Noontec v7

Da li si kupio navedeni player? Jel ima problema s HR titlovima?

Svakom prosječnom korisniku koji ne treba mrežno povezivanje, preporučio bih ovaj player. Naime, prije mjesec dana sam kupio jedan, pošto sam uspio nekako prodati svoj LC Power MP35, star cca 2 godine. Čita doslovno sve postojeće video i audio datoteke, uključujući i flv datoteke (You tube), što me isto iznenadilo. Ima oku ugodno i jednostavno sučelje na hrvatskom i podržava HR znakove u titlovima, brz je, uglavnom po meni Best buy za te novce. Kao minus bi naveo plastično lakirano kučište, koje ajde izgleda malo fancy, ali imam osjećaj da bi se razbilo pri malo jačem padu, i recimo nepostojanje nikakvih gumbića za paljenje, navigaciju.., tako da ste bespomoćni ukoliko zagubite daljinski, ali opet ponavljam sasvim prosječnom korisniku ovaj player će biti i više nego dobra investicija...

Još jedan od najjeftinijih medijskih playera, koji radi sve što zahtijevate od njega. Uređaj je brz u radu, te se brzo pali i gasi. Podržava sve formate video datoteka, tako da sa čitanjem najpopularnijih avi, mkv te mp4 kontejnera (sa bilo kakvom kombinacijom kodeka) nećete imati nikakvih problema. Određeni modeli ovakvih uređaja, u prošlosti su favorizirali određene formate, pa bi tako avi i mkv radili uredno, dok bi se na mp4 formatu vremenom osjetilo kašnjenje zvuka za slikom. Ovaj player takvih problema nema, te je bez greške reproducirao sve što sam stavio u njega, uključivo i 1080p koje je reproducirao glatko. Cijelo sučelje je prevedeno na hrvatski jezik, pa su tako i podnaslovi radili savršeno. Postoji mnogo opcija manipuliranja podnaslova, od vertikalne pozicije, veličine, boje, kašnjenja, te kodne stranice za prikaz različitih regija. Gledajući video, lako možete zumirati u koracima 2x do 8x, nažalost nedostaje 1,5x, što bi bilo idealno ako želite malo povećati hd filmove kino formata na veličinu 16/9 televizora, jer sa 2x se izgubi dio slike po vertikali. Isto tako možete premotavati video, ili vršiti skokove po 20-tak sekundi unaprijed ili unazad.
Daljinski ničime ne oduševljava, no radi uredno, te gumbi nisu gnjecavi. U unutrašnjost V7 moguće je ugraditi 3,5" tvrdi disk, te ga tako koristiti kao centralno mjesto za vaše filmove, glazbu i slike. U tom slučaju, V7 možete koristiti i kao prijenosni disk, te spajati na računalo putem USB host priključka, za dopunjavanje multimedijom. V7 u sebi ima mogućnost kopiranja datoteka, pa tako možete međusobno kopirati između ugrađenog diska, dva vanjska USB uređaja, i sa SD/MMC/MS kartice. Uz sve to na uređaj možete priključiti prijenosni DVD/RW disk, sa kojega možete reproducirati datoteke sa vaših dvd i cd medija, te ih sa istih kopirati na unutrašnji disk. Još da spomenem da postoji i prikaz thumbnailova za filmove, te prikazuje sliku koju ste stavili uz samu datoteku filma (npr. naslovnicu filma). Uz pregled slika možete izabrati pustiti i glazbu da usput svira.
Mane uređaja, iako u manjini, postoje. Tako nakon preskakanja sadržaja vam na ekranu ostane upaljen info ekran i kada skočite na određeno vrijeme videa, opet ostane info ekran upaljen 10-tak sekundi, što stvarno nije potrebno. Isti možete upaliti i ugasiti prekidačem na daljinskom, ali ako često koristite te opcije, može vas početi živcirati. Sama navigacija uređaja je razdijeljena na video, slike, glazbu i upravljanje datotekama, koje ćete i najviše koristiti. Na opciji za video, isti su razvrstani abecedno, po veličini ili po datumu dodavanja. To znači, da ako imate na disku kolekciju filmova i serija, složenu uredno u direktorije, V7 će to ignorirati i prikazati ih abecedno, te će vam prikaz biti izmiješan filmovima i serijama. To je nezgodno ako, kao ja, naziv serije imate na direktoriju, a datoteke unutar njega započinju brojkom i nazivom epizode (npr. 18 - Party On Garth).
Ako vam se obiteljske albumi sastoje od izmiješanih slika i videa poredanih po datumu, V7 će prikazivati samo redoslijed slika ili samo videa, a ne može ih prikazivati naizmjence. To su sve sitnice koje ne smetaju previše. Ono što je meni zasmetalo, te sam zato vratio uređaj, je što daljinski dijeli istu frekvenciju sa mojim Infinityjem 8000hd, te gašenjem ili paljenjem jednoga, gasi se i pali i drugi, pa pripazite kod kupnje i na taj detalj, pošto je dotični DVB-T prijamnik popularan u nas.
Cijena je 367 kn. Sličnu cijenu ima i ViewSonic VMP74, koji ima pristup internetu preko LAN-a, vrlo je spor uređaj (reprodukcija je glatka, sve ostalo je sporo).
Plusevi:
- brz
- čita sve
- dopadljivo i jasno sučelje
- mogućnost ugradnje diska
- izvrsna podrška za podnaslove
Minusi:
- naporan info ekran
- neupotrebljiva video navigacija pri velikom broju datoteka
- ista IR frekvencija daljinskog kao neki popularni uređaji
http://www.protis.hr/products/details/noontec-v7-multimedijski-player-hard-disk-support-standard-sata-35-hard-drive-fat32-and-ntfs-part/46531
umro je stari dvd player. Treba mi hitno novi, ali sam shvatio da uglavnom koristim usb stick i divx materijale.... pa rekoh idemo vidjeti jel ima jeftinijih mc-a.
Dakle uzeti ovaj proizvod ili da tražim neki jeftiniji dvd player sa usb priključkom?