sve polovno .

Sad mi neko rece da je mozda pumpa u rezervoaru?!Kako da budem siguran da li je pumpa?

Kazu treba spojiti voltmetar na pumpu pa voziti tako pa da pratim sta se desava sa naponom na pumpi.

Kako se dolazi uopste do pumpe i plovka?

Skidao sam zadnje sjediste ali nisam nasao poklopac pumpe ?!

0verlord uto 12.4.2016 11:44
mackocicko2004 kaže...

Poz,imam problem sa Lancia Kappa ,naime,gasi mi se u voznji .Verglam malo duze ,upali,sve normalno radi.

Mijenjao sam ventil na pumpi visokog pritiska,senzor na radilici i senzor pritiska goriva.Sve polovno .

Sad mi neko rece da je mozda pumpa u rezervoaru?!Kako da budem siguran da li je pumpa?

Kazu treba spojiti voltmetar na pumpu pa voziti tako pa da pratim sta se desava sa naponom na pumpi.

Multiecuscan ( dijegnostika ) prije svega da vidiš da li je greška pohranjena u memoriji. 

mackocicko2004 uto 12.4.2016 12:25
0verlord kaže...
mackocicko2004 kaže...

Multiecuscan ( dijegnostika ) prije svega da vidiš da li je greška pohranjena u memoriji. 

Ovi majstori kazu da nema mem. greske pa tako cim upali ponisti gresku i nema nista !

mackocicko2004 pon 30.5.2016 08:02
Memphis kaže...

Ako nije ispod zadnjeg sica iza suvozača onda je na toj strani u gepeku ispod tepiha

Prije par god,udari mi kamen u rezervoar i smrska pumpu i plovak ,stavio sam  polovno sve ,e sad,da li su otad poceli problemi ili od ranije ne mogu da se sjetim . :)

Da mi je da izvucem kablove sa pumpe pa da stavim voltmetar u kabinu i pratim napon ?! Da li ovo ima smisla ?

mackocicko2004 pon 30.5.2016 12:48
Memphis kaže...

Pa slučaj jel pumpa radi kako radi. Za početak očisti sito na pumpi. A onda osluškuj dal prekida u radu. U kakvom je stanju konektor od pumpe?

Nisam jos nasao gdje se prilazi pumpi. :)

Ispod sjedista nije ,danas cu da vidim da li joj se prilazi iz gepeka . :)

Cuje se negdje kod zadnjeg lijevog tocka ! :)

mackocicko2004 čet 2.6.2016 21:12

Danas mi se ugasio auto u voznji,posto je bilo van grada slusao sam pumpu i nije se cula.

Onda sam dao kontakt ponovo i cula se pumpa,nesto kao da burla u rezervoaru.

Zaverglam ,upali bez problema !

Pitam jednog majstora koji je radio Lancie kaze da moze biti do brave ?Da izgubi kontakt brava ?!

Imam i alarm,mozda cak i on zeza ?!

mackocicko2004 ned 5.6.2016 17:47
Memphis kaže...
Provjeri konektor na pumpi i rele pumpe. Struja te zeza. Ako radi kontakt onda brava nije. Jer se pumpa pali na kontakt.

Gdje se nalazi rele i pumpa ?Pumpa nije ispod sjedista zadnjeg?

Kako da dodjem do pumpe ?Pumpa je u rezervoaru sa plovkom .

mackocicko2004 uto 7.6.2016 08:32
Memphis kaže...

Rele bi trebao bit kod osigurača. Rekao sam ti u gepeku ispod tepiha ako nije kod sica. Oteraj to kod elektirčara nek ti pogleda ...

Tjerao sma kod 5. niko nije posumnjao na pumpu.

Te senzor radilice,te senzor pritiska,te regulator pritiska.

Sad sam sam utvrdio da stane pumpa pa cu da im  kazem ! :)

Hvala

mackocicko2004 sri 29.6.2016 23:10

Nisam nista,ne gasi se ,mislim gasi se svakih 400 km hahaha.Imam drugi auto pa njega vise vozim.Nesto do pumpe ili do kontakt brave mislim.

P.S. Da li je moguce da je do alarma ,iskljucio sam alarm i vise se nije gasila a presao sam 500 km vec?!

Biljana uto 4.4.2017 15:38

Meni se to isto desava samo sto kod mene nema odredjen broj kilometara zna da se ugasi i na 100 i na 300 i na 1000km.nema odredjeno.Sta si uradio da li si otkrio kvar?pozzzz

Memphis sri 5.4.2017 22:59
mackocicko2004 kaže...

Nisam nista,ne gasi se ,mislim gasi se svakih 400 km hahaha.Imam drugi auto pa njega vise vozim.Nesto do pumpe ili do kontakt brave mislim.

P.S. Da li je moguce da je do alarma ,iskljucio sam alarm i vise se nije gasila a presao sam 500 km vec?!

Moguće