Dimenzije kablova za startanje auta

Pa neću kupovat ni jeftini ni skupi kabel za paljenje, to je iz 20. stoljeća.
Danas se koriste baterijski jump starteri, koštaju 50-ak eura i pale sve živo, u zadnjih 6 mjeseci sam uspješno upalio 4 auta.
Ne treba mi nikakav donor struje kao kod kabela gdje moram tražiti nekoga i namrdavat aute da se spojimo.
https://www.amazon.de/s?rh=n%3A15814026031&language=en_GB&brr=1&rd=1

Nikad mi nece bit jasno zasto se ljudi javljaju u temama gdje ocito nemaju iskustva i ne poznaju materiju!
Ma bravo, genijalan savjet, nemojte kupovat kabel za 20 eura nego onaj od 700 eura koliko si ti rekao da košta.
Treba baš biti jako pametan da bi se došlo do zaključka da je skuplje bolje.
Najbolje bi bilo kupovati sve kvalitetno i skupo, nema smisla kupovati ni jeftine aute, bolje je kupiti novu E klasu za 80k eura.
To je razina tvojih savjeta.
Kad netko bude tražio savjet za PC stolicu najbolje mu je reći da kupi onu od 7000 eura, ta je bolja od one iz IKEA-e, a i zdravije je na njoj sjediti.

Nisu 700 nego 150-300€ se mogu nac vrlo kvalitetni kablovi koji ce desetljecima trajat i nikad do njih nece bit..bmk sto ces ti kupovat ali nemoj nepotrebno savjetovat kupovinu konfekcije umjesto pravu stvar!
Mali digi boosteri su odlicna stvar sam sto i oni imaju vjek i kapacitet trajanja a i moraju uvjek bit napunjeni!
Kabel kad imas oko tebe svako malo projde jedan izvor energije koji ti moze pomoc!
Oldschool kvalitetan kabel je nezamijenjiv i uvjek od pomoci bas onaj jedan put kad tebi ili frendu zatreba!

Ma da, ti ćeš mi reći što ću ja savjetovat... :facepalm:
Prava stvar je baterijski jump starter, a ti sebi u gepek natrpaj i 250 metara "pravog" kabela ako želiš, who gives a f....
Da sam mehaničar, ili se bavim vučnom službom možda bi i imao profi kabele od par stotina eura, ovako je to za mene bacanje para.

Imao sam najeftiniji kabel sa benzinske i nakon nekoliko godina se doslovno raspao. Licne su tako tanke, da je i malo oksidacije uništilo kabel

Kad kažem da je ok kupiti jeftini kabel, to ne znači da se kupi doslovno bilo što. Svatko s dvije daske u glavi lako može pogledati kabel i kleme, malo savineš i vidiš kako je sve spojeno i to je to. Ne moraš biti nikakav stručnjak da vidiš je li kabel ok. Naravno da postoje kabeli koji su napravljeni žali bože, ali to se odmah uoči i ne kupiš takav kabel.
Ma zasto kupovat dobar kvalitetan kabel za paljenje..Lidlic je najbolji ili oni iz Peveca za 20€…forum pun sveznalica sa ogromnim iskustvom nesebicno dijele lskustva i savjete!👏👏👏👏🤦
Nikad mi nece bit jasno zasto se ljudi javljaju u temama gdje ocito nemaju iskustva i ne poznaju materiju!