borissey ned 24.7.2011 20:23

Napokon se odlučih za kupovinu HTPCa, bez samostalnog sklapanja, gotovo rješenje.

Nekoliko dana gledam što se sve nudi, ima stvarno svega i teško se odlučiti.

Zbog položaja routera u stanu uvjet je da ima wireless,

drugi, ne neophodan ali poželjan uvjet je da ima ugrađen torrent klijent - da se riješim stream-anja ili copy/pasteanja sa kućnog PC-a...

Cijena da nije preko 2.000Kn - bilo da se radi o uređaju sa internim HDom ili o opciji kupovine HDplayera + odvojenog HDDa

Pregledavajući što se nudi na internetu, dva uređaja su mi zapela za oko:

http://www.mede8er.hr/produkti/novi-med500x2.html

Čini se kao sjajno rješenje, ima sve što tražim, ali na netu sam naletio i na nekoliko loših recenzija, ima li tko iskustva?

Drugi je http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=570 - WD TV Live Hub

Jedino što mi kod njega smeta je što nema ugrađeni torrent klijent.... Ili sam možda krivo pročitao?

Imate li prijedlog za neku treću opciju?

Hvala i pozdrav,

Borissey

www.studioat.hr

cassini sub 30.7.2011 21:43

prvo i osnovno - riješi si žice za LAN jer preko wirelessa možeš samo gledati divx bez trokiranja.

a namjena media playera je streamanje ili čitanje filmova/muzike sa ext HDDa tako da neki pouzdan torrent zaboravi. Zato i maš komp. Pa kad ih skinš onda preko LANa streamaj na WD ili Mede8er.

Ja imaam WD i sasvim sam zadovolajn sa streamanjem preko žice. Internet ili nedajbože glupi fejsbuk nisam nikad ni uključio (ponekad internet radio ali to je sve).

dragans sub 30.7.2011 22:16

Drugi link ti ne radi, ali svi WD-ovi su manje više isti.

Kao što ti je cassini već rekao zaboravi na wireless sem za divx. Razvuci LAN i miran si. Takođe ni torrenti nisu nešto što se skida na media player-u.

Osnovna razlika Mede8er-a i WD-a je u tome da Mede8er ima mjesto za ugradnju hard diska, a kod WD-a moraš priključivati eksterni disk.

Ostalo je manje više slično.

Ja imam MED500X i jako sam zadovoljan. Jedina mana mu je mala brzina kopiranja preko mreže (oko 10MBit), ali mislim da je i to popravljeno sa MED500X2.

dubravko4 uto 31.1.2012 21:07

Pozdrav.

Imam Mede8era 500x2 već mjesec dana i zadovoljan sam njme. Kupio sam ga u Telebit a ne protisu jer ih imaju na lageru i ne moraš čekati. Sve radi super, čita sve moguće,  torente sam samo probao ali ih ne koristim jer još nemam flate internet. Mala zamjerka kaj nema WOL opciju i kod kopiranja preko mreže puca NAS ako disk ode u sleep mod. Podrška je stvarno dobra i to mi je presudilo zakaj sam kupio Medera a ne WD (mada sam imao doma WD TV live hub). Ima još par bug-ića koje se nadam da će vrlo brzo riješiti.

Softwer je stvarno DOBAR, moji klinci (5 i 3,5g) sami puštaju crtiće.

Nadam se da sam malo pomogao.

BlueMax ned 26.2.2012 22:08

po preporuci proizvodjaca kad torrent client radi ne bi trebalo nista drugo raditi sa uredjajem (gledati film npr.) jer je zauzeta vecina resursa uredjaja. To je uputstvo za 1.0.1. firmware. Ne znam da li je novijim firmwareima to ispravljeno posto ne koristim taj client nego torrente picim s racunala. Uredjaj je dobar. Reprodukcija odlicna. Jedina zamjerka je na brzinu otvaranja internet sadrzaja ali to je manje vise mana svih takvih uredjaja a i isprobao sam to tek tako da vidim funkcionira li, ne vjeujem da cu to ikad koristiti.