Samsung kucna kina i zvucnici s vakuumskom cijevi

audiofili se kunu da pozlaćeni kabeli daju bolji zvuk... tko zna (možda batman?)
-cjevaši ili tranzistori su pojačala (nema direktne veze sa zvučnicima).
-pošto su cjevaši starinski, analogni.. daju nekako 'prirodniji' zvuk. Naravno pošto spadaju u audiofilske kategorije cijena.. inače posljednji je Marantz nakon smrti osnivača također tranzistor.
-zvuk koji se želi ovisi o materijalu koji se producira, nije svejdno tamburica, orkestar, techno.. bas i visokotonci. Tako da može biti zvuk prirodniji (nedefiniran pojam) ali to ne znači da je bolji za svaku kombinaciju ili obrnuto. Naravno kad se govori o više tisuća kn cijeni, mora biti bolji zvuk nego neki jeftikaner. PC i kućna kina su najniži mogući segment kvalitete uz 'pimpač' wate kao jednu od marketinških besmislica. Dobra linija daje dobar zvuk, to obično ima cijenu. Samsung ne spada u hifi, možda su dobri, možda nisu. Za ostalo upitaj šišmiševe koji čuju razliku (ako je ostatak seta jednak).. ali ako si bio zadovoljan zvukom kojeg si čuo to bi trebao uzeti kao referencu kod odluke kupiti ili ne. (sve ostalo su tech.spec odnosno mambođambo..)

ma znam da je to pojacalo, ali oni sad navode(malo marketinga jel) da u tim njigovim uredajima bude pojacalo s vakuumskom cijevi i onda oni naprave fini dizajn itd i ja danas prvi put vidio te njihove proizvode uzivo i isprobo taj koji sam linko. pa mene zanima dal to stvarno vrijedi tolku lovu ili je to marketinski trik da su stavili takvu stvar(to pojacalo) i nabili cijenu. ako me kuzis sto me zanima.
inace u istom cjenovnom rangu je npr bowers and wilkins zvucnik ili bose ili bang and olufsen koji nemaju takvo pojacalo nego su "obicni" (naravno naplacuju ime) pa me i zanima jel taj samsung s tim pojacalom onda "bolji" i kvaltetniji ili sto?

vidio sam sad u ducanu da je samsung poceo proizvodit kucna kina i one bezicne zvucnike s vakuumskom cijevi. pa me zanima jel to "prava" stvar ili? kucna kina im imaju po 1350w, a taj bezicni zvucnik je velik i jako tezak i u ducanu sam ga upalio i spoji iphone i stvarno daje dobar zvuk, cijena mu je 4000 kn. pa me zanima isplativost takvih stvari.
npr dole je link na taj zvucnik o kojem pricam
http://www.samsung.com/hr/consumer/tv-audio-video/wireless-audio-with-dock/wireless-audio-with-dock/DA-E750/EN
Kućna kina nikad pa ni onda neće imati preko 1kW snage(do 5-6.000kn) ostala nisam gledo,no čisto sumnjam jer to bi trebali bit dosta veliki zvučnici,recimo da je 5.1 od 1400W,znači woofer recimo 500W i ostalih 5 zvučnika po 280W,to bi bilo nešto dosta veliko,ni oni stupovi visoki nemogu imati toliko jer magnet je mali a to znači i jako malo snage.
vidio sam sad u ducanu da je samsung poceo proizvodit kucna kina i one bezicne zvucnike s vakuumskom cijevi. pa me zanima jel to "prava" stvar ili? kucna kina im imaju po 1350w, a taj bezicni zvucnik je velik i jako tezak i u ducanu sam ga upalio i spoji iphone i stvarno daje dobar zvuk, cijena mu je 4000 kn. pa me zanima isplativost takvih stvari.
npr dole je link na taj zvucnik o kojem pricam
http://www.samsung.com/hr/consumer/tv-audio-video/wireless-audio-with-dock/wireless-audio-with-dock/DA-E750/EN